Şimdi Ara

Canlı Yayın: Microsoft'a sorun cevaplasın! Windows 10'un bütün detayları bu akşam 20:30'da Donanimhaber.com'da (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
2
Favori
5.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10'un Türkçesi bizi "Ermeni" aksanından kurtaracak mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: profxxx

Mesut Bey sorar mısınız Zeki Müren de bizi görecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoda 21. Dakikadan sonra sorun var.

• artık uygulama mağazası zengin bir wp10 lu telefon görebilecek miyiz? louncher da değişikliğe gidilecek mi? yada kucuklar dışında kullanıcıya secenek sunulacak mı?
    en azından kare kutucuk yerine oval boloncuklar olsun telefon kare, ekran kare görsel açıdan keyifli değil

menüler de sadece yazılar ve kara ekranda gösterimi çok itici bir tuş ile örneğin galeriye girebildiğim ıos yada android telefonlar gibi siyah ekrana beyaz yazılı bir kaç yer seçip giriş yapmak yerine kolay menüler arasu gezinti sunacak mı?

• Son zamanlarda microsoft haberlerini takip ettiğimde hep şunu görüyorum. Çoğu hizmet artık android ve ios'a portlanıyor. Benim derdim burda değil elbette androide gelsin ama neden windows phone dan daha işlevsel ve hızlı. Yani bir windows phone telefon kullanıcısı olarak office uygulamalarının androidde ve ios da daha iyi çalıştığını söyleyebilirim. Hadi bu kısmı geçtim neden bazı uygulamalar daha windows phone tam olarak gelmeden ilk olarak diğer platformalara çıkıyor veya çıkacak(Tabi diğer platform %95 getirisi fazla) Mesela bugün gördüğüm haberde Microsoft "Flow" adlı mesajlaşma uygulamasını ilk ios a çıkaracakmış

• Valla gaz vermiş gibi yapıp zoraki soru sordurdum ama sorduğunuz için de çok teşekkürler.

Ancaaak, gökten ne yağsa başıma ne düşer burada demek uygun olmaz, merak ettiğim soru 21:30 da soruldu tarafınızdan,
    Ve daha cevap başlayıp da zaman 21:50 olmadan kayıt pert oluyor. Sanırım bi 4-5 dakika da gelemiyor kendine. Şansıma n'edeyim

Vücut dili ve kayıtta bık bık bık eden seslerden çözebildiğim kadarı ile "gayet profesyonel satış teknikleri ile" savuşturulduğunu görüyorum, zira soru biraz tehlikeli idi

Neyse, kısmet deilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Milletimiz okadar cahil ki, fiyatlandırmanın yüksek olmasının sebebinin parite yani liranın dolar karşısındaki değersizliğini düşünemiyor.

Zannediyor ki, mal 200 lira, sanki microsoft fabrikadan 200 dolara çıkarıyor, adam 50 dolarlık hizmet veriyor, sen bunu 200 liraya alabiliyorsan, bu senin memleketinin parasının değersizliğini gösterir, microsoftun pahalılığını değil.

Sen ne diyon ekşici kardeş? Öğretmenin "parite" sözcüğünü cümle içinde kullan diye ödev falan mı verdi?

Ortada fiziksel bir ürün yok, yazılım diyoruz yazılım. Yıl olmuş 2015. Devir bölgesel fiyatlandırma, freeware devri. Kanıt istiyorsan aç Steam'i bak 60$'lık yazılımlar nasıl 80-90 liradan satılıyor.
    Şimdi oyunla koskoca işletim sistemini bir mi tutuyorsun diyeceksin. O koskoca işletim sisteminden çok daha maliyetli ve zahmetli olan oyunlar bile var, hem de azımsanmayacak derecede.

Neyse siz elit kesimin kendi bileceği iş. Adam akıllı fiyatlandırma olmadığı sürece malum alternatif yol belli.

• Windows 10 universite ogrencilerine ucretsiz olacak mi?

Kacirdik yayini ama belki mesut reis cevaplar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Milletimiz okadar cahil ki, fiyatlandırmanın yüksek olmasının sebebinin parite yani liranın dolar karşısındaki değersizliğini düşünemiyor.

Zannediyor ki, mal 200 lira, sanki microsoft fabrikadan 200 dolara çıkarıyor, adam 50 dolarlık hizmet veriyor, sen bunu 200 liraya alabiliyorsan, bu senin memleketinin parasının değersizliğini gösterir, microsoftun pahalılığını değil.

Sen ne diyon ekşici kardeş? Öğretmenin "parite" sözcüğünü cümle içinde kullan diye ödev falan mı verdi?

Ortada fiziksel bir ürün yok, yazılım diyoruz yazılım. Yıl olmuş 2015. Devir bölgesel fiyatlandırma, freeware devri. Kanıt istiyorsan aç Steam'i bak 60$'lık yazılımlar nasıl 80-90 liradan satılıyor.
    Şimdi oyunla koskoca işletim sistemini bir mi tutuyorsun diyeceksin. O koskoca işletim sisteminden çok daha maliyetli ve zahmetli olan oyunlar bile var, hem de azımsanmayacak derecede.

Neyse siz elit kesimin kendi bileceği iş. Adam akıllı fiyatlandırma olmadığı sürece malum alternatif yol belli.

Windows gibi bir işletim sistemiyle, oynadığın oyuna harcanan emeğin aynı olduğundan bahseden biriyle tartışmaya giremem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• esRAM ve DX12'nin gücünü çok hafife alıyorsun bilmiş ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tha Alumni

quote:

Orijinalden alıntı: profxxx

Mesut Bey sorar mısınız Zeki Müren de bizi görecek mi?

niye oye diyorsun ki, sorulan sorularin en az yarisindan daha yerinde ve mantikli bir soru olmus. :)
  • Office ürünlerini çalıştırma işleminden başka diğer profeayonel yazılımları/programları çalıştıran bir tablet üretecekler mi.
    Mesela istatistik programları öğrenciler için çok önemli.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Hangi oyun Microsoft işletim sisteminden maliyetliymis merak ettim. Işletim sistemi yapmayı pamuk seker yapmaya mi benzetiyorsunuz?

Sizce bu kadar basit olsa bir elin parmağından az işletim sistemi olur muydu?

Işletim sisteminde sırf kod kütüphanesini yaratmak ne kadar surer düşündünüz mu?

Bu is hazır kutuphanelerle uygulama yazmaya benzemez bastan uyarayım.

Ayrıca konu ile ilgili olarak asıl merak edilen soruyu kimse sormamış, Windows 10'dan sonra yeni sürüm çıkmayacağı ve sadece mevcut sürüme güncelleme ile birlikte eklenti paketleri çıkartılacaği, temel olarak işletim sisteminde bu kurguyu yaratmak icin sistemin omurgasının parçalara ayrıldığı söylentileri dogru mudur? Bu tip bir satış profilinde güncelleme sıklığı ile kullanıcının özelleştirme opsiyonlarina yönelik ne gibi kısıtlamalar olacak? Isteyen ofis, isteyen medya ve oyun, isteyen tasarım ve sıklık, isteyen sadelik ve hız gibi farklı farklı opsiyonlara yonelebilecek mi?

Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Microsoft Lumia 430 Türkiye'ye ne zaman gelecek? Sormak istediğim tek soru bu. 200 liraya gelecek demişlerdi ama telefon hala Türkiye'ye gelmedi. Diğer ülkelerde 70 dolardan satmaya başladılar. Bizden daha fazla vergi alan Kazakistan'da 200 TL altında satılıyor. Hindistan'da 175 TL, Rusya'da 200 TL. (4050 ruble olan fiyat zaman zaman kampanyalar ile 3500 rubleye kadar iniyor, yani 180 TL'ye) Rusya, Beyaz Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi civar ülkelerde varken neden hala bize gelmedi?
  • Arkadaslar Acer Aspire e15 Start laptot um’var Intel Insinde cekirdegi bunu Intel I3 ile degistirebilirmiyim teskeur ederim

• Windowsu adamlar kendi evlerinde kapalı kapılar ardında nükleer silah geliştirir gibi gizli bir proje olarak geliştirirken sizin yapılanlardan nasıl haberiniz olabiliyor. size brifing mi veriyorlar veriyorlarsada başka işlerimi yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ripo

Microsoft Lumia 430 Türkiye'ye ne zaman gelecek? Sormak istediğim tek soru bu. 200 liraya gelecek demişlerdi ama telefon hala Türkiye'ye gelmedi. Diğer ülkelerde 70 dolardan satmaya başladılar. Bizden daha fazla vergi alan Kazakistan'da 200 TL altında satılıyor. Hindistan'da 175 TL, Rusya'da 200 TL. (4050 ruble olan fiyat zaman zaman kampanyalar ile 3500 rubleye kadar iniyor, yani 180 TL'ye) Rusya, Beyaz Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi civar ülkelerde varken neden hala bize gelmedi?

Ara bir model her ülkede satılmıyor. Buraya da gelmeyecek 532,540 gibi. Gelecek olsa Microsoft siteye ekliyor.

• Biri link verebilir mi yoksa burdan mı soruyoruz?

İphone 6 Rte tanıtımından sonra mesut çeviği blokladım engeli açıp bakmıycak kadar kızgınım
  • şuna cevap geldi mi?

"Windows 10, düşük ve uygun fiyattan satışa çıkacak mı?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 21 Mayıs 2015; 15:26:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eP_362
    Ara bir model her ülkede satılmıyor. Buraya da gelmeyecek 532,540 gibi. Gelecek olsa Microsoft siteye ekliyor.

Model önemli değil. Microsoft Türkiye'nin 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Türkiye'de 150-200-250 TL aralığına akıllı telefon satacağız şeklinde birçok açıklaması olmuştu. Bahsettiğim modeli de diğer ülkelerde, hatta vergisi bizden ağır olan ülkelerde dahi bu fiyat aralığından satıyorlar. Soruyu da bu sebeple yönelttim. Açıklamalarına sadıklar mı yoksa nasılsa zaman geçti unutlar mı diyorlar. Sorudaki asıl amaç bu.

Örnek birçok açıklama mevcut. Ben en üstteki ismin yani Genel Müdürün açıklamasını paylaşayım. Alt mevkiler bizi bağlamaz diyebilirler. Bu açıklamada söylediklerini tüm civar ülkelerimizde ve Türk devletlerinde gerçekleştirdiler. Türkiye'de de yapacağız dediler ve söz verdiler. Sözlerini tutacaklar mı merak ediyorum.

quote:

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Şubat ayında 150-200 liralık telefonların piyasaya çıkacağını, bu telefonların 1500-2000 liralık telefonlarla aynı platformlara sahip olacağını söyledi.

http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25403910

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.