Şimdi Ara

Canon Mark III, 6D veya Nikon D7200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaç gündür araştırma yapıyorum ama kafam biraz karıştı. E-ticaret için çekimler yapacağım bir kaç foto atıyorum bunun gibi ve bunun yanında kısa filmde çekmeyi düşünüyorum. şimdi Canon mark 3 e 24-105mm e 10.000tl vermekle Nikon d7200 18-105mm 4000tl vermek arasında kararsız kaldım. Yani uygulamak istediğim şeyi daha az para vererek halle bilir miyim? Yada bu ikisinin yerine Mark 2 ile 6D yi mi önerirsiniz?

Canon Mark III, 6D veya Nikon D7200 Canon Mark III, 6D veya Nikon D7200 Canon Mark III, 6D veya Nikon D7200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeni_memur -- 31 Aralık 2015; 6:22:08 >

• yeni_memur Y kullanıcısına yanıt
    sony A7 II, A7R,A7S
  • sıfır 6D + 2 el 24-105 . 3500 + 1000 lira gibi bir rakama halledebilirsiniz .
  • Sony A7, A7II, A7R, A7RII bakabilirsiniz.
  • Açıkçası sonyi hiç araştırmamıştım birde ona bakayım.
  • izmir de iseniz 24-105 satılık var temiz . bilginiz olsun
  • 6D 24 105 ve 85mm 1.8

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK CANON EOS M6 MARK II
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim uğur kardeş fakat şirket olacağı için sıfır alma niyetindeyim. Sony'de biraz araştırdım kesinlikle güzel gözüküyor ama sanırım son kararım 6D olacak gibi hafta başı belli olacak son düzlük diyelim :)
  • Işığa bağlı herhangi bir crop sensör makine ile de rahatla çekebilirsiniz ancak burada lens devreye girer. Gece çekmeyecekseniz ve tam olaraf fotoğraftan beklentiniz ne ona bağlı olarak D7200 le de işi kotarabilirsiniz. Fakat FF her zaman daha avantajlıdır. Bu tip fotoğraf için tele ye yakın lens kullanmak gerekebilir. 24-105, 85mm belki bunların yerine 70-200 F4 olabilir.

Ortadaki çekim zaten stüdyo çekimi. Diğerleri dış mekanda. Dış mekanda her ne kadar ışık çok dense de Düşük diyafram ve yüksek iso avantajı her daim işe yarayacaktır.

Bu yüzden almışken en az 6D+24-105 alın. Fakat her şeyden önemlisi fotoğrafı nasıl çekeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Mesela ilk modelde büyük olasılıkla en azından modelin yüz bölgesinde reflektör kullanılmış.
  • x files kardeş Star 600W Paraflaş almayı düşünüyorum (tek öneri o geldi çokta bildiğimden değil tavsiye alabilirim) evet genellikle iç mekan olacak. Birde kısa film çekme durumu var ki bu baya önem arz ediyor benim için o yüzden mark 3 2. planda olmak kaydıyla 6d+ 24-105mm düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeni_memur

Arkadaşlar kaç gündür araştırma yapıyorum ama kafam biraz karıştı. E-ticaret için çekimler yapacağım bir kaç foto atıyorum bunun gibi ve bunun yanında kısa filmde çekmeyi düşünüyorum. şimdi Canon mark 3 e 24-105mm e 10.000tl vermekle Nikon d7200 18-105mm 4000tl vermek arasında kararsız kaldım. Yani uygulamak istediğim şeyi daha az para vererek halle bilir miyim? Yada bu ikisinin yerine Mark 2 ile 6D yi mi önerirsiniz?

Selam, kesinlikle full frame bir makine almalısın, eğer işin içinde kısa filmler olmasaydı 6D kesinlikle işini görebilirdi.Fakat kısa film dediğin için kesinlikle 5D Mark III derim. Buna alternatif olarakta sony'de A7RII serisini düşünebilirsin. Fakat çok çabuk pil tüketiyor.Ayrıca bütçe olarakta biraz pahalı bir ürün.Ayrıca Lens scalası mark III kadar geniş değil. Birde Mark II'nin yenisini bulamayacağın için hiç önermedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotographyMaster -- 2 Ocak 2016; 10:07:36 >

• Saydığın makinelerden hangisi daha ucuzsa onu al, sonuçta .raw ve stüdyo gibi bir ortamda çekim yapacaksın

Full frame'in avantajı dış çekimde daha çok belli olur daha büyük sensöre sahip olduğu için ve tam kare olması nedeniyle lensi üzerinde yazılı değeriyle kullanabiliyorsun ama stüdyo için saydığın makinalar arasında pek bir fark yok

Tavsiyem fiyat olarak uygun bir gövde al ve yatırımı gövdeye değil lens+ekipman'a yap e-ticaret için

D90'la bile ürün çekimleri, gelin/damat veya dış çekimler yapılabiliyor ki kötü gövde değildir sadece ne demek istediğimi anlaman için yazdım

İlle de tam kare bir gövde almak istiyorsan 6D işini fazlasıyla görür, Mark III'e girmek inan pek akıl karı değil, ayrıca canon'un lensleri de uygun fiyatlı. Şu an 6D kullanıyorum hızı dışında sıkıntısı yok, eğer hareket odaklı çalışmalar yapacaksan da 7D'yi öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 2 Ocak 2016; 11:19:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.