Sürekli bu isimler konuşuluyor ancak bu adamların tam olarak neden icerde olduklarını bilmiyorum. Tam olarak ne yapmışlar bu adamlar konu hakkında bilgi sahibi olan biri var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Can Atalay ve Osman Kavala'nin Tam Olarak Ne Yaptığını Bilen Biri Var mı Aramızda?
-
-
Gündemdeki son tartışmalardan biri ile örnekleyelim;
Şeyh Sait savunması yapanlara karşı mahkeme belgerini kanıt gösterip hain olduğunu savunanlar, sözkonusu bu kişiler olunca örneğin Osman Kavala için başlarını kuma gömüyorlar. O gün devlete başkaldıranın başı kesilmiş, bugün ise devlete karşı ayaklanmanın azmettiricilerinin değil idam edilmesini, 1gün bile hapis cezası almamasını savunuyorlar. Şeyh Sait'e selam olsun diyenlere hain diyenler Osman Kavala'ya selam olsun diyor. Daha vahimi Selahattin Demirtaş'a selam olsun diyorlar.
Sahi Osman Kavala'nın tam olarak suçu neydi?!
Başınızı kuma gömmeye devam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 27 Aralık 2023; 23:42:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anayasal düzeni karşı gelip Cebir şiddet kulllanarak anayasal düzeni ve hükümeti yıkmaya çalışmaktan içerde heralde ikiside. Hükümet Gezi olaylarını kalkışma olarak görüyor. Muhalefete kalsa demokrasi şöleni !
Gezi olaylarını çıkarmak ve finansörlüğünü yapmaktan suçlanıyorlar. Can Atalay Taksim platformunun avukatı zaten. Osman Kavalada Solcu bir iş adamı.
Can Atalay neysede Osman Kavalanın ben daha karanlık bir adam olduğunu düşünüyorum. Aşırı zenginliği ve her projenin her devlet olayının içinde olması F16 modernizasyonunda bile var adam ama aynı zamanda Abdullah Öcalana selam yollayabilecek kadar samimi olması flan garip.
(Bu kadar savunanı olmasıda bana garip geliyor. Bütün ABD'si AB'si HDP'si CHP'si her hafta en az 1 kere Osman Kavala diyor ! Davalarına sürekli yabancı temsilciler geliyor büyükelçiler kapısında yatıyor flan. ) Türkiye'de binlerce içerde olan insan var iken neden sadece Osman Kavala diyesi geliyor insanın ! Elin ABD'si neden mesela Osman Kavalayı dert eder ! Onun için 85 milyon Türk vatandaşından birisi değildir diye hep merak ederim.
Mesela en bastinden Doğu Perinçek bu ülkede 5-6 sene hapis yattı. Ben 1 tane temsilci 1 tane ABD'li simi 1 tane büükelçinin gelip bu admaı serbest bırakın dediğini hatırlamıyorum zamanında silivride yatarken. Veya nee komutanlar ne paşalar haksız yere içerlere atıldı FETO zamanı hiç oralı olmadı kimse ?
-
Simdi Gezi Olayları dediğiniz şey 1 2 kişinin planlayıp çıkaracağı birsey değil. Tüm Türkiye ayağa kalktı Turkiyenin yarısını birileri nasıl dışarı çıkartıyor?
İkinci olarak Gezi Protesyltolarinin yüzde 99u barışçıl eylemdir. Yani kimseye ateş edilip , ora bura yikilmamistir aslında. Onu yapanlar her yasal eylemin içine karışıp ortalığı yıkmaya çalışan bir takım sıradan provakatorlerdir, firsatcilardir ancak geniş halk kitlelerine. Öyle kırayım dökeyim polise saldırıyor vb durumu olmadı.
Kısacası ben tam olarak ne yapmışlar onu anlayamıyorum. Söylediğin sözler çok yuvarlak ifadeler. Fiziki kanıtlı olarak nasıl bir suç var ortada ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Aralık 2023; 23:59:46 >
Fiziki suçu mahkeme kanıtlayacak ben vatandaş olarak ne bileyim...
Hani birileri vardı kameralar önüne geçip devlete şartlar koyuyordu. Yeni havalianı yapılmayacak 3. köprü yapılmayacak nükleer santraller durdurulacak şunlar serbest kalacak bunlar şöyle olacak vb diye. Onların çoğu içerde sanki ! ( Emin olmamakla beraber. )
Mesele ağaç değil sen daha anlayamadın mı diyenler vardı onlarda yurtdışında flan.
Can Atalay Milletvekili seçildiği için elinde sonunda çıkacak gibi. Ama Osman Kavalanın işi karışık. ( ABD ile Türkiye Arasında bir inatlaşma aracı olarak tutulduğunu düşünüyorum ben. şahsi görüş olarak.)
-
Hani birileri vardı kameralar önüne geçip devlete şartlar koyuyordu. Yeni havalianı yapılmayacak 3. köprü yapılmayacak nükleer santraller durdurulacak şunlar serbest kalacak bunlar şöyle olacak vb diye.
Tamamda dostum bu dediklerini dünyada bütün sjw tayfa savunuyor zaten.
Almanya'da nükleer rektörleri kaoattirdular ya.
Maalesef birinin elime iddianameyi alıp okuması lazım nitekim burada tartışıyoruz ediyoruz ancak hiçbirimizin olayın ne olduğundan tam olarak haberimiz yok.
Gezi için %99 BARIŞÇIL EYLEM dedi ya la artık ne yazsak boş.
"BARIŞÇIL EYLEM" dediği Gezi olaylarında yakılan Türk bayraklarını, camlar masası parçalanan esnafın, kapısı penceresi kırılan dükkanların haddi hesabı yok, hayır resimlerini çıkartıp gözüne sokacağım o barışçıl eylem dediği iç savaşın fotoğraflarını da değişen birşey yok olan zamanımıza oluyor bunlara ne yazsak ne göstersek boş nato kafaaaa nato mermer..
Ülkede resmen iç savaş çıkmış Gezinin ülkeye zararı milyar dolarlarla ölçülmüş adam iş makinasını alıp polisin üzerine sürmüş gelmiş "barışçıl eylem" diyor, HDP'nin teröre "halkların kardeşiliği" demesi gibi birşey bunun yaptığı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 28 Aralık 2023; 0:42:5 > -
Gezi halk için barışçıl ama Erdoğan'ın ağzından salyalar saçarak halkın üstüne saldığı paralı askerleri için barışçıl değildi. Ben bir ay boyunca her gün gittim bir kere bile orada bulunmaktan başka bir şey yapan birini görmedim ama polis sanki karşısında kendi maaşını ödeyen ve anayasal gösteri düzenleme hakkını kullanan halk yokmuş da düşman devlet varmış gibi gaz bombaları, plastik mermiler, tomalar ile milyonlarca lira harcıyordu. İnsanların tepkisi de bundan büyüdü zaten. Gezinin en büyük finansörü ve planlayıcısı Erdoğan'dır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yutto -- 28 Aralık 2023; 0:48:28 >
Yakıp yıkan, kıran döken, saldıranlar vardı. Fakat bunlar Gezi Eylemcisi vb değildi.
Eylem yapanların yüzde 98i barışçıl, devletini , ülkesini seven normal insanlardı.
Daha sonra eyleme bir grup prakatör katıldı, pkklilar aşırı solcular, dhklcliler geldi. Fakat bunlar eyleme sonradan gelip manipule etmeye çalıştılar, fırsattan istifade sağa sola saldırıp vandallık yaptılar ancak bunlar firsatcilardi .
Yoksa oradaki insanların ezici çoğunluğu ülkesini seven ancak hükumetin ülkeyi kötü bir noktaya sürüklediği düşünen normal vatandaşlardi.
Nitekim o provakator pkkli kesim zaten her eylemin içine sızip vandallık yapıp eylemi lekeleyen kişiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Aralık 2023; 0:58:9 >
Tabi cnm tabi iş makinası çalıp polisin üzerine süren Beşiktaşlı Çarşı amigoları da PKK lı mıydı yoksa Gezi müdavimi miydi?
Sen şimdi Berkin Elvan'a da PKK'lı dedin provokatör dedin. Geziciler ne diyonuz sanık sizin.
-
Berkin Elvan denilen kişiye ekmek almaya falan gitti demişlerdi o külliyen yalan ailesi çocuğu militan gibi yetiştirmiş onu bir kenara koyalım.
Ben A Haber stüdyolarında öğrendiklerim ile konuşmuyorum. Bizzat Ankara Keçiören ve Kızılay Gezi eylemlerine gittim sahayı gözlemledim.
Eylem yapan insanların yüzde 98i sıradan vatandaşı. Slogan atıp dolaşıyorlar Dı ne polise taş atma ne kırıp dökme hiçbirşey yoktu. Kızılaydakiler normal lise öğrencileriydi hatta polise çiçek falan vermişlerdi.
Daha iki eylemde de bir yerden sonra kapüşonlu aşırı solcu Pkk sever 10 20 kişilik gruplar türedi birden. Bunlar polise su şişesi atmak olsun parkta oturakları söküp yakmak olsun bütün kirli işleri yapan kişilerdi. 10.000 kişilik grup içinde sayıları 50yi geçmiyordu ancak megafon falan getirip kendi siyasi porppagandalarını yapmaya, eylemi yönlendirmeye falan çalıştılar, olay çıkarmaya çalıştılar. Daha sonra zaten çoğu kişi terketti eylemi.
Dolayısıyla geziprotestoları öyle sandığınız gibi herkesin ortalığı yıkmak için çıktığı eylemler falan olsa zaten ülke çöker milyonlarca kişiden bahsediyoruz.
. Burada olan şey toplumsal bir kitle gösterisinin bir grup pravakayör tarafından zehirlenmesi, yönlendirilmesi çalışılmasıdır. Ancak eylemin temelinde yakıp yıkma, ülke düşmanlığı yok barışçıl bir protesto vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
AİHM kararı var, buna göre serbest bırakılması gerekiyor. Gerisi detay. AIHM'e kararlarına uymak zorundasınız ( haklı veya haksız mevzuu değil bu) yargılama yasalara göre ve attığınız uluslararası anlaşmalara göre olur. Ben AIHM kararlarını takmıyorum diyebilirsiniz tabi ama bunun da bedeli olur ki zaten yaşıyoruz bu süreci de. İlerde de tazminat davası gibi davalar da açılacaktır illa ki.
-
Gezi diyince akla eline tencere tava alıp birbirine vurup milletin kafasını şişiren üçbeş kişi akla gelmiyor.
Taksim'de günlerce süren iç savaş akla geliyor, sen bu iç savaşa "barışçıl eylem" dersen yanlış söylersin. Olaylarda ağırlıklı tarafa bakman gerekiyor. Geziyi planlayan tiplerin çoğu bugün fetö firarisi başta memet ali alabora, adam aylar önce gezinin tiyatro oyununu bile çekti, gezi olayları gibi aynı figürler tiyatrodaki kırmızlı kadın bile gezide var aynı kırmızılı kadın kıyafet vs.
Gezi dediğin iş ülkeyi terörize etmek için kurgulanmış planlı bir eylemdir, bu eylemin başında da osman kavala var sormuşsun ya osman kavala kim diye, işte bu, eline tencere tava alıp birbirine vurup günlerdir kafamızı şişiren grup da bunlara piyon yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 28 Aralık 2023; 1:24:37 > -
Konudaki ve diger akpliler icin mahkeme kararinin onemi yok. Onlar icin tek onemli sey rtenin dedigi. Sonuclarini, ulkeyi ne hale getirdiklerini falan hic onemsemiyorlar.
-
AİHM kararı bağlayıcı değildir, yönlendiricidir. Türk yargı kararlarını yurtdışındaki başka bir kuruma ihale etmek Türk yargısına da Türk milletine de saygısızlıktır.
-
Can Atalayı bilmemde, Osman yada yetki verdiği elemanlar fetocuları fonlamış. Amma Osman yaptı, amma yetki verdiği bi mok yedi Sjw lik yaptı bilemem. En yapılmayacak hareket yapılmış. Fonu Osman sağladığı için güme gitmiş. Bu geçiştirilecek aman ya ne var bunda diyecek bişey değil. Önüne gelenin terör örgütü elemanlarını fonlayamaması lazım zaten. Bu kadar kolay olmamalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AİHM kararı muhabbeti uzun tutukluluk süresi içindi zaten. Bu kadar tutukluluk olmaz yaa serbest bırakın yaa tutuksuz yargılayın yada cezası varsa verin diyordu AİHM si... Ama bizim ülkenin muhalifleri bakk gördün mü AİHM salın dedi hemen salına getiriyordu muhabbeti. ( Daha iç yargı yolları tükenmeden AİHM'in davaya karışmasıda bir garipti. )
Şuan ceza verdi mahkeme o yüzden AİHM'in kararı boşa düştü. Ayrıca AİHM kararlarına uymazsa ancak para cezası kesiyorlar bir yaptırım veya karara müdahale hakları yok. Zaten kararın içeriğine değil usulüne bakabiliyorlar sadece oda sözde tabii...
-
Anayasa mahkemesi karari var ve bu baglayicidir. Akp buna uymuyor. Bu AIHM kararina uymamaktan cok daha ciddi sorunlara yol acacak.
Dilli eleman ve diger partizanlara gore bu normal ama o zaman bir hirsiz ya da katil "ben mahkemeye, yargitaya uymuyorum" deyip hapise girmese olur mu? Muhalifler falan diyeceklerine su soruya cevap versinler.
-
""Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından alınmış olan grev kararının,
milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden
60 gün süreyle ertelenmesine,..."
erdoğanın imzası budur!
gezide
camide biraz içtiler
türbanlı bacımızın üstüne işediler
doları %10 arttırdılar
...
şimdi bunları söyleyen ve inanan birinin
bir eylem hakkında doğru ve mantıklı, karar ve açıklamalar
yaptığına nasıl inanayım?!
erdoğan en kolayını yaptı, bunlar vatan haini dedi
medya zaten ellerindeydi, vatan haini demeye devam etti!
daha yazılacak çok şey varda;
sonuç;
bir yalanı 40kez söylersen, sende ona inanırsın.
edit; neden ugandaya, somaliye, vs gidip fabrika açılmıyor?!
işçilik ucuz, maliyet ucuz, denizyolu açık!
bu sorunun cevabı ile mahkeme kararına uymamanın anlamı
birbirine denktir!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 28 Aralık 2023; 7:44:34 >
Bizim ülkenin muhalifleri müstemleke kafasında olduğu için batı ne derse ona biat etme kültürüne sahiptir. AİHM kararlarına uyma zorunluluğu diye bir şart yok bir türlü anlayamıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Gezi halk için barışçıl ama Erdoğan'ın ağzından salyalar saçarak halkın üstüne saldığı paralı askerleri için barışçıl değildi. Ben bir ay boyunca her gün gittim bir kere bile orada bulunmaktan başka bir şey yapan birini görmedim ama polis sanki karşısında kendi maaşını ödeyen ve anayasal gösteri düzenleme hakkını kullanan halk yokmuş da düşman devlet varmış gibi gaz bombaları, plastik mermiler, tomalar ile milyonlarca lira harcıyordu. İnsanların tepkisi de bundan büyüdü zaten. Gezinin en büyük finansörü ve planlayıcısı Erdoğan'dır. |
Simdi Gezi Olayları dediğiniz şey 1 2 kişinin planlayıp çıkaracağı birsey değil. Tüm Türkiye ayağa kalktı Turkiyenin yarısını birileri nasıl dışarı çıkartıyor? İkinci olarak Gezi Protesyltolarinin yüzde 99u barışçıl eylemdir. Yani kimseye ateş edilip , ora bura yikilmamistir aslında. Onu yapanlar her yasal eylemin içine karışıp ortalığı yıkmaya çalışan bir takım sıradan provakatorlerdir, firsatcilardir ancak geniş halk kitlelerine. Öyle kırayım dökeyim polise saldırıyor vb durumu olmadı. Kısacası ben tam olarak ne yapmışlar onu anlayamıyorum. Söylediğin sözler çok yuvarlak ifadeler. Fiziki kanıtlı olarak nasıl bir suç var ortada ? |
Konudaki ve diger akpliler icin mahkeme kararinin onemi yok. Onlar icin tek onemli sey rtenin dedigi. Sonuclarini, ulkeyi ne hale getirdiklerini falan hic onemsemiyorlar. |
Anayasal düzeni karşı gelip Cebir şiddet kulllanarak anayasal düzeni ve hükümeti yıkmaya çalışmaktan içerde heralde ikiside. Hükümet Gezi olaylarını kalkışma olarak görüyor. Muhalefete kalsa demokrasi şöleni ! Gezi olaylarını çıkarmak ve finansörlüğünü yapmaktan suçlanıyorlar. Can Atalay Taksim platformunun avukatı zaten. Osman Kavalada Solcu bir iş adamı. Can Atalay neysede Osman Kavalanın ben daha karanlık bir adam olduğunu düşünüyorum. Aşırı zenginliği ve her projenin her devlet olayının içinde olması F16 modernizasyonunda bile var adam ama aynı zamanda Abdullah Öcalana selam yollayabilecek kadar samimi olması flan garip. (Bu kadar savunanı olmasıda bana garip geliyor. Bütün ABD'si AB'si HDP'si CHP'si her hafta en az 1 kere Osman Kavala diyor ! Davalarına sürekli yabancı temsilciler geliyor büyükelçiler kapısında yatıyor flan. ) Türkiye'de binlerce içerde olan insan var iken neden sadece Osman Kavala diyesi geliyor insanın ! Elin ABD'si neden mesela Osman Kavalayı dert eder ! Onun için 85 milyon Türk vatandaşından birisi değildir diye hep merak ederim. Mesela en bastinden Doğu Perinçek bu ülkede 5-6 sene hapis yattı. Ben 1 tane temsilci 1 tane ABD'li simi 1 tane büükelçinin gelip bu admaı serbest bırakın dediğini hatırlamıyorum zamanında silivride yatarken. Veya nee komutanlar ne paşalar haksız yere içerlere atıldı FETO zamanı hiç oralı olmadı kimse ? |
Anayasa mahkemesi karari var ve bu baglayicidir. Akp buna uymuyor. Bu AIHM kararina uymamaktan cok daha ciddi sorunlara yol acacak. Dilli eleman ve diger partizanlara gore bu normal ama o zaman bir hirsiz ya da katil "ben mahkemeye, yargitaya uymuyorum" deyip hapise girmese olur mu? Muhalifler falan diyeceklerine su soruya cevap versinler. |
Gezi için %99 BARIŞÇIL EYLEM dedi ya la artık ne yazsak boş. "BARIŞÇIL EYLEM" dediği Gezi olaylarında yakılan Türk bayraklarını, camlar masası parçalanan esnafın, kapısı penceresi kırılan dükkanların haddi hesabı yok, hayır resimlerini çıkartıp gözüne sokacağım o barışçıl eylem dediği iç savaşın fotoğraflarını da değişen birşey yok olan zamanımıza oluyor bunlara ne yazsak ne göstersek boş nato kafaaaa nato mermer.. Ülkede resmen iç savaş çıkmış Gezinin ülkeye zararı milyar dolarlarla ölçülmüş adam iş makinasını alıp polisin üzerine sürmüş gelmiş "barışçıl eylem" diyor, HDP'nin teröre "halkların kardeşiliği" demesi gibi birşey bunun yaptığı. |
Bitmedi; Camide bira partileri Yarı cıbıldak deri pantulunlu herüflerin turbanlı bacımızın üzerine işemeleri Daha ne rezaletler yaşandı... |
Benzer içerikler
- cumhurbaşkanı resmi nerelere asılır
- fulbright bursu alan türkler
- ülkemiz için neler yapabiliriz
- singapur pasaportu neden güçlü
- israil asgari ücret
- 1 milyon tl eft ücreti
- adresten fay hattı sorgulama
- devletin ücretsiz yazılım kursu
- dünyanın en zengin ülkesi
- türkiye"deki gsm operatörleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X