Şimdi Ara

canima tak etti ZOOM X4(5551)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar gecenin 5.32 si yani sabahin arkadas la age of titans oynuyoz(en az 1.5 saat tir devamettigimiz ,beynimin isindigi bir anda"") ve bu cok adi zoom x4 modem baglantisi durdu.bir kerelik olay degil bunun yaptigi, herzaman yapiyor bi bakmissin ip almaya calisiyor.dondunmu mubarek.telekom falan ip vermiyor bu sirada yanlis anlamayin.router modda hic boyle seyler olmuyor 15 gun bag li kaliyor.yani telekom tarafinda merkezden ip yenilemiyor.ya inanin iste alacaklar zoomx4 almasin.hic bir ozelligi yok zaten.
    ya bunu periodik olarak yapiyor yoksa bir ayar falan mi var !







  • hocam öyle deme , senin telefon hattında veya telekom tarafında bi sorun vardır , bende Zoom X4 marka modem kullanıyorum , 20 gündür hiç kopmadı bağlantım, ip numaramda değişmedi(bu arada dinamik ip'm)

    telekom tarafından olan bir sorun için modeme mAdA bulma kardeş.
  • bende şöyle bir sorun var. SP2 li xp pro kurdukdan sonra olmaya başladı. LAN bağlantım aniden kopuyor ve yeniden geliyor. neden olduğunu anlamadım. gerçi Sp2 kurtukdan sonra hiçbişi normal çalışmıyor. net hızım falan hiçbişi normal değil. firewall u kapamama rağmen yinede aynı. bugün sp2 olmayanını kurmayı düşünüyorum. belki senin sorununda hattın kopması değil LAN bağlantının aniden gidip gelmesi olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: carwasted

    arkadaslar gecenin 5.32 si yani sabahin arkadas la age of titans oynuyoz(en az 1.5 saat tir devamettigimiz ,beynimin isindigi bir anda"") ve bu cok adi zoom x4 modem baglantisi durdu.bir kerelik olay degil bunun yaptigi, herzaman yapiyor bi bakmissin ip almaya calisiyor.dondunmu mubarek.telekom falan ip vermiyor bu sirada yanlis anlamayin.router modda hic boyle seyler olmuyor 15 gun bag li kaliyor.yani telekom tarafinda merkezden ip yenilemiyor.ya inanin iste alacaklar zoomx4 almasin.hic bir ozelligi yok zaten.
    ya bunu periodik olarak yapiyor yoksa bir ayar falan mi var !


    d0stum BenDe z0om x4 5551 kuLLaniy0rum Herhanqi ßir s0run y0k nErdeySe su s0n 1 Aydir Hic k0pma 0Lmadan qirİy0rum...
    BEnCe Bi HattiNA q0Za attiR..
    YADa bu 0LayDan teLek0mu S0rumLu tut...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mdogan

    bende şöyle bir sorun var. SP2 li xp pro kurdukdan sonra olmaya başladı. LAN bağlantım aniden kopuyor ve yeniden geliyor. neden olduğunu anlamadım. gerçi Sp2 kurtukdan sonra hiçbişi normal çalışmıyor. net hızım falan hiçbişi normal değil. firewall u kapamama rağmen yinede aynı. bugün sp2 olmayanını kurmayı düşünüyorum. belki senin sorununda hattın kopması değil LAN bağlantının aniden gidip gelmesi olabilir.


    hocam evimizde 4 tane bilgisayar var , ve bütün bilgisayarlarda XP pro(cracked) sp2 li kurulu , hiçbir sorun yok bütün bilgisayarlarda. LAN kabosunu kontrol ettinmi? birde ethernet kartının driverlarını güncelle .

    Herkes SP2yi kötülüyo ama inanın ben hiçbir sorununu görmedim , firewallı da yeterli derecede güvenli




  • ben senin bu dediğn modemle 30 makinalık net cafe çalıştırıyorum 4 aydır 2 kere o da telekom kesintisi yüzünden düştük netten bencede senin telefon hattında bişi var
  • benımde zoom um var supepr x5v ama hehe:D
  • yaw daha problemin ne olduğunu anlamadan zoom'a b.k atıyorlar

    ben 1 seneden fazladır zoom kullanıyorum hemde babalar gibi.
  • ya arkadaslar su modemı online oyun oynayabılmek ıcın nasıl ayarlıycam bırı anlatsın nolursunuz ya..........
  • iste sorun burada basliyor arkadaslar bana inanmamissiniz,arkadasin dedigi gibi xpserv pack 2 den kaynaklansaydi router modda da olurdu kesilme.bu arkadasimiz ilk once port acacak,sonra dmz ogrencek,ve en sonun da oynayamadigini gorunce netten oyun(red alert2, Worms ,birinde digerlerinin kurdugunu goremez birinde de kendi kurunca oyunu digerleri goremez,age of mitology gene ayni )half bridge ogrenecek en sonunda oh be derken birde bakacak oyunlar yarida kaliyor.bu sorunlarin kaynagi stabilitesi bozuk zoomx4 firmWare dir ben buna inaniyorum.
    arti bu modeme hic bir programla mudahele edip aginizi manage edemessiniz,haberiniz var mi acaba.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Sniper_FB

    ya arkadaslar su modemı online oyun oynayabılmek ıcın nasıl ayarlıycam bırı anlatsın nolursunuz ya..........
  • bende zoom x5 war 1.5 aydır sadece 1kere koptu ondada telekomu aradım bı arıza oldugunu soledıler bulundugum bolgede yarım saat sonra duzeldı bence zoom parasını hak edıyor
  • salak herif zoom x4'e özelliği yok demiş. Modem kalkıp sana çay demleyemez heralde.Modemde ne özellik arıyosun.Şu anda adsl modem piyasasında en kral marka zoom'dur.Bir şeyden anlamıyorsun bari yeni alacak olanları yanlış yönlendirme
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faruk

    salak herif zoom x4'e özelliği yok demiş. Modem kalkıp sana çay demleyemez heralde.Modemde ne özellik arıyosun.Şu anda adsl modem piyasasında en kral marka zoom'dur.Bir şeyden anlamıyorsun bari yeni alacak olanları yanlış yönlendirme


    hocam elemana ağzının payını iyi vermişsin. yaşa emi
  • zoom un ayarlarının nasıl yapıldığını anlatsanız ?

    firewall nasıl kapanır ?
    dmz nedir nat nedir half bridge nedir ?

    oyunları sorunsuz oynayabilmek için neyi nasıl yapmalıyız ?

    yardımcı olalım bilmeyen arkadaşlara
  • ya siz hangi gezegende yasiyorsunuz arkadaslar,bana salak falan demissiniz sizce benim hak veya talep yada kazanmak istedigim, bu forumda bilgilerinize arz ettigim konu da ne olabilir.hakediyor muyum bu sozu?
    hakediyor derse biriniz bir daha yemin ediyorum bu foruma ayak basmiyacagim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: _force_


    quote:

    Orjinalden alıntı: faruk

    salak herif zoom x4'e özelliği yok demiş. Modem kalkıp sana çay demleyemez heralde.Modemde ne özellik arıyosun.Şu anda adsl modem piyasasında en kral marka zoom'dur.Bir şeyden anlamıyorsun bari yeni alacak olanları yanlış yönlendirme


    hocam elemana ağzının payını iyi vermişsin. yaşa emi





  • DeepDark




    Katılım tarihi: 04 Eyl 2002
    Mesaj sayısı: 670
    Şehir: İstanbul
    Tarih: 02 Nsn 2005, 20:00 Mesaj konusu: Zoom X4 ile internet, MSN vs. sorunu yaşayanlar!Okuyun!

    --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar daha önce de yazdığım gibi zoom x4 ile çok güzel bağlantı kurarken bir sabah download hızım düşük olduğu gibi her zaman yaptığım modeme reset atma tekniğini yaptığımda modemim bloke oldu. Link ışığı yanmamaya başladı, teknik serviste 3.2.4 yazılımını yüklediler.
    Önceden 3.1.4 yazılımı ile hiçbir sorun yaşamamama rağmen 3.2.4 güncellemesi ile her bağlanışımda yaklaşık 4,4.5 saat sonra rutin olarak internet bağlantım gidiyor, msn'e bağlanamamaya başlıyordum. Download hızımda da kayda değer bir düşüş oluyordu. Önceden 3.1.4 versiyonu le 2 hafta modeme reset atmadığımı blirim, bu güncel yazılımla bu sayı günde 4.5 lere kadar çıktı.
    Dns ayarlarını kontrol ettim, dns programları kullandım, nat, dhcp, dmz ayarlarında kurcalamadığım yer kalmadı. Türk telekoma bildirdim, hattı kontrol ettiler sorunu bulamadılar. Beni bilişim teknolojileri diye bir yere yönlendirdiler onlarda sorunu bulamadı. Oluşum teknik servisi de getirim düzeltelim dediler orada net bağlantısı ilk 4 saatte düzgün olduğu için sağlıklı bir yazılım gibi gözüküyordu, onlarda sorunu anlayamadı.
    Buradan Berke nickli bir arkadaşın e-mule ile sorun yarattığı gibi bir söylem duyduğunu okuduktan sonra karar verip 3.2.4. yazılımını 3.1.4 e düşürdüm, neticede;
    Bazı Zoom X4'ler ile Firmware ver. 3.2.4 sorunlu çalışıyor. Eğer sırasıyla virtual port, nat, dmz ve dns ayarlarını öğrenmenize rağmen hala sorununuz devam ediyorsa ver. 3.2.4 ü 3.1.4 e düşürün sorununuz hallolacaktır. Yazılım dosyasını Zoom X4-X5 Firmware 3.1.4 ten sağ tuşla çekerek ya da bir flashget/getright/dap gibi download programı ile çekerek yükleyebilirsiniz.
    Yükleme işlemi sırasında Zoom Web Console a girin. Advanced Setup/Firmware Update/Image Download ta bir süre bekledikten sonra Browse'tan çektiğiniz self extractor exe'nin içerisinden çıkan V314.dlf dosyasını kaynak dosya olarak gösterin ve yazılım yüklenirken modeme ve makineye reset/restart atmayın.
    Sorununuz hallolacaktır. Bunu buraya nette hiçbiryerde ver. 3.2.4 ile ilgili bir sorunu anlatan yazı bulamadığım için yazdım. Umarım yardımcı olabilirim.
    --Yazımdaki ingilizce sözcükler(download, self extractor vb.) için kusura bakmayın, tam karşılıklarını yazsam bir üniversite hocamızın CPU-KIRMIK gibi bir anlatımı olacaktı.--
    Saygılar.
    _________________
    Ne tac-ı şerifim var, ne kaftanım, ne de cüpbem.
    Ne manevi makamım var, ne de göstermeye rütbem.
    Zuhura geldiğim yok' tan hiçliğe gittiğim burada,
    Kürsüm gizli, çevrem öğrenci, ilim: hutbem..
    Prof. Dr. Tuncay Emrem




  • modemin elektrik ten bozulabilecegine dair...
    xakar




    Katılım tarihi: 07 Tem 2004
    Mesaj sayısı: 208
    Şehir: istanbul
    Tarih: 04 Nsn 2005, 22:39 Mesaj konusu: Zoom elektrik gelip-gitti link yanmıyo !

    --------------------------------------------------------------------------------

    Zoom x5 dün 2 kere 2-3 dakka aralıkla elektrik kesildikten sonra link ışığı yanmıyor.Konsol'a da giremiyorum 10.0.0.2'den sadece power ve line ışıklar faal.Sorun nedir pek iyi anlamıyorum da,lütfen yardım !..
    _________________
    Celeron2500,Asus P4P800 board,twinmos 2x256 ddr400,256 mb fx5700 vga,80Gb Hdd,SpeedTouch330,Philips107p,Samsung 52x23x52 Kendi çapında computer

    Başa dön


    Kibitzer




    Katılım tarihi: 08 Mar 2003
    Mesaj sayısı: 144
    Şehir: Istanbul
    Tarih: 04 Nsn 2005, 22:56 Mesaj konusu:

    --------------------------------------------------------------------------------

    Modeme reset atmayı dene. Tabii ki modem elektriğe takılı ve açıkken yap bunu. Reset atmak için reset düğmesine 10 sn boyunca basılı tutman lazım. Öyle bir kere basınca değil 10 sn basılı tutunca reset atıyor.
    Tüm ayarlar sıfırlanıyor. Önerebileceğim tek çözüm bu.

    Başa dön


    Garmonbozia




    Katılım tarihi: 20 Mar 2005
    Mesaj sayısı: 2

    Tarih: 04 Nsn 2005, 23:45 Mesaj konusu:

    --------------------------------------------------------------------------------

    malesef modem bozulmuş. resetle falan düselmez.
    bana 2 kere oldu aynı şey. ondan biliyorum.

    yapman gereken şey teknik servisine götürmek. istanbuldaysan ümraniyede imes sanayi sitesinin karşısında sanayi bölgesi var orada oluşum bilgisayar a götürüp 15 dakikada halledip geliceksin...
    zoom un bu son serilerinin klasik sorunu bu elektrik şebekesindeki en ufak oynamaya aşırı hassaslık gösteriyo ve direk bozuluyo alet...
    adamlara iyice kızdıktan sonra (bi ay içinde 2 kere bozuldu)1 bucuk aydır sorunsuz çalışıyo...şimdilik tabi




  • http://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=85777&sid=66ea14936b2e7ed1ce34e4e8701ef215
    http://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=85301&sid=66ea14936b2e7ed1ce34e4e8701ef215
    http://www.darkhardware.com/phpbb/viewtopic.php?t=85543&sid=66ea14936b2e7ed1ce34e4e8701ef215
    simdilik bu kadar .zoom x4 e karsi savasim baslamistir.bir salak olarak elimden geleni yapicagim.
    ONLINE OYUN OYNAYACAKLAR,BOS YERE FAZLADAN PARA VERMEK ISTEMIYENLER ZOOM X4 ALMASINLAR.
    KAFANIZ COK AGRIR COOOOOOOOOOOOK




  • Zoom X4 gayet güzel bi alet. Port açma, firewall kapama olayları gayet basit. Bu dediklerime kullanabilenler hak verecektir ki baya bi zoom dostu var. Aynen devam Zoom >>>>...
  • Yani tamam başına bir sorun gelmiş olabilir bu senin hattından veya modemden de kaynaklanmış olabilir ama Yok kardeşim kimse almasın bu modemi, yok firmware i dandikmiş gibi laflar hem bu modemin sahiplerini endişelendirir hemde alacak olanlara yanlış yol gösterir.

    Ayriyetten internetten firmware ini kolayca bulabilirsin,
    Eğer modeminde bi sorun meydana geldiyse alırsın faturanı gidersin servise bakarlar,
    yok sorun telekomdaysa orası Allah Kerim ne olacağını ben bilemem...

    Ama yanliş yönlendirme yardım iste uyar ama yanlış yönlendirme...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.