Şimdi Ara

Can Aksoy abartı mı değil mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğiniz gibi Eskişehirde işlenen kedi vahşetinden sorumlu Can Aksoy(kişinin ismi kullanıyorum çünkü artık her yerde biliniyor)ekşi sözlük ve diğer internet platformlarında yerden yere vuruluyor.Ekşideki başlık 40 sayfa civarı diye hatırlıyorum.
    Kendi görüşümü belirteyim.İlk başta yaptığı çok büyük bir vahşet ve bu vahşetten 300 tl gibi bir ücretle kurtulacak lakin hayatı boyunca iş,aşk gibi konularda hep sıkıntı çekeceğinden cezasını yine çekecek fakat bu ergenin üzerine yazılan ekşi sözlükte
    ki 40 sayfa yazı bana insanın ne kadar ikiyüzlü olduğunu hatırlatıyor.Somali mi Yemen mi 8 yaşındaki kızla gerdeğe girip kız iç kanamadan öldüğü bir dünya burası,Amerika,İsrailin devlet terörü yaptığı onbinlerce insanı katlettiği bir dünyada bu ergenin bu kadar konuşulup,resmen fenomen haline gelmesi resmen ikiyüzlülüktür.Ki ortada bir video,ses,görüntü olmasa max gözümüzün 2 dk takılacağı bir olay olarak görüyorum.2. 3. sayfa haberlerinde olaylar bundan daha kötü olmasına rağmen neden bu kadar konuşulmuyor?Dediğim gibi Can Aksoy u savunmuyorum.Yaptığı canilik cezasız kalmamalı fakat elinizi vicdanınıza koyun bu olayın 10 mislini yapan insanlar varken bu çocuğun bu kadar konuşulup tartışılması haksız değil midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta sonra bu çocukta unutulur bu muhabbetlerde ama dediklerinizde haklısınız tabi..
  • İnsanlarımız kolay linci seviyorlar.
  • "Ben duyarlıyım, hayvan haklarını savunuyorum taam mı?" havaları işte.
  • Sadece o kadar mı? Sırf bir yılda 30,000 den fazla fil ve gergedan dişlerinden dolayı katlediliyor.Daha bunun gibi birçok canlı var.Bu olaya bu kadar tepki gösterenler acaba onlara tepki gösteriyor mu? Pek sanmıyorum.Haber sitesinde rastlasa göz ucuyla bakar belki.O da belki! Hangimiz çimleri ezmeme konusunda çok duyarlıyız? Onlar da canlı değil mi? Çimleri ezenlerin veya yere cam,plastik vb. atık madde bırakanların benim gözümde Can Aksoy'dan pek bir farkı yok.Malesef doğa bilincini,doğa sevgisini aşılayamıyoruz insanımıza.Bu doğa senin yaşam alanın.Yaşam alanını bile bile katledip,kirleten bir insanın kedi katilinden bir farkı var mıdır ki?
  • Bu konuyla ilgili imza kampanyasıda başlatılmış bulunuyor,bende bu ve bunun gibi caniliklerin önüne geçmek maksadıyla karanlığa bir mum yakmak niyetiyle imza attım.Hayvan Hakları İhlallerinin Kabahatlar Kanunundan çıkarılması ve suç Sayılmasıyla ilgili bir kampanyaydı.
    Elimden bu şekilde sosyal medya aracılığıyla destek vermek geldiği için tepkimi ve desteğimi verdim.

Onun dışında bir hafta on güne unutulur bencede ama ne yapmak gerekiyor oturup hiç bir şey olmamış gibi seyirci kalmaya devam mı etmek gerekiyor.Sadece bu konuda değil diğer meselelerde,bazı gruplar zaten saydığınız konularda da benim gördüğüm kadarıyla bu kadar gündem yapılmasa da eleştiri ve öfkelerini kendi aralarında yada sosyal medyada veya tartışma platformlarında konuşup tepkilerini veriyorlar zaten.
    Ne kadar etkili olunuyor yada ne gibi çözüm üretiliyor,ne değişiyor orası ayrı.!
  • Hayır,

1) insan kendini savunabilir , sahiplendiğiniz masum bir hayvan savunamaz.

2) Herkesin çevresinde ki bu tür durumları önleme yetisi vardır, bu olay da herkesin çevresine yakın sayılır, herkes doğal olarak önlemek ister, bu yüzden bu olay bu kada ryankı getirir.

3) Dibinizde olan bir şeyle uzağınızda olan şey aynı şey olsalar dahi aynı etkiyi yaratmaz. Tanık olduğunuz orta dereceli bir trafik kazası, haberlerde gördüğünüz ağır bir trafik kazasından daha fazla zihninizde yer eder ve etkiler sizi.Bu olay da herkesin dibinde olduğu için tepkiler normal.

4)Abartılmasına karşı çıkmak yanlış bir mantıktır. Çünkü toplumsal bilinç bu konuda bir baskı oluşturur ve daha sonra olacak olayların önüne geçmekte bir yarar sağlar. Yani bu baskı, bu sizin abartma dediğiniz şey, böyle bir caniliği bir daha ki sefere önleyebilir veya oranını düşürebilir.

Bu yüzden, abartmakta zarar yoktur,abartanı kınamakta sizi bizi cool yapmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok artık Nihat Doğan da mı....
    12 yıl önce açıldı
    YA ÇOK KOMİK DEĞİL Mİ :D
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Sadece o kadar mı? Sırf bir yılda 30,000 den fazla fil ve gergedan dişlerinden dolayı katlediliyor.Daha bunun gibi birçok canlı var.Bu olaya bu kadar tepki gösterenler acaba onlara tepki gösteriyor mu? Pek sanmıyorum.Haber sitesinde rastlasa göz ucuyla bakar belki.O da belki! Hangimiz çimleri ezmeme konusunda çok duyarlıyız? Onlar da canlı değil mi? Çimleri ezenlerin veya yere cam,plastik vb. atık madde bırakanların benim gözümde Can Aksoy'dan pek bir farkı yok.Malesef doğa bilincini,doğa sevgisini aşılayamıyoruz insanımıza.Bu doğa senin yaşam alanın.Yaşam alanını bile bile katledip,kirleten bir insanın kedi katilinden bir farkı var mıdır ki?

Tepki gostermiyor cunku bilmiyor ya da bilmek gibi bir derdi yok. Nasilsa kurkun varligini elestirip guncel hayvanseverlik yapiyor ya o ona yeter zaten. "Cimenleri ezmeyiniz" uyarisinin yanina gidip cimenleri ezmenin ve uyariyi sallamamanin kivanciyla fotograf cektiren birinin simdi "onu yolda bir bulayim gerisi bende" tavrina burunmesi ne kadar samimi acaba.

Olayin buyutulmesi derdinde degilim, buyutulsun tabi sirf eziyetten aldigi haz icin hayvani olduren biri icin. Ben videoyu bile izlemedim o ani gormek istemedigimden. Sadece hayvanseverlik ve duyarlilik makyajiyla samimiyetsizliklerini "disarida bulsam kafasini gozunu dagiticam, bi elime verseler" diyenler yolda bir kediye eziyeti gorse ne yapar yine meraktayim.

Sonucta guncel bir olayin yorumu da sosyal medyadaki insanlarin okumasina yonelik yapildigi icin kesesi bol olan comertlikte sinir tanimiyor.

Gerci her seyin hayirlisi. Simdi de ben yapmacik buldugum insanlari elestiriyorum ama en azindan dogru yolda yapmaciklar. Sayelerinde 10 olacak tepki 15 oluyor, tepkinin derecesi ve boyutu artip is ciddiye biniyor. Zaten tepki gosterenlerin cogu samimidir. Ben sadece kucuk bir kesimin tutumu icin yazdim bunu. Sanki ben samimiyet otoritesiymisim de insanlarin cogunu bununla sucluyormusum gibi gozukmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Hayır,

2) Herkesin çevresinde ki bu tür durumları önleme yetisi vardır, bu olay da herkesin çevresine yakın sayılır, herkes doğal olarak önlemek ister, bu yüzden bu olay bu kada ryankı getirir.

3) Dibinizde olan bir şeyle uzağınızda olan şey aynı şey olsalar dahi aynı etkiyi yaratmaz. Tanık olduğunuz orta dereceli bir trafik kazası, haberlerde gördüğünüz ağır bir trafik kazasından daha fazla zihninizde yer eder ve etkiler sizi.Bu olay da herkesin dibinde olduğu için tepkiler normal.

4)Abartılmasına karşı çıkmak yanlış bir mantıktır. Çünkü toplumsal bilinç bu konuda bir baskı oluşturur ve daha sonra olacak olayların önüne geçmekte bir yarar sağlar. Yani bu baskı, bu sizin abartma dediğiniz şey, böyle bir caniliği bir daha ki sefere önleyebilir veya oranını düşürebilir.

"İnsan kendini savunabilir" ne demek yahu, nasil bir mantik bu? 15 yasindaki bir kizin yapilan saldiriya verebilecegi cevap 25 yasindaki bir erkegin saldiriya verebilecegi cevapla bir mi? Kendilerini saldiridan koruyabilme yetenekleri ikisi de "insan" olarak adlandiriliyor diye nasil esit olabilir de o cumle soylenir?

Kedinin saldiriya verecegi cevapla aslanin bir mi? "Ama kedi masum ve zararsiz" diye kendini savunacaksin da kadin veya da gucsuz ve zayif bir cocuga neden kendilerinde olmayan yetileri onlara yukleyip "kendilerini korurlar" diye insana gosterilecek eziyetin tepki siddetinin az olmasini normal buluyorsun?

Kedi=gucsuz insan, aslan=guclu insan. Bir fark var mi? Her hayvan ayni gucte olmadigi gibi her insan da degil. O yuzden her kisiye "insan" deniyor diye kendisini savunabildigini sanmayin. Sonra eziyet gorunce de "ama o insan kendini savunabilirdi. Savunamadi o zaman ona daha az aciyalim" diye sacma bir mantik gelistirirsiniz

• Şimdi oğlanın neden öldürdüğünü de bilmiyoruz.Çoğu insan bilmiyor,yetkililer ve ailesi dışında.Ben videoyu izledim zaten çok kısa bir video.Oğlanın sesi gerçekten çok farklı.Uyuşturucu müptelası ya da alkolik gibi bir sesi var.Yani tam olarak zevk için mi öldürdü yoksa bilincini geçici olarak kaybetti mi ağır bir depresyon mu geçiriyor bunları da bilmiyoruz.Sosyal medyadan toplumsal baskıyı görenler,oğlanı tehdit etmeye başlıyor.Ama kapının önüne bir kap su veya süt bırakmış değildirler belki de.

Doğa bilinci ve duyarlılığı yeterince gelişmemiş bir toplumda bu kadar bir tepkiyi ben normal ve samimi bulmuyorum açıkçası.Ama tepki tepkidir sonuçta.Bu tepkiler sayesinde hayvanlar konusunda yeterli kanunlar çıkarılabilir,daha duyarlı bir toplum haline gelebiliriz.Benim demek istediğim şu;havayı,suyu kirletmenin,ağaçları katletmenin,bilinçsizce ateş yakıp yangın çıkarmanın,çimleri ezmenin,küresel ısınmaya her gün biraz daha duyarsız kalmanın, kedi öldürmekten bir farkı olmadığını belirtmeye çalışıyorum.

Ama bence bu duyarsızlığın temel nedeni ne biliyor musunuz? İnsanlardaki kibir ve kendini diğer canlılardan üstün görme özelliği.Sanki Dünya sadece insanların etrafında dönüyor mantığı.
  • ekşi sözlükte kırk sayfa yazılmış da bilmem ne, gazetelerde haberlerde bu konuyla ilgili bir iki şey dışında pek birşey okumadım zaten en fazla internet ortamında forumda bahsi geçiyor bunun dışarıda gerçek dünyada istanbulda sokakta arkadşlarım arasında esnafla muhabbette kedi vahşeti çok popüler bi konu değil, insanlar sanal ortamın gücünü kullanıyorlar burada, sanal ortam sayesinde popülarte kazanmış bir kaç güne etkisini kaybetmeye başlayacak birşey bu, sonrasında gerçek dünyada ise insanların kendileri adına daha önemli işleri var ki hatırlamayacaklar

çocuğun yaptığı canilik, bundan kat be kat kötüleri de var, afrikada özgürlüğü zincire vurulmuş insanlar pahalı kürk için öldürülen hayvanlar balina fok vahşetleri suriye filistindeki insanlık dramları, güney asyada palalarla doğranan insanlar güney amerikada habersiz olduğumuz nice katı yönetimler halen etkinliklerini sürdürüyor, ama belli zamanlarda menfi müspet reklamlar aracılığıyla bunlar sanal popülariteye kurban ediliyorlar, ve insanoğlunun iki yüzlülüğü işte bir süre sonra unutur bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0299B8CF8 -- 13 Şubat 2014; 6:00:27 >
  • Dediğiniz gibi işin içinde video olmasa bu kadar yankı vuku bulmazdı. Fakat insanların videoyu izleyip etkisinde kaldığı için bu kadar sert tepki verdiler.
  • Birde şu var,gündem değistirilmek istendi bence,bu olay sadece malzeme yoksa nerdeyse hergün bunlar oluyor neyazik.

• Daha çocukken aile içinde annemizden, babamızdan ya da abilerimizden şiddet görüyoruz.
    Okula başlıyoruz, arkadaşlarımızdan ve öğretmenlerimizden şiddet görüyoruz.
    Evleniyoruz, eşlerimizden şiddet görüyor ya da onlara şiddet uyguluyoruz.
    Televizyonu açıyoruz; meclisteki seçilmiş birbirlerine şiddet uyguluyor.
    Haberleri seyretmek istiyoruz; Türkiye'nin heryerinde cinayetler, tecavüzler, trafik kazaları sıra ile çıkıyor.
    Mahkemeler, tecavüze uğrayan çocukları "kendi rızalarıyla" diyerek suça ortak ediyor ve sapıkları aramıza salıyor.
    Herhangi bir yolda 1 saat yürüdüğümüzde, mutlaka bir şiddet olayı görüyoruz.
    Gelişmiş ülkelerde polis gören vatandaş kendisini güvende hissederken, biz polis görünce geriliyoruz.
    Takım elbize giymiş birkaç kişi ile aynı kaldırımda karşılaşırsak, şiddet görme riskine karşı kenara çekiliyor ya da yolumuzu değiştiriyoruz.
    Kurallara uymayan şoförleri uyarmak istediğimizde şiddet görüyor ve hatta cinayete kurban gidiyoruz.
    Eşcinsel olanlar hem ailelerinden hem de toplumdan devamlı şiddet görüyor ve hatta kendi kanından olan insanlar tarafından öldürülüyor.
    Yürüdüğümüz ve hakkımız olan kaldırıma park eden bir arabanın şoförünü uyarmayı ve şiddete karışmayı göze almayı cesaret ya da her işe burnunu sokmak olarak görüyoruz.

Kedi mi dediniz? Bizim daha o kediye çok yolumuz var. Onun canını savunmak için, önce kendi canımıza değer vermeli ve verdirtmeliyiz. Aksi halde o kedinin uğradığı zulüm hiçbir zaman önemli olmayacak ve onu savunan, onun için üzülen insanları şımarıklıkla suçlamaya devam edeceğiz. Çünkü o insanları suçlarken, aslında bizim de uğradığımız şiddete ses çıkarmayışlarına, bizi o kedi kadar sevmemelerine isyan ediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

quote:

Hayır,

"İnsan kendini savunabilir" ne demek yahu, nasil bir mantik bu? 15 yasindaki bir kizin yapilan saldiriya verebilecegi cevap 25 yasindaki bir erkegin saldiriya verebilecegi cevapla bir mi? Kendilerini saldiridan koruyabilme yetenekleri ikisi de "insan" olarak adlandiriliyor diye nasil esit olabilir de o cumle soylenir?

Kedinin saldiriya verecegi cevapla aslanin bir mi? "Ama kedi masum ve zararsiz" diye kendini savunacaksin da kadin veya da gucsuz ve zayif bir cocuga neden kendilerinde olmayan yetileri onlara yukleyip "kendilerini korurlar" diye insana gosterilecek eziyetin tepki siddetinin az olmasini normal buluyorsun?

Kedi=gucsuz insan, aslan=guclu insan. Bir fark var mi? Her hayvan ayni gucte olmadigi gibi her insan da degil. O yuzden her kisiye "insan" deniyor diye kendisini savunabildigini sanmayin. Sonra eziyet gorunce de "ama o insan kendini savunabilirdi. Savunamadi o zaman ona daha az aciyalim" diye sacma bir mantik gelistirirsiniz

Dediklerime pek bir mantık yürüterek cevap vermemişsiniz.

Çok basit alelade cevaplar.

Atladığınız bir nokta var ki burada zalimce katledilen bir hayvana tepki göstermek diğer haksızlıklara tepki göstermek anlamına gelmiyor.

Böyle durumlara karşı genel olarak insanlar hayvanlardan daha fazla kendilerini savunabilir, kaçabilir, yaptırımları ona göredir.

Öyle ekşici mantığıyla bakmamak lazım her şeye.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

quote:

Hayır,

Dediklerime pek bir mantık yürüterek cevap vermemişsiniz.

Çok basit alelade cevaplar.

Atladığınız bir nokta var ki burada zalimce katledilen bir hayvana tepki göstermek diğer haksızlıklara tepki göstermek anlamına gelmiyor.

Böyle durumlara karşı genel olarak insanlar hayvanlardan daha fazla kendilerini savunabilir, kaçabilir, yaptırımları ona göredir.

Öyle ekşici mantığıyla bakmamak lazım her şeye.

Ben diger haksizliklara tepki gostermedigini ya da gostermeyecegini yazmadim. Bir daha okursan benim degil kendinin atladigi noktayi gorursun. 7den 70e herkesi "insan" diye kategorilendirip sanki herkes kendini savunabilecekmis gibi dusunup hayvanlara karsi gosterilen tepkinin insanlara gosterilenden daha siddetli olmasini savunmussun ve bunu dolayli yoldan dogal bulmussun

Sana ornek veriyoruz hala "eksici mantigi, alelade cevap" diyorsun. Her canliyi tur adiyla ben degil sen kumelendiriyorsun. Olen bir insanla olen bir hayvan arasindan neden "insan kendini hayvandan daha fazla koruyabilir" iddiasiyla insana yapilan eziyete hayvana olana nazaran daha az tepki gosterelim? Oldukten sonra adamin suratini cizip az da olsa zarar vermis olsan ne suratini cizememis olsan ne? O zaman digerine de daha az uzulelim "en azindan surat cizecek kadar savunmus kendini" diye

• quote:

Şimdi oğlanın neden öldürdüğünü de bilmiyoruz.Çoğu insan bilmiyor,yetkililer ve ailesi dışında.Ben videoyu izledim zaten çok kısa bir video.Oğlanın sesi gerçekten çok farklı.Uyuşturucu müptelası ya da alkolik gibi bir sesi var.Yani tam olarak zevk için mi öldürdü yoksa bilincini geçici olarak kaybetti mi ağır bir depresyon mu geçiriyor bunları da bilmiyoruz.Sosyal medyadan toplumsal baskıyı görenler,oğlanı tehdit etmeye başlıyor.Ama kapının önüne bir kap su veya süt bırakmış değildirler belki de.

Doğa bilinci ve duyarlılığı yeterince gelişmemiş bir toplumda bu kadar bir tepkiyi ben normal ve samimi bulmuyorum açıkçası.Ama tepki tepkidir sonuçta.Bu tepkiler sayesinde hayvanlar konusunda yeterli kanunlar çıkarılabilir,daha duyarlı bir toplum haline gelebiliriz.Benim demek istediğim şu;havayı,suyu kirletmenin,ağaçları katletmenin,bilinçsizce ateş yakıp yangın çıkarmanın,çimleri ezmenin,küresel ısınmaya her gün biraz daha duyarsız kalmanın, kedi öldürmekten bir farkı olmadığını belirtmeye çalışıyorum.

Ama bence bu duyarsızlığın temel nedeni ne biliyor musunuz? İnsanlardaki kibir ve kendini diğer canlılardan üstün görme özelliği.Sanki Dünya sadece insanların etrafında dönüyor mantığı.

Çocuğun depresyonu, problemi bu kadar değerli mi? Bugün kediyi kesip işkence ederek öldüren, yarın aynısını, başka gün çok daha kötüsünü Yapar. Alışkanlık meselesi. Kendimizi korumak en doğal hakkımız değil mi? İnsanların iyilik meleği olduğunu söylemedik ki; her şeyimiz doğru bir bu yapılan yanlış demedik, neyini samimi bulmuyorsunuz bu tepkinin anlamadım.

Bi anlamı olacaksa ben de sizin umursamazlığınızı samimi bulmuyorum.

Kişinin kediyi kestikten sonraki tweeti:
    Her 4 saatte bi tecavüz suçu işleniyor, hayvanlara tecavüzde 1 numarayız. Çocuk pornosu ve ensestte ilk 5'teyiz. Ama muslumaniz içim rahat.

Bonus:
    Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum.

http://kenandabirkuyu.blogspot.com.tr/2014/02/adli-tip-uzmani-prof-dr-sevil-atasoy-un.html
    Aa ama ceza vermek istemek, kızmak hiç olur mu; arka planını bilmiyoruz psikolojisinin!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pachelbel's Canon -- 14 Şubat 2014; 0:14:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

quote:

Şimdi oğlanın neden öldürdüğünü de bilmiyoruz.Çoğu insan bilmiyor,yetkililer ve ailesi dışında.Ben videoyu izledim zaten çok kısa bir video.Oğlanın sesi gerçekten çok farklı.Uyuşturucu müptelası ya da alkolik gibi bir sesi var.Yani tam olarak zevk için mi öldürdü yoksa bilincini geçici olarak kaybetti mi ağır bir depresyon mu geçiriyor bunları da bilmiyoruz.Sosyal medyadan toplumsal baskıyı görenler,oğlanı tehdit etmeye başlıyor.Ama kapının önüne bir kap su veya süt bırakmış değildirler belki de.

Çocuğun depresyonu, problemi bu kadar değerli mi? Bugün kediyi kesip işkence ederek öldüren, yarın aynısını, başka gün çok daha kötüsünü Yapar. Alışkanlık meselesi. Kendimizi korumak en doğal hakkımız değil mi? İnsanların iyilik meleği olduğunu söylemedik ki; her şeyimiz doğru bir bu yapılan yanlış demedik, neyini samimi bulmuyorsunuz bu tepkinin anlamadım.

Bi anlamı olacaksa ben de sizin umursamazlığınızı samimi bulmuyorum.

Kişinin kediyi kestikten sonraki tweeti:
    Her 4 saatte bi tecavüz suçu işleniyor, hayvanlara tecavüzde 1 numarayız. Çocuk pornosu ve ensestte ilk 5'teyiz. Ama muslumaniz içim rahat.

Bonus:
    Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Anlamadınız sanırım demek istediğimi.Umursamaz falan değil,tam tersine fazla umursayan bir yapım var.Çok bir şey istemiyorum aynı tepkiyi birisi çevreyi kirlettiği zaman da yapsınlar.Veya fabrika bacasından çıkan kirletici dumanlara karşı da yapsınlar.Yeter ki duyarlı olsunlar.Birisi bir tane kedi öldürür,o bacadan çıkan zehir birçok canlıyı öldürür.

Ayrıca suçluyu savunmuyorum sadece bilip bilmeden toplumsal baskı yapılmasına karşıyım.Deli raporu olan adam,birini öldürse ceza almaz değil mi? Çünkü mazereti vardır.Aynısının bu kişi için de geçerli olmadığı ne malum? Öyle ya da böyle sağlıklı düşünen bir insanın yapabileceği bir olay değil karşımızdaki.
  • Başta söyleyeyim adamın Tc numarasını, adresini, babasının Tc numarası gibi şeylerin paylaşılması beni gerçekten sinir etti. Tamam vahşet işlemiştir, resimleri falan da tamam ama sen adamın bu kadar özel bilgilerini paylaşamazsın buna hakkın yok ayrıca suçtur.

Adam hastadır normal olamaz 300 tl ile yırtmamalı önce tedavi olmalıdır zira normal bir insan olamaz. Bunu yapan adam potansiyel katildir ki mesajlarından da anlaşılacağı üzere bunu yapması pek uzak ihtimal değil. Merak ettiğim için seri katillerin hayatını okumuştum zamanında çoğu bunun gibi hayvanları öldürerek, işkence ederek başladı bu işe ve çoğu da çocukluklarından gelen bir travma yüzünden bu işe yönemiştir. Bu adamında bunlardan bir farkı yok tadavi edilmeli yoksa katil olmasının önünde bir engel yok.

Normal hayatta bunun gibi biriylede aynı havayı solumak, aynı şehirde bulunmak bile istemem bir çok insanda böyle düşünüyordur yani çok kötü rezil oldu en büyük cezadır herhalde. Tedavi olmalıdır mutlaka. Yanlız idam etmeyelim

edit: bir kedi için bu kadar şey değer mi diye düşündüm ama değer çünkü bu sadece öldürmüyor o halde ölmesini bekliyor normal birinin yapmayacağı bişeyi yapıyor yani. ama idam edelim linç edelim diyenlerede bi kedi için de değmez derim sonuçta bir insan hayatı söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyX_X -- 14 Şubat 2014; 1:07:54 >
  • farklılık oluşturmak için bu vahşeti bile "ne var canım,siz hiç,karıncaya,sineğe işkence etmediniz mi?" diye savunucak hale gelmişiz yazık.bu formda iddia ediyorum.yalçın abiye çıkan,eşekle ilişkiye giren adamı bile savuncak bir kişi çıkar,en uç sapkınlıkları,cinayetleri bile savuncak hale geldik.yazık. Klasik cool yorumları: "yazık yhaa üstüne gitmeyin,psikolojisi bozuk,iste bu kadar basit nedim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.