Şimdi Ara

Canon EOS 600D ekranda siyah leke

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardım istiyorum! Canon EOS 600D fotoğraf makinamın diyafram değerini yükselttiğimde f11 den sonra ortaya yakın bir yerde ve sağ kenarda siyah leke oluşmakta, lensi değiştirdim aynı leke yine olmakta, neden olabilir , gidermek için ne yapa bilirim ( küçük lekeler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykararmaz -- 23 Ağustos 2012; 19:51:17 >

• lekeler algilayici uzerindedir. kendiniz de temizleyebilirsiniz ama bir servise verirseniz ucretsiz yada cok az bir ucretle temizletebilirsiniz.

bu arada konuya baslik yazarsaniz daha farkedilir bir konu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toz kaçmış olabilir Sensör Temizleme seçeneği olması gerekli makinenizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

lekeler algilayici uzerindedir. kendiniz de temizleyebilirsiniz ama bir servise verirseniz ucretsiz yada cok az bir ucretle temizletebilirsiniz.

bu arada konuya baslik yazarsaniz daha farkedilir bir konu olur.

İlginiz için teşekkür ederim. (Forumun acemisiyim. Başlık açmayı yeni öğrendim.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Toz kaçmış olabilir Sensör Temizleme seçeneği olması gerekli makinenizde

İlginize teşekkür ederim. (fotoğraf makinemi her kapattığımda sensör temizleyicinin çalıştığı ibaresi görünüyor. Ancak sorun yine devam ediyor.) Sensöre tozun yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Ben temizlemek istersem, nasıl bir araçla temizleyebilirim?
  • Bu konu hakkında fazla tecrübeniz yok anladığım kadarıyla. Hava pompası var bu iş için özel, öyle bir şey kullanabilirsiniz bunun dışında temizlik kitleri var ama yerinizde olsam hiç bulaşmam o işe geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. Pompa ile temizlenmez ise şu an için idare edilebilir düzeyde bir toz söz konusu Photoshop vb programla 1 tıkla kurtulursunuz o lekeden sıkmayın canınızı. İleride çok kirlenir ise sensör işi bilen servis elemanı bulmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frostyrage

Bu konu hakkında fazla tecrübeniz yok anladığım kadarıyla. Hava pompası var bu iş için özel, öyle bir şey kullanabilirsiniz bunun dışında temizlik kitleri var ama yerinizde olsam hiç bulaşmam o işe geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz. Pompa ile temizlenmez ise şu an için idare edilebilir düzeyde bir toz söz konusu Photoshop vb programla 1 tıkla kurtulursunuz o lekeden sıkmayın canınızı. İleride çok kirlenir ise sensör işi bilen servis elemanı bulmanızı öneririm.

Teşekkür ederim, önerileriniz ve tesbitiniz için. Saatcilerde bulunan saatleri temizlemek için kullanılan pompayla denemeyi düşünüyorum, düzelmezse bu işi bilen birilerini arayacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • =objektifi cikarip hava ufleyince sensore ulasamayacaksiniz biliyorsunuz degil mi?

=bunun icin sensor manuel temizleme gibi bir secenek olmasi gerekiyor menude onu secmelisiniz. ayna mekanizmasi kalkar ve sensorun onunden perde cekilir.

=youtube'da bununla ilgili videolar bulabilirsiniz.

=sensore hicbir sekilde temas etmeyin.

=sadece hava ufleyin ve kapatin olursa olur, olmazsa servise verin risk almaya gerek yok.

=hava uflerken bayoneti asagi dogru tutun. ki yerinden kopan tozlar asagi dogru dussun tekrar makinenin icinde kalmasin.

kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

=objektifi cikarip hava ufleyince sensore ulasamayacaksiniz biliyorsunuz degil mi?

=bunun icin sensor manuel temizleme gibi bir secenek olmasi gerekiyor menude onu secmelisiniz. ayna mekanizmasi kalkar ve sensorun onunden perde cekilir.

=youtube'da bununla ilgili videolar bulabilirsiniz.

=sensore hicbir sekilde temas etmeyin.

=sadece hava ufleyin ve kapatin olursa olur, olmazsa servise verin risk almaya gerek yok.

=hava uflerken bayoneti asagi dogru tutun. ki yerinden kopan tozlar asagi dogru dussun tekrar makinenin icinde kalmasin.

kolay gelsin.

Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.