Şimdi Ara

Camilerden Mescid-i Aksa'nın Kurtuluşu İçin Selalar Okunuyor (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
12.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kafa şişirmekten başka bir şey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iron dome (demir kubbe) sistemi hk biraz bilginiz vardır herhalde, sistem Gazze'den Hamas terör örgütünün fırlattığı roketlerin hızını, eğimini vs hesaplayarak, eğer yerleşim yerine gelecekse karşı roket fırlatıyor. Tarlaya vs düşeceğini hesaplıyorsa bırakıyor. Ama asıl özellik bundan ziyade, roketlerin nereden (hangi binadan) fırlatıldığını çok yüksek hassasiyetle tespit edebiliyor. O bölgedeki yerleşimcilere SMS vs gönderilerek uyarı yapılıyor, peki diyeceksiniz neden çocuklar vs yaralanıyor, çok büyük ölçüde "bakın Israil çocukları da vuruyor" dedirtmek için maalesef öne atılıyorlar.


    Ha, iki tarafı da sevmem, tabiri caizse birbirinden beter, ama haberlerde çokça çarpıtılıyor.


    İnsanlar sanıyor ki, Filistinliler sadece Gazze'ye sıkıştırılmış, orada yaşıyor, vs. Gidin Tel Aviv merkezde sahilde Filistinliler -ramazan harici- mangal yapıyor, yan tarafta israilliler spor yaparken. Çarşıda yanyana geziyor insanlar. Jaffa veya Yafo denilen kısımları açın bakın, youtube'da sokakta yürüyerek çekilen saatler şehiri dolaştıran videolar var.


    Uzaktan oturup klavye delikanlılığı yapmak kolay, orada Filistinlilerin -bizim zannettiğimizden farklı olarak- Osmanlı / Türkiye desteğine / hükümdarlığına vs özlemi yok. Bizi istemeyen insanlar için kendimizi paralıyoruz, sözüm ona kardeşlerimiz diye.


    Bizdeki söylemler sadece iç politikadaki "gazı" almak için, gündemde olan ve cevap verilmekten imtina edilen sorulardan kaçmak, hedef şaşırtmak, "ortak düşman" hissi yaratmak için yapılan propogandalardan başka şeyler olmadığını düşünüyorum. Böyle basit yönlendirmelere alet olmamak gerek.





  • Burada asıl çakallığı Hamas ve tayfası yapıyor. israil e attıkları füzelerin lançerleri hep sivil halkın içerisinde evlerin bahçesinde apartmanların çatılarında vs vs...


    Sen halkın içinden bu roketleri atarsan , karşındaki adamlarında ileri teknolojisi bu roketlerin çıkış koordinatını bulur ve orayı bombalar... Bu sefer de vayyy israil sivilleri vurdu... Arkadaş senin çakal hamasın sivilin içinden saldırırsa karşı tarafa, karşı tarafta saldırılan koordinata karşı saldırı yapar bu kadar basit.


    Iron Dome denilen bu çok ileri teknoloji savunma sistemi aynı zamanda karşı taraftan atılan roketin çıkış koordinatını da buluyor.


    Buna benzer teknoloji bizde de az da olsa var. Serhat Havan Tespit Radarları da bizim ordumuzda kullanılıyor ve karşı taraftan atılan havanın koordinatını bularak, ateş destek birimlerine iletip karşı ateş ile o bölgenin vurulmasını sağlıyor.


    Olaya gelecek olursak , sen korkaklık yapıp halkın içine saklanıp , lançerleri halkın içinden ateşlersen , karşı tarafta oradaki koordinatı bulup bombalar bu savaşın kuralıdır.


    İsrail Apartmanı vurdu diyor meselan haberde video da , adamlar durduk yere apartmanı bombalamaz. Mutlaka o apartmanın çatısından yanından içinden bi yerden bi saldırı olmuştur ki buranın koordinatı hesaplanıp karşı saldırı olmuştur.





  • Roumiruez kullanıcısına yanıt

    ne yapsalar mummu diksinler. 

  • Bi de şu Filistin Bayrağı ile ortalıkta dolaşanlar o bayrağın ne anlama geldiğini, nasıl meşru bir bayrak haline geldiğini bi araştırsınlarda sonra o bayrağı sallasınlar vicdanları el veriyorsa....


    Filistin bayrağı, balkan savaşları'nın hemen ardından, birinci dünya savaşı'nda savaşmakta olan osmanlı devleti'ne karşı icat olunmuş arap isyanları'nın resmi bayrağıdır.


    ilk olarak şerif hüseyin tarafından 1916'daki osmanlı devleti'ne karşı yapılan arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı.ardından 1964 yılında bayrak filistin kurtuluş örgütü tarafından filistin halkının bayrağı olarak ilan edildi ve 15 kasım 1988 yılında da yine filistin kurtuluş örgütü tarafından filistin ülkesi'nin bayrağı olarak ilan edildi.


    Şu meydanlara çıkıp o bayrağı sallayanlar neyi salladığından haberi yok.

    Osmanlı Ecdadıyız diye hava atanlar bundan 100 sene önce o bayrağı eline alan arap benim mehmetçiğimi arkadan vuruyordu haberiniz olsun.


    Yani hem Ecdad Osmanlı'ya hem Filistin'e destek vereyim yok. Ya Osmanlı'sın ya Filistin.

    Omurgalı olmak gerekir rüzgar gülü gibi bi o yana bi bu yana olmaz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 12 Mayıs 2021; 12:8:49 >




  • Tarihsel boyutu, toprak meselesi var tamamda Radikal dincilik İsrail de egemen olunca işler çığrından çıktı. Bu olaylardan rahatsız laik kesim var ama azınlıkta kaldılar ve çoğu İsrail dışında . Hangi din ve millet olursa olsun radikallik böyle birşey işte. Biri kutsala saldırır sivil öldürür diğeri sivil üzerine füze gönderir. Radikallik tüm toplumlardan sökülüp atılması gereken bir kanserdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kkke_3319 kullanıcısına yanıt

    ban yemişsiniz.

  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt

    Bu kadar çok ceza almayı nasiıl basarıyorsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu hoca göl hiç maya tutar mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.