Şimdi Ara

Canon EOS 70D DxOMark Sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonuç fiyasko arkadaşlar, DxOMark'a göre 70D'nin sensörü, kaç yıllık 60D'nin sensöründen sadece 2 puan daha iyi. Buyurun:

http://www.dxomark.com/index.php/en/Publications/DxOMark-Reviews/Canon-EOS-70D-review-how-does-the-new-dual-pixel-CMOS-AF-sensor-perform/Canon-EOS-70D-sensor-performance

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence de öyle :p ! Yani sensörün iso, dinamik aralık falan başarısı pek gelişmemiş. Fakat herşey bunlar demek değil. Günümüzde hemen hemen bütün giriş seviyesi d-slr'lar APS-C sensörlüler bize 1600 ISO'da temiz foto yetiyor. Geriye kalan iş ise gövdenin, işlemcinin ve yazılımın ne denli iyi olduğuna kalıyor. Bakalım hele bir inceleme sitelerinden birkaç yorum görelim... Bir de bu DxOMark Canon'u pek sevmiyor mudur nedir :) Gerçi bu da bizim kendi kendimize ürettiğimiz bir senaryo da olabilir. Elimizde onlarınki gibi profesyonel ölçüm cihazları falan yok. Biz çekip-çekilenlere bakaraktan konuşuyoruz, üstelik IPS ekranlarımız bile yok, renk uzayının ne kadar eksiğini görerek hani ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Ağustos 2013; 22:32:53 >
  • bu 60d bir zamanların 30d'si yada nikon d200'ü gibi, efsane olmaya aday bir cihaza benziyor.
  • @Jiddi hocam ben de sizin gibi DxOMark'ın tarafsızlığından şüphe ediyorum, Nikonu kayırıp Canonu kötülüyorlar gibi, ama sadece 2 puanlık artış beni yine de üzdü valla. Keşke sensörlere puan veren DxOMark dışında bir site daha olsa...

• Puanlara takılmayın. Uygun fiyata 7D alıyormuş gibi düşünün. Geçen sene bu paraya 60D alabiliyorduk.

• Örnek fotolara bakabiliriz. RAW olarak da paylaşılmış !..
    -
    http://www.photographyblog.com/previews/canon_eos_70d_photos/
    -
    Ben şahsen DxO Mark'a hak verdim !..
  • wifi var devrim niteliginde phase detection af dual piksel var 19 cros var 7 fps makine tek başına sensör degildir öyle olsaydı herkes cony nikon alırdı ki öyle degil canon 5dmark3 ve 24. 70 LII ile alsıgım hazzı d800 24.70 nano ile alamamıştım iş sadece sensöre kalsa...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: theyapici

wifi var devrim niteliginde phase detection af dual piksel var 19 cros var 7 fps makine tek başına sensör degildir öyle olsaydı herkes cony nikon alırdı ki öyle degil canon 5dmark3 ve 24. 70 LII ile alsıgım hazzı d800 24.70 nano ile alamamıştım iş sadece sensöre kalsa...

Haklısınız... Ben de önceki mesajımda, yukarıda bütün işin sensör olmadığını söyledim. DxO mark sensörü test edip ölçüyor ama değil mi ? O sebeple DxO Mark sahtekar falan diye düşünmemek gerek belki de. Elbette çıplak sensör satmıyorlar ki bize. Kullanıcı için o sensörün ne denli verimli kullanılabildiği gövde ve o gövdenin de ekipmanlarının durumu önemli. Ben de böyle düşünüyorum ama DxO Mark'da işi sensörü test edip ölçmek konusunda işini doğru yapıyor olabilir demek de istedim.

• Ya boşverin DxO resmen sacmasapan testler yapıyor. Aracın motoru 500 beygir en süper motor bu diyor, ama diğer durumlara hiç bakmıyor.. Fren sistemi ne? Bu Aracı durdurmaya yeter mi mesela? vs vs... Millet de anam en hızlı buymuş diyip gidip alıyor.. Bakınız D600 sonra sorunlarda sorunlar... Ben o siteye güvenmiyorum...
  • BLoWeR kullanıcısına yanıt
    Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir yerde 550d ve 60d'nin aynı sensörü kullandığının söylendiğini hatırlıyorum. Durum öyleyse bu örnekte sensörün tek başına çok yetersiz bir parametre olduğunu gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frag_man -- 2 Eylül 2013; 12:19:21 >
  • nikon yanlısı bi site bakın d3000 bile 60d ile aynı puanı alır
  • artık teknolojik olarak yapacak birşey bulamıyorlar napsınlar.

bir iso tuşu koy + bin tl
    18 olmadı 22 mp +bin tl
    azcık ufalt +bin tl

pilavı ısıt ısıt sat başka bir şey yok zaten.

yav arkadaş görüntü işlemcini değiş yeni nesil birşeyler yap. bayonetini değiş tüm bayonetlere uyum sağla ne bilim lens teknolojini yenile. ışık ölçümlerini işileştir. bunlar yok.

600d ye mp ekle sat sat
    5100e mp ekle sat sat.

milleti enayi yerine koyar oldu bunlar iyice.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

Aynen... öyle de denebilir. Fakat çok umut bağlanan m43'ler uçuk fiyatlarla piyasaya girdiklerinden dolayı bu giriş seviyesi d-slr'lara rakip olmaktan fiyat olarak çok uzaktalar. Keza Fujifilm'in aynasızları da astronomik rakamları dolayısı ile giriş seviyesi d-slr'ların pazarında pek bir huzursuzluk yaratmıyorlar sanırım. Bu durumda da yine eskisi gibi Nikon ve Canon'un başı çektiği iki üreticinin birbirleri ile paslaşmasına kalmış durumda aslında d-slr'ların geleceği. Bilmem anımsar mısınız geçmiş yıllarda hatırladığım kadarı ile birisi LCD üretimi konusunda olmak üzere Avrupa Birliği'nde bir çok üreticiye büyük cezalar verilmişti. Sebep de LCD üreticilerinin aralarında anlaşarak kasten fiyatları yüksek tutmaları idi. Demem o ki fotoğraf makinası piyasası Japon hakimiyetinde. Bu sebeple de ben bu işin kolay kolay kısa sürede önemli atılımların olabileceği bir alan olmadığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

artık teknolojik olarak yapacak birşey bulamıyorlar napsınlar.

bir iso tuşu koy + bin tl
    18 olmadı 22 mp +bin tl
    azcık ufalt +bin tl

pilavı ısıt ısıt sat başka bir şey yok zaten.

yav arkadaş görüntü işlemcini değiş yeni nesil birşeyler yap. bayonetini değiş tüm bayonetlere uyum sağla ne bilim lens teknolojini yenile. ışık ölçümlerini işileştir. bunlar yok.

600d ye mp ekle sat sat
    5100e mp ekle sat sat.

milleti enayi yerine koyar oldu bunlar iyice.

Her zaman dediğim gibi APS-C den Fullframe geçilir tekrar bir APS-C alınmaz..Tabii bütçeye göre değişir bu.
  • çöp
  • Bence de çöp :)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.