Şimdi Ara

CANIMA TAK ETTİ ARTIK YENİ SİSTEM ALIYORUM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.5 yıl önce Amd bir sistem toplamıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Amd xp 2000+ epox8k3a+ 512 mb kingston ddr333 80gb seagate 7200rpm Leadtek ti4200 128mb asus A-10 Creative Live 5.1 ve 4400 inspire Samsung 757MB falan filan. Makine hem stabil değildi, hem çok ısınıyordu hem de sebebsiz res atıp duruyordu. Sorunlarını kesin bir şekilde çözemedik. Makineyi işyerine salladım.

    Yardımlarınızla -yalnız bu sefer çok sağlam bir sistem olmasını istiyorum- yeni ve iyi bir makine toplamak istiyorum.

    Ben sistemi yazayım üzerine değiştirmek ve eklemek istediklerinizi söyleyin:

    AMD - ATHLON 64 3200+
    EPOX - 8KDA3+ (daha önceki sistemimden dolayı epox almamaya kararlıydım ama asus'un intel de iyi olduğu söyleniyor. birde bugünü düşünürsek nf3 mü yoksa başarısını kanıtlamış bir kt800 mü daha iyi olur öneri bekliyorum)
    TWINMOS-512 MB 400 * 2 Adet (anakart dual ram kullanabilir olarak gözüküyor, eğer öyleyse dual-kiti nerden bulabilirim?)
    SEAGATE-80 GB SATA *2 Adet (Bu raid olayı nedir bilmiyorum ama hızlandırmaya faydası olur diyorlar, yoksa bunun yerine 160 gb segate NCQ mu alsam daha iyidir. Ve 2 tane alırsam bunları raid yapmak zor mudur?)
    MSI-RX9800 PRO (Bu ekran kartı şimdilik yeterli gibi yalnız ben parçaları gigatek'ten almayı düşünüyorum. Orda bu kartı bana biosu modlu, o/c yapılmış, silencer takılmış ve stabil bir şekilde monte edip gönderebilirler mi yani teknik olarak yeterlimidir oranın elemanları bu sistemi kusursuz olarak toplayıp göndermek için?)

    Kasa, gerekirse ayrı güç kaynağı, cd sürücü ve dvd-writer, ethernet kartı, ses kartı (anakartın üzerindeki yeterli olur mu daha önce creative sb live 5.1 kullanıyordum çok iyiydi), klavye gibi parçaları sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda almayı düşünüyorum. mx310 mouse ve func padim var. inspire 4400 ses sistemim duruyor ve benim için yeterli.

    Ve dananın kuyruğunun koptuğu yere gelelim. Monitör konusu yüzünden kafayı yiyeceğim. Ben bilgisayarda yoğun şekilde hızlı fps oyunlarını oynayan birisiyim(ut2004 ve cs gibi).
    Lcd monitör almak istiyorum ama after-glow olayından korkuyorum. Sony Vaio 16" laptopumda arada cs oynuyorum ve gölge izi bırakma harbiden rahatsız ediyor olsa da alıştım artık. Masama devasa bir 19" crt koymak istemiyorum. Aslında mesele Crt nin büyüklüğü de değil yerim müsait ama crt ler gözlerimi çok yoruyor.

    Sony lcd lerden HX73 mü yoksa X73 mü oyuncular için? Birde Samsung 172X yada Hyundai Q17 beni memnun eder mi?
    Tüm sisteme kdv dahil 2000$'ın biraz üstünde para ayırabilirim.


    Bir de ben Antalya'da oturuyorum ve sistemi Ankara Gigatek'ten almayı düşünüyorum. Daha önce parçaları gigatekten alıp burda büyük bir bilgisayarcıya toplatmıştım ve hiç memnun kalmadım. Gigatek'in teknik elemanları bana bu sistemi kusursuz bir şekilde toplayıp gönderebilirler mi?

    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agactan -- 30 Eylül 2004, 19:59:00 >







  • önceden aldığın sistemde çok kötü deilmiş aslında..
    nese yeni sistem hayırlı olsun şimdiden ..
    güzel sistem yaratmışssın
    ...
    seçimlerini kendin karar ver
    etki altında kalma...
  • Lecher haklısın yalnız tecrübe paylaşımına gitmek istiyorum. Bu sisteme karar verirsem 3-4 gün içinde sipariş edeceğim. Yalnız bilgisayar konusunda pek bilgili değilim, zaten ilk aldığım sistemden düşük verim almamın bir sebebi de teknik bilgimin az oluşuydu.

    Aslında 3000$ param var ama 1 yıl sonra 939 pinli fx işlemcili 6800 gt ekran kartlı bir sistem çok cazip olursa köşede ona da param kalsın istiyorum. Monitör konusu da ayrı bir dert, şimdi alırsam 2-3 ay sonra 10ms tepki süreli lcdler çıkarsa kafayı yerim. imzama bak derdimi anlarsın :)
  • neden amd ??????????
  • bence intel p4 bir sistem kur ve gigabyte anakart kullan derim
  • evet ıntel ıkıncı elıde para edıyor olması guzel
  • Aslında Inteli de düşünmüyor değildim ama presscotlar çok ısınıyor. Athlon 64 3200 bence şu an için iyi bir seçim.
  • Yarın sabah sipariş vericem acele yardım ederseniz makbule geçicek.
  • maria hi maria hu maria hoa maria ha ha
    maria cevaplarınızı bekliyor gençler :p
  • harddisk maxtor ve 120gb asagisina inme derim
    epox iyidir amd icin abit modellerine bakabilirsin

    bence ekran kartı icin acele etme!
  • Madem o kadar para var PC ile uğraşma laptop al. Ama ben oyun manyağıyım dersen laptop olmaz tabii.
  • walla o ramleri alırsan bu sistemi bosa almis olursun.
  • Ramleri Kingston-512 mb 400 olarak değiştirdim (2.5 cl olanlarından)

    Harddisk konusunda kararsızım bir tane 160 seagate sata NCQ mü yoksa iki tane 80 gb seagte sata alıp raid yapmak mı daha iyi olur. Ben ev kullanıcısıyım oyun ve multimedya işlemleri ağırlıklı olarak kullanacağım.

    Ayrıca 17" Lcd Sony alacağım. X73 mü yoksa HX73 mü hangisi daha uygundur ihtiyaçlarıma?

    Ayrıca dvd-writer ne almalıyım? Dvd-writer alınca ayrıca cd yada dvd sürücü almaya gerek var mı?

    Kasa olarak: Thermaltake VA3000 Serisi Pencereli, Aluminyum DreamTower Kasa - Gümüş
    Güç kaynağı: Thermaltake 420 Watt, Güç Kaynağı - Çift Fanlı, Aktif PFC (Güç Faktörü Düzeltme)
    Düşünüyorum, tavsiyeleriniz nelerdir?
  • bence oda olmaz daha yüksek hızlara çıkabilecek ram lazım sana.
  • a-data mesela
  • Kasaya ve soğutmaya önem ver...Boardı asus al...
  • monitör konusuna gelince x73 daha çok ofisler için yapılmış bir model ama çok iyi. hx73 ise aynı modelin daha fazla parlak olan versiyonu. yani daha çok film, oyun ve benzeri uygulamalar için. ikiside süper kaliteli monitörler. ben x73 ü tavsiye ederim. ama zevkler ve renkler farklıdır. bunları görmeden alma derim. belki hx73 daha çok hoşuna gider. aralarındaki fark şu. x73 de parlaklık oranı 300 cd/m2, hx73 de ise 400 cdm/m2. dış görünüş olarak x73 daha güzel. yükseklik ayarıda var. ikisindede oyunlarda gölge olayı yok. ikisininde tepki süresi 16 ms. bu oyunlar ve videolar için yeterli bir hız. kontras oranlarıda aynı olması lazım ama emin değilim. benim x73 daha çok hoşuma gidiyor. chip dergisinin testlerindede x73 birinci olmuş.
  • amd kullanmayanlar yorum yapmasınlar amd almayın falan diye.
    @tender zaten direk sallamış. ne demek o ramlerle sistem bir işe yaramaz? işlemcinin fsb'si 400 zaten, 400'den yüksek ram alırsa ne işe yarayacak sorabilirmiyim? 500mhz'lik ramler falan manyak oc yapanlar için. eğer 250+ fsb yapacaksan o zaman gerekir. normal halde hiçbir yararı yok ekstra mhz'in. 400'lük ramlerde yeterince oc olur zaten.
    ağaçtan sende ramleri boşuna kingston yapmışsın. twinmoslar daha iyi kingstondan. hemde daha ucuz. oc potansiyelide daha fazla.
  • ysroguz ve tiestorn ikinize de teşekkür ederim. Bu akşam sipariş vericem kaç gündür çıkıp düzgün olarak birisi bilgilendirmemişti. Ben öyle manyak o/c ci felan değilim. Sistemin hem hızlı hem de stabil olmasını isterim. Yani duruma göre bana

    Monitör olarak aynı görüşlere sahibiz ysroguz, ben de X73'ün tasarımnına deli oldum. Chip'in testini de okudum ancak orda HX73 yoktu sanırım. Tahminime göre X73 ve HX73 aynı ekrana sahip ancak parlaklık ve dış plastik kısımlar değişik.

    Şu sata olayı hakkınsa ne diyorsunuz ve dvd-writer ne alıcam?
  • s.ata alabilirsin iyidir. ide'lerden pek hız farkı olmasada şu anda.
    dvd-rw ise bence alma. bende almamakta ısrar ediyorum hala :) cd-rw'ler gibi son teknolojiye ulaşmalarını bekliyorum. 12x'ler çıktı zaten, 16x'ler + dual layer'lıların çıkmasıda yakındır zaten :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.