Şimdi Ara

@@ Canon EOS DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@ (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44.057
Cevap
43
Favori
1.830.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaç gündür dijital fotoraf makinası almak için geziniyorum .En son sony cyber short 5.1 piksel elimde kalınca servise götürmüştüm .Servis bana sakın ama sakin lensleri açılmayan ince makinaları almamam konusunda uyardı .Neden diye sorunca çünkü lenslerde problem olunca bunların telafisinin çok zor olduğunu falan anlatti.İçinden dışarıya açılan optik zoomlu makinalar tercih edilmeliymiş .Bundan 2 sene önce dubaiden aldığım makina tam iki sene geçti ekranda çeşitli renkler çıkarak kullanılmaz hale geldi.Şimdi sorularım .

    1) Dijital makinaların ortalama ömrü ik sene midir .Yoksa bu benim şanssızlığımdanmı kaynaklanmakta (camera da aynı şekilde lens hatası üretti) ???

    2) Neden canon ve nikon daha iyi bir marka ise dijital fotoraf makinalarında sony neden onlardan daha yüksek fiyat ,sony tv de olduğu gibi isimmi satıyor ????

    3)Bu tip bir makinayı acaba nereden temin etmek sağlıklı olur ? İnternet ortamındaki ucuz fiyatlar ,doğubank malları gibimidir ? Nerden alınması tavsiye olunur .Kolay gelsin .
  • Kompakt makinaların tamiri astarından pahalıya geliyor. Geçenlerde gazetede tüketici köşesinde bu konu ile ilgili bir makale de çıkmıştı... Sanırım hem pazarlama taktiği aynı zamanda tamiri zor da oluyor.
  • Böyle bir olay benim başıma gelmişti; Sony P93 makineyi kız arkadaşım elinde krem olduğu için düşürmüştü yere ve açık halde düştüğünden objektif içine doğru gömülmüştü cihazın... Semtimdeki yetkili servise götürdüğümde nası becerdilerse 710ytl (cihazın sıfırı 600 küsür) masraf çıkardılar, neymiş ? yedek parça pahalıymış ve çok hasar görmüş cihazım...... Tabii ki yaptırmadım, başka biryerde yetkli servise götürdüm ve çok büyük hasar olmadığını 1-2 küçük parçadeğişimiyle hallettiklerini söylediler ve 90ytl'ye yaptırdım cihazımı.... İşgüzar servislerden de kaçınmak lazım bazen astarın fiyatını onlar da katliyabiliyor.....
    quote:

    Orjinalden alıntı: Alehar

    Kompakt makinaların tamiri astarından pahalıya geliyor. Geçenlerde gazetede tüketici köşesinde bu konu ile ilgili bir makale de çıkmıştı... Sanırım hem pazarlama taktiği aynı zamanda tamiri zor da oluyor.

  • herkese bir tiyo vereyim :

    sony V1 makinemdeki arıza için sony servisi 300 euro istedi. gecen sene.
    kart bozulmuş. makineyi yere düşürmüştüm.
    tabi 300 euro ödemedim.3-4 yere götürdüm yapamadılar.
    bir diger 3-4 tanesi ise servise blie almadılar.
    her neyse.

    doğubank üst katta bi servis var. kaan digital.
    onun tanıdıgı bi elektronik tamircisi şirket var. ismini hatırlamıyorum.
    kaan digital isimli firmadan ögrenin. firmadaki kişi odtu elektronik mezunu
    sayko bi genç. firma da kendinin zaten. tesadüfen tanıştım.
    benim sony'nin kartının arızasını buşup tamir etti. 80 ytl ödedim. seve seve hemde.
  • Yani.. 300 EURO nerde 80 YTL nerde.. Adamlar resmen V1 in kendi parasını istemiş..
  • Eos 300V lerin kitlensi Canon 28-90 F4-5.6 Alsammı diyorum ucuzlar.Daha Arkadaşın eos 300 ün de kullanmıştım ama çıktıları kartpostal boyutlarında alınca pek bişey ifade etmiyor. Digital a takıp deneyen oldu mu ?
  • ben denedim ve kit lensle arada dağlar var. bu dediğim objektif gri hatta. dediğim dibi keskin fotoğraflar çıkartıyor. baya denedim, dolandım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BzBz -- 26 Aralık 2006; 21:18:42 >
  • evet ben denedim, hatta sana kitlens ile kıyaslamalı çektiğim iki test fotosunu bulmaya çalışayım.
    Sonuç beni hiç tatmin etmemişti o zamanlar...

    Bugün başka bir topikte yazdım, sensör lens etkileşimi ve özel "coating" ler diye, bu örneklerde çok bariz belli oluyordu ama o zamanlar tam yorumlayamamıştım...
  • "Ben denedim" demiştim ama, fotoları bulunca gördüm ki, 28-80 imiş. (en azından ben öyle yazmışım klasöre...)
    Yine de "digital coating" lerle ilgili fikir veriyor. Bakmak isterseniz;
    http://alehar.blogspot.com/2006/12/canon-28-80-vs-canon-18-55-kit-lens.html
  • hayal kırıklığı :D
  • bende eos 400d siparişi verdim
    ürün bayramdan sonra elimde olacak yalnız yurtdışından geleceği için Türkçe kullanma klavuzu olmayacak!
    elinde Türkçe kullanım klavuzu olan arkadaş varsa bunu paylaşıma açma yolu olabilirmi acaba? veya temin edebileceğim bir yer bilen ?
  • filmli slr makinalarin lensleri digital slr ile kullanildiginda pek iyi sonuc vermiyorlar ( netlik acisindan ) adaptor ile kullandigim cosina MF 70-200mm f/3.5-5.6 lens KM maxxum 5d ile renk dolgunlugu iyi fakat net olmayan goruntuler uretmisti zannedersem optik cozunurluk yeterli gelmedi
  • Ya da focuslamada hata vardır..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zalman

    filmli slr makinalarin lensleri digital slr ile kullanildiginda pek iyi sonuc vermiyorlar ( netlik acisindan ) adaptor ile kullandigim cosina MF 70-200mm f/3.5-5.6 lens KM maxxum 5d ile renk dolgunlugu iyi fakat net olmayan goruntuler uretmisti zannedersem optik cozunurluk yeterli gelmedi



    Yine dediğim gibi, eski makinem olan ve nerdeyse hiç kullanmadığım eos300 ün 28-90 ını 400D de denedim , hatta ayrıntıya girmek gerekirse arkadaşımın 350D sindede denedim. Aynı karelerde ,aynı koşullarda (hatta çoğunlukla çevre fotoğraflarında) kit lens e göre daha keskindi. Kareler daha netti. ama Alehar ın gösterdiği örnekte de kit lens baya kaliteliymiş gibi gözüküyor, yani baya fark var ama tabiki bahsettiğimiz lens o değil.

    Bu konuda kesin sonuç vermek için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum ama gözüm öyle olduğunu söylüyor ve buna rağmen ben hala kit lensi kullanmaktayım. sebep ise -orjinallik-
  • benim bahsettigim lens 16 yillik sizin bahsettiginiz 28-90 larin en eskisi 5 veya 6 yillik lensler onlarin daha iyi sonuc vermesi normal ama kit lensi gecebileceklerini zannetmiyorum ; birde sensor kuculdukce optik cozunurluk artmak zorunda yoksa fotograftaki ayrinti ve keskinlik azaliyor ..... sadece leica lenslerin isleme proseslerinde degisiklik yapmadi diye biliyorum yani adamlar filmli donemde bile film icin fazlasiyla kaliteli lens uretiyorlarmis....
  • 28-90 belki 5-6 yıllıktan eski olabilir ;) ama sonuç olarak oda canon un ucuz kit lenslerinden biri. Çok kaliteli bişey beklemenin bir anlamı yok ama 90mm oluşu belki 55 in nerdeyse zoom yapınca göz den daha uzak göstermesi rahatsız edici belki bu konuda başarısı daha iyi olduğu için tercih edilebilir ancak en azından 18-55 kadar keskin sonuçlar vermeli.
  • bugün bende 400d cilerin arasına katıldım ama evde normal ampül altında flash sız yaptığım çekimlerde fon ya kırmızı ağırlıklı yada sarı ağırlıklı çıkıp durdu. flash lı çekimlerde biraz daha normal renkler vardı. ben WB yi ampül resmi olan yerde çektim acaba biyerde yanlışlıkmı yapıyorum. gerçi auto ya alıncada pek fark etmiyor. gece evde ampül (sarımtrak ışık veriyor hatta açık sarı) altında flash sız çekimlerde WB nerde olmalı acaba?
  • Ben eğer kompozisyona çok önem vermediğim çekimler yapıyorsam AWB kullanıyorum pek sorun çıkarmıyor bana, belki diğer renk ayarlarına bakmalısın.

    Bu arada arkadaşlar Almanyadan 15Euro ya aldığım HAMA tripod um yarın elime geçicek, elime ulaştığında onunda fotolarını yollarım belki beğenirsiniz :)
  • bu arada şimdi dikkatimi birşey çekti bu makinada daha 50-bilemedin 60 kare çektim ama resimlere bakarken sol altta kaç resim olduğu ve kaçıncıya baktığım yazarken sağ üstte 160-6135 gibi abuk bir rakkam var , bu rakkamın manasını bilen varmı?
    ordaki 160 sabit ama her resim değişimde diğer 6135 birer birer artıyor geri gidersem azalıyor ?
    nedir bu rakkamın manası????
    @Rouvax sende kaç gözküyor bu rakkamlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @p4p800se -- 29 Aralık 2006; 23:27:11 >


  • Yeni yılda herkese bol şanslar Şu bilet bi çıksa
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.