Şimdi Ara

canım çok sıkkın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 27 yaşındayım, 2-3 arkadaşım dışında pek arkadaşım yok. 1 tanesi liseden, 1 tanesi mahalleden(15km uzağa taşındı), 1 tanesi online. Hepsiyle hemen hemen hergün discorddan konuşuyorum. Mahalleden ve liseden olanla haftada 1 falan buluşuyorum (ayrı ayrı) Ama yetmiyor. Çok yanlız hissediyorum. Millete bakıyorum, çocukluktan, ilk okul liseden üniversiteden bütün arkadaşlarıyla hala konuşuyorlar. Eski ilk okul arkadaşlarımı instagramda görüyorum hala beraberler. Lisede fazla arkadaşım yoktu o yüzden bilmiyorum. Ünidende sadece 1 arkadaşımla telefonlaşıyoruz (zaten ünide tek arkadaşımda oydu) Bu durumdan çok ama çok mutsuzum. Mahalleden ara sıra konuştuğum başka bir arkadaşım var. Beni sadece lise arkadaşları müsait değilse yani çıkacağı başka kimse yoksa dışarı çağırıyor. Adamı 3 gündür dışarı çağırıyorum, gelemem arkadaşlara sözüm var diyor. Ben zaten zor arkadaş edinen bir insandım. İçe dönük bir insanım. Ama artık şöyle bir problemim var. Yeni arkadaşlar edinmek istesemde bu mümkün değilmiş gibi hissediyorum. Herkesin arkadaş grubu çocukluğundan yada en geç liseden geliyor. Kimse sorsam lise sonrasında hiç arkadaş edinmedim, ihtiyacımda olmadı diyor. Herkes sosyal çevresini belli bir yaştan sonra kapatıyor çünkü zaten yeterince insanla tanışmış oluyorlar. E böyle oluncada 20 li yaşlardan sonra benim gibi yanlız insanların arkadaş edinmesi imkansız hale geliyor. Sokağa çıkıyorum, benden yaşça küçük çocukları arkadaş gruplarıyla görüp imreniyorum. Çok ama çok çaresiz ve tek başıma hissediyorum. Tavsiye verirseniz, benimle dertleşirseniz çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 7 Ağustos 2025; 23:35:33 >

• Hocam napacan arkadaşı yaş geçince millet ekmek derdine düşüyor senin işin gücün yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

hocam vallahi ekmek derdine düşen insanın bile bir sürü arkadaşı oluyor, benim işim homeoffice, çalışıyorum ama iş bitince sıkıntıdan kafayı yiyorum. Ayrıca çalışırkende aklımda sürekli bu durum var yani, motivasyonumu kırıyor bu durum. Günün sonunda yine yanlız olacağımı biliyorum çünkü. Para biriktiryorum ama neden biriktirdiğimi sorguluyorum. Boş boş birikiyor. Harcayacak bir sosyal hayatım, çevrem yok çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 8 Ağustos 2025; 0:4:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

malesef hocam..

Daha Fazla Göster
  • Kendine bir uğraş bir oyun bul ben de boş zamanlarımda burdayım canım sıkılınca iki oyun atıyorum Twitter Instagram derken gün bitiyo zaten çok kafaya takma kardeşim sağlığın yerindeyse gerisi hallolur

• Benim de sıkı sıkıya dediğim hatta kardeşim gibi gördüğüm 2 3 dostum var görüştüğüm ancak ailenin yerini tutmaz, forumda annesi veya babası olmayanlar beni iyi anlayacak, 2 3 arkadaşım olacağına keşke yakın zamanda vefat eden babam olsaydı yanımda, inan aile o 2 3 veya sahte arkadaşlardan daha iyi...

hocam benimde babam yok :D 12 yaşındayken vefat etti ordanda kaybediyorum

birden sustun.
    düşmemek için saçlarına tutundu dünya..
  • evlen kıral

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çevrende ki insan profillerine bu kadar yoğun ilgi duyuyorsan profesyonelleri derinden inceleyebilirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Herkes sosyal çevresini belli bir yaştan sonra kapatıyor çünkü zaten yeterince insanla tanışmış oluyorlar.

hayır gerçekte olan şu:

1- sizin de doğru şekilde ifade ettiğiniz gibi, insanlar belli bi yaşa kadar yeterli arkadaş edinmiş oluyolar. Ben de böyleyim mesela.

2- ama, sizin söylediğiniz tarz: "tamam yeterli arkadaş edindim artık yeni arkadaş aramayacağım" geçişi yaşanmıyor. gerçekte olan şu: zaten bi yaştan sonra iş değiştirmediğin sürece yeni bi ortama girip insanlarla tanışacak bahane bulamıyorsun. yani bi yaştan sonra istesen de arkadaş bulman zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim bende yeni bir şehire taşındım. Sürekli yeni insanlar ile tanışıyorum ama kafa dengi birini bulmak oldukça zor. Eski arkadaşlıklar gibi olmuyor malesef. Özellikle lise ve üni arkadaşlıkları çok başka. Üni zamanlarından tanıdığın arkadaşların varsa onlarla iletişim kurmaya çalış yeniden. Twitter kullanmanı tavsiye ederim ordanda arkadaş edinebilirsin. Bazı tema vakfı gibi veya atıcılık yüzme gibi kurs ve derneklere gitmekte sosyal çevreni genişletebilir. Eğer daha sosyal bir çevre istiyorsan harekete geçmelisin. evde daha az durmalısın. çünkü evde durmak seni daha asosyal yapar. Mesela spor salonuna gitsen aylık hem pahalı olmaz hemde illa birileri ile tanışırsın

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.