Şimdi Ara

canon b200 hatası çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
17.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende canon mg 6450 vardı.1 ay önce yazıcı b200 hatası verdi. internetten aramadığım uygulamadığım yöntem ( yıkama, çipleri bantlama ) kalmadı. çözüm alamadım. en sonunda canon yabancı forumlarından denediğim bir yöntem işe yaradı. bunun için ; 1 ) yazıcı kapalı olsun. 2 ) mürekkep kısmının kapağını açın.
    3 ) yazıcıyı açın. 4 ) mürekkep sağa gidip ortaya gelmeden kapağı aşağı indirin. yazıcıdaki hata 2. denememde ortadan kalktı. iki haftadır 1000 civarında çıktı aldım. şu an sıkıntı yok. darısı başınıza.



  • Hortlatmış olalım.



    Bende de Mg6450 var ve doldurulabilir kartuşlu şekilde kullanıyorum. Bugün aynı problem başıma geldi( öncesinde kartuşları doldurmuştum).





    B200 hatası için yazıcıyı kapatın, ve tekrar açtığınızda kartuşlar hareket etmeye başladığı an kartuşları değiştirmek için kapağı açın ve kartuşları yerinden çıkarıp tekrar taktığınızda (en azından bende öyle oldu)sorun ortadan kalkacaktır
  • 1 hafta önce yine aynı hatayı verdi. önceki dediğim işlemi yine tekrarladım. bu sefer olmadı. daha sonra kartuşları çıkartıp alt hazneyi çıkartıp sıcak su altında mürekkep yerlerini yıkadım. sonrasında hazneyi 3 saat kurumaya bıraktım. hazneyi takıp mürekkepleri yerleştirdim. sorun ortadan kalktı. ayarlardan derin temizleme yaptırdım. bu sefer de 2 gün sonra ped dolum hatası verdi. yazıcı servis ayarlarına giriş nasıl yapılıyor bulamadım. service ver3400 programını kullandım ama error 06 hatası veriyor. şu an böyle hatayı geç deyip kullanıyorum.
  • Dostum bende de mx850 var aynı sorun bende de var ama asıl sorun ben kapağı açınca kafa hareket etmiyor. yazıcı açılır açılmaz direk b200 hatası verip kilitleniyor o yüzden ortaya gelmeden kapatma gibi de bir şansım olmuyor. yeni kafa alayım diyorum ama lanet olsun qy6-0075 tip kafa kullanıyor diğerlerinden hemen hemen hiçbir farkı yok ama nedense canonun en pahalı kafası. 70 usd den aşağı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

    Hortlatmış olalım.



    Bende de Mg6450 var ve doldurulabilir kartuşlu şekilde kullanıyorum. Bugün aynı problem başıma geldi( öncesinde kartuşları doldurmuştum).





    B200 hatası için yazıcıyı kapatın, ve tekrar açtığınızda kartuşlar hareket etmeye başladığı an kartuşları değiştirmek için kapağı açın ve kartuşları yerinden çıkarıp tekrar taktığınızda (en azından bende öyle oldu)sorun ortadan kalkacaktır

    Geçenlerde bu sekilde sorunu hallettiğimi düşünüyordum ama halledememişim... O gün 3-4 çıktı alıp yazıcıyı kapatmıştım. Bugün tekrar kullanma durumum oldu. Birkaç çıktı aldıktan sonra tekrar aynı hatayı verdi. Şu an için uğraşacak vaktim yok fakat kartuşların bulunduğu alt kısımda bir işlem yapıp halleden varmış. Onu müsait bir zamanda araştıracağım.




  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Bizimle de paylaşırsanız çok makbule geçer. Uzun zamandır bu hatadan muzdaribim ve şimdiye kadar çözüm bulamadım.
  • Çok teşekkür ediyorum. Sadece bu işe yaradı.
  • Bu sorunun ana sebebi kartuşlar mıdır yoksa makine midir?

    Kartuşlar ise yeni set almayı düşünüyorum.
  • seizure kullanıcısına yanıt
    B200 hatasında çok çekmiş birisi olarak
    boşuna para vermeyiniz. B200 hatası baskı kafası kaynaklıdır. ve tek çözümü baskı kafasını değiştirmektir. Ayrıca b200 hatası veren baskı kafasını yazıcıda tutar bantlama vs gibi yöntemlerleçözüm bulmaya çalışırsanız yazıcının anakartını da bozma ihtimaliniz var. yazıcı anakartı bozulursa yeni alınan baskı kafasını da bozup tekrar b200 hatası verdirir.
  • http://www.kartusdestek.com/canon-b200-hata-kodu-ve-cozum-yontemi/

    burdan bakınız lakin ben bu şekil yapıyorum ve tekrar sorun yaşanmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsikartus

    http://www.kartusdestek.com/canon-b200-hata-kodu-ve-cozum-yontemi/

    burdan bakınız lakin ben bu şekil yapıyorum ve tekrar sorun yaşanmıyor.

    Sinirden artık yazıcıyı parçalarını ayırdım, bari şu kafayı da kolonya ile bi iyice temizleyeyim dedim. Onu yaptığımdan beri bir haftadır B200 hatası vermedi.

    Yazıcıyı parçalamak üzere olanlar deneyebilir. Olur da yine hata verirse buradan yazarım.
  • b200 kafa öldü demek oluyor tüm cözümler gecici eninde sonunda yeni bir kafa almak gerekiyor
  • Valla oldu çok teşekkürler:)
  • koyarcan K kullanıcısına yanıt
    hocam Canon Mp560 yazıcı kafasını nereden kaç tl ye tedarik edebilirim ?
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam aliexpress ve ebay de satıcılar var. fiyatlar 20 ve 30 dolar arası değişiyor. Olmadı Letgo sahibinden vs. platformlardan baskı kafası sağlam bir makina bulup satın alarak daha ucuza da mal edebilirsiniz. Çoğu istanbulda olur. Ama bu satıcılara pek güven olmaz. Eğer anlaşırsanız kafayı mutlaka deneyerek alın parasını sonra ödeyin. Uzun süre çalışmadan beklediğinden kafa tıkanmış olabilir. Temizleme ile falan da açılmayabilir. Ben bir keresinde bir satıcı ile anlaşmıştım. Bana kafayı gönderdi eğer çalışırsa parayı gönderirsin çalışmazsa iade alırım demişti. Kafa çalışmadı ben de kafayı geri gönderdim bu sefer adam kargoyukabul etmedi. Kargo geri döndü kargo parasını da ben ödemek zorunda kaldım. Mp560, Qy6-0073 baskı kafası kullanır. Aynı kafayı kullanan diğer makineler:

    IP3600 MP560 MP620 MX860 MX870 MG5140 iP3680 MP540 MP568 MX868 MG5180

    Bu makinelere bakabilirsiniz.
    Yurtdışından almak isterseniz yardımcı olurum.




  • koyarcan K kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, Qy6-0073 kontrol ettim 20 - 30 dolar arası fiyatı var ama ben yeni işe girdim ve henüz maaş alamadım.
    Türkiye de bu ürünü ortalama ne kadar bir fiyata tedarik edebiliriz ve nasıl yaparız ?

    En ucuz nereden sağlam bir şekilde bu parçayı tedarik edebilirim ?
    Bu gün saf su alıp tekrar deneyeceğim.
    Ben su tuttukça mürekkep çıkıyor aralıksız 40 dk su tuttum...

    Müsait olursanız akşam mesai den yani saat 7 den sonra görüşelim.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam türkiyede internet satışı yok bu kafaların. Satış noktalarından ve canon servislerinden de bulabileceğinizi zannetmiyorum. Bende de canon mx850 var O da qy6-0075 baskı kafası kullanıyor. Bu baskı kafaları ile çok uğraştım. Az çok tecrübem vardır iyi tanırım bu kafaları. Öncelikle yazdırmama sorununun nedeni önemlidir. Kafa yazdırmıyorsa ya tıkalıdır ya da nuzulların ısıtıcı elemanı yanmıştır. Yanmış olan nozulların çaresi yok. Eğer tıkanıklık varsa genelde bir kez tıkandı mı temizleme temizleme hafif tıkanıklıklarda işe yarıyor çoğu durumda ise kafayı daha da bozuyor. Moralinizi bozmak istemem ama bu kafalar bir kez tıkanırsa açma işlemi ile uğraştığınızda bazı nozullar açılmıyor tıkalı kalıyor tıkalı iken birkaç kez yazdırınca da yanıyor. Su tuttum demişsiniz nasıl su tuttunuz musluk altında mı yıkadınız yoksa hortumla kartuş yerlerinden basınçlı su mu bastınız. Basınçlı su etkili bir yöntemdir tıkanıklıkları açıyor ben denedim ama bazı sağlam püskürtme nozullarına da zarar verip bozuyor. Çok fazla su ile temas edince ve yıkayınca da zarar görüyör bu nozullar.
    o nedenle basınçlı su kullanmayın. Size tavsiyem İnternetteki şırınga yöntemi ile temizleme solusyonunu düşük basınçlı olarak basmanız bu yöntemi şimdiye kadar hiç denemedim o yöntem işe yarayabailir nozulları bozmadan açabilir diye düşünüyorum. Diğer bir alternatif ise ultrasonik temizleyiciler o yöntemi de hiç denemedim onun hakkında da spekülasyonlar var.
    Sonuçları buraya yazarsanız sevinirim. ben şimdiye kadar %100 etkili bir yöntem bulamadım. siz de tecrübelerinizi buraya yazarsanız sevinirim.




  • koyarcan K kullanıcısına yanıt
    Yazıcım da çok iyiydi o kafanın çalışacağını pek sanmıyorum yenisini almak lazım ama o da ikinci el tamir görmüş 150 200 tl kadar bir de kartuş sistemi akçan 160 da o tutar

    Yeni yazıcı alsam hangi modeli alacağım bilmiyorum 1000-1500 tl bütçem var ama eskisini çalıştırırsam daha iyi olur
  • 5 yıllık Canon MX925 yazıcımda 8500 çıktı sonrası ben de karşılaştım B200 hatası ile maalesef... Bir tamirciye götürdüm ve bana kartuşlardan kaynaklı olduğunu (oto reset çipli kolay dolan kartuş kullanıyordum) onları yenilemem gerektiğini söyledi. Pek de aklıma yatmadı açıkçası. Neyse bugün kafayı söktüm ki altı bayağı mürekkep olmuş, onu peçete ile temizledim şimdilik çalışıyor... Bakalım nereye kadar gidecek :) aynı özelliklerde bir yazıcı 1000TL den aşağı yok, umarım sorunsuz çalışır artık...

    Buradan okuduğum kadarıyla da kesin bi çözüm yok (kafa değişimi dışında)... Ki 400-500TL verip de kafa değiştirmek de çok mantıklı gelmiyor açıkçası
  • severek kullandığım ve aşırı memnun olduğum dolan kartuşlu canon mg5550 yazıcım b200 hatası vererek beni hayal kırıklığına uğrattı.
    ilk etapta kartuşlar hareket halinde iken kapağı açıp kapatarak bir kaç gün daha kullanabildim.
    ancak yine aynı hatayı verdi ve bu sefer kapağı açıp kapatmak fayda etmedi, ben de kartuş kafasını çıkarıp temizledim, yine fayda etmedi.
    son olarak kartuş kafasındaki sol üstteki 3 çipi bantladım.
    çipleri bantlayınca yazıcı daha hızlı çalışmaya başladı ve b200 hatası vermeyi bıraktı.
    artık çıktı alabiliyorum.
    ancak şöyle bir problem var, siyah renk çıktı alamıyorum, sadece renkli çıktıları alıyor.
    makinemdeki b200 hatası yazılımsal bir hata mı yoksa kartuş kafasının siyah mürekkep bölümü mü arızalı bilemedim.
    konu ile ilgili bilgi paylaşımı yapılırsa faydalı olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.