Şimdi Ara

çamaşır makinesi ne önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklaşık 9 yıllık bekarlıgımdan kalma indesit camasır makinesi kullanıyordum, makinenin içinden garip bir koku geliyordu bir süredir, ben de lastiğinden süphelenip aldını kaldırdıgımda epey bir küf yaptıgını gördüm, onu temizlemek için lastiği cıkarayım derken lastiğin çevresinden bir yay çıktı :) sanırım makineyi açmadan lastiği ve yayı geri takmak mümkün değilmiş. ben de servis cagırıp 200 300 lira vereceğime yeni makine almaya karar verdim. sizden tavsiye rica ediyorum.

1. aslında kurutma makinesi de istiyor eşim ancak ikisi bir arada makineler için hep olumsuz yorumlar var. kurutmalı camasır makinesi tavsiye ediyor musunuz?

2. arçelik, beko , samsung pek tavsiye edilmemiş ayrıca indesit ve hoover da tavsiye edilmiyor, o yüzden bu markalara bulaşmak istemiyorum

3. genel görüş lg nin iyi oldugu yönünde, ayrıca çevremde bosch kullanıp memnun olanlar var. bu iki markaya bakısınız nasıldır, model tavsiyeniz varsa alırım.

malum camasır makinesiz evde yaşamak zor oldugundan, bir hafta on gün içinde bu arayısı sonlandırmam gerekli, yardımlarınızı rica ediyorum, teşekkür ederim.

• Sorularınız oldukça temel düzey olduğu için -bu tür basit soruların cevapları forumda mevcut araştırıp bulun reaksiyonuyla- forumun bu konularda deneyim sahibi üyeleri tarafından cevaplanmaya değer bulunmayacaktır. Bu tür konularda daha spesifik, daha fazla teknik ayrıntı içeren sorular polemik başlatmaya değer bulunuyor genellikle.

Ben sizin durumunuza düştüğünde yani açtığı konu, sorduğu sorular cevap verilmeye değer bulunmadığında üzülen bir forum üyesi olarak ve haddim olmayarak kısaca yardımcı olmaya çalışayım.

1. sorunuzda haklılık payınız var. Ancak gerekli bakımları (kurutma esnasında biriken havları belli aralıklarla temizleyerek vb.) aksatmadan kullanabildiğiniz kurutmalı çamaşır makineleri de mevcut diye biliyorum. Belli markaların nispeten pahalı ürünleri bunlar. Ben de kurutmalı makine yok. Ama bilgim bu yönde.

2. sorunuzda da haklılık payınız var. Ama okuduğum yorumlardan edindiğim izlenime göre Hoover markası oldukça kalitesiz bir beyaz eşya markası gibi görünüyor.
    Diğer yandan Türk malı beyaz eşya markaları hakkında biraz olumsuz ön yargı sahibiyim. Ama Arçelik ve Vestel'in yaygın servis ağları, belli bir fiyat düzeyinin üzerinde kaliteli ürünleri ve beklentiyi düşük tuttuğunuzda müşterisini mutlu eden ürünleri mevcut.
    İndesit Ariston'un alt markası gibi bir şeydi başlarda ama sonradan Ariston markasının çatısını oluşturan Merloni şirketi adını İndesit olarak değiştirdi. Ben 8 yıldır İndesit kullanıyorum, bir kaç küçük tamirat dışında yolda bırakmadı. Öncesinde de Ariston vardı. Aslında belli bir kalite düzeyleri var ama bu ürünlerin kullanım ömürleri diğer çoğu beyaz eşya markasında olduğu gibi maksimum 10 yıl gibi geldi bana. Ek olarak biliyorsunuz Ariston Türkiye'den çekildi. Garanti işlemlerini Vestel'a aktardılar. Aslında bunun avantajı da var dezavantajı da. Avantajı Türkiye'den çekildiği için piyasadaki Ariston ürünlerinde güzel indirimler mevcut. Bir bakıyorsunuz Altus, Regal vb. 3. sınıf markalarla aynı fiyat düzeyinde 10, 12 kg kapasiteli A+++ Ariston markalı çamaşır makineleri var. Dezavantajı ise ileride herhangi bir parçası değişmesi gerektiğinde bu parçanın tedarik edilmesinin zor olabileceği. Ayrıca ürünü yeni satın almış ama beklediğini bulamamış kullanıcı yorumlarıyla da karşılaştım.

3. sorunuza gelirsek ben Samsung ve LG'nin beyaz eşyalarına pek fazla güvenemiyorum. Türkiye piyasasına geç girmelerinden dolayı (Öncesinde köklü bir beyaz eşya üretimi tecrübeleri var mıydı emin değilim.) henüz ideal seviyede güven stabilitesi sağlayamamış da olabilirler bende. Yanı sıra bu Güney Kore markalarına yönelik olarak Avrupa markalarından daha fazla olumsuz yorumla karşılaştığımı düşünüyorum. Ayrıca LG'nin direct drive motor teknolojisine odaklanan reklam anlayışını forumda deneyimli arkadaşlar biraz sahtekarca görüyor. Haksız da değiller çünkü makinenin en az arızalanan parçasına 10 yıl motor garantisi diye gereğinden fazla vurgu yapıp makinenin geneline 3 yıl garanti desteği sağlamak bu izlenimi doğuruyor.

Çoğu kullanıcı arasında genel olarak Avrupa markaları revaçta. Electrolux-AEG, Bosch-Siemens-Profilo vb. markaların Ülkemizde yaygın servis ağları, uzun yıllara dayalı teknolojik altyapı birikimleri ve bunlara bağlı olarak kullanıcılarda oluşturdukları yüksek düzeyli bir güven algıları mevcut. Ayrıca ek garanti hizmeti sağlamaları da cabası. (Ek garanti de neymiş demeyin gerçekten ihtiyaç olabiliyor. İndesit çamaşır makinemin ek garantisinin son haftasında kazan değiştirdiler.)

Özetle, ben Electrolux-AEG, Bosch-Siemens-Profilo markalarının beklentinize ve bütçenize uygun bir modelini tercih etmenizi öneririm. Bir de bunların ötesinde Miele diye bir marka var. Bütçeniz el verecekse bir bakın. Renault, Peugeot, Wolkswagen, Toyota, Honda vb. markaların yanında Rolls-Royce gibi bir marka algısı oluşturmuş durumda bende.

Son olarak şu uyarıyı yapayım. Günümüzde bir çok beyaz eşya modeli sahip olduğu zengin teknolojik özellikler nedeniyle kullanım sırasında belirli bir bilinç ve hassasiyet gerektiriyor. Kullanacak kişiye göre ya zengin özellikleri olan bir model, ya da çok fazla özelliği olmayan bir model tercih etmelisiniz.

Umarım tercih edeceğiniz ürünü sorunsuz kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 26 Mayıs 2019; 5:20:2 >

• hocam öncelikle cevabın ve yardımların için teşekkür ederim. bugün 2 mağazaya baktım, senin yazınla birlikte kafamda biraz şekillendi. samsung ve lg den vazgeçtim. bugün arçelik ve bosch bayisine gittim, arçeliğin önerdiği model 9103 wf - 2450 tl veya 9103 yp- 2300 tl (wf olan modele göre biraz program farkı var ve wifi baglatısı yok). forumdan okudugum ve arkadasların arçeliğin en iyi modeli oldugunu soylediği 9147 modeli makine ise 3300 tl. hepsi peşin fiyatlar.

bosch bayiisi ise tek bir model üzerinde durdu - 6 serisinden wat24480tr modeli, peşin 2500 dedi ancak daha da uyguna 2400 civarına alabilirim.

bu makineler 9kg lik modeller, şikayetvar a baktığımda iki model için de şikayetler havada ucusmus. arçelikte sesli calısma problemi , bosch da da paslanma problemi varmış genellikle.

elimdeki indesitten cok memnunum 10 yıldır bir kere servis cagırmadım en sonunda kendim bozdum makineyi :) varsa indesitten bir model tavsiyen onu da alırım. veya arçelik-beko arasında senin tercihin ne olurdu?

• Dostum öncelikle kusura bakmayın, şu an yeniden teferruatlı bir mesaj yazamıyorum. Bahsettiğiniz Arçelik, Beko ve İndesit markaları hakkında görüşümü yukarıda belirttim. Önceliği Electrolux-AEG, Bosch-Siemens-Profilo markalarına vermenizi öneririm. Bahsettiğiniz markalarda ısrarcıysanız İndesit değil de aynı grubun üst markası olan Hotpoint-Ariston’un FCPR 12440 modeli var GittiGidiyor’da satışta. Piyasaya göre oldukça uygun. Bu fiyata değerlendirebilirsiniz. Ama garanti, yedek parça vb. konularda sorun yaşama ihtimaliniz de aklınızda bulunsun. Arçelik ve Beko hakkında bir öneri de bulunamayacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru hocam ilk mesajında aslında genel görüşünü belirtmişsin. Tekrar teşekkür ederim yardımın için. Büyük ihtimalle arçelikten vazgeçeceğim, önerdiğin Hotpoint modelini veya bir bosch-siemens modeli almayı düşünüyorum. İyi günler dilerim.
  • Wat 24480tr modeli yerine profilo cmg120dtr modeline bakın çok daha ucuza aynı kalitede mal almış olursunuz.

• sagolun hocam, bosch - Wat 24480tr karsılıgı yazdıgınız profilo modeli mi acaba? markada calısan bir arkadasımdan bosch-siemens ve profilonun birebir aynı oldugunu duymustum, o da bu üçünden alırsanız profilo alın diyordu. arada sanırım 300 tl gibi bir fark olacak. en geç perşembeye kadar alımı yapmam gerekli, o yüzden evime yakın hangisinin bayiisi denk gelirse ve mantıklı fiyat verirse ondan alacağım hocam, yardımın için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sculptor S kullanıcısına yanıt
    Ufak tefek program farklılıkları dışında pek fark yok alt yapı aynı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
  • bende arastiriyorm camasir makinesi:
    -kurutmali modeller pratik geldi ama yogusturma yaparken soguk su kullaniyormus, bosa israf.
    camasiri bsh grubu, kurutmayi grundig isi pompali dusunuyorum. bunlarda guzel kampanya oluyor hepsiburadada ara sira.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.