Şimdi Ara

Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
10
Favori
101.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bulaşık Makinasında Fairy tablet kullandım iyi sayılır. Bugün bitti. Yarın farklı bir marka kullanmak istiyorum. Pril in tableti kalıntı bırakmıştı bir daha almam. Şu üçü bir aradaları merak ediyorum. Makina Bosch. Geçen sene 2011 mayısda almıştım, son çıkan sessiz makinelerden. Bursa nın suyu çok kireçli değil ama çocukluğumdaki o güzel yumuşak kireçsiz suyu yok artık. Bu nedenle makinada tuz ve parlatıcı kullanmak şart. Ne tavsiye edersiniz ? Bir arkadaş hafta sonu büyük marketlerden alışveriş edin indirim oluyor yazmış. Ben indirim in: satılmayan ürünleri satmak amaçlı olduğunu düşünmüşümdür hep, promosyonlar kampanyalar ...Satılmayanı raflardan tüketmektir amaç..Tabi bence...
  • Merhaba arkadaşlar şu an itibariyle elimde almanyadan gelen Muhteşem Kokularıyla büyüleyen Lenor yumuşatıcı var almak isteyenler bana ulaşsın 5 çeşit ve her şişesi 2 lt lik daha dün geldi bana elimde son 4 adet mevcut biraz tuzlu söylemesi benden ama pişman olmayacağınızı garanti ederim bu kadar temizlik kokmak imkansız :D
    bana mesaj atın bekliyorumm
    x4 x7 ultra konsantre yumuşatıcı ben elbise spreyi olarak sıkıyorum 3 gündür beni koklayıp etkilenmeyen kalmadı mağazaya girdim herkes bu muhteşem kokunun nereden geldiğini öğrenmek için etrafına bakmaya başladı sonra beni koklamaya başladılar o kadar diyorumm


     Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manson21

    Merhaba arkadaşlar şu an itibariyle elimde almanyadan gelen Muhteşem Kokularıyla büyüleyen Lenor yumuşatıcı var almak isteyenler bana ulaşsın 5 çeşit ve her şişesi 2 lt lik daha dün geldi bana elimde son 4 adet mevcut biraz tuzlu söylemesi benden ama pişman olmayacağınızı garanti ederim bu kadar temizlik kokmak imkansız :D
    bana mesaj atın bekliyorumm
    x4 x7 ultra konsantre yumuşatıcı ben elbise spreyi olarak sıkıyorum 3 gündür beni koklayıp etkilenmeyen kalmadı mağazaya girdim herkes bu muhteşem kokunun nereden geldiğini öğrenmek için etrafına bakmaya başladı sonra beni koklamaya başladılar o kadar diyorumm


     Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?


    Bu ürünün 3 çeşidi ve sadece 3 adet kaldı tanesi 75 tl ve ürünler x4 sarı mavi pembe var elimde almanyadan almak isteyenler mesaj atsın cevaplarım 8 adet vardı satıldı son kalanlar bu üç renk ve adet sıfır daha 3 gün oldu geleli almanyadan denemeye değer..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    [size=3]Çamaşır makinesi için:
    Beyazlarda kesinlikle Ariel ve Omo.Bu iki deterjanın eline hiöbir firma su dökemez.Persil de iyi ama Ariel ve Omo kadar etkin değiller.Benim en sevdiğim deterjan Ariel Dağ esintisi.Harika bir kokusu var.Ariel'i kokusu dolayısıyla genelde bir adım önde tutarım.Yani beyazlarda ikisinden şaşılmamalı.

    Renklilerde de bu firmalara pek gerek yok.Zira renkliler pek kirli olmuyor bizde.Sadece ter kokusu vs oluyor.Ondan ben Omo'nu yan firması olan Rinso'yu kullanıyorum.Persil'in yan firması olan Tursil de güzel.Veya şu an satılmakta olan Perwoll sıvı deterjan da çok güzel.Bir ara Ariel'in de sıvı deterjanı vardı ondan da çok memnundum ama artık satılmyor.Açıkçası renkliler için o an kampanyada ne varsa onu alıyorum.En son Rinso'nun 9 kilosu 11 liraydı ondan almıştım.

    Yumuşatıcı da da bence en iyi firma Bingo.Beyaz ve pembe rengi tek kelimeyle harika.Ayrıca Bim'de satılan beyaz renkli Bulut yumuşatıcı da Bingo ile aynı kokuyor,o da güzel.Yumoş'un yeni ekstra kokuluları çıktı.Onların pembesini almıştım,kampanyada görürsem morunu alacağım.Bu ikisi de harika kokuyor.Bunun dışında Vernel'in ve Bingo'nun mavisini de önerebilirim.

    [size=3]Bulaşık makinesi deterjanları hakkındaki yorumumu diğer topiğe yazmıştım ama buraya da kopyalayayım:
    Bulaşık makinesi deterjanlarını özetlersek:

    -Firmalara genel baktığımızda Calgonit ve Pril'den şaşılmamalı.İkisi de Alman firma(Benckiser-Henkel)Pril'i ucuza almak isterseniz Bim'de satılan Bind Activit parlatıcı da Henkel'in ürünü.

    -Tuz bulaşık makinesi için önemli.Çünkü kireç barındırmaması ve reçinenin sağlam kalması lazım.Ondan en güzel tuz Calgonit.

    -Parlatıcı başa bela bir ürün.Eğer bulaşıkların kuruluğundan memnunsanız ve bardaklarda kurumuş su damlaları kalmıyorsa parlatıcı kullanmayın.Yani parlatıcının asıl amacı suyun bulaşıklardan akıp gitmesini sağlamak.Bu işlem de son durulama suyunda yapıldığından parlatıcı bulaşıklardan sadece uçarak gidiyor.Ondan sağlığa da zararlı.Makinenin kurutma performansında birebir etkilidir.Bana sorarsanız bulaşık makinenizi biter bitmez kapağını açacak şekilde çalıştırın ve parlatıcı kullanmayın.Program biter bitmez makinenin kapısını açmak kurutmada büyük başarı sağlıyor.Benim makinenin hızlı programında kurutma yok,ama kapıyı açınca hemen kuruyor bulaşıklar.Kısacası kurumama ve su damlası şikayeti olmadığı sürece parlatıcı kullanmayın veya ayarını kısın.

    -Deterjanda da 3 çeşit var.Toz-sıvı ve tablet.

    Sıvı deterjan çay artıklarını temizlemede inanılmaz başarısız.Çünkü oksijen bazlı ağartıcı yok.Geçen gün evimize gelen Calgonit yetkilisi bayan da bunu itiraf etti.

    Toz deterjan ideal ama bunda da doğru dozajı tutturma problemi var, bir de bazıları gerçekten çiziyor bulaşıkları.(suda iyi çözülemeyenler)

    Tablet deterjan ise en pratiği.Eğer tablet deterjanı doğru saklarsanız ve hazne kuruyken koyarsanız erimeme problemi de olmayacaktır.Tabletin de birçok türü var.Klasik olanlar tuz ve parlatıcı ile kullanılıyor.Bir de kombine olanlar var.Evimize gelen Calgonit yetkilisi Quantum ürününü şiddetle önerdi.Bunun patentine sahip olduklarını söyledi.Bence de Pril 7'si 1 arada ve Calgonit hepsi bir arada en iyi sonucu veren tabletler.Pril'i makine alan arkadaşıma hediye aldım bulaşıklar pırıl pırıl çıkıyor.Bendeki Calgonit hepsi bir arada tablet ise kurutmada sınıfta kaldı.Parlatıcıyı az da olsa eklemek gerekiyor.Suyunuz aşırı kireçli değilse tuz koymak gerekmiyor.

    Eve Calgonit yetkilisini çağırmamdaki sebep bardakların bir kısmında olan korozyondu.Bunun sebebi de şimdiki bardaklarda plastik esaslı malzeme kullanılmasıymış.Bir de bardakların fırınlanma derecesi de çok önemliymiş.Makinedeki yüksek ısıyla bozuluyormuş kimyevi yapısı.Yani makinenizde ve deterjanınızda problem yok dedi.Bence haklı da,çünkü bardaklarımızın bir kısmı pırıl pırıl,bir kısmı ise rezil durumda.Makine de 2-3 günde bir çalıştığına göre bardaklar dayanamıyor yüksek ısıya.Çizilme problemim ise yok,ama toz deterjan kullandığımda oluyordu.

    Tavsiyem ya tuz-deterjan kutunuz boşken bu kombine tabletlerden kullanın, ya da su sertliğinizi doğru ölçerek tuz-parlatıcı ayarı yapın ve makineyi öyle kullanın.Calgonit yetkilisi hanım tuzu hangi rakamda ayarladıysak parlatıyı da o oranda ayarlamamız gerektiğini teyit etti.Makinenizde fabrika çıkış ayarı yüksek olan değerleri mutlaka kısın.Çünkü ithal makineler (mesela Bosch)suyu anormal kireçli olan Avrupa ülkelerine göre ayarlanıyormuş.Türkiye (özellikle İstanbul'un)suları ise o kadar kireçli değil.Hatta Arçelik yetkilileri Anadolu yakasında oturanlara tuz koydurmuyormuş.Fzla yumuşak su da korozyona sebep oluyor.

    Uzun oldu biraz ama deteylı bilgi vermek gerekirse durum böyle.

    Ben de piyasaya yeni çıkan Bingo ve Bind Activit'in Almanya'dan ithal tabletini çok merak ediyorum.

    Uzak durulması gerekn firma ise Başer kimya.Yani bu ABC ve marketlerdeki fason malları yapan firma.Herşeyi rezalet.Eğer fason marka görürseniz Başer kimya mı yapmış diye bakın ve o yapmışsa almayın derim.

    Bu ürünün 3 çeşidi ve sadece 3 adet kaldı tanesi 75 tl ve ürünler x4 sarı mavi pembe var elimde almanyadan almak isteyenler mesaj atsın cevaplarım 8 adet vardı satıldı son kalanlar bu üç renk ve adet sıfır daha 3 gün oldu geleli almanyadan denemeye değer..



     Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?




  •  Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?
  • profilo bm6284 de pril tablet bitti.1 senedir kutusundq acilmamis duran finish hepsibiraradayi kullanmaya basladik.fakat her zamanki eko programinda program bittikten sonra nerdeyse tabletin hic erimeden kaldigini gordum.ayni tableti birdaha koudum gene ayni duruyordu..bende tablet attigi yere yeni bitane koyup baslattim.acaba tum tabletler boylemi cikacak...bm nin tablet eritmede bugune kadar hicbir sorununu gormedim o yuzden sorunu tablette buluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

    profilo bm6284 de pril tablet bitti.1 senedir kutusundq acilmamis duran finish hepsibiraradayi kullanmaya basladik.fakat her zamanki eko programinda program bittikten sonra nerdeyse tabletin hic erimeden kaldigini gordum.ayni tableti birdaha koudum gene ayni duruyordu..bende tablet attigi yere yeni bitane koyup baslattim.acaba tum tabletler boylemi cikacak...bm nin tablet eritmede bugune kadar hicbir sorununu gormedim o yuzden sorunu tablette buluyorum.

    Hepsi 1 Arada'nın tabletleri erime konusunda çok kötü. Hele ki üretiminden itibaren 6 ay geçtiyse vay halinize.

    Yapabileceğiniz tek şey tableti elinizle kırıp 4-5 parçaya ayırarak makineye öyle koymak. Ben de öyle kullanıyorum.

    Tablette erimeme sorunum olmadı ama bütün koyduğumda tablet yıkama aşamasından çok durulama aşamasında çözülüyor ve bulaşıklar sabunlu çıkıyor. Bir de çay bardakları sararıyor.

    Elimde son 10-15 tablet kaldı, alalı 2 sene oldu sanırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: manson21

    Bu ürünün 3 çeşidi ve sadece 3 adet kaldı tanesi 75 tl ve ürünler x4 sarı mavi pembe var elimde almanyadan almak isteyenler mesaj atsın cevaplarım 8 adet vardı satıldı son kalanlar bu üç renk ve adet sıfır daha 3 gün oldu geleli almanyadan denemeye değer..



     Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?


    Kusura bakmayın ama yumuşatıcıya 75TL verenin aklından şüphe ederim ben. Yumuşatıcıya 75TL vermem için 1 şişenin 550 yıkamaya yetmesi gerekiyor




  • Ben lenor'u Almanya'dan koliyle alıyorum bir kolide her çeşidinden 3 er adet olmak üzere toplamda 55 adet 1-1.5L yumuşatıcı var ve gelişiyle beraber 400-450€uro ödüyorum bir tanesi için 75TL çok yüksek bir fiyat bana tanesi 5-6€urodan geliyor.
  • Halam Almanyada ve ordan gelen giysiler de mis gibi kokuyor ben hangi yumuşatıcıyı, deterjanı denediysem o kokuyu bir türlü elde edemedim. En sonunda halama sordum işin ilginç tarafı o da bilmiyordu kurutma makinesindendir ya da deterjandan dedi persil kullanıyormuş deterjan olarak ama ben de kulladım persil yine o koku olmadı. Yumuşatıcı olarak ne kulladığını sormamıştım belki de bu yumuşatıcıdır eğer öyleyse halamdan gelirken koliyle getirmesini isteyeceğim

  • İnsan evindeki kokuyu almıyor. Evden bir süre uzak kaldığınızda anlıyorsunuz. Beynin alışması ile alâkalı yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    İnsan evindeki kokuyu almıyor. Evden bir süre uzak kaldığınızda anlıyorsunuz. Beynin alışması ile alâkalı yani.

    Haklısınız ama ben bu Almayadan gelen giysiler gibi kokmasını çok istiyorum yani tarif edilmez muhteşem bir koku. Ve bulaşıcı bir şey mesela bir tane o kokuda olan giysiyi dolabın içine koy bütün dolabın içi öyle kokuyor. Almanyada bunlar bizim burdaki yumuş, vernel gibi ucuz sanırım eğer uçakda yük sınırı sorun olmazsa kesin kararlıyım halama getirticem. Bu biraz görgüsüzlük olacak ama o kokuya değer
  •  Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?
  • Deneyeniniz varmı bilmiyorum Calgonitlerin erime sorunu vardı benim makina biraz eski şu Fairy nin 3 renkli bulaşık deterjanı insan üstü temiz yıkıyor hemde makinemide tertemiz yaptı biraz pahalıydı ama süper
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asewes

    Deneyeniniz varmı bilmiyorum Calgonitlerin erime sorunu vardı benim makina biraz eski şu Fairy nin 3 renkli bulaşık deterjanı insan üstü temiz yıkıyor hemde makinemide tertemiz yaptı biraz pahalıydı ama süper

    Ben kullandığım zaman hiç erime problemiyle karşılaşmadım hatta 20 dakikalık programda dahi tablet eriyordu bu konuyla alakalı youtube'a video da yüklemiştim. Bu da linki:http://m.youtube.com/watch?hl=tr&client=mv-google&gl=TR&v=HPc6ol9sJZk

    http://m.youtube.com/watch?hl=tr&client=mv-google&gl=TR&v=j45vnMSmVEk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar takım elbise ile giydiğim gömleğimin birinde birkaç tane nokta şeklinde sarı leke var sanırım ipteyken böcek lekelemiş. Yıkandı ama çıkmıyor yeni de almıştım sinirim bozuldu. Rengi bozulur diye leke çıkarıcı da uygulamadım, rengi açık mavi. %70 pamuk %30 polyester oranı var. Nasıl çıkar bu leke?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manson21

    Merhaba arkadaşlar şu an itibariyle elimde almanyadan gelen Muhteşem Kokularıyla büyüleyen Lenor yumuşatıcı var almak isteyenler bana ulaşsın 5 çeşit ve her şişesi 2 lt lik daha dün geldi bana elimde son 4 adet mevcut biraz tuzlu söylemesi benden ama pişman olmayacağınızı garanti ederim bu kadar temizlik kokmak imkansız :D
    bana mesaj atın bekliyorumm
    x4 x7 ultra konsantre yumuşatıcı ben elbise spreyi olarak sıkıyorum 3 gündür beni koklayıp etkilenmeyen kalmadı mağazaya girdim herkes bu muhteşem kokunun nereden geldiğini öğrenmek için etrafına bakmaya başladı sonra beni koklamaya başladılar o kadar diyorumm


     Çamaşır ve bulaşık makinelerinde hangi deterjan?




    merhaba ben türkiyede lenor bulamıyorum.ilgilenebilirdim ama tanesi 75 tl dediniz di mi?yanlış görmüyorum yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Arkadaşlar takım elbise ile giydiğim gömleğimin birinde birkaç tane nokta şeklinde sarı leke var sanırım ipteyken böcek lekelemiş. Yıkandı ama çıkmıyor yeni de almıştım sinirim bozuldu. Rengi bozulur diye leke çıkarıcı da uygulamadım, rengi açık mavi. %70 pamuk %30 polyester oranı var. Nasıl çıkar bu leke?

    Mesajınızı yeni gördüm lekeyi çıkartmak için domestosun rengarenk leke çıkarıcısı var ben siyahlardada kullanıyorum bir sorun yok isterseniz onu deneyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Arkadaşlar takım elbise ile giydiğim gömleğimin birinde birkaç tane nokta şeklinde sarı leke var sanırım ipteyken böcek lekelemiş. Yıkandı ama çıkmıyor yeni de almıştım sinirim bozuldu. Rengi bozulur diye leke çıkarıcı da uygulamadım, rengi açık mavi. %70 pamuk %30 polyester oranı var. Nasıl çıkar bu leke?

    Mesajınızı yeni gördüm lekeyi çıkartmak için domestosun rengarenk leke çıkarıcısı var ben siyahlardada kullanıyorum bir sorun yok isterseniz onu deneyin.

    arcelıık ne durumda ;) fotolarını koymadınız hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: GülçinGE


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAMAN_NR

    Arkadaşlar takım elbise ile giydiğim gömleğimin birinde birkaç tane nokta şeklinde sarı leke var sanırım ipteyken böcek lekelemiş. Yıkandı ama çıkmıyor yeni de almıştım sinirim bozuldu. Rengi bozulur diye leke çıkarıcı da uygulamadım, rengi açık mavi. %70 pamuk %30 polyester oranı var. Nasıl çıkar bu leke?

    Mesajınızı yeni gördüm lekeyi çıkartmak için domestosun rengarenk leke çıkarıcısı var ben siyahlardada kullanıyorum bir sorun yok isterseniz onu deneyin.

    arcelıık ne durumda ;) fotolarını koymadınız hala

    Arçelik iyi durumda dün iki kez çamaşır yıkadım ama ilkinde makinanın içinde polar battaniye vardı son sıkmada sarsıntı yapıp durdu. Sonra sorun olmadı. Fotoğraf video çektim ama youtube hesabı gerekiyormuş bilgisayar hata verdiği için açamadım. Emreye söylemiştim oda müsait değilmiş kaldı şimdilik ama sizin için fotoğraf yüklemeye çalışıcam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.