Şimdi Ara

Canon 550d mi Pentax K-r mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar farklı bi durumum söz konusu bana bir kaç konuda yardımcı olur musunuz?
    1. Dslr makine almayı düşünüyorum. Giriş seviyesi küçük gövdeli modellere bakıyorum. Öğrenirim sonradan daha profesyonel bir makineye geçerim diye bi düşüncem kesinlikle yok. Aldığım makinayı uzun süre kullanmak istiyorum. Bu çerçevede iki model arasında kararsız kaldım. Biri 550d diğeride k-r. Gönlüm k-r den yana. Sebebi ise lenslerinin ucuz ve kaliteli olması, bilmem kaç yılından beri üretilen lenslerle uyumluluğu, iso başarısı (k-x i baz alırsak), hem batarya hem de pil kullanılmasına izin veryor olması gibi... Siz bu iki makina veya diğer dslr lar arasından hangisini önerirsiniz ve mümkünse + ve - yönlerini belirtebilir misiniz?
    2. Elimde teknosanın 500 tl lik hediye çeki var. Satmak istedim ama değeri baya düşüyor. Ben bunu dslr a ekipman almak için kullanmayı düşünüyorum ama ne alacağımı, hangi marka ve modeli satın alacağımı hiç bilmiyorum. Almak istediğim tripod, hafıza kartı, çanta, şarjlıpil ve şarj aleti, uv filtre felan. Bu listeye eklemede yapabilirsiniz. Hangi marka ve modeli almalıyım. "Alacağın makina tam kesin değil neye göre öneride bulunacağız" derseniz eğer muhtemelen k-r olacak.

Not: Video önemli ama 550d yide alsam 720p çekim yapardım herhalde. Düğün, bayram, ailem, gezi, doğa fotoğrafları çekerim genelde. Ayrıca kompakt makina önermeyin lütfen. 1000 lira nakit var. Vereceğiniz cevaplar içinde şimdiden teşekür ederim.

• K-r için konuşmak için erken, önce incelemek lazım konuşabilmek için. Ama K-x'in tüm eksikliklerinin giderildiği ve daha yeni bir sensör kullanıldığı bir gövde olduğunu düşünüce başarılı olacağını düşünüyorum. Gövdeyi uzun süre değiştirmem diyorsun o çok önemli değil bence lensleri değiştirir misin çok o önemli onu da fazla değiştirmem dersen K-r öneririm.

Canon 550D de güzel bir gövde 2'sinden hangisini alırsan al seni üzmez, o garanti. Kit lensler ile alınacağını düşünürsem ben Pentax diyorum. Hem fiyat olarak daha uygun hem de 2 kit lensli paketi (18-55+55-300) alırsan uzunca süre seni idare edecek bir sistemin olur. Çok alım satım yapmayacaksan Pentax seni fazlasıyla memnun eder.
  • Pentax ı öneririm. Bilmiyorum şu anda makinem yok ama pentax her açıdan daha cazip geliyor. 550D yi arkadaşım aldı yanına 50 mm ile hayyamdan. Sanırım babataştan almıştı. 1700 lira verdi diyebiliyorum. Benim önerim 1700 liraya Pentax k-r dir. Türkiye piyasasına çıkmadı ama almak istersen @Yıldız (Ahmet Bey) size yardımcı olabilir. Dae-su Oh unda dediği gibi önerim k-r dir. Objektif olarakta Sigma apo dg 70-300 makro öneririm. mükemmel bir lens bence. makro olduğuna bakma mükemmel manzara fotograflarıda çekebilirsin.
  • Ecmarne kit olarak gelen Pentax 55-300mm Sigma 70-300mm'den çok ama çok daha iyi bir lenstir. Kit olarak alınırsa aynı paraya geliyor hem de.
    Ayrıca manzara için çok uygun bir lens değildir tele lensler. 18-55mm ile daha iyilerini çekebilirsin. Manzara geniş açı lenslerle daha kolay çekilir.
  • Özgür bey kit lensi daha önce kullanmadığım için bir yorum yapmadım. Sigmadan gayet memlun olduğum için önermiştim. 55-200 lü fiyatı yaklaşık 200 lira artıyordu sanırım. Amacım size karşı çıkmak değildi. Zaten bende hemen hemen bilgilerimi siz ve ahmet beyden aldım.

18-55 manzara çekimleri için daha iyi ben sadece çekebilirsiniz dedim. Manzara çekmek içinde uygun olduğunu belirtmek için demiştim sadece. 18-55 le aynı manzarayı daha iyi alabilir tabiki bunun farkındayım bende.

Ben sadece öneride bulundum. Eger lensi severse çok güzel makrolar elde edebilir ama o lensle makro çekim yapmak biraz zor bunuda belirteim. tripotunuz yoksa sabit tutmak zor.

Ben bu lensi 18-55 55-300 un yanına 3. lens olarak söylemiştim. kit olarak 55-300 u almayıp 70-300'u alabilir veya bu amaçla söylemiştim. 55-300 un performansını henüz test etmedipim için bir şey diyemiyorum. Sonuşta herkes macro çekim yapıyor. FK da bu lensle çekilmiş çok güzel manzaralar we portreler görebilirsiniz.
    Benim bilgim şu anda kullanmadığım için hiç bir şey diyemiceğim veya karşılaştırma yapamıcağım.

• Verdiğiniz bilgiler için teşekürler. Alacağım makina artık açık ve net pentax k-r. Ama detaylı incelemeleri bekleyeceğim tabi. Kullanıcılar memnun kalmazsa bende k-x e yönelirim. Hep aklımda vardı zaten.
    Peki ben ekipman ne alayım.
    Tripod:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135172294&CS_Category=_TRIPOD897&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA#
    Hafıza kartı:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135171557&CS_Category=_HAFIZA_KARTI868&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA
    veya
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135172242&CS_Category=_HAFIZA_KARTI868&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA
    Pil ve şarj cihazı:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130070521&CS_Category=_PIL_SARJ_CIHAZI391&CS_Catalog=_PIL
    ve
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130070524&CS_Category=_SARJ_EDILEBILIR_PIL405&CS_Catalog=_PIL

Bunlar uygunmudur? Değilse ne almamı önerirsiniz. Birde 18-55,55-300, 50mm veya 18-135, 55-300, 50mm + dslr ile birlikte kullanabileceğim bi çanta önerebilir misiniz? Birde başka almam gereken neler var onlarıda belirtebilir misiniz?

• tripotta taşıma kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. 2.5 kilo uygun sanırım dediğiniz lensler için. yalnız daha fazla taşıma kapasitesine sahip bir tripot alırsanız sanırım daha iyi olur.

Hafıza kartı olarak sandiskki önerimim. en hızlı hafıza kartını üreten firma sonuçta. performansları bence iyidir.

pilde mümkün olduğunca kaliteli ve mAh'ı yüksek bir pil almanızı öneririm.

Çanta konusunda size yardımcı olamıcagım. eğer seyehattede kullanıyım derseniz fiyatı biraz tuzlu ama önerim;

Naneu K4L dir. Ben bayılıyorum çantaya. kuzenimde var bende almayı düşünüyorum. Laptop Eşya ve Makine bölmeleri birbirinden ayrı. makine bölmesinde

Pentax k100ds + 18-55 - 35mm - 70-300 çok rahat sığıyor. yaklaşık içine 5 lens koyabiliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecmarne

tripotta taşıma kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. 2.5 kilo uygun sanırım dediğiniz lensler için. yalnız daha fazla taşıma kapasitesine sahip bir tripot alırsanız sanırım daha iyi olur.

Hafıza kartı olarak sandiskki önerimim. en hızlı hafıza kartını üreten firma sonuçta. performansları bence iyidir.

pilde mümkün olduğunca kaliteli ve mAh'ı yüksek bir pil almanızı öneririm.

Çanta konusunda size yardımcı olamıcagım. eğer seyehattede kullanıyım derseniz fiyatı biraz tuzlu ama önerim;

Naneu K4L dir. Ben bayılıyorum çantaya. kuzenimde var bende almayı düşünüyorum. Laptop Eşya ve Makine bölmeleri birbirinden ayrı. makine bölmesinde

Pentax k100ds + 18-55 - 35mm - 70-300 çok rahat sığıyor. yaklaşık içine 5 lens koyabiliyorsun.

Teknosadan hediye çeki ile alacağım için alternatiflerim kısıtlı. Sitede görebildiğim kadarıyla pek bişey yok. Ne varsa alacağım artık başka çarem yok. Ayrıca çantayı omuz askılı düşünüyorum.

Vanguard nasıl kaliteli midir bilen var mı?

• 550D ve k-r arasında ben de kalmıştım. tercihimi 550D olarak kullandım. sana da aynısını tavsiye ederim. inan pişman olmazsın.
  • herkes kullandıgını öneriyor. kafana uyanı al yada amacını belirle ona göre hareket et . örnegin bende pentax mı alayım canon mu diye düşünürken baktımki benim için videoda ön plana cıkıyor tercihimi canondan yana kullandım .eğer böyle bi derdiniz varsa canon alın yoksa pentax yada hangisi daha ucuzsa . zaten arasında farkedebilceğiniz farklar olmayacak bu durumda.
  • Ben ne pentax K-r kullandım nede 550d zaten k-r kullanma ihtimalim henüz yok. Ben arkadaşın maddi durumuna K-r nin daha uygun odugunu düşündüm. 550d 1500 lira hayyamda. bide yanında lens aldıgını düşün 1800-1900 liraya gelir. Pentaxın lens fiyatları belli. en azından eski bir lensi alıp kullanabilir. bu durumda pentax daha mantıklı geliyor bana. 50 liraya bile lens alabilecegi için.

Çanta olarak başka bir çanta henüz denemedim. Özgür size dahada yardımcı olabilir. K-x in hemen hemen boyutları aynı sanırım.
  • Her 2 firmanında kendine göre artıları eksileri var tabi. Kullanım amacı ve alışkanlıklar önemlidir bu tercih esnasında. Mesela kuş fotoğrafı çeken adam gidip Canon alır çünkü hem lens opsiyonları daha iyidir hem af'si daha iyidir hem de çarpanı daha büyüktür. Ama ben mümkün olduğunca düşük mp'si olan modeller seçiilmesinden yanayım.

Her K-x kullanıcısıyım 550D'yi de inceledim. Canonun piyasaya hakim olmasının getirdiği alım-satım yapma kolaylığı gibi bir artısı var. Lens seçenekleri daha fazla. Çok alım satan yapacak biri Pentax almasın. Pentaxta alırken ucuza alırsınız satarken ucuza satarsınız bu böyledir 2. elde. K-r'nin gövdedeki titreşime ngelleme motoru büyük artıdır bence. 550D kullanan bir arkadaşım istediği netliği alamamadan şikayetçiydi hep, Canon alınacaksa eğer lensler titreşim engelleme motoru olması gerekecek ki bu da ek maliyet demek oluyor lenslerin fiyatlarını arttırıyor.

Sonuç olarak tekrar söylüyorum 2 gövde de gayet güzel ve amatör bir insana fazlasıyla yetecek gövdeler. Madem öyle ben kendi adıma ucuz gövde + iyi lens ile en fazla f/p'yi alacağıma inanıyorum. Lens yatırımınız çok daha önemlidir. İhtiyaçlarınızı iyi belirlerseniz ve ona göre bir tercihte bulunursanız çok başarılı sonuçlar alırsınız.

skatterbireyin'in dediği doğru mesela video çok önemliyse sizin için Canon daha başarılı olduğundan Canon seçmek gerekiyor. Öncelikleriniz bu seçimi size yaptıracak olan şeylerdir. Pentax ile ilgili kafanıza takılan her türlü soruyu bana sorabilirsiniz. Benim tavsiyem biraz daha zamanınız varsa araştırmanıza devam etmeniz, bu gövdeler ile çekilen fotoğrafları incelemeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

Verdiğiniz bilgiler için teşekürler. Alacağım makina artık açık ve net pentax k-r. Ama detaylı incelemeleri bekleyeceğim tabi. Kullanıcılar memnun kalmazsa bende k-x e yönelirim. Hep aklımda vardı zaten.
    Peki ben ekipman ne alayım.
    Tripod:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135172294&CS_Category=_TRIPOD897&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA#
    Hafıza kartı:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135171557&CS_Category=_HAFIZA_KARTI868&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA
    veya
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135172242&CS_Category=_HAFIZA_KARTI868&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA
    Pil ve şarj cihazı:
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130070521&CS_Category=_PIL_SARJ_CIHAZI391&CS_Catalog=_PIL
    ve
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=130070524&CS_Category=_SARJ_EDILEBILIR_PIL405&CS_Catalog=_PIL

Bunlar uygunmudur? Değilse ne almamı önerirsiniz. Birde 18-55,55-300, 50mm veya 18-135, 55-300, 50mm + dslr ile birlikte kullanabileceğim bi çanta önerebilir misiniz? Birde başka almam gereken neler var onlarıda belirtebilir misiniz?

Pek ürün yok Teknosada o tripodların hiçbirini almayın. 5 para etmezler bence. Sandisk Extreme 3 serisi çok iyidir onu kesin alın hediye çekiniz var diye diyorum yoksa fiyat yüksek. K-r alacaksanız eğer kalem pil almanıza gerek yok sanırım kendi lithum pil ile gelecektir.

Çanta olarak hiç seçenek yok en uygunu bu gözüküyor. teknosa

• quote:

Orijinalden alıntı: ecmarne

Ben ne pentax K-r kullandım nede 550d zaten k-r kullanma ihtimalim henüz yok. Ben arkadaşın maddi durumuna K-r nin daha uygun odugunu düşündüm. 550d 1500 lira hayyamda. bide yanında lens aldıgını düşün 1800-1900 liraya gelir. Pentaxın lens fiyatları belli. en azından eski bir lensi alıp kullanabilir. bu durumda pentax daha mantıklı geliyor bana. 50 liraya bile lens alabilecegi için.

Çanta olarak başka bir çanta henüz denemedim. Özgür size dahada yardımcı olabilir. K-x in hemen hemen boyutları aynı sanırım.

K-r alacağım sırf lenslerinin ucuzluğu için. Eğer sorunlu bir makina çıkarsa k-x alırım heralde.

@Dae-su Oh
    Bir şeyi almadan önce iyice araştırırım, sorar soruştururum. Aldıktan sonrada genelde uzun süre kullanırım. Makinayı veya lensi aldığım zaman kolay kolay değiştirmem muhtemelen. Birde video önemli ama aman aman değil. K-r nin detaylı incelemeleri olmadığı için k-x ile çekilmiş videolara baktım benim için yeterli düzeyde. K-r nin iyice yaygınlaşması ve kullanıcı yorumları için en az 2 ay beklemeyi düşünüyorum.
    Çanta olarak bende VANGUARD PADOVA-25 i düşünmüştüm. Mecburen alacağız. Şarjlı pili yedek olarak kullanacağım. Ne olur ne olmaz elimde bulunsun.

Bi sitede PETRIX 4002 tripod tavsiye edilmiş. Teknosa bu ürünü daha önce satmış acaba gene bulamazmıyız. Teknosanın internet sitesinde olmayıpta mağazalarında olma durumu var mı ki.

• Olabilir arayıp sormak lazım.. Lenslerin ucuz olduğunu kim söyledi sana kardeş
    Öyle birşey yok aslında, Canonla hemen hemen aynıdır. Hatta iyi lensler biraz daha pahalıdır çünkü kaliteli malzeme kullanır genelde Pentax. Canonda ucuz alternatifler bulmak daha kolay, mesela plastik malzeme kullanılan lensler daha uygun fiyatlı oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

Olabilir arayıp sormak lazım.. Lenslerin ucuz olduğunu kim söyledi sana kardeş
    Öyle birşey yok aslında, Canonla hemen hemen aynıdır. Hatta iyi lensler biraz daha pahalıdır çünkü kaliteli malzeme kullanır genelde Pentax. Canonda ucuz alternatifler bulmak daha kolay, mesela plastik malzeme kullanılan lensler daha uygun fiyatlı oluyor..

Hep öyle söylüyorlar. F/p ürünü diyorlar hem lensler hemde dslr için. Bende forumda söylenenlere binaen söyledim. Ama şunda eminim 550d de gövde de titreşim önleme özelliği yok. Lense koyyorlar. Bu tür lenslerde pahalı oluyor. Yanlış mıyım?

• O konuda haklısın ama çok farklı değil lens fiyatları.. Canon piyasada çok lens olduğundan çoğu zaman daha uyguna bulunabiliyor Pentaxa göre.
    Ama kit lens olarak Pentax çok daha iyi..
  • quote:

O konuda haklısın ama çok farklı değil lens fiyatları.. Canon piyasada çok lens olduğundan çoğu zaman daha uyguna bulunabiliyor Pentaxa göre.
    Ama kit lens olarak Pentax çok daha iyi..

Bende kit alırım. . Limited lensler felan çok pahalı. 18-55 + 55-300 veya 18-135 + 55-300 beni uzun bir süre götürür. Sonrada duruma göre ikinciel veya yurtdışı bişeyler yaparım. Parasızlığın gözü kör olsun. Gerçi bu fotoğrafçılık işi pahalı bir hobi ama bende ufakta olsa kıyısından köşesinden tutunmak istiyorum. Bir ay çalıp maaşın tamamıyla yada yarısıyla nasıl lens alayım. Kit yeter kit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wurunkatte -- 24 Ekim 2010; 17:33:49 >

• 55-300mm 'yi kit lens gibi düşünme harika bir lenstir tele olarak. Ondan iyisi zaten 70-200mm lensler ki fiyatları 1200 lira civarı.
    18-55'de fena değildir.

Sonradan bir de 40mm limited alırsın mükemmel bir lens, en ucuz limited hemde.. Amerika fiyatı 550 lira civarında. Her türlü götürür seni..
  • quote:

55-300mm 'yi kit lens gibi düşünme harika bir lenstir tele olarak. Ondan iyisi zaten 70-200mm lensler ki fiyatları 1200 lira civarı.
    18-55'de fena değildir.

Sonradan bir de 40mm limited alırsın mükemmel bir lens, en ucuz limited hemde.. Amerika fiyatı 550 lira civarında. Her türlü götürür seni..

O zaman hem k-r yi bekleyeyim hem de fotoğrafçılık ve dslr ler hakkında araştırmama devam edeyim. Hocam verdiğiniz bilgiler için size ve diğer arkadaşlara teşekür ederim. Takibe devam...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.