Şimdi Ara

Camda ve Boyada Küçük Noktalar Halinde Boya Var Nasıl Temizlerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yan binaya mantolama yaptılar nasıl olduysa arabanın her yerine küçük noktalar halinde kireç sıçramış.Sileceğin (muz silecek) üstü bile bu noktalar ile dolmuş Çalıştırınca harç hurç ediyor
    Probleme gelirsek bu kireçlerden nasıl kurtulabilirim? Birisi sirke ile temizle dedi var mı daha önce deneyen böyle bir şeyi Camlarda ve kaportada var.

DÜZELTME

Kireç değil boyaymış.Camdaki boya taneciklerini çıkarmak için,sentetik tiner ve alkol denedim ona rağmen kazımak gerekiyor çıkarmak için.Boya kısmı nasıl olacak peki? Pasta cila mı yaptırmam gerek?

Oto kuaföre götürdüm alkol ile camı temizlemeye çalıştı çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiredWarrior -- 2 Temmuz 2012; 1:22:34 >

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Yan binaya mantolama yaptılar nasıl olduysa arabanın her yerine küçük noktalar halinde kireç sıçramış.Sileceğin (muz silecek) üstü bile bu noktalar ile dolmuş Çalıştırınca harç hurç ediyor
    Probleme gelirsek bu kireçlerden nasıl kurtulabilirim? Birisi sirke ile temizle dedi var mı daha önce deneyen böyle bir şeyi Camlarda ve kaportada var.

bir araç bakım firmasına 400 tl bayılıp,, o sinirle yan binadakini biraz haşlayıp sinirinizi avutabilirsiniz.

• sirke ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiner ile silin.hicbisey kalmaz.selulozik tiner di sanirim silen

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

sirke ile

Denediniz mi hiç yada yapan birini gördünüz mü?
  • Normalde kireci su temizler ama bir bezi benzin ile nemlendirip o bezle yumuşakça silin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tampondaki bu delik nasıl olur
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sirke yada sirkeli suyla yıkamak aracın kaportası ve camlarında aşırı kireçli su ile yıkamaktan kaynaklanan kireçlenmelerde işe yarar.
    sizin durumunuzda işe yarayacağını pek sanmam.
    tineri tavsiye etmem. aracın orjinal boyasında hafifte olsa solma yapar heleki aracınız siyah yada lacivert gibi koyu renklerse uzak durun. aracın sonradan boyatılmış yerlerinde ise daha fazla tahribata sebep olur.
    bence bir uzmana yaptırın ve başında durun. yapılırken kullandığı maddelerden haberdar olun zarar verici maddeler kullunmasın.
    geçmiş olsun

Edit : f klavye harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemali44 -- 30 Haziran 2012; 16:19:26 >
  • ama illa kendim yapacağım diyorsanız motorinle silmeyi deneyin derim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

sirke ile

Denediniz mi hiç yada yapan birini gördünüz mü?

sirke kirec sokucu olarak kullaniliyor mutfakta. caydanliklarda, su isiticilarinda falan temizliyor. aklima en masrafsiz ve dogal cozum olarak bu geldi. bir denemek lazim. boyaya falan bir zarari olmaz sonucta.

• hocam aynı durum bende oldu 2 hafta önce yan bina boyandı adamlar arabaya bir muşamba örtme zahmetine girmemişler ben ilk başta yıkamacıya gitti 50 tlye ilaçlı yıkarız 2 saat araba bekler hallolur dedi tam güvenemedim sonra pastacila yapayım dedim oda sonaxa sordum 150 tl dediler onada boyayı inceltir dediler burasını iyi dinle ıslak mendil evet ıslak mendille geçen pazar öğle ezanıyla başlayıp 3 arkadaş ikindi ezanına kadar bitirdik bir ara 5 kişi olduk yıkadık ıslak mendille tek tek temizledik boyaları sonra mavi bezler oluyor ya onlarla hemen kuruladık ama sonuş süperdi. bilginize
  • sirkeyle yıkamayı bende denedim daha önce arkadaşlarında dediği gibi boyaya bi zararı olmaz ama bahsettiğin olayda işe yarayacağını sanmam
  • sirkeyle yıkamayı bende denedim daha önce arkadaşlarında dediği gibi boyaya bi zararı olmaz ama bahsettiğin olayda işe yarayacağını sanmam
  • Sirke ve ıslak mendil işe yaramadı.Pazartesi yola çıkacağım bugün de düğün var vakit darlığından pasta cila veyahut yıkamacılarda 2 3 saat bekleyecek vaktim yok maalesef.
  • Sıcak suyun faydası olabilir, en azından yumuşatır.
    Sonrasında kil (clay) ile temizlenebilir sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kille çıkar.
  • Kili cama boyaya sürünce çizmez mi?
  • yok çizmez
  • quote:

Kili cama boyaya sürünce çizmez mi?

hocam arkadasın dediği kil insaatta kullanılan killerden degil, arabaların killeri sakız şeklinde oluyor bilginiz olsun.
    insaat kili alırsanız cizer:)

wd40 yaglayıcıda cıkartır..,
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Kili cama boyaya sürünce çizmez mi?

hocam arkadasın dediği kil insaatta kullanılan killerden degil, arabaların killeri sakız şeklinde oluyor bilginiz olsun.
    insaat kili alırsanız cizer:)

wd40 yaglayıcıda cıkartır..,

Bi an ne oluyor dedim sonra öğrendim

Deneyelim bakalım faydası olacak mı

Camda ve Boyada Küçük Noktalar Halinde Boya Var Nasıl Temizlerim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.