Şimdi Ara

Canon EOS 6D yi nasil bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba arkadaslar, yardiminiza ihtiyacim var!
    Bugunlerde sesiz sedasiz bu forumu takip ediyorum, amator olarak fotograf cekmeye baslayacagim.

Baslikta da belirtigim gibi EOS 6D ilgimi ceken makine oldu lens olarak; EF 24-105mm/4L IS almayi dusunuyorum, makine ile birlikte alabilecegim bir diger lens ise EF 24-70mm IS tabi bu makinenin fiyati degistiriyor.

Sorularima gelince;
    Makine amator biri icin uygunmudur?
    Lenslerden hangisi daha kullanisli / verimli olur?
    UV filtresi, canta ve flas icin onerileriniz neler olur?

• 6D Bence Mükemmel Makine,Ama Amatörler İçin Değil ne Yazık ki..600D,60D gibi giriş seviyesi bir makine ile başlayın,Fotoğrafçılık terimlerini,komposizyonunuzu ve gözünüzü geliştirin sonra 6D Alın Derim Ben 6D yi alırsanız Kullanamazsınız,çok karışık gelir,Bir sürü tuş..
  • Alırsınız pişman olabilirsiniz önce daha alt kılasmandan bir makine ile başlayın tavsiye ederim.

6D güzel fakat üst kılasmandan bir makinedir.
  • Para sorunu yoksa direkt 6D ile baslayin bence, sonucta uzaya uydu yollamayacaksiniz 600D'yi nasil ögrenecekseniz 6D'yi de öyle ögrenirsiniz

Lensler de baslangic icin gayet uygun-mükemmel hatta :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkan varsa tabiki full frame ile başlamak en iyisi kesinlikle pişman olmazsın. Bu makine alma işini motor almaya benzetiyorum motor tavsiyesinde de hep derler 250cc ile başla 1000cc ye kadar kademe kademe git. Benim arkadaşım direk hiçbirşey bilmeden yamaha r1 1000cc ile başlamıştı çokda iyi motorcu oldu. Denilenlere takılmamak lazım imkan varsa en iyisiyle başlanır tabiki. Aklıma geldi yazayım dedim
  • tam pro sınıfının bir altıdır. lens ise çok iş görür. yeni başlayana olumsuz etkisi ise; 1000-2000 tl ye sonu belli olmayan bir hevese başlamaktansa, 5000+ tl ye bir aynı hevese başlanacak olmasıdır.

bana göre usta ya da pro fotoğrağrafçılara yakışır ve özellikle iso konusunda yardımcı olur. gerisi bütçe meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 6 Ağustos 2013; 21:53:36 >
  • 6d fiyatina gore oldukca iyi bir makina. Lens olarak 24-70 daha kalitelidir ve daha iyi sonuc verir ancak ben 24-105 tavsiye ederim. F/p olarak daha uygun sizin icin. Ustelik aradaki 35mm hayat kurtarabiliyor

Not: her iki lensi de aktif bir sekilde kullaniyorum. 6d hic kullanmadim, test sonuclarini da incelemedim. Sadece teknik ozelliklerinden yola cikarak fiyatina gore cok iyidir diyorum.

Not 2: ff makinanin hakkini vermeniz icin kaliteli ve pahali lensler.kullanmaniz gerektigini de unutmayin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D90... Nasil Bir Secim?
    15 yıl önce açıldı
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Para sorunu yoksa direkt 6D ile baslayin bence, sonucta uzaya uydu yollamayacaksiniz 600D'yi nasil ögrenecekseniz 6D'yi de öyle ögrenirsiniz

Lensler de baslangic icin gayet uygun-mükemmel hatta :)

Arkadaşın dediklerine katılıyorum bende sana benzer şekilde başladım Canon 5D Mark III & EF 24-105mm/4L IS USM kit olarak aldım daha sonra da EF 70-200 f2.8L IS II USM lens aldım.
    Belki makinayı %25 performansla kullanıyorum şu anda ancak tecrübe kazandıkça ki bu fotograf çektikçe oluyor makinayı kullanarak öğreniyorum tek düşünmen gereken maddiyat zorlanmıycaksan hiç düşünme yanlız ufak bir tavsiye ben makinayı kit olarak almasaydım yanına EF 24-70mm f/2.8L II USM lens tercih ederdim

• Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.

Baslangic olarak 6D yi 24-105mm kit olarak alacam zira, canta, filtre, SD kart, flas derken epey tuzluya patlayacak bu nedenle EF 24-70mm lensi daha sonra gereksinim oldugunda alirim diye dusunuyorum.
    Yorumlariniz ve yardiminiz icin tekrar tesekkur edrim.
  • Arkadaslar, az once felaket bir sparis gectim umarim unuttugum bir sey yoktur.
    Sparisin ayrintilari assagida unuttugum ya da eksik kalmis bir sey varmi?

CANON EOS 6D 24-105 lens kit
    Canon LP-E6 yedek batarya
    CANON tasima cantasi 1EG f. DSLR Body
    Uv filitresi 77mm
    CANON EDL. 270 EX II flas
    Sandisk extreme pro 32 GB SD kart
    Temizlik kiti ve ekran icin film

Tahmin ettigim gibi biraz tuzlu oldu ama saglam bir paket oldugunu dusunuyorum.
    Siz ne dersiniz?

Edit: Bayraminiz mubarek olsun arkadaslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denklen2a -- 8 Ağustos 2013; 13:08:11 >
  • güzel olmuş. belki tripod ihtiyacın olur, belki flaşı çok kullanmayabilirsin ama söylediğine göre çekimlerinde ihtiyacın olacak.

güle güle kullan.
  • ah keşke biraz önce görseydim konuyu.24 105 pek iyi bi pens değil.24 70 ise cok cok iyi bi lens.gerci ne cekeceğine de bağli.sonuçta ticari iş yapmiyosan 24 105 daha işine yarar.ben 24 70 kullaniyorum enfes bi lens.
  • Hayırlı olsun.... çok güzel bir makina ! Bence alabiliyorken bunu almak en doğru hareket. 60D sensör olarak, imaj kalitesi, iso başarımı olarak 600D-650D ile aynı zaten. Fakat 6D her yönden ileride bir makina. Sizin de bayramınız kutlu olsun, iyi bayramlar... Gerçi kendinize şahane bir bayram hediyesi almışsınız :)
  • En güzelini yapmissiniz,saçma sapan sebepkerden ff ile fotoğrafçılığa baslanmaz algısı oluşmuş hatta alanlara neredeyse vah vah denecek,zügurt tesellisi bence.Güle güle kullanin 24-70 70-200 85mm 1.2 ileri de arastiracaginiz lensler olacak,şimdiden başarılar. .

• Güle güle kullanın çok güzel olmuş Gözüme çarpan bir kaç noktayı paylaşayım hemen. Öncelikle tripod ihtiyacınız olur diye tahmin ediyorum ve slik 700 dx öneriyorum. Hem çok sağlam hem de çok kullanışlı. Hızlı bir şekilde kurup toplayabiliyorsunuz. 6.2kg taşıma kapasitesi var. Ne gerek var o 6 kiloya demeyin, bir lense bakar Ancak ürün biraz ağır, 4 kiloya yakın diye tahmin ediyorum. Bir de taşıdıkça ağırlaşma özelliği var

24-105 iyi değil diyenlere de aldırmayın. hem 24-105 hem 24-70 kullanıyorum. Evet arada fark var ancak her ikisini de ticari işlerde rahatlıkla kullanabiliyorum. Siz hobi amaçlı kullanacağınız için de 24-70e gerek yok derim. Onun yerine alacak çok lensiniz var çünkü

Flaşı canon alıp fazla para vermeye bence gerek yoktu. Yongnuonun ürünlerini çok daha ucuza alabilirsiniz ve aynı işi görüyor. (hem canon hem yognuo flaş kullanan birisi olara söylüyorum bunu)

Bana göre olmazsa olmaz bir ürünü atlamışsınız. Kablosuz tetikleyici! Pocket wizard bu işte 1 numara ancak çok pahalı. Gerek yok bence. Yine yongnuo tavsiye ederim. (pocketwizard kullanmadım ama 4 adet yongnuo tetikleyicisi kullanıyorum ve gayet başarılılar)

Ekran filmi kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Yıllardır kullandığım hiç bir makinanın ekranında en ufak bir çizik oluşmadı zaten. Zaten renkler tam doğru gözükmüyor bir de film takarak bunu iyice arttırmayın derim.

Yedek pil konusunu da iyi yapmışsınız. Pil konusunda 500 lira da olsa orjinal pil almak gerekiyor çünkü diğerleri bir halta yaramıyor, zırt diye bitiyor. Sanki kalem pil (bu hatayı bir kez yaptım daha da yapmam)

Çantayı bilmiyorum ancak umarım sırt çantasıdır.

Filtre için de ufak bir tavsiyede bulunayım. Eğer tozlu bir ortamda değilseniz ve vaktiniz bolsa/"anı yakalamak" gibi bir derdiniz yoksa çekim sırasında filtreyi çıkartmanızı tavsiye ederim. Ne kadar kaliteli olursa olsun kaliteyi etkiliyor çünkü.

6D hakkındaki görüşlerinizi de ilerleyen günlerde paylaşırsanız sevinirim. İyi günlerde kullanmanızı dilerim.

• @clyme

Yorumun icin cok tesekkurler, fakat ben fotograf isini tamamen hobi olarak yapacagim ve 24-70 kit' in fiyati cok fazlaydi bu nedenle 24-105mm ile baslamanin daha iyi olacagini dusunerek bunu aldim.

@jiddi

Cok tesekkur ederim oyle saniyorum ki ilk 1-2 ay bu makineyi tam anlami ile kullanamayacam ama nasil daha iyi fotograf cekecegimi ogrendikten sonra cok eglenceli olacak :)

@eternity

Cok tesekkurler, sanirim "bu lensi almasaydin daha iyi olurdu" diyen arkadaslar benim bu isi para kazanmak icin yapacagimi dusundukleri icin oyle diyorlar.
    Bu arada dedigin leslere bakmaya basladim bile :) Bir de makro lensler var onlar hakkinda bilgi verirseniz cok sevinirim.
    Ornek; CANON EF-S 60mm F/2.8 Macro USM (pek bortu bocek cekmeyi dusunmuyorum ama yinede bilgi sahibi olmayi isterim :)

@kaaann

Usenmeden yazdigin bu uzun ve benim icin, bir o kadar faydali yorumun icin cok tesekkur ederim.

Tripod icin acele etmek istemedim ilk iki ay makineyi elimden indirecegimi sanmiyorum ama ilerleyen gunlerde eksikligini hissedecegim bir aksesuar oldugunuda biliyorum
    Lensler konusunda size katiliyorum simdilik 24-105 in isimi gorecegini saniyorum, daha cok manzara cekimleri dusunuyorum ama yukarida da yazdigim gibi makro lensler ilgimi cekmiyor degil en azindan nasil kullanildiklarini ve nasil bir sonuc alacagimi gormek istiyorum.
    Flas icin cok odemedim aslinda isvicreli bir internet sitesi Canon urunlerinde indirim yapmisti aldiklarim hepsini o siteden aldim ve flas 80 franka geldi.
    Kablosuz tetikleyici hic aklima gelmemisti bunu hatirlattigin icin cok tesekkur ederim,en kisa zamanda arastirip alirim.
    Canta malesef sirt cantasi degil yana asilanlardan, sirt cantasi ile daha rahat edilirdi ama bunun beni cok rahatsiz edecegini sanmiyorum yinede denedikten sonra izlenimlerimi paylasirim.

Verdigin diger bilgiler ev iyi dilekleriniz icin ayrica tesekkur ederim, 6D hakkindaki goruslerimi sizlerle paylasmak beni mutlu eder.

Hepinize tekrar tesekkurler.

Edit: duzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denklen2a -- 9 Ağustos 2013; 12:46:39 >

• Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanırsın inşallah.
    Gece manzara dış mekan çekimlerinde eğer düşünüyorsan tabi tripod şart.
    Birde ekipman fiyatı veya tavsiyesi için sirkeci hayyam'da dükkan tavsiye edebilirim alışveriş şart değil gidip bilgi alışverişinde bulunabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MixerTR

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanırsın inşallah.
    Gece manzara dış mekan çekimlerinde eğer düşünüyorsan tabi tripod şart.
    Birde ekipman fiyatı veya tavsiyesi için sirkeci hayyam'da dükkan tavsiye edebilirim alışveriş şart değil gidip bilgi alışverişinde bulunabilirsin.

Cok tesekkur ederim, tripodun buyuk eksik oldugunu biliyorum ama simdilik idara etmeye calisacagim, dukkan onerisi icin ayrica tesekkurler ama ben malesef istanbulda degilim.
  • İyi biliriz.
  • Merhaba arkadaslar

Dun itibariyle bende bir Canon 6D kullanicisi oldum ve makine hakkindaki goruslerimi sizinle paylasmak istedim.
    6D yi 24-105mm lens ile kit olarak aldim,

Makinenin oldukca estetik bir yapiya sahip oldugunu soylememe gerek yok sanirim, magnezyum ve polikarbon yapi elde oldukca guzel duruyor ve dayaniklilik hissi veriyor.
    24-105 lensin biraz buyuk bir yapisi oldugunu soyleyebilirim ama makine ile oldikca hos duruyor, IS sisteminin ilk uyelerinden olmasina ragmen olduca guzel stabilizasiyon yaptigini soylemeden gecemiyecegim.

Simdilik kullanmayi ogrenme asamasindayim hatta halen sahada deneme sansim olmadi bu pazar disarida denemeye cikacagim (manzara ve portre cekmeyi pilanliyorum) ama evde oto mod da birkac fotograf cektim harika bir netleme ve mukemmel bir stabilizasiyon veriyor ama gaye manuel modda guzel fotograflar cekmeyi ogrenmek :)

not: @kaaann PM den verdigin degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim, senin tavsiyene dinleyip sparisi degistirdim ve sirt cantasi aldim Lowepro Fastpack 250, oldukca kullanisli bir canta, 15" lik utrabook cuk diye giriyor icine, lensler, kablolar, temizlik kiti, yedek batarya, flas, bilgisayarin ve makinenin sarjlarini koydugum halde halen bir t-sort koyacak kadar yer var. Gercekten oldukca kullanisli bir canta.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.