Şimdi Ara

Canon 5D Mark III vs Nikon D800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kai w bizler için karşılaştırmış , sizce hangisi ?http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8jKspoynL0o

• bunlara da bi dayanıklılık testi uygulasa ya

söyle:link:eziyet testi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeba -- 30 Mart 2012; 17:05:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

bunlara da bi dayanıklılık testi uygulasa ya

söyle:http://www.youtube.com/watch?v=FWzsXeXCwuc&feature=plcp&context=C4d0b2a0VDvjVQa1PpcFMMrybQFZiCkfL9Ykor8DBowPyTliO6v64=

Hiç üşenmem, adresini bulur, gecenin bir vakti odunla döve döve uyandırır sonra tekrar bayıltırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Hiç üşenmem, adresini bulur, gecenin bir vakti odunla döve döve uyandırır sonra tekrar bayıltırım

kaşınıyo biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

kaşınıyo biraz

Yalnız d800 detay olarak daha iyi ama renk konusunda canon çok çok üstün gibi geldi. Çok bariz renk farkı var.

• aynen canonun patlaklığını nikon almış gibi
  • şunu tüm bilgimle sööylüyorumki nikon artık fotoğraf makinasında iddası gün geçtikçe düşüyor compak makinada bitmiş durumda piyasadaki en geri makinaları üretiyo
    yarı profta compaktan daha kötü diyebilirim p500 ve l120 göz önüne alınca öle bir tek p300 iyi diyebilirim
    profesyoneldede dx serisi d300s d700 gibi makinaları var alt sınıfı aman aman güzel cihazlar değil bana göre gün geçtikçe nikon gücünü kaybediyor teknolojiyi geriden takib ediyor
    canon mesela compakta ıxus serileri çok başarılı yada s95 gibi cihazları yarı profta ise sx30-40 yerine sx150-130 u güzeldir ve piyasada tutulur slr sinde ise bana göre 550d ve üst seviyeleri baya iyidiri ama nikon canona göre baya geride
    hatta fujifilm bile compakta f serisiyle exr ile çoğu firmayı sallıyor yada hs 20-30 veya x-s1 serisiylenikon iş düzelir bu gidişle zor ama 36mp göz boyayarak olcanı sanmıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayaytac

şunu tüm bilgimle sööylüyorumki nikon artık fotoğraf makinasında iddası gün geçtikçe düşüyor compak makinada bitmiş durumda piyasadaki en geri makinaları üretiyo
    yarı profta compaktan daha kötü diyebilirim p500 ve l120 göz önüne alınca öle bir tek p300 iyi diyebilirim
    profesyoneldede dx serisi d300s d700 gibi makinaları var alt sınıfı aman aman güzel cihazlar değil bana göre gün geçtikçe nikon gücünü kaybediyor teknolojiyi geriden takib ediyor
    canon mesela compakta ıxus serileri çok başarılı yada s95 gibi cihazları yarı profta ise sx30-40 yerine sx150-130 u güzeldir ve piyasada tutulur slr sinde ise bana göre 550d ve üst seviyeleri baya iyidiri ama nikon canona göre baya geride
    hatta fujifilm bile compakta f serisiyle exr ile çoğu firmayı sallıyor yada hs 20-30 veya x-s1 serisiylenikon iş düzelir bu gidişle zor ama 36mp göz boyayarak olcanı sanmıyorum

Yanlış tespitlerde bulunmuşsunuz.Piyasayı güzel inceleyin derim

• Yaklaşık 5 kat daha fazla ciroya sahip ve 20 kat daha fazla kar eden bir şirketle senelerce başabaş kapışmasından dolayı Nikonu tebrik etmek lazım bence

Canon 'nu da çevresini iyi takip edip çıkardığı modellerin kabuğundan su çıkartana kadar paraya çevirmesini takdir etmek lazım.

Wikipedia da şirket bilgilerine bakıldığında denilebilirki arge, inovasyon ve piyasayı yönlendirme konusunda canon çok avantajlı.Bana göre istediği an etrafında 1-2 oyuncu bırakabilecek güce sahip.Ama işine gelmez.Rekabet davaları, iyi modellerin çabuk eskiyip kar marjının azalması vs.. gibi nedenlerle piyasayı dengede tutması lazım.

Yıllardır Nvidia atiye, intel de amd ye bunu yaptı ve yapıyor.

Bence yakın gelecekte canon'un ciddi rakibi sony dir.Sony nin elindeki güç başkasının kolayca yönlendirebileceği bir güç değil. Süpriz olarak da samsung ve eğer mitsubishi sağlam destek verirse nikon olur.

Yanlış anlaşılmasın ciddi rakip derken.Canonu korkutacak rakibi kast ettim.Canon teknik olarak nikonu defalarca satın alacak bir mali güce sahip.Ama o zaman kendi bacağını keser.Şimdi gül gibi piyasayı paylaşmışlar.Denk zamanlarda denk modellerle win-win kuralı uyguluyorlar.Sony aradan fırlar ise aklıma gelen tek şey bazı firmalar için KODAK vari durumlar.

Gelelim incelemeye Kai bir çok yerde canon ve nikon kulanmış biri ve anladığım kadarı ile ona uyan ergonomiden dolayı canon'u tercih ediyor.Biraz video, megapiksel ve iso ile ilgili seçimler tercih belirleyecek gibi.Şahsen ben iso ve video tercih ettiğimden canonu tercih ederim.O kadar megapiksel işime yaramaz ve saklayacak disk ve işleyecek zamana da sahip değilim.

• Kai nikoncu, genel olarak tercihi nikon kendisi de söylüyor zaten bu videoda.

Makinelere gelince; Bence ikisi de denk birbirine, birinin mp sinin yüksek olması, diğerinin seri çekiminin daha iyi olması falan çok ufak detaylar.

Kimsenin bu modeller için marka değiştirmesine değecek bir durum yok. Düşük mp d700den şikayet edenler d800 ile mutlu olur; mark2 nin kötü af sinden şikayet edenler mark3 ile.
    Renk konusuna hiç girmiyorum zaten en anlamsız tartışma o bana göre.

Satışlar konusunda ise mark3 ün daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü d800 iki farklı modelle gelerek alıcıları tereddüte düşürecektir ve ekipmanına fazla yatırım yapmamış ve marka değiştirmek konusunda sıkıntısı olmayanlara canon daha sade ve fazla düşündürmeyen bir seçenek olarak görünebilir bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Kai nikoncu, genel olarak tercihi nikon kendisi de söylüyor zaten bu videoda.

Makinelere gelince; Bence ikisi de denk birbirine, birinin mp sinin yüksek olması, diğerinin seri çekiminin daha iyi olması falan çok ufak detaylar.

Kimsenin bu modeller için marka değiştirmesine değecek bir durum yok. Düşük mp d700den şikayet edenler d800 ile mutlu olur; mark2 nin kötü af sinden şikayet edenler mark3 ile.
    Renk konusuna hiç girmiyorum zaten en anlamsız tartışma o bana göre.

Satışlar konusunda ise mark3 ün daha başarılı olacağını düşünüyorum. Çünkü d800 iki farklı modelle gelerek alıcıları tereddüte düşürecektir ve ekipmanına fazla yatırım yapmamış ve marka değiştirmek konusunda sıkıntısı olmayanlara canon daha sade ve fazla düşündürmeyen bir seçenek olarak görünebilir bana göre.

Kai nin canonu tercih ettiğini yazmama nedne olan cümlesi

Videonun 13:50 sinde söylediği

"
    So which one will i buy?
    you might think that prety obvious as i am a proudy nikon fanboy, but i am actualy considering markt III"

cümlesi idi.Bana Nikon fanlarının hışmına uğramamak için yan cebime canon koy gibi dediğini düşündürten kısım oldu.Ama videonun 5-6 dakikasını sardırmıştım.O kısımlarda Nikon tercih ettiğini söylemiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 31 Mart 2012; 3:27:56 >

• But...Will it blend?
  • Detay konusunda D800 ün daha iyi olduğunu düşünüyorum!

PussyGaga adlı hanımefendinin veleybol oynadıktan sonra verdiği pozların croplanarak karşılaştırıldığı 12:05'te ağaçlardaki fark

12:55'ten itibaren iso 6400-25600 olan örneklerde arkaplanda yayılmış olan toki konutlarında bu fark çok net ortaya çıkıyor,cankurtaran kulesindeki merdiven detaylarındada bu durum aynen ama noise konusunda Canon daha başarılı gözüküyor fakat bunun için yazılıma fala karışmışlar gibi sonuçları Sony'ye benzemeye başlamış...

D800 böyle ise D800E yi merak ettim açıkcası...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.