Şimdi Ara

Canon mp 600 yazıcı kafası tıkandı. yazıcıyı atacakmıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
13.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, yazıcımın PGI-5BK siyah kartuş mürekkebinin püskürtüldüğü yer tıkandı gibi.
    Gibi diyorum çünkü kartuşu yazıcı kafasına yerleştirdiğimde yüskürtme yerini peçeteyle emdirdiğimde mürekkebi düzgün emiyor.
    Ama temizleme yoğun temizleme yartırsam bile siyah renk hiç püskürtmüyor. acaba elektronik devremi bozuldu desem, yazıcı düzgün tanınıyor.
    temizleme solusyonu biraz emdirdim ama değişen bişey olmadı. diğer dört kartuş düzgün püskürtüyor. Kafalar da yazıcıdan pahalı.

    yazıcı çöpemi sizce?



  • Yazıcı kafası yerinden çıkabiliyorsa çıkarıp bir dolum merkezinde vakum yaptırıp şansızını deneyin. Olmazsa o haliyle satışa çıkarın belki elinde kartuş bulunanlar vardır fiyatı uygun gelip almak isteyen de olabilir.
  • Vakum yönteminden önce bir önerim olacak. Yazıcı baskı kafasını (kartuşlar hariç) Sadece alt kısmı için, sıcak bir su hazırlayın ve içinde 1 gün civarında bekletin. Düzelme ihtimali var.
  • Önerileriniz için teşekkürler.

    kafa yerinden çıkıyor. Daha önce cezvede kaynayan sıcak su buharında tutmuştum. faydası bıraz olmuştu.

    sıcak suda bırakayım ama sıcak suyun sıcaklığını nasıl birgün boyunca muhafaza edecem.

    kartuş dolum merkezi var yarın bir danışayım bu kafaya göre vakum araçları varmı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatlı -- 27 Eylül 2011; 22:26:36 >
  • sakın sıcak suya sokma sonar devre leri ölüyor eyer kafanın püskürme ucu dan mürekep akışı düzgün geliyorsa sorun devrelerde dir yok gelmiyorsa tıkalıdır buhar sistemi ile acıla bilir elimde yakalşık 8 adet bu kafalardan mevcut ama sizin makinaya uyarmı bilmiyorum ben ip 1900 de kuanıyorum onlar için getirdim birde mp550 mp560 kafalar var
  • Merhaba,
    10 ml enjektörlerin içinde bulunan siyah yumuşak plastikten yapılmış aparatı çıkartın, yazdırma kafasının siyah yuvarlak filtreye benzeyen bölümüne oturtun ve küçük küçük basınçlar uygulayın. Püskürtme deliklerinin bulunduğu yerlerden kabarcıklar çıktığını göreceksiniz. Bu işlem yazdırma kafasına zarar vermeden iç kısmının temizlenmesini sağlayacaktır. (Ayrıca sıcak suda bekletirken yanlızca yazdırma kafasının alt kısmında bulunan püskürtme deliklerine denk gelecek şekilde bekletiniz. Devrelere su gelmiş olsa bile peçete ile kurulayıp, yazıcıya takıp kullanabilirsiniz.) İyi çalışmalar...
  • kartuşcuya götürdüm sıcak su buharıyla vakum yaptı yine açılmadı.
    2. el olarak satsam kaça gider sizce. diğer 4 kartuş püskürtüyor. yani fotoğraf bakkısında tüm renkler var.
    sadece A4 düz kağıtta siyahı yazmıyor.

    üzerinde 5 tane tıpalı dolurması kolay kartuş var. kendinden resetli. sorunsuzdur bu kartuşlar.
    ayrıca mürekkepleride mevcut şişelerde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet1987

    sakın sıcak suya sokma sonar devre leri ölüyor eyer kafanın püskürme ucu dan mürekep akışı düzgün geliyorsa sorun devrelerde dir yok gelmiyorsa tıkalıdır buhar sistemi ile acıla bilir elimde yakalşık 8 adet bu kafalardan mevcut ama sizin makinaya uyarmı bilmiyorum ben ip 1900 de kuanıyorum onlar için getirdim birde mp550 mp560 kafalar var

    Selam
    mp560 baskı kafasını nereden temin ettiğini öğrenebilirmiyim sanırım benimkinde sorun var b200 hatası veriyor
  • cinden getir dik 10 tane almışım sanırım 1 veya 2 tane kaldı tam emin deyilim yarın işyerine gidip bakmam lazım
  • Benim yazıcı mp560 bugün b200 hatası verdi resetlemeye çalıştım fakat olmadı sanırım baskı kafasında sorun var kaça alabilirim nerden alabilirim yardımcı olurmusunuz.
  • elinde canon mp 550 kafa olan varmı acaba yada bulabileceğim bir yer ve fiyatı hakkında yardımcı olabilirmisiniz. ersanozlusoylu@hotmail.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper38k

    Benim yazıcı mp560 bugün b200 hatası verdi resetlemeye çalıştım fakat olmadı sanırım baskı kafasında sorun var kaça alabilirim nerden alabilirim yardımcı olurmusunuz.


    bende de b200 hatası verdi, kafa içinde ve keçedeki mürekkebi bir peçeteyle emdirdim. açma düğmesinde uzun bi süre basılı tuttum sonra düzeldi. bazı modellerde mürekkep birikmesinden olduğu söyleniyor ama tam olarak bu hatanın ne olduğunu bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ersan1978

    elinde canon mp 550 kafa olan varmı acaba yada bulabileceğim bir yer ve fiyatı hakkında yardımcı olabilirmisiniz. ersanozlusoylu@hotmail.com

    şu ana kadar türkiyede ayrıca canon yazıcı kafası satıldığını görmedim eğer varsa banada lazım mp540 için, zira siyah tıkalı gibi herşeyi denedim açılmıyor. en son nokta atışının yolladığı numunelerden şüpheleniyorum. öncesinde kullandığım cescesor de olabilir ama cescesoru 1.5 sene kadar kullandım hiç tıkanmamıştı.
  • valla ben yazıcıyı çöpe attım gittim epson 720wd aldım çok memnunum atık mürekkep yuvasıda çıkarılabiliyor servise gerek kalmadan kendin değiştirebiliyosun ben dışarıya hortumunu uzatıp pet şişeye taktım bidaha da canon almam
  • mürekkep püskürtmeli yazıcı ile fotoğraf basma sevdasından vazgeçme noktasında geldim. çünkü piyasadaki mürekkepler ile düzgün kalitede ve orjinal renkte fotoğraf basmak biraz hayal gibi olmaya başladı. belli bir süre sonra yazıcı kafasının tıkanması da cabası. eğer yazıcı alırsam bu sefer epson alırım
  • Arkadaşlar yazılarınızı takip ettim fakat çok yanlış bilgilerle donatılmışsınız. Birincisi piyasada canon kafası satanlar var ikincisi temizleme için binlerce yöntem var üçüncüsü mürekkepleri cesc.. dan alırsanız zaten temizlemeye ihtiyaç dahi duymayacaksınız. Canon dan tek bir baskı kafası ile tıkanmadan 100bin üzeri sayfa almış biri olarak söylüyorum kimse gözümle gördüğüm elimle yaptığımdan ötesini bana iddia edemez. Yazıcılarda özellikle renk ve mürekkep kalitesi olarak dolum dahi yapsanız renk uyumu olarak canon dan daha iyisini zaten bulamassınız. Dediğim gibi mürekkebi de uygun yerden alırsanız zaten renk uyumu ve tıkanma sorunlarınız olmayaktır. Velev ki tıkandı zaten açmak için binlerce yöntem var yani kafaları elektronik aksamı ölmeden atmayın hele hele 250-300 bin sayfa baskı almadan hiç atmayın. Benden tavsiye...
  • Bende canon mg5250 var kampanyayla 170-180 e falan almıştım, şimdi fiyatı 300 tl, kafası tıkandı, tamirci günlerce çözeltide bekletti yine açılmadı, derin temizleme yaptırdım yazıcıya o da açamadı, sadece bi yerde buldum satılan o da 200 tl, bu paraya yazıcı alırım, yardımcı olabilecek kimse var mı, daha ucuza kafa, veya kafa dışındaki her şey sağlam satabilir miyim parçalarını ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tektikotede

    Arkadaşlar yazılarınızı takip ettim fakat çok yanlış bilgilerle donatılmışsınız. Birincisi piyasada canon kafası satanlar var ikincisi temizleme için binlerce yöntem var üçüncüsü mürekkepleri cesc.. dan alırsanız zaten temizlemeye ihtiyaç dahi duymayacaksınız. Canon dan tek bir baskı kafası ile tıkanmadan 100bin üzeri sayfa almış biri olarak söylüyorum kimse gözümle gördüğüm elimle yaptığımdan ötesini bana iddia edemez. Yazıcılarda özellikle renk ve mürekkep kalitesi olarak dolum dahi yapsanız renk uyumu olarak canon dan daha iyisini zaten bulamassınız. Dediğim gibi mürekkebi de uygun yerden alırsanız zaten renk uyumu ve tıkanma sorunlarınız olmayaktır. Velev ki tıkandı zaten açmak için binlerce yöntem var yani kafaları elektronik aksamı ölmeden atmayın hele hele 250-300 bin sayfa baskı almadan hiç atmayın. Benden tavsiye...

    MP 560 kullanıyorum. Binlerce kafa açma yöntemi var demişsin. En etkililerinden bahseder misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama yinede yazayım birilerine faydası olur belki...

    Hp officejet 7000 serisi bir yazıcımız var konuda bahsedildiği gibi mürekkep baskı kafası tıkanmıştı.İş yerinde sürekli siyah çıktı aldığımız için renkli kartuşların kanalları tıkanmış.Baskı kafasını araştırdım yedek parça olarak bulamadım netteki satıcılar da elinde olmadığını söyleyince iş başa düştü.

    Baskı kafasını yerinden çıkardıktan sonra altı hafif yükselti kalacak şekilde ( mürekkebin alttan tahliyesi için ) kaynar suyun içine koyduk.Su soğuyana kadar bekledik.Daha sonra mürekkebi baskı kafasının altına gönderen emicilere içi boş bir tüple hava basıncı yolladık ( tükenmez kalem tüpü kullandık ) kanalların yavaş yavaş açıldığını hissettikçe yazıcıdan vazgeçerek :) sıcak su işlemini 4-5 kez uyguladık.Renkli kanallardan 2'si açıldı 1'i hala kapalıydı 1 kez daha sıcak su işlemini uyguladık ve kuruduğunda bütün kanallar açıldı.

    Sonuç yazıcı eskisi gibi çalışmaya devam ediyor şuan için bir problem yok.Anlattığım işlemleri yaparken yazıcıdan vazgeçmiştik zaten.En fazla yenisini alırız şansımızı deneyelim dedik ve oldu.

    Bu işlemleri yapacak olan arkadaşlar sorumluluk tamamen size ait sizin yazıcınızda olabilirde olmayabilirde tamamen şans işi bence.

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: silincer

    Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama yinede yazayım birilerine faydası olur belki...

    Hp officejet 7000 serisi bir yazıcımız var konuda bahsedildiği gibi mürekkep baskı kafası tıkanmıştı.İş yerinde sürekli siyah çıktı aldığımız için renkli kartuşların kanalları tıkanmış.Baskı kafasını araştırdım yedek parça olarak bulamadım netteki satıcılar da elinde olmadığını söyleyince iş başa düştü.

    Baskı kafasını yerinden çıkardıktan sonra altı hafif yükselti kalacak şekilde ( mürekkebin alttan tahliyesi için ) kaynar suyun içine koyduk.Su soğuyana kadar bekledik.Daha sonra mürekkebi baskı kafasının altına gönderen emicilere içi boş bir tüple hava basıncı yolladık ( tükenmez kalem tüpü kullandık ) kanalların yavaş yavaş açıldığını hissettikçe yazıcıdan vazgeçerek :) sıcak su işlemini 4-5 kez uyguladık.Renkli kanallardan 2'si açıldı 1'i hala kapalıydı 1 kez daha sıcak su işlemini uyguladık ve kuruduğunda bütün kanallar açıldı.

    Sonuç yazıcı eskisi gibi çalışmaya devam ediyor şuan için bir problem yok.Anlattığım işlemleri yaparken yazıcıdan vazgeçmiştik zaten.En fazla yenisini alırız şansımızı deneyelim dedik ve oldu.

    Bu işlemleri yapacak olan arkadaşlar sorumluluk tamamen size ait sizin yazıcınızda olabilirde olmayabilirde tamamen şans işi bence.

    Saygılar

    Hava basıncı yollama işini biraz açar mısın? Nasıl oluyor?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.