Şimdi Ara

Canon EOS 6D yi nasil bilirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eğer üst düzey profesyonelsen süper bir makine ama daha tam donanımlı bilgiye sahip değilsen boşuna masraf edersin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircisumeyra

eğer üst düzey profesyonelsen süper bir makine ama daha tam donanımlı bilgiye sahip değilsen boşuna masraf edersin :)

"Bosuna masraf edersin" diyorsunuz ama ben o masrafi ettim bile :)

Bilgi seviyesine gelince bir cok makkale okudum; DH, bascek ve canonturk un forumlarinda okuyarak alabilecegim bilgiyi aldigimi dusunuyorum ama pratik olmadigi surece bu bilgilerin bir kiymeti de olmayacak.
    Bununla birlikte en iyi ogrenme yolunun, pratik ve deneme yanilma yontemi oldugunu dusunuyorum, ne kadar cok fotograf cekerseniz o kadar cok deneyim sahibi olur ve ogrenirsiniz.

Yinede nacizane yorumunuz icin cok tesekkur ederim :)
  • estagfurullah ne demek ben sadece düşüncemi paylaştım sizinle söylediğiniz de doğru fotoğraf çeke çeke öğreniliyor teşekkürler :)
  • hayırlı olsun denklem2 , nerden ve kaç tl ye aldığınızıda yazarsanız memnun olurum , zira bende bu aralar canon 6d ile nikon d600 arasında tırmalıyorum , gece rüyalarıma dahi giriyorlar , beni al beni al diye bağırıyor ikiside dile gelip.. :)

11 af noktası ile 39 af noktasını günlük hayatta ne kadar etki eder , hangi çekimlerde etki eder , neden canon bu kadar eleştiri alcağını bile bile böyle bir tercih yaptı , ve çok çok fazla eleştirildide , ama sonuçta alanlar memnun !!! nedir yani şimdi bu , kağıt üzerinde nikonun zaferi mi? yoksa canonun daha gerçekçi davranmasımı ? yabancı forum sitelerinde sayfalarca tartışılmış ama anladığım kadarıyla henüz galip belli olmamış :) anlaşılan o ki , karar değiştirtecek kadar etkili ve önemli bir nokta değil , yanılıyormuyum acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

hayırlı olsun denklem2 , nerden ve kaç tl ye aldığınızıda yazarsanız memnun olurum , zira bende bu aralar canon 6d ile nikon d600 arasında tırmalıyorum , gece rüyalarıma dahi giriyorlar , beni al beni al diye bağırıyor ikiside dile gelip.. :)

11 af noktası ile 39 af noktasını günlük hayatta ne kadar etki eder , hangi çekimlerde etki eder , neden canon bu kadar eleştiri alcağını bile bile böyle bir tercih yaptı , ve çok çok fazla eleştirildide , ama sonuçta alanlar memnun !!! nedir yani şimdi bu , kağıt üzerinde nikonun zaferi mi? yoksa canonun daha gerçekçi davranmasımı ? yabancı forum sitelerinde sayfalarca tartışılmış ama anladığım kadarıyla henüz galip belli olmamış :) anlaşılan o ki , karar değiştirtecek kadar etkili ve önemli bir nokta değil , yanılıyormuyum acaba ?

Cok tesekkurler avanoss, ben Isvicre de yasiyorum buradaki Canon yetkili saticisindan aldim 2 yil garantili olarak (sorun ciktiginda tamir degil degistirme garantisiyle), yaninda 24-105mm f/4.0 L IS kit objektif ile 2366 frank (yaklasik 5250 TL) verdim.
    24-70mm f/4.0 L IS objektif olan kit 3000 frankti.

11 Af noktasina gelince; gunluk kullanimima hic etki etmedigini rahatlikla soyleyebilirim, tabi ben bu isten para kazanmiyorum tamamen hobi olarak yapiyorum ve benin icin 11 af noktasi, kararimi degistirecek kadar onemli degildi.
    D600 kullanma firsatim olmadi ama 6D den cok memnunum ve gonul rahatligi ile tavsiye edebilirim, ozellikle ISO konusundaki basarisi tartisilmaz.

Su gunlerde kit lensin yanina, bir genis aci bir de makro lens almayi dusunuyorum; genis aci olarak 16-35mm f/2.8L II (IS yok ama sorun olacagini sanmiyorum), makro olarakta 100mm almaya karar verdim.
    Eger bu lensleri alirsam saglam bir takim olacaklar.

Kisisel degerlendirme: D600 body nin buradaki fiyati 1800 frank, 6D body 2000 frank, ben aralarindaki bu farkin bosuna oldugunu sanmiyorum.

• Teşekkürler denklem2 , içim rahatladı , bende yurt dışında yaşıyorum , (Brezilya) , yarın blackmarket denen spot pazarına gidecem bakalım , bizim doğubankl hayyam tarzında ama bi 10 kat daha büyük bir elektronik pazar alanı. fiyat olarak senin aldığınla yaklaşık aynı , belki biraz daha ucuz olabilir , ayrıca pazarlık şansıda var , artık hangisini uyguna garantili olarak bulursam ama kalbimden hep CANON geçiyor , aklımda ise NIKON , ayrıca birde elimde nex 5n serisi var , onuda elimden çıkarsammı karar veremedim. kibar ve hoş makina oda aslında ama, ederinde alıcı bulamazsam oda kalacak. nex 5n türkiyede 850-900 dolardan satılırken onu da aynı pazardan baya bi ucuza almıştım..

Şahsen ben IS olmadan yapamazdım , elim fotoğraf çekerken çok titriyor. Bazen nex teki OSS titreşim önlemeyi kapatıyorum , ama fotoğraflar gerçekten kötüleşiyor..

Ayrıca canonda sanırım wifi gps yerleşik olması da ayrıca bi avantaj... neyse bakalım yorumlarını ve fotolarını bekliyoruz zamanla...

• quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

Teşekkürler denklem2 , içim rahatladı , bende yurt dışında yaşıyorum , (Brezilya) , yarın blackmarket denen spot pazarına gidecem bakalım , bizim doğubankl hayyam tarzında ama bi 10 kat daha büyük bir elektronik pazar alanı. fiyat olarak senin aldığınla yaklaşık aynı , belki biraz daha ucuz olabilir , ayrıca pazarlık şansıda var , artık hangisini uyguna garantili olarak bulursam ama kalbimden hep CANON geçiyor , aklımda ise NIKON , ayrıca birde elimde nex 5n serisi var , onuda elimden çıkarsammı karar veremedim. kibar ve hoş makina oda aslında ama, ederinde alıcı bulamazsam oda kalacak. nex 5n türkiyede 850-900 dolardan satılırken onu da aynı pazardan baya bi ucuza almıştım..

Şahsen ben IS olmadan yapamazdım , elim fotoğraf çekerken çok titriyor. Bazen nex teki OSS titreşim önlemeyi kapatıyorum , ama fotoğraflar gerçekten kötüleşiyor..

Ayrıca canonda sanırım wifi gps yerleşik olması da ayrıca bi avantaj... neyse bakalım yorumlarını ve fotolarını bekliyoruz zamanla...

Nex 5n in kibar ve hos bir makine oldugu konusunda seninle ayni fikirdeyim.

IS siz bir 24-70 kullanma firsatim olmustu ve sorun yasamamistim kaldiki 16-35 daha kucuk bir zoom araligina sahip, bu nedenle sorun yasamayacagimi dusunuyorum.

Canon 6d de wifi ve gps yerlesik, gps kullanmiyorum ama wifi nin cok kullanisli oldugunu soyleyebilirim; Canon un EOS Remote adinda bir app si var hem android hemde Apple icin, bu program sayesinde cep telefonunu kablosuz deklansor olarak kullanmani ve makine ile cektigin fotograflari telefonuna copyalamani sagliyor.

• Fiyat aldım bugün brezilyalı satıcılardan ,

Canon 6d
    24-105 lens
    Orjinal taşıma sırt çantası
    16 GB class 10 hafıza kartı
    Orta seviye tripot
    2 yıl birebir değişim garanti vs

2600 USD dedi , dolar yaklaşık 2 lira galiba Türkiyede , 5200 TL yapıyor , nasıl dolar bazında bu fiyat ? alınırmı bu fiyata

BU arada be Nikon daha ucuz diye tahmin ediyordum ama 150 dolar kadar daha pahalı , ama satıcı elinde ikiside olmasına rağmen Canon önerdi.. bakalım düşünüyorum şimdilik , belki ufak bi pazarlıkla daha 2500 dolara verir diye tahmin ediyorum...
  • 6d çok abartılmış sonuçta giriş seviyesi bir Full Frame makina. Bende uzun süre d600 ile arasında kaldım ama 6d dahili Flaş olmadığı ve netleme sisteminin zayıf kalması yüzünden elendi şimdi d600 için yurtdışı kampanya takibindeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde yapılan en cok hata canon nikon ikileminin içinde boğulmak(yanlış anlaşılmasın ikiside iyi markalar:) ve bir model aldıktan sonra sözde akıl hocaları:
    - "ya onu niye aldın şu daha iyiydi". gibisinden konuşup adamı sinir ederler. bir yazıda okumuştum kötü çeken dslr makine yoktur diye. önemli olan makınenın kıymetini ve sınırlarıı bilmek ama full frame istiyorsanız bir alternatifte analog makınadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

6d çok abartılmış sonuçta giriş seviyesi bir Full Frame makina. Bende uzun süre d600 ile arasında kaldım ama 6d dahili Flaş olmadığı ve netleme sisteminin zayıf kalması yüzünden elendi şimdi d600 için yurtdışı kampanya takibindeyim.

Bende 6d almak üzereydim ama kağıt üzerindeki d600 e göre eksileri yüzünden vazgeçtim , bizzat deneme ve çekim yapma sansım da oldu , ama tam olarak içime sinmediğini hissettim, ısınamadım makineye. d600 de malum ve artık tüm dünyaca kabul edilmiş sensör yağlanma sorunu var , bile bile de lades olmak istemiyordumki , dün nikon rumor malum sebebten dolayı d600 ün güncelleneceğini ve d610 in piyasaya sürüleceğini açıkladı. yabancı forum siteleri tahminen minimum 6 ay sonrasında ABD pazarına girebileceğini söylüyor yeni d610 in... çokta acelem olmadığı için bekleme kararı aldım bende , bakalım yeni 610 nasıl bir günceleme sunacak bize , benim için sensör problemini halletsinler yeter , ekstra belki bişeyler katar ama katmasada olur benim için :) ama söylentiler arasında ; dahili olmasada yanında wifi aparatının verileceği wu 1-b imiş adı gerçi 40 dolar civarına bulunabiliyor , 39 point yerine 51 point olacağı , biraz daha hafif olacağı ve koyu kırmızı renginde de üretileceği, ama bunlar şimdilik söylenti , biran önce çıkmasını beklemekten başka yapacak bişey yok.... Nikon resmen problemli d600 sonrası günah çıkarıyor gibi ama hadi hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

6d çok abartılmış sonuçta giriş seviyesi bir Full Frame makina. Bende uzun süre d600 ile arasında kaldım ama 6d dahili Flaş olmadığı ve netleme sisteminin zayıf kalması yüzünden elendi şimdi d600 için yurtdışı kampanya takibindeyim.

5D Mark 2 ile yapıp bunda yapamıyor olduğun bir tek örnek ver... Nesi abartılmış merak ettim...

Mark 3 demedim bak Mark 2... Halen birçok profesyonelin tek tercihi olan makine...

Evet bekliyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.