Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44.056
Cevap
43
Favori
1.831.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Rouvax

Yarın bölüme götürmeyi planlıyorum makineyi bol bol geniş açı çeker onları da tam boyutlarda atarım nete, 18-55 almak isteyenler içinde en azından bir fikir olur. Aslında bugün de yanımdaydı makine ama yoğunluktan çekim yapma fırsatı bulamadım. Yanlız LCD yi biraz inceledim güneş altında nasıl oluyor diye, Standart ayarında LCD süper bir performans vermiyor ama yani bırakın foto makinelerini hangi LCD den böyle performans görmek mümkün ki ? Ama brightness ayarı bir miktar işe yarıyor boşuna konmamış :P

Bu arada Alehar özellikle hangi fotoda olduğunu belirtirsen birlikte inceleriz.

mesela haydarpaşa garının fotosu! orta kısım net, ama üst ve alt kısım. (alt kısmın DOF dışında kaldığına inanamadım!) diyafram neydi?
  • fotograf makinen hayırlı olsun..
    güle güle kullan.
    güzel bir seçim yapmışsın, güzel fotoğraflar çekebilmen dilegiyle..

Alehar : yazılarını zevkle okuyup incelemelerini de merakla takip ediyorum,
    emeğine sağlık, ama 18-55 kit lense b*k atmayı bırak artık, topu topu 100 ytl yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 21 Aralık 2006; 21:34:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLper_iLeri

fotograf makinen hayırlı olsun..
    güle güle kullan.
    güzel bir seçim yapmışsın, güzel fotoğraflar çekebilmen dilegiyle..

Alehar : yazılarını zevkle okuyup incelemelerini de merakla takip ediyorum,
    emeğine sağlık, ama 18-55 kit lense b*k atmayı bırak artık, topu topu 100 ytl yahu

şimdi ayıp ettin işte !
    amacım b.k atmak değil, hiç bir zamanda böyle bir amacım olmadı. Benim başıma 2 kez yeni aldığım lenste geldi. Fokal plane'in lens eksenine dik olmaması problemi. Fotolardan sorgulamaya çalıştığım buydu, emin olamadım bu yüzden problem varmış gibi doğrudan yazmak da istememiştim... Amacım gerçekten bir sıkıntı var ise, Rouvax2ı daha işin başında uyarmaktı!

Üstelik yazılarımda, kendi kitlensimi HAYYAM'da 50€ karşılığında almak istemelerine rağmen satmadığımı, 300D gibi 6Mp kameralarda çok iyi sonuçlar verdiğini, sadece 10MP gibi yüksek çözünürlüğün üstesinden gelemediğini, bu yüzden de 400D ye kit lens olarak verilmesini Canon açısından ayıpladığımı, Nikon'un 10MP D80 de standart kit lensini daha kalitelisi ile (nerdeyse 17-70 muadili!) değiştirdiğini yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 21 Aralık 2006; 21:49:27 >
  • valla bu kadar ciddi olacagını bilseydim bişey sölemezdim :)
    çözünürlüğü de bodysi de plastiği de herşeyi de berbat da olsa 100 ytl müthiş bi fiyat 18 mm için.
  • okurken...
     @@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@

ekleme: DH fotoyu resize diyor, view image diyerek normal halini görebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 22 Aralık 2006; 0:09:54 >
  • yukarıdaki resimlerde özellikle gökyüzü olanlarda toz gözüküyor ccd de, benim bildiğim
    400d tozları titreşim ile atıyordu üzerinden.
  • CCD yok Cmos var,
    2. Foto görünen tozlar son fotoda yok. Ayrıca onlar martı olabilir :)
  • Arkadaşlar, bu kadar küçültülmüş bir fotoğrafta toz felan görülmez. İçiniz rahat olsun. Ayrıca 1:1 scale de bakıyor ve toz görüyor olsaydık, nokta şeklinde değil de, flu bir disk şeklinde görecektik. Sensör kendi üzerindeki toza odaklanamadığı için tozun sensör üzerinde oluşturduğu gölge ve yarıgölgeleri görebiliriz sadece...
  • +100

quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar, bu kadar küçültülmüş bir fotoğrafta toz felan görülmez. İçiniz rahat olsun. Ayrıca 1:1 scale de bakıyor ve toz görüyor olsaydık, nokta şeklinde değil de, flu bir disk şeklinde görecektik. Sensör kendi üzerindeki toza odaklanamadığı için tozun sensör üzerinde oluşturduğu gölge ve yarıgölgeleri görebiliriz sadece...
  • bir de bu toz olayı bana biraz garip geliyor. bende 4 tane lens var ve makineyi her kullanışımda değiştiririm duruma göre. ama aylardır henuz toz belirtisi yok. mutlaka toz girmiştir ama çektiğim fotograflarda ben göremiyorum. geçende bir şelaleyi f:29 ile filan çektim, ama orda da çıkmadı tozlar. sırf toz göreyim diye de gökyüzünü f:29'da çekmeye niyetim de yok.

ve de, titretmeyle tozlar atılsa da nereye atılacak ki ? sonuçta gene sensörün oraya bir yere düşecek eninde sonunda o bölgenin temizlenmesi lazım. böyle bir mekanizmayı SLRnin içine gömmek ne kadar sağlıklı olur, uzun vadede göreceğiz. canon bunu bence sırf pazar payında ve satışta etkli olsun diye 400d'ye koydu. yoksa pratikte pek bi fayda sağladığı söylenemez. öyle olsaydı zaten örneğin 5D'ye koyarlardı öncelikle. Lafım sana degil dostum, senin 400d almaktaki amacın bana göre de bu toz özelliği degil tabii ki , ama profesyonel olmayan kesim bu tip extra özelliklere ragbet ediyor, bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 22 Aralık 2006; 23:13:00 >
  • ccd ağız alışkanlığı olmuş :) umarım martıdır
  • uv filtre ve lens arasındada bir sürü toz var bişey olmaz :p
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

uv filtre ve lens arasındada bir sürü toz var bişey olmaz :p

UV filtre ve lens arasındaki tozların durumu biraz daha farklı :)
    Lens doğrudan ona odaklanmadı ise, (ki, bir çok lens için bu olanaksızdır!)
    bu tozların gölgesi veya yarıgölgesi, sensör üzerine asla düşemeyeceği için (bu kadar mesafede kaybolurlar) gözle farketmek imkansızdır. Fakat bu tozların çokça olması durumunda, kalite düşüşü olarak etkilerini gösterirler!
  • Peki şunu öğrenelim.350d ile arasındaki fiyat farkına değiyor mu?Sonuçta bizim gibi sınırlı bütçesi olup slr almak isteyen için 200-300ytl de önemlidir.O paraya da lens alınır biryerde.

Çok düşündüm galiba slr a canon ile başlıyacağım.Dolayısıyla lens birikimi de canon üzerinden olacağı için canonla devam.350d mi 400d mi p/f açısından?
  • bana göre fiyat farkına deger. en başta zaten 350d'nin ufak ekranı işe yaramıyor bence. 400d'nin 2.5" ekranı iş görüyor.
    megapixel artışında bi espri yok sadece pazarlama amaçlı. ha 8 ha 10. arada 2 megapixel var. oranlama gittikçe düşüyor.
    biri 2 digeri 4 megapixel olsaydı tamam : arada %100 afrk var. ama 8'e 10 bişey ifade etmeyebilir.
    onun dışında toz olayının da pek bi yararı olmasa da ekstra olmasında bi zarar yoktur heralde.
    başka farklar da vardır ama aklımda degil su an. bence deger.
  • 2.5 inch LCD
    30D nin AF sistemi
    Daha Doğru Exposure (pozlama)
    2. El performansı
    Daha iyi buffer

Bence aradaki fiyat farkına değer, Bakınız MP olayını katmadım :D Aslında close up da makrolarda işe yarar ama o farkı anlatacak Lenslere sahip olmama şuan için imkansız, zaten 700$ lık body kullanıp 2000$ lens almanın pek manası da yok gibi...
  • Diyorsunuz ki 400d den başla.Makina hem genelde gezi, tarihi mekanlar, mimari fotoğraflamak için kullanılacak.Yani geniş açı kullanacağım çoğu zaman.18-55 in de pek başarılı olmadığını biliyorum.Acaba d70s 18-70 lens ile birlikte daha iyi sonuçlar mı verir.

Karşılaştırma için açılmamış konu biliyorum.Konu dağılmaz inşallah.
  • Ben alırken adama d70s le 400d yi yanyana koy dedim. d70s elime inanılmaz oturdu, yani body olayı harika ötesi. O konuda 400D nin grid baya rahatsız. e tabi 18-70 dx daha kaliteli ama slr uzun soluklu bir iş anlık düşünmemek lazım. D70s in benim hoşuma gitmeyen tarafı, ekran 2" olmasına rağmen 115000 pikseldi buda kaliteyi baya düşürüyodu. tuşları kauçuktu. 6mp, bide artık eski bir modeldi. ama eliniz hafif te olsa iriyse bence nikon almak daha mantıklı.

arkadaşımda 350D var inanın sırf ekran için 350d almadım ve verdiğim karardan çok memnunum, yani çektiğiniz fotoğrafa hemen bakmak ve baktığınız resme göre karar verebilmek çok önemli. Onun içinde ekran slr olayında bence önemlidir. 1.8 çok yetersiz kelıyor. bence başka önemli hiçbir farkı yok.

Yil 2020 , eger okuyup denk gelen olur ise diye yaziyorum. Sahip oldugum govde ve lensin haddi hesabi yok. Ekranin bir onemi olmadigi gibi neredeyse vizorun bile bir onemi kalmadi. O gun d70s almaliydim hata yapmisim. Yillar gectikce daha netlesiyor hersey. Ne kadar toymusum da herseyi biliyormusum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 14 Aralık 2020; 22:53:3 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Diyorsunuz ki 400d den başla.Makina hem genelde gezi, tarihi mekanlar, mimari fotoğraflamak için kullanılacak.Yani geniş açı kullanacağım çoğu zaman.18-55 in de pek başarılı olmadığını biliyorum.Acaba d70s 18-70 lens ile birlikte daha iyi sonuçlar mı verir.

Karşılaştırma için açılmamış konu biliyorum.Konu dağılmaz inşallah.

Bi kere D70s 350D ile karşılaştırılıyordu 400D ile değil. 350D ile karşılatırmak istersen Forumun arama kısmını kullan istemediğin kadar yazı bulacaksın ;)
    Bence karşılaştırmaya devam etmeyelim burda.
  • Peki haklısınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.