Şimdi Ara

Canon kit lens yerine Sigma 17-70 almak iyi fikir mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
18.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro ART çok başarılı bir objektif.
  • Konuyu hortlatmaktan zevk alacağım galiba. (:

    Bütçesi belli giriş seviyesi kullanıcıların ( Benim gibi) sorduğu sorular hep aynı. Elimdeki Canon 10-22 mm. lensi elden çıkarıp Sigma 17-70 mm lensi almayı düşündüğüm aralar bu dönem ve bu mesajı okudukça anlıyorum ki herkesin bir fikri var. Biri A diyor, diğeri B ve soruyu soran kişi kararsız kalıyor. Bu, tüm forumlarda böyle. O yüzden belki de internetten araştırmak yerine lenslerin ikinci elini alıp denemekte fayda var. Çoğu arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla ikinci el alınan bir lens iyi kullanılmış olması kaydıyla tekrar elden çıkarılabiliyor.

    ABD'den bir arkadaşım ile 24-105 mm. istedim. O, iki aya kadar gelecek. Bu süre zarfında bir kaç gün içinde Sigma 17-70 mm lens alacağım. İkinci el. Bakalım, benim kendi kanaatim ne olacak?
  • Konuyu baştan sona okudum. Tamron 17-50 ile sigma 17 70 kıyaslaması gibi olmuş.

    Tamronun kararsız Focuslaması vb olmasa zoom dezavantajına rağmen sanki o seçilecekmiş gibi geldi bana.

    Ama konuda sigma 17-50den hiç bahsedilmemiş.

    Sigma 17 50 başlangıç lensi olarak pahalı bir yatırım mıdır? Tamrondan iyi midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Şubat 2016; 13:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Konuyu baştan sona okudum. Tamron 17-50 ile sigma 17 70 kıyaslaması gibi olmuş.

    Tamronun kararsız Focuslaması vb olmasa zoom dezavantajına rağmen sanki o seçilecekmiş gibi geldi bana.

    Ama konuda sigma 17-50den hiç bahsedilmemiş.

    Sigma 17 50 başlangıç lensi olarak pahalı bir yatırım mıdır? Tamrondan iyi midir?

    Kararsız netleme biraz da gövdeye kalmış bir durum . D40 / D80 / A350 / A37 / A500 / A58 ile birlikte uzun uzun kullandığım bir lens tamron 17-50 , sonrasında uygun fiyattan bulunca 17-70 hsm macro da aldım sony sistemdeyken . Sony makinelerim nikonlara oranla daha yeni olduğundan odaklama kabiliyetleri daha iyiydi ve a350 dışında af kararsızlığını hiç yaşamadım . Yavaşlığı mutlaka var . Sesi de çok hafif kulak tırmalar cinsten . Ama özellikle geniş açıda , köşelerde hep daha tatmin edici sonuçlar aldım 17-50'den . 17-70'in en güzel avantajı 1:2.3 makro olayı ve çok sessiz oluşu . İkinci bir makro lense para yatıramayacaksanız idare edebilecek bir lens . Bir de tamron 17-50 oldukça kontrastlı 17-70'e göre .

    17-50 os en güncel modellerden birisi . Canon ve nikon kullananlar için OS avantajı yadsınamaz . Ancak tabi fiyat olarak 150-200 lira farkı var ikinci elde .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 26 Şubat 2016; 14:46:51 >




  • Sırf elimde 70-300 canon ıs usm olduğu için odak takıntım yüzünden seriyi tamamlamak için 17-70 sigma os aldım. Elimdeki kit lensle neredeyse fark yok, tamam kaliteli, biraz daha zoom özelliği sunuyor ama bunun için 1000 tl fark verilirmi? 4-5 resim çektim henüz ve kit lensle ayrım yapacak bir mükemmellik yok. 1330 TL ye aldım yanarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrdisiplin

    Sırf elimde 70-300 canon ıs usm olduğu için odak takıntım yüzünden seriyi tamamlamak için 17-70 sigma os aldım. Elimdeki kit lensle neredeyse fark yok, tamam kaliteli, biraz daha zoom özelliği sunuyor ama bunun için 1000 tl fark verilirmi? 4-5 resim çektim henüz ve kit lensle ayrım yapacak bir mükemmellik yok. 1330 TL ye aldım yanarım.

    Kit objektifiniz ne idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigma özellikle son yıllarda inanılmaz ürünler üretti. 3-5 sene önce orta seviye bir marka gibi algılanırken ülkemizde, özellikle art serisi objektifler ve son çıkan body leri ile hak ettiği, 1.sınıf marka algısına kavuştu. Body demişken, gerek dış tasarımın minimalliği gerekse tepki süresi dışında inanılmaz performansı beni benden aldı. Tepki süresini toparladıklarında başka bir makina kullanmak aklımın ucundan bile geçmeyecek. Arkadaşlar inanın abartmıyorum. Bir kastamonu gezimizde, d3x im kırıldığı için, sigma ürünleri satan bir dostum kullanmam için ödünç verdi. 2 gün samimi olmamıza yetti. Tadı damağımda kaldı.
    Sigma, farklı marka bodyleri ile en kusursuz uyumu sağlayan objektif markasıdır. Al pişman olmazsın.

    Ayrıca kapıda ödeme, 6 taksit ve muhteşem bir müşteri memnuniyeti sağlayan, bir alışverişten sonra kesinlikle vazgeçemeyeceğiniz, uygun fiyatlı, kusursuz hizmet ve online alışverişin en büyük sıkıntısı, problem çıktığında saklambaç oynamaya başlayan çeşitli sitelere inat, değil problem, siteye girdiğiniz anda, sıkboğaz etmeden, yardım gerekirse burdayım diyen müşteri temsilcisi, sipariş verildiği anda sizi arayıp, 5 dakika sonra kapatırken, dostum yine konuşalım diyerek ne diyorum ben diyeceğiniz samimi insanlar. Gerçekten kar etmek için değil sizi memnun etmek için çırpındıklarını anlıyorsunuz. Umarım hak ettikleri yerlere gelirler. Bu arada yeni mezun bir genç kurmuş. Ufak sermayeli olduğu için bas bas reklam yapmadan, yavaş ve emin adımlarla ilerlemeye çalışıyorlarmış. Bu dürüstlük ve hizmet anlayışını kaybetmezler ise çöpte satsalar başarı olurlar. Uzun süredir bu kadar özel hissetmemiştim.

    http://www.guzel.com/Hobi-Urunleri,LA_1214-2.html#labels=1214-2,600-3

    Sigma Lens




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.