Şimdi Ara

Çanakkale Köprüsü'nden geçebilecekmiyiz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
21 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Köprü kredisi için en son 12 tane banka finansman kredisi için talipti, bu 12 bankadan sadece 5 tanesi türk bankası geri kalanları da dünya bankalarıydı...

Klasik ihaleleri hep yandaşlar alıyor deniyor...sadece çanakkale ihalesine 24 firma katılıyor, tv'de canlı yayında hepsi fiyat kırıyor ve en iyi şartı veren alıyor ihaleyi... madem adam hem köprüyü yapacak hem para kazanacak hem de kalan parayı medyasına (ki bu medya hangileri onu da söyleyen yok) aktaracak kadar iyi şartlarda alıyor o zaman diğer firmalar niye 3 kuruş daha inip almıyorlar ihaleyi? onların "havuz medya" gibi bir yere para aktarma zorunluluğu da yok madem...daha iyi fiyat verebilirler... uçak inmeyen havalimanları demişsin, yeşilköy de yapıldığında günde 2 uçak ya iniyor ya inmiyordu ama şimdi 2 tanesi şehre yetmiyor... ihtiyaç yok dediğin çanakkale köprüsü için de zamanı geldiğinde amma trafik var köprüde diye şikayet edersin... endüstri 4 gelmiş 3te bile yokmuşuz, işte senin gibi herşeye istemezük, o da olmasın, bu da yapılmasın, hiç bir şey yapılmasın diyen zihniyet sayesinde o noktalara gelememişiz... yapılmasın diyerek değil, yapılsın ama o noktaya değil de bu noktaya yapılırsa daha iyi olur diye yol göstererek memlekete faydalı muhalif olunur ama tabi böyle yol gösterebilmek için de az biraz bilgi, düşünme, araştırma yapmak gerekir, kim uğraşacak, direk yok olmaz de geç...

• Bu arada, günü de çok uygun olacak, Çanakkale geçilmez. Çıkılır. O yüzden köprüden geçiş ücreti değil, çıkış ücreti ödemelisiniz mesela. Yöneticilerimizden belli bir seviyeyi hala bekliyorum ben, benim salaklığım belki. Koca ülkeyi yöneten insanların bu kadar basit, bayağı olmalarına imkan veremiyorum; ama öyleler belli ki. Sayın Başbakan konuşmasında hiç "geçiş" demeseydi, "Çanakkale'yi geçiyoruz" falan gibi basit laflara girmeseydi, sonra da "Düşmana geçilmeyen Çanakkale, dosta geçilecek" falan diye düzeltmeye çalışıp sıvamasaydı da, dostu düşmanı karıştırmadan "Çanakkale çıkılacak" deseydi. İçinde barındırdığı mesajı hepimiz alsaydık. Bizi yönetenlerin hiç olmazsa asgari bir nosyona, görgüye sahip olduklarını bilseydik... Ama olmadı be abi.

Çanakkale boğazını kullanan gemiler boğazı geçmez gençler. Boğazdan çıkar. Köprü ile Çanakkale de geçilmez. Çanakkale'den çıkılır. Çok basit bir kelime. Kullanın. Başbakan da öğrensin. "Bu köprü Çanakkale'yi karşıya bağlayacak. Balıkesir'den İzmir'den Edirne'ye, Yunanistan veya Bulgaristan'a gidecek vatandaş, Çanakkale köprüsünden çıkarak gidecek" falan dese ölür mü? Ölmez. Bunu bilse bu şekilde ifade etmeyi tercih eder ve bilmeyenlere neden çıkmak dediğini açıklardı. Çok daha fazla prim yapardı. Ancak nosyon yok. Görgü yok. Bizi yönetenler tırnağımız olacak görgüye sahip değil. Her TV'yi açtığımda bunu görmek de beni üzüyor. Ben çok aşmış, entellektüel seviyesi tavan olan biri değilim. Basit bir vatandaşım. Koca ülkenin başkbakanının benim tırnağım olamayacağını görmek beni üzüyor. Bu ülkeye yakıştıramıyorum. Benden daha iyisini o koltukta görmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Mart 2017; 13:44:6 >

• Son yıllardaki bu köprü ihaleleri yolsuzluğun diğer adı oldu.

Buna yolsuzluk denilmesinin tek nedeni de hazinenin vermiş olduğu araç sayısı ve araç başı ücret garantisidir. Böyle ballı börek ihale olmaz... Köprünün maliyeti belli, krediye de devlet kefil olup kamu bankalarından finansman sağlıyor, özel şirket de aracılık yapıp Japonlara, Korelilere, vs köprüyü yaptırıyor. Ondan sonra da gelsin paralar... Vatandaş geçmiş geçmemiş umrunda bile olmaz. Zaten garanti edilen dolarlar hazineden geliyor, bir kısmıyla kredi taksidini ödeyip kalanını​ da cukka ediyorlar. Ha cukkanın bir şartı da havuz medyasına bol bol reklam verip kaynak aktarmak. Bu şartları sağladıkları sürece böyle ballı börek ihaleleri belli yandaş gruplar dışında kimsecikler alamıyor zaten...

Kredi devlet bankasından alınıyor, kredi garantörü de bizzat hazine oluyor, işi de Japon mapon yabancı bir firma yapıyor, sonrasında kredi ödemesi de bizzat hazine tarafından araç geçiş garantisi verilmek suretiyle yapılıyor... Eee o zaman ne halt yemeye taşeron firmayı araya sokup da devleti zarara uğratıyorsun???...

İhaleyi alan yandaş firma burada en ufak bir risk üstleniyor mu? Hayır... Finansmanını devletin yaptığı, kredi taksidini bile devletin katmerli olarak ödediği bir işte yatırımcıymış gibi gözükerek milyarları cebe indiriyor, olay bundan ibaret...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Canakkaleleyim. Feribot 30 tl gün içinde gecerseniz gece 12 ye kadar dönüş ücretsiz feribot hepey ucuz kaldı

Dönüş ücretsizmi

Evet

Şimdiki köprü güzergahının yapıldığı noktada gidiş dönüş dahil 30 TL mi araba ile

Ayni gun icinde donersen ayni biletle cift yon gecebiliyorsun.

Feribot gecisi 35 TL. Ayni gun donulmeyecekse 35+35 oluyor.

O bolgede gunluk 40 bin arac potansiyeli imkansiz bence.

Lapseki-Cardak ve Gelibolu arasi calisan feribotlardan sayi almak bu kadar zor degil.

Bayram seyran tatil zamanlari disinda 10-15 arac olan feribotlarla cok gectim. Ne 40 bini...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• korfez koprusunden 70 lira verip gecebiliyorsan , 3. kopruden 50 lira verip gecebiliyorsan , atiyorum tunelden 20-30 lira verip gecebiliyorsan canakkaleden de gecersin :)

artik boyle , devletin parasi yok ama projeler devam ediyo.e yapan tuccarda anca boyle olursa giriyo ise.

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

korfez koprusunden 70 lira verip gecebiliyorsan , 3. kopruden 50 lira verip gecebiliyorsan , atiyorum tunelden 20-30 lira verip gecebiliyorsan canakkaleden de gecersin :)

artik boyle , devletin parasi yok ama projeler devam ediyo.e yapan tuccarda anca boyle olursa giriyo ise.

Hocam para devletten çıkıyor zaten.

Osman Gazi'nin köprüsü için her ay 130 milyon ödüyor şu anda devletimiz.

• ufak bi hesap yaptim.koprunun maliyeti 10 milyar tl ise ve 16 yilligina verilmis ise 15 eur gecis ucretinden zaten gunluk 28.000 arac alt limit.geriside adamin kari ve pesin odeyip taksitle aldigi paranin finansman bedlei aslinda.

bankadan 10 milyar alip 16 yilda geri odeyecegim derseniz en iyi ihtimal ile 5 katini 50 milyar olarak 16 yilda taksit taksit odemeniz gerekir.

aylik 45.000 arac icin odenen parayi borc alinan 10 milyar TL nin aylik odemeleri gibi dusunurseniz eger aylik 81 milyon lira odeme ile 16 yil vadeli 10 milyar lira borc almissiniz anlamina gelir.buda 16 yil 2 ayda 15 milyar lira odeme demektir ki bu vadede bir borclanma icin %50 faiz(eur oldugu icin yillik net faiz 0,09 yani) cok cok cok makul.ben ev alirken 3 yil vadeli borclanmada %30 oduyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 18 Mart 2017; 15:56:42 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    yok para devletten cikmiyor iste.baska bir banka veya dis finans kurumu bu parayi tiko veriyor muteahite , sonra geri taksit taksit aliyor.oyle bi finansmaninda eur veya usd olmasi lazim tabii ki.

burda devletin yapmasi gereken bunu vatandasa 15eur , 60 tl gibi kitlemek yerine.vatandasa 10 lira yap ben farkini gene vercem demek.hic olmazsa vatandas faydalansin sen gene ver farkini.

ilerde varacaklari noktada budur eminim.kimse gecmeyince bakacaklar tum para ceplerinden cikiyor , bari ucuzlatalim biz farkini verelim diycekler.

ufak bi hesap yaptim.koprunun maliyeti 10 milyar tl ise ve 16 yilligina verilmis ise 15 eur gecis ucretinden zaten gunluk 28.000 arac alt limit.geriside adamin kari ve pesin odeyip taksitle aldigi paranin finansman bedlei aslinda.

bankadan 10 milyar alip 16 yilda geri odeyecegim derseniz en iyi ihtimal ile 5 katini 50 milyar olarak 16 yilda taksit taksit odemeniz gerekir.

aylik 45.000 arac icin odenen parayi borc alinan 10 milyar TL nin aylik odemeleri gibi dusunurseniz eger aylik 81 milyon lira odeme ile 16 yil vadeli 10 milyar lira borc almissiniz anlamina gelir.buda 16 yil 2 ayda 15 milyar lira odeme demektir ki bu vadede bir borclanma icin %50 faiz(eur oldugu icin yillik net faiz 0,09 yani) cok cok cok makul.ben ev alirken 3 yil vadeli borclanmada %30 oduyorum.

10 kusur milyarin icinde 350 km otoyol, 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü var.

2016'da toplanan sadece otv gelirleri 116 milyar lira. Sadece otv'nin 10'da biri ile bu projeyi yapmak mumkun aslinda.

Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

korfez koprusunden 70 lira verip gecebiliyorsan , 3. kopruden 50 lira verip gecebiliyorsan , atiyorum tunelden 20-30 lira verip gecebiliyorsan canakkaleden de gecersin :)

hocam tiko cikarip 10 milyar vermeyi mi tercih edersin yoksa 16 sene boyunca ayda dedigin rakami vermeyi mi?

zaten 16 senede 15 milyar geri odeyecem.benim elimde hazir 10 milyar olsa gene taksitle is yaparim o parayi baska seyde kullanir baglamam.

kim finanse ettiyse 16 yilligina %50 faiz ile muhtesem bi is olmus hakketen.

• quote:

yok para devletten cikmiyor iste.baska bir banka veya dis finans kurumu bu parayi tiko veriyor muteahite , sonra geri taksit taksit aliyor.oyle bi finansmaninda eur veya usd olmasi lazim tabii ki.

burda devletin yapmasi gereken bunu vatandasa 15eur , 60 tl gibi kitlemek yerine.vatandasa 10 lira yap ben farkini gene vercem demek.hic olmazsa vatandas faydalansin sen gene ver farkini.

ilerde varacaklari noktada budur eminim.kimse gecmeyince bakacaklar tum para ceplerinden cikiyor , bari ucuzlatalim biz farkini verelim diycekler.

Arkadaşım nerede devletten çıkmıyor.

Köprüde 40.000 araç gecmezse farkı devlet firmaya ödüyor.

2017'nin ilk 50 gününde 200 milyon TL ödeme yaptı devlet firmaya. Zira 15.000 araç bile geçmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 18 Mart 2017; 16:5:6 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

hocam tiko cikarip 10 milyar vermeyi mi tercih edersin yoksa 16 sene boyunca ayda dedigin rakami vermeyi mi?

zaten 16 senede 15 milyar geri odeyecem.benim elimde hazir 10 milyar olsa gene taksitle is yaparim o parayi baska seyde kullanir baglamam.

kim finanse ettiyse 16 yilligina %50 faiz ile muhtesem bi is olmus hakketen.

Arkadaşım öyle bir saçmalıkki söylediğin cevap yazsam mı diye düşündüm. Troll isen uğraştırma beni.

Devlet olarak sen girsen daha düşük maliyetle yapar daha az faizli daha düşük kredi çeker yaparsın zaten. Sanki devlet kredi alınca taksit taksit ödeyemez gibi.

Şu anda hem devlet ödüyor hem vatandaş yararlanamıyor zira pahalı. Hem bir firma havadan zengin oluyor. Bunun nesini savunuyorsun.

Burada resmen milyarlarca dolar zarar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 18 Mart 2017; 16:12:43 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    hocam troll filan degilim ,gecmisime bakabilirsin.

koprunun maliyeti cidden 10milyar ise yapilan cok mantikli.

korfez koprusu maliyeti 2milyar demisler , hakkaten 2 milyar ise yapilan dolandiricilik baska bisi degil.

tum olay koprunun gercek maliyeti burda.

tum varsayimi 10 milyar maliyeti uzerine kurguladim.korfez 2 milyar iken bu nasi 10 olur onu da anlamadim.aciklik artinca maliyet logaritmik artiyor olabilir.2 km aciklik ciddi rakam.

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: m.hastası

bilip bilmeden yorum yapanlar..kendilerinden olmayınca kıskananlar..kim ne derse desin ulaşım ve sağlıkda dünyada sayılı ülkelerdeniz.tabii ki herşey süper değil.bugün için feribot 35 tl.köprü beş yıl sonra hizmete girecek.bundan önceleri bilemeyenler sadece konuşur.bu yüzden since 2002

bu forumdaki herkesin liseli falan olduğunu mu zannediyorsun :)
    istersen özele gel sana 12 eylül darbesini dahi anlatayım :)

bu arada benim bu köprülerden geçme ihtimalim binde bir olabilir
    ama destek olsun diye verdiğim vergilerden geçilmeyen kısmını ödüyorum :)

ne anlatıyorsun sen,12 eylülü kitaplardan okumadım sizin gibi, bizzat yaşadım.İşte bu yüzden liseli de değilsin

• ayrıca özele de geliriz tüzele de

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

bilip bilmeden yorum yapanlar..kendilerinden olmayınca kıskananlar..kim ne derse desin ulaşım ve sağlıkda dünyada sayılı ülkelerdeniz.tabii ki herşey süper değil.bugün için feribot 35 tl.köprü beş yıl sonra hizmete girecek.bundan önceleri bilemeyenler sadece konuşur.bu yüzden since 2002

bu forumdaki herkesin liseli falan olduğunu mu zannediyorsun :)
    istersen özele gel sana 12 eylül darbesini dahi anlatayım :)

bu arada benim bu köprülerden geçme ihtimalim binde bir olabilir
    ama destek olsun diye verdiğim vergilerden geçilmeyen kısmını ödüyorum :)

ne anlatıyorsun sen,12 eylülü kitaplardan okumadım sizin gibi, bizzat yaşadım.İşte bu yüzden liseli de değilsin

belli oluyor
    bırakın bu numaraları ,sosyal medya olunca kiminiz pilot olursunuz ,kiminiz doktor vs. :)
    eskiden deyip duran birisinin yaşı en fazla 20-25 olabilir yada ömrünü köyde geçirmiş 70-80 yaşındakiler
    ayrıca ben karşımdaki kişinin yazım tarzından kaç yaşında olduğunu anlarım :)
    şunu da belirtmeden geçmeyeyim ,eskiden her şey şimdikinden bin kat daha iyiydi
    hiç değilse insanlık vardı ,bu kadar menfaatçilik yoktu ,insanlar bu kadar paraya mala mülke tapmazdı

şu yazım tarzlarına bakın ,güya 12 eylülü yaşamış dede bir adam :)
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124841772
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124830064
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124815053

sen 12 eylülü görmüş yaştaysa bende Fatih Sultan Mehmet'im :)

neyse seninle uğraşamam ,malum ekipten olduğun belli oluyor

blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 18 Mart 2017; 20:29:25 >

• _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.