Şimdi Ara

Canon EOS 100D Sahipleri Başlığı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
11
Favori
14.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yeni 100d eos alarak aranıza katıldım. kutu açık geldi çünkü is stm lens ile değişim istemiştim. yalnız makinenin bazı yerlerinde toz kalıntıları vardı. teşhir olduğundan şüpheleniyorum.

netten çok araştırdım ama shutter sayısını öğrenebilecek bi program bulamadım. biçok site ve programı denedim ama nafile.

canon 100d için shutter sayısını öğrenebileceğim bir yol var mıdır ?
  • eosdigitalinfo diye bir programla kontrol ettim shutter sayısı 280 çıktı. vay arkadaş ya herkes mi dolandırıcı olur bu 2 oldu.

anlamadığım şey fotoğrafı kaydederken dosya adı img_0001 diye başladı. bunu nasıl yapıyorlar bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alitaro -- 18 Mayıs 2017; 18:44:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alitaro

eosdigitalinfo diye bir programla kontrol ettim shutter sayısı 280 çıktı. vay arkadaş ya herkes mi dolandırıcı olur bu 2 oldu.

anlamadığım şey fotoğrafı kaydederken dosya adı img_0001 diye başladı. bunu nasıl yapıyorlar bilen var mı ?

Fabrika ayarlarina donduruyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süredir bu makinayı 18-55 is stm lensi ile kullanıyorum, birçok artısı var

+ hafif ve ergonomik, sağlam hissiyatı var, ne çok büyük nede aynasılar gibi ufak tefek değil elinizde,ağır makineler de kullandım, birçok artı sayılabilir ama bu makinayı alacak kişinin birinci önceliği bu hafiflik olmalı, çok aşırı tüy gibi zannedilmesin ama rahatlığa alışıp sonra daha ağır makine alınca pişman oluyorsunuz ben yaşadım bunu, satıp başka makina almıştım ama bir iki ay sora pişman olup yeniden aldım,

+ hızlı ve sessiz netleme,

+ 18mp yeterli bir büyüklük,

+ ekran dokunmatik ve inanılmaz kaliteli ve canlı, net, piksel saymıyorsunuz,

+ eyefi wifi sd kartla kullanıyorum kablosuz aktarım problemim yok,

+ çekim modları, hdr modu, gölge telafisi çok başarılı, doygunluk keskinlik ve kontrastı +1 yaptım kişisel tercihim,

+dokunarak netleme ve çekim var çok işime yerıyor, (birçok orta seviyede bile yok hala)

+vizörü çok başarılı

+ hobi fotoğrafçısı için ideal bi cihaz köşede duruyor ne zaman ihtiyaç olursa kullanırsınız çok büyük paralar bağlanmadığı için içiniz rahat,

- eksisi diyebileceğim pili çok uzun gezilerde yolda kalıyor yedek batarya alınmalı uzun geziler için

• yakamoz40 kullanıcısına yanıt
    Ben de herşeyinden memnunum makinenin. Tek eksik olarak hareketli ekranı sayabilirim.

Canon EOS 100D Sahipleri Başlığı
    Cat Portrait by Vyc_Majoris, on Flickr

• Kit lens ile stm lens arasında ne fark var?

Canon eos 100d 18-55 mm ıs stm kit
    Canon 100d 18-55 kit dslr

Farkı var mı?

https://www.fotopazar.com/canon-100d-18-55-kit-dslr-fotograf-makinesi

https://www.bimeks.com.tr/urun/canon-eos-100d-18-55mm-is-stm-kit-128493

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkonyali -- 6 Haziran 2017; 1:21:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hkonyali

Kit lens ile stm lens arasında ne fark var?

Canon eos 100d 18-55 mm ıs stm kit
    Canon 100d 18-55 kit dslr

Farkı var mı?

https://www.fotopazar.com/canon-100d-18-55-kit-dslr-fotograf-makinesi

https://www.bimeks.com.tr/urun/canon-eos-100d-18-55mm-is-stm-kit-128493

Teşekkürler...

IS STM olan daha iyidir.
    STM - sessiz af motoyu
    IS - Titreşim azaltma sistemi

Ötekinde DC III lens var sanırım ki ve her iki özellik de yok. Daha ucuz olması gerekirken de pahalı !..
    Alıyorsan IS STM lenslisini al hem iyi hem ucuz

• Bimekste satılanı alıyorum o zaman...görüşü olan varsa belirtebilir mi? Tek fotograf makinesi alacağım için hata yapmak istemiyorum. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: hkonyali

Bimekste satılanı alıyorum o zaman...görüşü olan varsa belirtebilir mi? Tek fotograf makinesi alacağım için hata yapmak istemiyorum. Teşekkürler...

18-55 ile alacaksanız tabiki is stm. Görüşe gerek yok.

Bu fiyat bandında başka bir cihaz diyorsanız Sony A6000 aynasız der kaçarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 6 Haziran 2017; 14:44:12 >
  • ilk defa dslr makine almayı düşünüyorum eğer bulabilirsem 100d ye karar kıldım kafamdaki tek soru işareti ayna ve sensörün tozlanması.kendi kendine sensör temizleme özelliği 100 d de mevcutmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: belekbeach

ilk defa dslr makine almayı düşünüyorum eğer bulabilirsem 100d ye karar kıldım kafamdaki tek soru işareti ayna ve sensörün tozlanması.kendi kendine sensör temizleme özelliği 100 d de mevcutmudur?

Makine ayarlarından istediğinizde ya da kapanışta otomatik sensör temizliği yaptırabilirsiniz.

Gövde yere bakacak şekilde objektif değiştirirseniz toz alma şansı düşer.

Toz gördüğünüzde de sakın sakın üflemeyin, iyi bir hava pompası(filtreli) ile yine makine ağzı yere bakacak şekilde hava tutarsınız. Ya da toz alırsa spey şeklinde havalar satılıyor ondan alırsınız.

İnanının bende bu konuda çok pimpiriğim ne 100d de nede aynasız cihazımda böyle bir sıkıntı yaşamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arada tatillerde kullanmak ve ekseriyetle evde çocuk fotografı çekmek için alıcam 18-55 ile alıcam ve lens değişimini düşünmüyorum lens ile body arasında toz geçirmemek için bir izalosyon varmıdır acaba yılda 500-1000 foto anca çekerim.yani derdim 2000 tl para verip tozdan dolayı görüntü bozulunca makine almamın anlamı kalmıyacak
  • Yanlış anlaşılma var. Objektif takılı olan bir makineye toz kaçmaz. Ayrıca ek objektif almayacaksanız Sizin d-srl almanıza da gerek yok.

Güzel fotoğraf çeken cep telefonu işinizi fazlasıyla görecektir.

Hadi hevesiniz var makine istiyorsunuz, hiç objektif değiştirmek istemiyorsanız o zaman değiştirilebilir objektifli bir makine almayacaksınız.

Niye onun hamallığını yapacaksınız. Değiştirilebilir olanlar çok iyi çekiyor diğerleri tükaka sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

İş sadece makinede değildir, objektifler daha da önemlidir.

Bence en güzeli bu son cümlemi dikkate alın ve "sony rx100" ileri düzey kompak makine alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 30 Haziran 2017; 13:50:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Yanlış anlaşılma var. Objektif takılı olan bir makineye toz kaçmaz. Ayrıca ek objektif almayacaksanız Sizin d-srl almanıza da gerek yok.

Güzel fotoğraf çeken cep telefonu işinizi fazlasıyla görecektir.

Hadi hevesiniz var makine istiyorsunuz, hiç objektif değiştirmek istemiyorsanız o zaman değiştirilebilir objektifli bir makine almayacaksınız.

Niye onun hamallığını yapacaksınız. Değiştirilebilir olanlar çok iyi çekiyor diğerleri tükaka sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

İş sadece makinede değildir, objektifler daha da önemlidir.

Bence en güzeli bu son cümlemi dikkate alın ve "sony rx100" ileri düzey kompak makine alın.

Dslr ler dijitallerden daha iyi cekmez mi elımde 12 mp sony dıjıtal camera sony dsc w210 fot makine var daha iyi ceker die düşündüm başlangıç dslr ararken 100d buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: belekbeach

Dslr ler dijitallerden daha iyi cekmez mi elımde 12 mp sony dıjıtal camera sony dsc w210 fot makine var daha iyi ceker die düşündüm başlangıç dslr ararken 100d buldum

D-slr da dijital zaten ! İsmindeki D : Digital manasındadır.
    Kompakt dijital ile bunun arasındaki en temel farkları 2 ana bölümde sıralayabiliriz.
    1. D-SLR'ların lensi değiştirilebilir
    2. D-SLR'ların sensörü kompaktların çoğuna göre kat kat misli büyüktür. (Genel olarak da bu yüzden daha iyi çekecek donanımsal özelliği vardır ama makina çekmez kullanıcı çeker. Yoksa d-slr ile kompakttan beter çekebilen de çok görürsünüz).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Haziran 2017; 22:49:47 >
  • Herkese selam Canon 100d cihazımı üzülerek sattım.
    100d ile kullanmak için aldığım Ezshare Kablosuz Wi-Fi Adaptörü'nü satıyorum.
    Pm ile ulaşırsanız yardımcı olurum.

İyi forumlar arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basmane

Herkese selam Canon 100d cihazımı üzülerek sattım.
    100d ile kullanmak için aldığım Ezshare Kablosuz Wi-Fi Adaptörü'nü satıyorum.
    Pm ile ulaşırsanız yardımcı olurum.

İyi forumlar arkadaşlar.

niçin sattınız
  • belekbeach B kullanıcısına yanıt
    Para lazımdı hocam çok hakkını veremiyordum kenarda duruyordu o yüzden sattım.
    Durumu düzelteyim aynasız alacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: basmane

Para lazımdı hocam çok hakkını veremiyordum kenarda duruyordu o yüzden sattım.
    Durumu düzelteyim aynasız alacam

aynalı ve aynasız farkı nedir__?
  • Aynasızlar daha hafif, küçük ve teknolojiktir. Mesela haftaya şehir dışına maça gidiyorum ve yanıma E-M10 II makine + 14-42mm kit lens + 9mm fisheye + 45mm F/1.8 alacağım. 1 gövde + 3 lens toplamda 600gr ağırlık yapıyor. Bu gövde ağırlardan biri hatta.

Diğer yandan en küçük dslr olan 100D + 3 muadil lens alırsanız toplam ağırlık 1.2kg oluyor. Boyut farkı ağırlık farkından daha da büyük. Mesela kit lensler takılı halde durum bu:

Canon EOS 100D Sahipleri Başlığı

Teknolojik üstünlükleri ve fazladan birçok özelliği de cabası.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.