Şimdi Ara

Canon 50D VS. 550D Hangisi tercih edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki makina arasında kaldım. 50D alacakken, 550D nin daha kaliteli olduğu daha iyi sonuçlar alınabileceği hakkkında pek çok yorum okudum

sizce ne yapmalı?

• hocam teknolojik ve özellik olarak 550d, 50d 'den daha iyi. ama 50d magnezyum gövdesi, pentaprism vizörü ile daha pro bir ürün.
  • büyük bir adam olarak 550d nin elimde küçük kalcağını hissediyorum sanki ama önemli olan da body nın fotoraflara olan katkısı

zor bir durum, kararsızım
  • Yerinde olsam 550D tercih ederdim. 50D parasını pek haketmiyor bence.
  • Sizin için önemli olan fotoğraf ise 50D derim.

Gerek gövdesi, gerek ele oturuşu, gerek ek ekranı olarak çok daha profesyonel bir makina.

550D'de var mı bilmiyorum ama mesela 50D'de enstante 1/8000e kadar çıkabiliyor. Bu da güneşli havalarda daha açık diyafram demek.

Ben 50D derim.
  • Video sorun değil benım için önemli olan kaliteli fotoraflar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her ikisinide didik didik inceledim,,video istemez fotoğraf olsun bizim olsun dersen 50D,ben öyle yaptım.
  • @Always0007,
    Video önemli değilse Canon 40D veya tartışmasız 550D+HD Video
    quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

Video sorun değil benım için önemli olan kaliteli fotoraflar
  • bipekkana katılıyorum 40D bulunabiliyorsa 40D olmadı 550D.
  • fotokritikte herkes şiddetle 550d yi tavsiye ediyor

kafam karıştı gerçekten
  • 550D iyi makine kullanıyorum tavisiye ederim ama ellerin büyükse hocam biraz küçük gelir makine sorun değil dersen 550D. 7D falan düşünmez misin Ya da biraz daha bekle 60D çıkacak diyorlar onu bekle ondan sonra karar ver acelesi yoksa.
  • Ellerim kocaman diyorsan 7D al 550D 50D den çok üstün bir makina.Ps3 yerine gidip PS2 almak gibi birşey bence 550D yerine 50D tercih etmek.Karar sizin
  • Burda karşılaştırılan şey 2010 model opel mi alıyım yoksa 2008 model BMW mu alayımın aynısı.
    Bu hep kıyaslandı ve hepte olacak. Aslında segment farkı olduğu için biraz yanlış bir kıyaslama olsada model/teknoloji farkının yansıttığı 2 farklı segmentte oluşan fiyat yakınlığı hep yapılacak bir kıyaslamaya dönüyor. Nikon da D200mü D90mı kıyaslamasının aynısı ki cevap tamamen ihtiyaçlarınızda. Imaj kalitesi herşey, gövde kalitesi hiçbirşey ise 550D veya imaj kalitesi herşey değilseki arada dağlar kadar fark yok inanın her halükarda 50D... Açıkçası 2 makinayıda sadece testlerden biliyorum o yüzden bişey diyemem ama imaj kaliteleri arasında dağlar kadar fark gözükmüyor. Canon daha sık aralıklarda yeni modeller çıkardığı için aralarında imaj kalitesi açısından dağlar kadar fark oluşmuyor. Nikonda biraz daha fazla mesela bu fark; D200 mü D90 mı sorusunda çoğu kişi D90 der (bende öyle tercih yaptım). Çünkü imaj kalitesi 2 senelik teknoloji farkıyla birlikte bir hayli farklıyken gövde kalitesine bakılınca da aradaki fark 550D-50D deki gibi fazla değil, D90 nın gayet güzel bir kasası var. Ama 550D ile 50D gövdesi arasında heleki ellerin büyükse bir hayli fark var, Öbür yandan imaj kaliteleri çok farklı değil., 550D de en azından D90 daki bir kasa olsa belki daha seçilebilir olurdu...

Yapıcağınız şudur: İmaj kalitelerini (öncelikle RAW çekimleri, JPEG ayarlardan değiştiği için yanıltır çünkü) testlerden inceleyin.. RAW çekilmiş aynı edit programıyla aynı ayarlarda JPEG'e çevrilmiş imajlara bakın. bide bir showroom da elinize alarak inceleyin ve karar verin... Hala kararsız kalıyorsanız (gövde çok güzelde daha çok para verip niye az farkta olsa daha az imaj kalitesine sahip olmak çok anlamsız diyorsanız) bütçenizi biraz daha zorlayıp 7D alın... (yani 2008 yerine 2010 model bir BMW alın.) Şimdiden hayırlı olsun...

• bende bu kararsızlık içindeyim ama 500 le 550 d arasında hangisini tercih etmeliyim ve en önemlisi makinadan çok lens üstünde verilen 18-55 le mi almalıyım yoksa başka bir lens mi tercih etmeliyim 50 mm gibi yada başka alternatif bir yardımcı olun öneri bekliyorum hayyamda almayı planlıyorum orada en güvenilir yer neresi makinayla ilgili bir problem yaşadıgım zaman bana yardımcı olabilecek bir yer yani arıza vss

• kaç yapıcan hocam enstantaneyi?
    4000 standarttır, hemen her makinede 1/4000 vardır. Bundan öncekiler nasıl başarılı çekim yapmışlar?

Sizin aklınızda pek oturmamış sanırım. 1/8000 enstantaneyi çok çok güneşli havalarda kıstığınız diyaframınız yetmediği zaman kullanılabilir o da gerek var mıdır, bence hiç gerek yoktur. 4000 gayet kafiidir bana göre.

quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

Sizin için önemli olan fotoğraf ise 50D derim.

Gerek gövdesi, gerek ele oturuşu, gerek ek ekranı olarak çok daha profesyonel bir makina.

550D'de var mı bilmiyorum ama mesela 50D'de enstante 1/8000e kadar çıkabiliyor. Bu da güneşli havalarda daha açık diyafram demek.

Ben 50D derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erencaner

kaç yapıcan hocam enstantaneyi?
    4000 standarttır, hemen her makinede 1/4000 vardır. Bundan öncekiler nasıl başarılı çekim yapmışlar?

Sizin aklınızda pek oturmamış sanırım. 1/8000 enstantaneyi çok çok güneşli havalarda kıstığınız diyaframınız yetmediği zaman kullanılabilir o da gerek var mıdır, bence hiç gerek yoktur. 4000 gayet kafiidir bana göre.

quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

Sizin için önemli olan fotoğraf ise 50D derim.

Ben 50D derim.

Çok gerekli olmamakla beraber arada bir lazım olabilecek bir hız 1/8000.. D90 kullanıyorum.. Kit lensle yani f/3,5 da aydınlık havalarda bile en fazla 1/2000 görüyorum tutupta kadrajı güneşe çevirmedikçe.. Ama Uçaktan bulutları çekerken pozlamayı -0,7 ve -1 EV yapmaya kalktığımda 1/4000 yetemedi diyaframı kısmak zorunda kalmıştım. Güneşli havalarda f/2.8 ve daha açık diyaframlı lenslerle dof sebebiyle diyaframıda kısmak istemezseniz 1/8000 gerekebilir. Birde çok hızlı canlılarıda çekerkende lazım olabilir.

• @berrak,
    Galiba 50D demek istediniz. Ellerinizin büyüklüğünü düşünüyorsanız 50D değil 40D' ye,(Sıfırları şu aralar fiyatları çok çok uygun) Bütçeniz müsaitse Yine Canon' dan 7D'ye. Bir bildiğim var da onun için ısrarlıyım 50D konusunda. Yok gövde büyüklüğü önemli değilse yine tartışmasız 550D. Gelelim lens konusuna .
    dSLR' ye girdinizmi ve özellikle lens bolluğu ve çeşitliliği açısından Canon en önde gelir. PRIME olarak adlandırılacak kalite lensleri L kodu kullanılır. Burada önemli olan CEP durumudur. 2000-3500 TL gövdeye verirsiniz ama L serisi lenslerin herbirinin fiyatı özelliğine göre gövde fiyatını 2-3'e katlar. Benim gibi 40D gövde alıp lense büyük paralar yatıramıyacaksanız size 2 yol önerebilirim. 1000-1400 TL aralığında tek lens alıp işi bitirmek Buna Tak-Gez lenste denir. Tamron'un 18-270 mm VC' li yani IS' li ve aynı zamanda macro işlevide yapan lensi (Topiğini açmıştım) Yada 18-55 mm IS + 55-250 mm IS' li lensleri almak. Bunlarında toplam fiyatı takriben 600 TL civarındadır. Bence en keskin ve detaylı kit lens Bu IS' li Canon 18-55 mm lenstir. Diğer markaların aynı aralıktaki kit lensleri ise bir faciadır. 55-250 mm IS ise en iyi F/P oranlı lens olup TIPA2008 ödüllüdür. Ayrıca isterseniz yine bunların yanına bir 50 mm F:1.8 ilave edebilirsiniz. Fiyatı kaynağına göre 250-360 TL arası değişir. Bu saydığım lensleri halen 40D ile kullanıyorum ve elbette verdiğim fiyatla orantılı olarak son derece memnunum ve bu forumda çok kullananda var. Canonda kit lens olarak verilen 18-85 mm ve 28-135 mm lenslerde var. Ancak hem fiyatları yüksek hemde performans olarak size önerdiğim 2 lensin gerisinde. Arıcak son zamanlarda Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM SLR Lens diğerlerine göre daha iyidir ama fiyatıda 1200-1400 TL aralığında ve bu fiyata bence değmez.
    quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bende bu kararsızlık içindeyim ama 500 le 550 d arasında hangisini tercih etmeliyim ve en önemlisi makinadan çok lens üstünde verilen 18-55 le mi almalıyım yoksa başka bir lens mi tercih etmeliyim 50 mm gibi yada başka alternatif bir yardımcı olun öneri bekliyorum hayyamda almayı planlıyorum orada en güvenilir yer neresi makinayla ilgili bir problem yaşadıgım zaman bana yardımcı olabilecek bir yer yani arıza vss

• makinaların gövdelerinde yüksekten uçmak yerine objektiflerde yüksekten uçmak en iyisi.. çünkü birçok gövde belli bir çitanın üstünde olduğundan hepsi aynı işi yapıyor ama bunlara taktığınız objektifler vasat ise çektiğiniz fotoğraflar da vasat oluyor..

yani ucuz gövdeye kaliteli (pahalı) lens alın diyorum
  • 50d
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.