Şimdi Ara

Canon eos 60d mi? Eos 70d mi? Bu işden anlayanlar, yardım edin =)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba! Öncelikle şunu söyliyeyim ki ben fotograf çekmeyi çok seven biriyim (Xperiamla) ve artık dslr almak istiyorum. İnternetde çok ama çok araştırma yaptım, ve sonunda bütçemi de göz önünde bulundurarak CANON EOS 60D almayı planlıyorum, ama...
    Gönül işte aklım fena halde 70D ye kaydı. Ben hem de kısa film ve tarihi belgesel çekmeyi düşündüğüm için bu iki makine arasında kaldım. Sizler eos 70d sahipleri olarak bana fazladan para ödeyip 70D almayı tavsiye ediyormusunuz? 60D ile uzun bir süre ilerlermiyim?
    Sağlam bir body düşünüyorum arkadaşlar lütfen yardım edin. Hiç çekinmeden olduğu gibi söyleyin. Çok ihtiyacım var her birinizin yorumlarına.
    Teşekkürler, saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eger kısa film de cekecekseniz sahneye yeni oyuncu 7d mark 2 geldi onu da hesaba katın derim güncel bir gövde olan 70d yi tavsiye etmekle beraber 7d mark2 full hd 60p cekebiliyor
  • 7D hem çok ağır hem de 70D ye göre özellikleri yetersiz...

Benim demek istediğim, yani 60D alırsam çok şey mi kayb ederim? Biraz daha ödeyip 70D almalımıyım?

• kıyasla adında internet sitesi var makibaları karşılaştır aklına yatanı al. 70D nin farkını oradan anlarsın. Be aldım çok iyi makine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu 2 makinenin her şeyini, tüm ayrlıntısına kadar inceledim internetden. Tabii ki 70D açık ara önde. Ben de bu iki makindan birini alcam, sadece bilen birinden sormak isterim ki 60D alırsam kötü bir seçim mi yapmış olurum?
    Ben sağlam bir body alıp sonra yavaş-yavaş lens felan da alıp kendimi fotoğrafçılıkda geliştirmek, hem de kısa film çekmek düşüncesindeyim
    Tüm bunların sonucunda eos 70d mi alayım? Yoksa kardeş 60D al, o seni baya baya götürür, sağlam resim de çekersin, film de çekersin. Bunu bilmek istiyorum. Başınızı ağrıtdıysam özürümü kabul edin

• fotoğraf kalitesi olarak ciddi bi fark yok, aradaki fiyat farkı daha kaliteli fotoğraf olarak dönmez.

ama işin içine video girince ciddi bi fark çıkıyor ortaya. ek olarak built-in wi-fi ve dokunmatik ekran sayesinde daha dolu bi makine 70D.

daha da önemlisi 70d'de microadjustment yapma imkanı var, 60D'de yok. 3. parti lensler de satın alınabileceği düşününce bence en önemli fark bu.

(50D'de de vardı 60D'de kaldırıp 70D'de geri koydular.)

sık sık video çekecekseniz ve kısa sürede full frame'e geçmeyi düşünmüyorsanız 70D alın, aradaki fiyat farkına değer
  • Çok tşk ederim. 70D yi alcam büyük ihtimal.
    Bir sorum daha olucak, üzerinde 18-135 lensle mi alıyım, yoksa body alıp başka bir lense mi satın alıyım? Siz hangisini önerirsiniz? Daha çok manzara, tarihi-turistik mekan felan çekicem.
    Bir de bu makineyi kullanmak çok zor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr_Eldeniz M kullanıcısına yanıt
    60d video çekerken otomatik netleme yapmıyor.İlerde satarsanız 70d yi satmak daha kolay olur bence.
  • Mr_Eldeniz M kullanıcısına yanıt
    lense ayırabilecek yüksek bütçeniz yoksa manzara ve turistik mekan çekimi için 18-135 kit başlangıç için iyidir.

zamanla iyi bi lens seti dizersiniz ilgi alanınıza göre. manzara ve turistik mekanlar için geniş ve ultra geniş açılı lenslere yatırım yapmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.