Bildirim
Canon Eos 650D mi yoksa Nikon D5200 mi ?
Spigen 45W USB-C Adaptör + Örgü Kablo Samsung PPS 2.0 Şarj Isı Düşürücü GaN Hızlı Şarj Aleti ve Super Hızlı Şarj Destekli Kablo iPhone & Android & iPad & MacBook Type-C PE2015 White - ACH02589 : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B098P15D4N
21 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Nikon D5200. Sensör boyutu daha büyük daha kaliteli fotoğraflar elde etmende yardımcı olacaktır. -
Şu 650D sevdası da bizim ülkede var. Cilt sorunu, dokunmatik ekran sorunu nedeniyle avrupadakiler yüzüne bile bakmıyor. Amazon da son dört aylık satışlar içinde 650D satışlar içinde ilk 20 de bile değil. Flickr da Canon serisi içinde kullananlar arasında 13. sırada. %10 Sensör boyutu avantajıyla image kalitesi, dinamik aralık, düşük ışıkta noise başarısında yanına bile yaklaşamıyor. Millet marka sevdalısı gibi Canon almasa adamlar sensörünü adam akıllı hale getireceklerde. Nasıl olsa satıyoruz deli gibi para geliyor deyip yapmıyorlar. Bu kadar rağbet olmasa mecbur Canon da sensör boyutunu diğerlerinin yanına çekecek. Bizim de elimizde image kalitesi olarak elimizde daha fazla seçenek olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 12 Şubat 2015; 15:04:09 > -
quote:
Orijinalden alıntı: rocker_tr
Şu 650D sevdası da bizim ülkede var. Cilt sorunu, dokunmatik ekran sorunu nedeniyle avrupadakiler yüzüne bile bakmıyor. Amazon da son dört aylık satışlar içinde 650D satışlar içinde ilk 20 de bile değil. Flickr da Canon serisi içinde kullananlar arasında 13. sırada. %10 Sensör boyutu avantajıyla image kalitesi, dinamik aralık, düşük ışıkta noise başarısında yanına bile yaklaşamıyor. Millet marka sevdalısı gibi Canon almasa adamlar sensörünü adam akıllı hale getireceklerde. Nasıl olsa satıyoruz deli gibi para geliyor deyip yapmıyorlar. Bu kadar rağbet olmasa mecbur Canon da sensör boyutunu diğerlerinin yanına çekecek. Bizim de elimizde image kalitesi olarak elimizde daha fazla seçenek olacak.
Aynen katılıyorum. Fotoğraf sitelerinde 650d ile çekilmiş pek fotoğraf görmüyorum gördüklerim ise bizim ülkemiz üyelerine ait oluyor. 650d nin bir ton sorunu çıkınca 700d yi üretip piyasaya sürdüler zaten.
-
quote:
Orijinalden alıntı: rocker_tr
harfi harfine katılıyorum . söz meclisten dışarı , feysbuk profil fotoğrafçıları , bilmemne bilemem fotografi vb. gibi sürüsüne rahmet gibi bereket yağan aşırı bilinçsiz kullanıcı grubuna stant görevlilerinin , fujifilm'i (hs20-hs30-xs1 serisi) beğenmeyip dslr almak isteyince ellerine tutuşturdukları başlıca gövde 650D . yaklaşık 2 sene önce vatandan a37 almaya gittiğimde ben dahil 2 de nikon d7000 almaya çalışan olarak üçümüze de 650D satmaya çalıştılar . bir kaç kez de mediamarktta denk geldim benzer olaya . bir de üstüne 50mm 1.8 satıyorlar hani şöyle arka plan flu flu oluyor ya millet mest oluyor , kendinden geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 12 Şubat 2015; 19:15:46 >
-
Türkiye'de televizyon yayını başladığında yurtdışında renkli yayın ve televizyon zaten mevcut olmasına rağmen, Türkiye de ilk önce siyah beyaz yayına başlayıp avrupadaki elde kalmış siyah beyazları bizim millete ucuzdan alıp sonra pahalıdan sattılar. Avrupadaki renkli televizyonlara kumanda çıkınca. Siyah beyaz stokta tükendi. renkli yayın başlatılarak kumandasız renklileri millete satmaya bu arada siyah beyazlar da anadoluya kaydırıldı. Bunları satarken bu na bir devre takıyorsun oluyor sana renkli, bu renkliye bir devre takıyorsun oluyor kumandalı diye milleti kandırarak kakalama olayı bu işim püf noktası. Avrupa da VCD nin ardından DVD çıktı millete deli gibi vcd sattılar sonra başladılar dvd ye. Hadi o zamanlar internet yoktu gazeteler yoktu. Şu internet çağında hala nasıl böyle kazık yemeye devam edilebilinir bir türlü aklım almıyor. -
Cevaplar için teşekkürler
Yorumlar sonrası 650D yi sildim peki D5200 hakkındaki yorumlarınız nedir yada bu makine fiyatları civarında önerebileceğiniz birşey varmı ? -
bence önce fiyat belirle sonra makınayı al. 650d yi 1200 tl ye almıştım puan kampanyaları ile birlikte. 5200d 1600-1700 tl lere filan alınabılıyor sanırım. bir sürü karşılastırma var. incele öyle al bence. yorumlara bakma. herkes bir markanın fanatiği. ben fiyat perfomans 650d yi bulduğum için aldım. hani nikonu uygun bulsam onu alırdım. -
-
diğer tüm 3xxx ve 5xxx serisi gibi D5200'de gövdede af motoru yok, bu da G serisi olmayan lensleri alırken ekstra masraf olarak dönüyor.
(hoş canonlarda da gövdede af motoru yok ama lens uyum sorunu yok, çünkü 1986'dan beri üretilen tüm lenslerde af motoru mevcut.)
en basidinden hemen hemen herkesin kit lensten sonra aldığı ilk lens olan 50mm 1.8
canonda 249 tl ,
nikonda 1.8d 350 tl,
1.8g ise 700 tl.
d5xxx modellerinden birini alırsanız ya manuel fokus yapacaksanız yada 700 tl olanı alacaksanız.
üstelik canonların ergonomisi daha başarılı, elde tutarken verdiği his daha güzel, arayüzleri daha kullanıcı dostu.
650d özelinde bakarsak d5200'e göre dokunmatik ekran artısı da var. ben şahsen dokunmatik ekran sevmiyorum ama kullanım kolaylığı sağladığı aşikar. fazla satmamasının da yegane sebebi 550d/600d ile aynı sensörü paylaşmasıdır. insanlar ufak tefek yenilikler için ekstra ücret ödemek yerine 550d/600d alıp lense yatırım yapmayı tercih ediyor.
ayriyetten satış rakamlarına göre kıyaslama yapacaksak canon dünyanın en çok dslr satan firması, bu durumda en iyi marka canon mu oluyor?
sensör kıyaslamasına gelirsek, evet nikon'un (yani sony'nin) sensörleri canon'lardan 1-2 tık önde, ama bu fark reel hayatta ne kadar ortaya çıkıyor? hadi pro kullanıcı bu farkı anlıyor diyelim, yeni başlayan birinin hangi kullanım senaryosunda sensörlerdeki fark sonuca etki eder?
ben söyleyim profesyonel olmayan bir kullanıcı gerçek hayatta %99 aynı sonuçları alır bu iki makineden.
tüm bunları toplayıp genel resme bakınca, yeni başlayan biri sizce hangisine yönelir? şaşıracak bi durum yok.
gidin ikisine de dokunun ikisini de kurcalayın hangisini elinize aldığınızda daha çok beğenirseniz onu tercih edin. emin olun verdikleri gerçek hayat sonuçları %99 aynı olacak. snapsort, dxomark gibi saçmasapan sitelere bakıp kafanızı da bulandırmayın.
nikon'u daha çok beğenirseniz af motoru olmayan giriş modellerine para vermek yerine d7000'e geçmenizi öneririm. yağ/toz problemi bulunmayan birini bulabilirseniz piyasadaki en iyi crop sensörlü makinelerden birini almış olursunuz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X