Şimdi Ara

Çanakkale 1915 (2012) | Turgut Özakman (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jon Snow Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    Yine herkes sinema eleştirmeni kesilip filmi kötüler şimdi. Daha anasının babasının elini öpüp aldığı Bayram harçlıklarıyla sinemaya giden çoluk çocuk sanal alemde 40 yıllık sinema eleştirmeni gibi yorumlar yapıyor ya fenalık geçiriyorum. Üstte de var bir örneği.

    Sayın Barbar;
    Buyrun siz de yorumunuzu yapın.Kimse eleştirmen olduğunu iddia edip bu kimlik ile yorum yazmamış.Gördüğüm kadarı ile, izleyici yorumlarından ibaret.

    Ben filme gitmedim henüz, yarın gitmeyi düşünüyordum;Ancak gerek burada gerekse birkaç arkadaşımdan aldığım bilgilere göre film beğenilmemiş.

    Ben bu filmde efekt veya görsellik aramıyorum,dram bu tür filmlerde benim için çok daha önemli bir faktör... ancak gördüğüm kadarı ile izleyici eleştirileri, bu beklentimi karşılamıyor malesef.

    Bu konuda seninle tartışmayacağım. Sanal alemin durumu ortada o yüzden ne sen ne ben orta noktayı bulamayı bu konuda.

    Filmi daha izlemedim ama yarın izlemeyi düşünüyorum. Film çok kötü olsa bile şımarık çocuklar gibi değilde haddimi bilerek eleştirmesini bilirim zaten 7 senedir sinema-müzik-dizi bölümünde yaptığımda budur.

    Barbar'a katılıyorum. kimse yanlış anlamasın ama film hakkında bir eleştiri yapılacaksa seviyeli yapılmalı. benimde çok büyük bir beklentim yok. yarın izlemeyi düşünüyorum. efektlere dikkat eden birisi olarak, bende pek başarılı bulamadım. en azından bu benim şahsi fikrim. ama belki bana efektlerden çok daha büyük haz ve ders verecek sahneleri vardır diye inanıyorum.




  • fetih 1453 ü bu kadar eleştirmediniz be.Tamam kusurları var ama biz bunlara gerekli desteği sağlarsak bu filmler çoğalacaktır ve daha güzel yapmaya başlayacaklardır.Açıkca filmden pek fazla beklentim yoktu ama çok beğendim.zaten gitme nedenim katkı sağlamaktı filme.Bazı arkadaşlarım er ryanı kurtarmak gibi bir film bekliyordu.Açıkca ben bu tür filmlerin çoğalmasını istiyorum.Belki ilerde çanakkale savaşının bir üçlemesini çekerler.Ama onun içinde nerden baksan 100 milyonluk bir bütçe gerekir.O yüzden filmi izleyin izlettirin
  • yahu filme niyetlenmiştim ama arkadaş o fragmanın sonunda son mohikan müziği çalması benim midemi bulandırdı bune lan dedim insan zahmet ederde bi orjinal müzik yapar
    şimdi yorumlarada bakınca hiç niyetimde kalmadı.
  • filmleri beyenmeyin gitmeyin karalayın herşeyi yapın sonrada gelişmesini bekleyin yazık bu milletin beynine
  • Filme gittim...

    Valla beğenmeyin gitmeyin karalayın diyosunuz ama gerçekten film çok ağır...Tamam çokta kötü değil ama çok kesiliyo sahneler...bir iki laf konuşuyorlar erkan kararıyo hop başka taraf böyle nasıl desem bölüm bölüm çok parça parça veriyorlar...hiç akıcılık yok...

    Savaş sahneleri bile çok yavaş sanki savaş yokmuş gibi...çok ağır çekim giriyor fetih 1453'de ki gibi...
  • Çanakkale, benim objektif olarak bakamayacagim ender olaylardan birisidir. Adam gibi film cekmeliler artik. Goruntusuyle, sesleriyle, oyunculuklariyla, kostumleriyle, konu butunluguyle her seyiyle dort dortluk film cikarmalilar ortaya ama bizim millet tembel. Yeteneksiz degil bakin, tembel. Yani ne kimse sponsor oluyor ne de ceken gercekten ozveride bulunup cekiyor. İstanbulun Fethi yuksek butceliydi de ne oldu yonetmenin beceriksizligine maruz kaldi.

    Er Ryan'i Kurtarmak filmi gibi konu butunlugu olan efsanevi bir film cekilmeli artik.

    Cok iyi oyuncularimiz var. haluk bilginer, cetun tekindor vsvs. Cok iyi yonetmenlerimiz var, tarihimiz sanlı, cografi konum desen zaten enfes. Yabancilar gelip ulkemizde film cekiyor ama biz cekemiyoruz.

    Çanakkale gerekirse 3 seri olsun ama adam gibi olsun. İstanbulun fethi de oyle.


    Not: Sinan Cetin denen 'adilazimdegil' dandik bir film cekiyor. Cocuklarini oynatiyor, hepsi de yeteneksiz. Konu yok, mekan yok, aptal saptal bir film. Ulan filmde M.Kemal Atatürk'un adi bile gecmiyor. Çanakkale 1915 yine bu rezil filme nazaran iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filmden yeni geldim.Film öyle muhteşem felan değil açıkçası savaş filmlerinde yaşanılan aksiyon burda yok.Filmin animasyon kısmıda kötü onu da belirteyim.Nesini beğendin kardeşim diye soracak olursanız şöyle cevap vereyim.Filmde anlatılmak istenenler gerçekten etkileyici.Tabi filmde bu etkileyicilik daha profesyonelce verilseydi animasyonlar daha gerçekçi olsaydı çok daha güzel olurdu.Velhasıl film orta düzey zaman geçirmek için çerez niyetine izlenebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün kısmetse gidicem
  • İyiydi ama daha iyi olabilirdi tabiki . Özellikle seyid onbaşının sahne tamamen rezalatti sadece bunu diyebilirim .
  • arkadaşlar

    araya aşk kadın sokmadan saf tarih anlatılmışmı? turgut özakmanın çılgın türkler ruhu flimde varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nufringen

    arkadaşlar

    araya aşk kadın sokmadan saf tarih anlatılmışmı? turgut özakmanın çılgın türkler ruhu flimde varmı ?

    Evet, araya aşk-kadın sokmadan Ç.Kale Savaşının tüm yönleri gösterilmeye çalışılmış. Eleştirenlerde bu çok yönlülüğü eleştiriyor. Herhalde bir konuyu esas alıp onda ilerlemesini bekliyorlar. Buna uygun alternatif film de var; "Çanakkale'nin Çocukları".
    Çanakkale Savaşını tüm yönleriyle öğrenmek isteyenler, özellikle öğrenciler ise "Çanakkale 1915"e gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Savaş sahneleri Çok saçma ve basit. Filmde çok fazla saçma şey var örnek olarak gaz lambası kullanılıyor ancak bir yerde caminin üzerinde led lerle yazılmış yazılar var ayrıca savaş sırasında seyit onbaşı 3 kere 200 küsür kiloluk bomba taşıyor bunun yanı sıra bölüğündeki herkesin ölmesi gerekirken yaklaşık 10 kadar asker var ancak herife yardım bile etmiyolar filmin son bitiş sahnesi 2 ordu karşı karşıya herkesin elinde tüfek var yalnız kimse ateş etmeden süngü süngüye savaşıyolar orda bir türk bayrağı çıkıyor ve film bitiyor Düşük bütçeli bir film sanırım.Gidilmesini tavsiye etmiyorum 2 . yarının ilk 15dk sı uyuya kalmıışım bomba sesiyle uyandım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Softwaré

    Arkadaşlar bugün GebzeCenter Cinemaximum'da filmi izledim,girerken çok derettütlerim vardı ama yinede izlemeye değer bir film.ilk defa bu kadar çok ağladım desem yalan olmaz,vereceğiniz parayı sonuna kadar hak ediyor.Şimdi birazda filmde çok etkilendiğim ve ağladığım sahneleri yazıyorum.


    Filmde askerlik şubesine akın eden yaşlı kadınlardan biri,komutanla görüşmek istediği sahnede ona oğulları için ördüğü çorapları verirken çok duygulandım ve ağladım sinema salonunda eminim benden başka daha ağlayan vardı.


    2.Spoiler


    Çanakkalede bizim askerlerimizden biri,karşıdaki meydanda yatan bir ingiliz askerinin yakarışlarını duyuyor "help me! help me somebody " ve bunları duyan bir asker ise daha "insan böyle bir durumda nasıl düşmanını vurabilir diyor" ve o sırada bizim askerimiz hasan beyaz bayrağı çekiyor ve ölmüşlerin arasında o ingiliz askerinin yakarışlarını bulup onu ingiliz cephesine bırakıyor ve geri dönüyor.Bu sahnede o ingilizin yakarışlarından çok etkilendim ve ingilizin bizim askerimize elini uzatması anlarında ağladım


    Senin dediğin film Çanakkale Çocukları olmasın? Geçen gün onu izledim dediğin sahneler orada vardı




  • arkadaşlar çanakkale 1915 hayatımda izlediğim en kötü film.nasıl bir mantıkla nasıl bir anlayışla yapmışlar anlamadım.çanakkale savaşında şehit olan askerler bu filmi izleseler kendilerinden utanırlar.savaş sahnesinin zerresi bile yok.bütün savaş sahneleri gösterilmeden atlatılmış.herşeyden önce seyit onbaşının tipine sinir oldum.bir insanın taşıdığı yük ne kadar ağır olursa olsun ağzından burnundan kan gelmez ki ve seyit onbaşı mermileri kaldırdığında tek başınaydı çevresinde kimse yoktu.ayrıca sadece askerlerin çektikleri eziyetleri zorlukları göstererek film yapçaklarını zannetmişler ama yanılmışlar.çanakkalede şehit olan askerlerimiz hep eziyet çekmediler ki neredeyse hergün savaştılar ve askerlerimizin çektikleri zorlukları açlığı susuzluğu ingilizlerde yaşadı.çünkü onlarda savaştılar.asker sayısı olarak çok çok fazla olsalarda onlarda aynısını yaşadı.sakın türk düşmanıyım atatürk düşmanıyım sanmayın şehitlere ve atatürke sevgim ve saygım sonsuz hepsinin mekanı cennet olsun ama gerçekleri söylüyorum bu film ne böyle allah aşkına tam bir rezalet.




  • ulan koskoca bir çanakkale destanı hakkında adam gibi bi film yapılamıyosa yazıklar olsun bu ülkeye...bu ülkeye derken sinemaya,tiyatroya ve diğer sanat dallarına gereken izin ve değeri vermeyenlere...
  • vatanımızı seviyoruz, çanakkalenin anlatılması ve öğretilmesi gerektiğinin de farkındayız, tamam gidelim destekleyelim ki daha iyisini çeksinler hepsine amenna ama bu kadar basit ve berbat bi film çekmeye ve bizlerin milliyetçilik duyguları ile oynamaya bence hiç kimsenin hakkı yok. Koca filmde bi tane adam gibi savaş sahnesi olmaz mı yaa, bi tane gerçek gemi gösterin kardeşim bu kadar mı zor bunları yapmak, milliyetci konuslamar dramatik müzikler vs... Kusura bakmayın ama Türk halkı artık bunları yemiyor, Seyit onbaşının o sahnesini hangi mantıkla çekmişler hala çözemedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginn_33

    vatanımızı seviyoruz, çanakkalenin anlatılması ve öğretilmesi gerektiğinin de farkındayız, tamam gidelim destekleyelim ki daha iyisini çeksinler hepsine amenna ama bu kadar basit ve berbat bi film çekmeye ve bizlerin milliyetçilik duyguları ile oynamaya bence hiç kimsenin hakkı yok. Koca filmde bi tane adam gibi savaş sahnesi olmaz mı yaa, bi tane gerçek gemi gösterin kardeşim bu kadar mı zor bunları yapmak, milliyetci konuslamar dramatik müzikler vs... Kusura bakmayın ama Türk halkı artık bunları yemiyor, Seyit onbaşının o sahnesini hangi mantıkla çekmişler hala çözemedim...

    sonsuz kere katılıyorum.filmi izledikten sonra filmin yapımcısının ümüğünü sıkasım geldi.boşuna zaman kaybettim.herşeyden önce parama yazık oldu.filmi izleyeceğime gider mc donals tan hamburger yerdim daha iyi.ama neyse bak sana çanakkale geçilmez adlı filmiyle kıyas bile edilemeyecek güzellikte olan bir animasyonun linkini veriyorum ben izledim çok güzel herşey daha detaylı ve güzel anlatılmış izlemeni öneririm
    http://www.youtube.com/watch?v=ac_TbXYdy28




  • Suan vizyonda mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dvdrip çıktı
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.