Şimdi Ara

Canon eos 750d mi 5d mark ii mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar foto makineleri hakkında baya cahilim hatta makine karşılaştırması olarak neden bu ikisini seçtiğimi bile bilmiyorum.

Öncelikle makineleri bir site üzerinden kıyasladım özellik olarak çok büyük farklar ve fiyat olarakta aralarında çok büyük bir fark var. Öncelikle bu makinelerden yeni olan değil de neden eski olan pahalı ?

Çok klişe veya amatör bir soru olabilir fakat hangisiyle gerçeğe daha yakın fotolar çekebilirim ?

Şimdi amatör olduğum için basit olanı önerebilirsiniz ama ben sürekli makine değişterecek biri değilim eninde sonunda öğrenirim ve alacağım makine büyük ihtimal eğer beğenirsem ömürlük olacak sizce bu konuda hangisi daha iyi performans verir ?

Foto terimlerini öğrenebileceğim ve foto çekme konusunda daha fazla bilgileneceğim bir kaynak önerir misiniz ?

Kıyas yaptığım site :http://kiyas.la

Her türlü önerilerinize açığım makineler, bilgi vs.

Bu arada alırsam 750d sıfır, 5d mark'ı ise ikinci el alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulOfHeaven -- 2 Kasım 2015; 0:42:04 >

• Hocam, çok zor ya.

Bakın şimdi, önce iki makine arasındaki farkları inceleyelim. Öncelikle iki seçenek arasındaki en büyük fark tabiki de sensör boyutu. 750D aps-c sensör kullanırken 5Dm2 full frame sensör kullanmakta. Bilmiyorum demişsiniz, bu sensör olayını da anlamamanız muhtemel, bu yüzden size aşağıda vereceğim linki okumanızı tavsiye ediyorum;

http://tahiryildiz.com/full-frame-nedir-full-frame-vs-crop-sensor/

Okudunuz, anladıysanız daha büyük sensörün daha pahalı olabileceği sonucunu çıkarabilmişsinizdir umarım. İşte burada da neden eski bir makine yeni çıkmış gıcır bir makineden pahalı sorunuzun cevabını almış oluyorsunuz, sensör sensör sensör :)

Diğer merak ettiklerinizi yine sorun bana, dediklerinizi tam cevaplayamamış gibi hissediyorum.

Ha bu arada, hangisini almalıyım olayı bence tamamen bütçeye bağlıdır, bütçenizi belirtirseniz sanki daha iyi yorum yapabiliriz gibi gibi, evet bekliyoruz efenim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: doctor_bey

Hocam, çok zor ya.

Bakın şimdi, önce iki makine arasındaki farkları inceleyelim. Öncelikle iki seçenek arasındaki en büyük fark tabiki de sensör boyutu. 750D aps-c sensör kullanırken 5Dm2 full frame sensör kullanmakta. Bilmiyorum demişsiniz, bu sensör olayını da anlamamanız muhtemel, bu yüzden size aşağıda vereceğim linki okumanızı tavsiye ediyorum;

http://tahiryildiz.com/full-frame-nedir-full-frame-vs-crop-sensor/

Okudunuz, anladıysanız daha büyük sensörün daha pahalı olabileceği sonucunu çıkarabilmişsinizdir umarım. İşte burada da neden eski bir makine yeni çıkmış gıcır bir makineden pahalı sorunuzun cevabını almış oluyorsunuz, sensör sensör sensör :)

Diğer merak ettiklerinizi yine sorun bana, dediklerinizi tam cevaplayamamış gibi hissediyorum.

Ha bu arada, hangisini almalıyım olayı bence tamamen bütçeye bağlıdır, bütçenizi belirtirseniz sanki daha iyi yorum yapabiliriz gibi gibi, evet bekliyoruz efenim :)

Hocam oncelikle tesekkur ediyorum bu sensor olayi linkte cok guzel aciklanmis fakat bende hangi cekim tarzlarindan hoslandigi mi bilmedigim icin bu konuda net bir karar veremiyorum.

Butce olarak en fazla 3000 tl ayirabilirim. Bu para sadece body icin geri kalan kisimlarini sonra ufak ufak para biriktirip hallederim diye dusunuyorum.

• SoulOfHeaven kullanıcısına yanıt
    Gövdeye 3000 lira harcamak zorunda değilsiniz. Kuş takibi vb şeyler yapacaksanız tamam ama diğer türlü herşey için daha ucuz makineler de işinizi görür.

1000 liralık makine ile 3000 liralık arasında sensör ve fotoğraf kalitesi olarak dağlar kadar fark olmaz. Daha sağlam ve kullanışlı gövde, wifi, gps, dokunmatik ekran gibi özellikler fiyatı artırır. Bunlardan hepsine ihtiyacınız yoksa boşuna o kadar parayı gövdeye yatırmayın. Kuş fotoğrafçılığı gibi odak takibi gerektirmeyen durumlar haricinde crop sensörlü bir gövdeye 3000 lira verilmesi bana çok mantıklı gelmiyor. Tabii ki fiyatı yüksek ürünlerin yukarıda dediğim gibi odaklama, gps, wifi, çift kart girişi, menüde bazı ekstra özellikler gibi başka artları da var ve bunları isteyen kişiler mecburen bu paraları verecek fakat işe yeni başlayan birinin genellikle bunların çoğuna ihtiyacı yoktur.

Gövdeden ziyade lens önemli. 5D veya 750D alıp ucuz bir lensle kullanacağınıza 600d alıp iyi bir lens ile kullanın ve daha iyi kalite elde edin. 3000 liraya gövde alıp sonra ufak ufak para biriktirip lens alacağınıza 3000 liraya güzel bir sistem kurup hemen başlayabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Wifi,gps dokunmatik ekran gibi takintilarim yok.

Tek istedigim gercekci fotolar cekmek.

Hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim.

Bunun icin ne onerirsiniz ?Wifi,gps dokunmatik ekran gibi takintilarim yok.

Hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim.

istedigim gercekci fotolar cekmek ve makinenin omrunun uzun olmasi.

Bunun icin ne onerirsiniz ?

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Evet mantıklı bir cevap olmuş, değerlendirin bence, 600d çok güzel bir makine. Gerçekçi fotoğraf olayıysa size bağlı, çekebilirsiniz evet

• doctor_bey D kullanıcısına yanıt
    Evet sanırım kafama yatan crop sensör oldu fiyat farkı çok fazla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekçi fotoğraf ne demek?

• Arkadaşlarında dediği gibi ucuz bir gövde alıp bütçeyi lenslere ayırabilirsiniz. Eğer düşünürseniz elimde Canon EOS 100D makine var 18-55mm lensle beraber satıyorum Ağustos ayının sonunda almıştım daha yeni 2 yıl garantisi 1 yılda Teknokask sigortası bulunmakta.
  • 600d 1 nesil geri kaldı. 650 700 750 760 alabilirsiniz yada rakamı ve boyutları küçük de olsa 100d iyi makine. Bence sifir gövdeye çok para bayilmayin. Sigma 17 70 veya canon 24-105 L gibi bir lens yakışır.

• Anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun, ticari bir kaygın olmadıkça full frame makine almana gerek olduğunu düşünmüyorum.
    Ayrıca 0 takıntın olmasın bence, İstanbul'da yaşıyorsan git hayyamı filan gez
    Parayı makineye değil lenslere yatırmak daha mantıklı geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Gerçekçi fotoğraf ne demek?

Hocam gerçekçi derken ışık fazla parlamasın boyutlar pek değişmesin gibi yani olduğu gibi görünsün. Balık gözü lens gibi gerçekçi gözükmeyen fotolar istemiyorum diyeyim en azından şimdilik. Sanırım o da lenslerle alakalı olduğu için gövdeye pek bakmıyor.
  • @edemirci7898 Hocam teşekkür ederim ama ben daha fazla kullanmak adına ikinci el makine düşünmüyorum.

@yigitboylu Evet hocam sanırım 650d alıp gerisini lense vereceğim teşekkür ederim.

@abluka. Profesyonel olmadığım sürece full frame geçeceğimi sanmam
  • Hobi amaçlı ilgileniliyorsa bu uğraşla ve kişi emin değilse hobi olduğuna dair, kesinlikle 350d ble alınabilir, elden düşme falan.
    Eğer kişi hobisinin fotoğraf çekmek olduğuna emin ise, ucuz etin yahnisi yenmiyor. bi bakıyorsunuz elinizde leica m8 var.
    Tüm bu sebeplerden uzun seneler iyi lensler üreteceğini ön gören bir firma seçilmeli (canon ,Nikon ,zeiss v.b...) ve bunların FF olan body lerinden başlanmalı, çünkü 10.000 kareden sonra aps-c size dar gelir.
    Bu söylediğimi takmayabilirsiniz fakat unumayın, 650d yi satmaya götürdüğünüzde ve kimse almadığında hatırlayın :)
  • BzBz kullanıcısına yanıt
    neden 10 000 kareden sonra dar geliyor ?
  • aps-c body ler ya giriş seviyesi makineler yada hız gerektiren koşulların makinesidir.
    Düşük ışık koşullarında az noise, doğru doygunluk ve iyi A WB, FF makinelerde mevcut (gibime geliyor) Ben olsam d700 yada 5d mkII alırım. 6D almam, sensör kaliteli değil. Gerçi D700 de biraz sarı ama ayarlanır, en azından uygun bulunabilir.
  • 1000Tl lik bir makinede alacağın risk 1000 i bulmaz. Ama 4-5binlik ff aldığında atılacağın risk ona göre dir.
    Sen al kardeşim uygun fiyatlı bir makine. 10.000 kare çekipte daralmaya başlayınca vurusun apscnin kıçına tekmeyi. Gider kendine canon 5Ds alırsın
  • BzBz kullanıcısına yanıt
    Hocam sony a7 serisi nasıl mesela a7

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.