Arkadaşlar şimdi bu 2 lens arasında kaldım. Galiba ultrasonic IIden daha iyi bir lens. Ben bu iki lenside 2. elden buldum. II yi 150tl ye ultrasonic'i 280tl ye buldum. Sizce aralarındaki 130tl ye değer mi ultrasonic'i almak. Sizce hangisini almalıyım?
Aradaki var sadece USM olduğu için değildir optik farklılıkta olabilir ama iki lenste kanmca çok iş görmez... USm motorlar doğal olarka daha hızlı focus yapabiliyor ama 70-200 2,8 İs 'deki usm daha iyi çalışır...
Bir kaç yabancı siteden araştırdım 80-200 II için söylenenler; gövde kalitesi çok düşük, ve soft fotoğraflar veriyor denmiş. En iyi performansını da gün ışığında verdiğini yaazmışlar. İyi şeylerde yazanlar var ma sonuçta 50 usd lik bir lens yurt dışında yani eğer 130 tl ye alırsanız çok şey beklemeyin derim. USM li modelle farkı sadece focus motoru galiba. Bir de yani bu lense kötü diyenler hangi objektifle karşılaştırarak bu karara varmışlar bilemem ama herhangi bir SLR-like ve kompakt modelden daha fazla ayrıntı vereceğine eminim büyük APS-C sensörle...
Ne için kullanmayı düşünüyorsunuz acaba elinizdeki lensler nedir?