Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: wholelottared , nickimsonikimsi , nickimsonikimsi Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 12 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.943
Cevap
452
Favori
2.681.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyaz esyanin kargo teslim aninda mi kontrol edilmesi gerekir yoksa kutuyu acmadan servisi mi beklemek gerekir? genelde kargo elemanlari beklemeden gidiyor, tutanak turulmiyor, servisin actigi urun hasarliysa, degisim hakkimiz oluyor mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaz eşya yı kargo ile satın almak sıkıntılı
    servisin getirip kurması daha doğru olacaktır.
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Arçelik ve Eskişehir için konuşursak, benim Hatay'dan aldığım makine borusan kargo ile direk servise gönderildi. Servis te randevu alıp kurulumu yaptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi css2005 -- 19 Haziran 2019; 17:37:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

    3883 kt tamburunun ne olduğu konusunda bilgin varmı acaba ? Bende gidip baktım dün akşam ama bayideki adam da bilmiyordu. Tek işi Arçelik en iyisi diyip diyip makineleri övdü durdu :)



    Tambur galvanize.

    Bu arada Arçelik'in eski üretim 8 kg tamburu 118 lt idi, yenileri 102 lt'ye düşmüş. Yani yeni serilerde tambur oldukça küçük. Eğer çamaşır makineniz de küçük tamburlu değilse almanızı önermem. Arçelik alacaksanız minimum 9 kg seriyi veya 3886-3887 seri ürünleri tercih edin.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi tambur 102 lt olmuş. Benim çamaşır makinesi Profilo 7 kg .
    Artık ya galvanize olmasını önemsemicem bunu yada Grundig gdu 82 alıcam yada kısa bir süre daha araştırmaya devam edicem.

    Arçelik’in tavsiye ettiğiniz o modelleri bana göre yüksek olduğundan, ücrette o seviyeye çıkmak istemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    3000 TL üzerine daha çıkmayı düşünmüyorum.

    Grundig için dediğiniz gibi olumlu referanslar mevcut, arçelik modelinide grundig modeline bakarken listeme aldım.

    Temel özelliklerde birbirine yakın cihazlar gibi duruyor.
    Tambur malzemesi gibi iç mekanik özelliklerinde ayrışıyor olabilirler ama onunla ilgilide bir bilgi bulamadım.
    3000 TL altı düşünüyorsanız alabileceğiniz en kaliteli ve yüksek performanslı kurutma makinesi bu olur:
    https://www.epttavm.com/item/62869959_aeg-t7dbe835-a--8-kg-isi-pompali-kurutma-makinesi?gclid=EAIaIQobChMIgszszu314gIVRed3Ch13bg3cEAYYAiABEgIp_fD_BwE

    Genel malzeme kalitesi, filtreleme sistemi, tambur hacmi ve dokusu, nevresim ve tamburda yünlü kurutma programı olması, kurutma süresi avantajları var. Tek dezavantajı A+ olması.




  • Biz de çocuklardan dolayı eve kurutma makinesi almaya karar verdik. Fakat bu makineler hakkında hiçbir bilgimiz yok. Konuyu da biraz okuduğum kadarıyla ve fiyat açısından da ben Grundig GDH80 (hepsiburada da 2100 TL) alalım istiyorum.

    Fakat kayınvalide de Arçelik 3880 KT modeli var ve çok memnun. Tabi hanım da Arçelik markasından dolayı illa ki o olsun istiyor. Grundig de Arçelik garantisinde ama bunu anlatmak biraz zor oluyor tabi :)

    Enerji sarfiyatını çok fazla düşünmüyorum. Sizlere sorum şu: Bu iki makinanın kalite olarak aralarında 1600 TL'ye değecek kadar kalite farkı var mıdır? Ses açısından kıyaslarsanız Grundig çok daha fazla mı ses çıkartır?

    Ve son sorum 30 Haziran'dan sonra fiyatlarda genel olarak bir artış olur mu?
  • Arkadaşlar Grundig GDH 80 modelinin iki ayak arası dıştan dışa ölçüsünü nereden bulabilirim? Kullanan arkadaşlar var ise ölçme imkanı olur mu? Yada Ankara da gidip cihazı görebileceğim bir yer var mı? Koyulacak dolap sıfıra sıfır gibi olacak. O yüzden mutlaka ölçü öğrenmem lazım :(  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • androkolik kullanıcısına yanıt
    Sıfıra sıfır olursa bu makine için risk oluşturabilir. Yerinden kayıp devrilebilir. Sabitleme imkanınız yoksa bu şekilde kullanmanız doğru olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ki bu dolaba bir şekilde sığdırmak zorundayım :) Sırf bu ölçü yüzünden arçelik 3870 bile almayı düşündüm. 53 cm derinliği var. Ama gdh varken ona daha fazla para vermek istemiyorum. Makina nın altındaki yerin derinliği 50 cm. Bir kere yerine koyulduktan sonra makina nın kıpırdayacak yeri olacağını da sanmıyorum :) Çünkü yükseklik de 85 cm. Direk çamaşır makinası üzerine de koyamıyorum çünkü musluk var. Musluğun üstünde ki bir hizadan başlaması gerekiyor kurutma makinesinin koyulacağı yer. Resim ekliyorum daha iyi anlaşılır sanırım. Daha önce den bi arkadaş da burada bunun gibi birşey yapmıştı. Mdf rafın alt köşelerine l menteşe atarak sağlamlaştırmıştı.

     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androkolik -- 20 Haziran 2019; 13:28:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • androkolik kullanıcısına yanıt
    Kurutma makinesinin derinliği 65,4cm olarak verilmiş Bu durumda bizim kurutma makinesiyle sanırım aynı ölçülerde. Bizim makinesinin de arka duvarla arasında bir parmak mesafe var ve bu şekilde duvardan ön ayağa kadar ölçünce 57 cm çıkıyor. Yani 50 cm derinlikteki rafın üzerine olmaz. Ama böyle bir durumda o rafın altına genişlik olarak aynı ama derinlik olarak tam dolabın derinliğinde bir raf kestirip vidalarsanız alttan da önceki sayfalardaki arkadaşın yaptığı gibi dört köşeden L parçasıyla sağlamlaştırıp önde kalacak boşluğa da yine aynı genişlikte ve 14cm derinlikte bir raf kestirip bunu da altına vidaladığınız rafın ön üst kısmına vidalarsanız kurutma makinesini rahatça yerleştirebilirsiniz.

    Edit: daha anlaşılır olması çizdim.
    Mavi ile çizdiğim olması gereken ölçüdeki raf bunu kestirip makineyi koyacağınızın rafın altına vidalıyacaksınız ve altından da L aparatlarla dört köşeden sabitleyeceksiniz. Mavi izle çizdiğim rafın üstündeki makineyi koyacağınız raf öne doğru kısa geldiği için o boşluğu da doldurma için kırmızı ile çizdiğim parçayı alttaki rafın üstüne üstteki rafı olması gereken ölçüye getirecek şekilde kestirip vidalıyacaksınız. Yani dolabınızın ölçülerini 64x65 olarak düşünürsek vekurutmayı koyacağınoz raf da 50x65cm ise mavi ile gösterdiğim parça 64x65cm ölçülerinde olacak. Kırmızı ile gösterdiğim parça da 14X65cm ölçülerinde olacak.


     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 20 Haziran 2019; 15:27:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Eğer olmuyor ise bende sizin dediğiniz gibi yapacağım. Ama o parça arka tarafta olacak ki görselliği bozmasın. Sizin makina neydi hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar selamlar,

    10 yıllık samsung direct drive çamaşır makinemizin tambur ve/veya arka kazan kırılmış (servisin söylediği bu,1100 tl onarım ücreti istediler maalesef).

    bunun üzerine yeni bir çamaşır makinesi ihtiyacımız oluştu.

    internette gezinirkenhttps://www.hepsiburada.com/hoover-hl14102-d3-s-a-10-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-HBV000004Y6OW şöyle bir ürüne denk geldim.bu ürünü kullanan var mıdır aramızda,tavsiye eder misiniz ?

    başka tavsiyelere de açığım.marka takıntım yok,direct drive özelliği önemli benim için ve 8-9-10 kg'lık bir makine lazım.bütçe max. 2200 tl.


    herkese iyi forumlar.




  • androkolik kullanıcısına yanıt
    Evet raf sanırım çıkabiliyor bu durumda o rafı çıkarıp yerine uygun ölçüde mdf bir parça kestirip alttan da L aparatlarla vidalayıp sağlamlaştırsanız da olur yine de ne kadar kalın olursa raf o kadar sağlam olur yapılan iş. O yüzden iki rafı birbirine vidalamak daha güvenli olur. Bizim makine de beko d81hpe aynı firmanın ürünü olduğu için ölçülerin de benzer hatta aynı olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun makineniz şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam daha cihazı almadım :) Sizin cihaz 59.8 olarak göstermiş derinliği. Gdh 80 de 65.4 demişler ne hikmet ise. Acaba kapak kalınlığını da mı dahil edip yazdılar onu bilmiyorum işte. Çünkü bazı markalar derinlik ve maksimum derinlik diye belirtiyor kullanım kılavuzunda. Şimdi derinliği 60 olan(Toplam derinlik 63.9) çamaşır makinamın ayakları arası mesafeye baktım 46 cm geliyor dıştan dışa. Şu gdh 80 i ankara da bulabileceğim yer olsa birşeyler kestirmek ile uğramamış olacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • androkolik kullanıcısına yanıt
    Kullanma kılavuzunda da 59,8 yazıyor ama ben ölçtüğümde kapak dahil 63cm geliyor kapaksız da 61cm çıkıyor. İki ayak arası mesafe baştan başa 50cm ama en doğru ölçüyü makineyi kullananlar verir yalnız sizin raf zaten çıkabildiği için bunu sorun etmenize gerek yok mobilyacıda doğru ölçüde rafı anında kestirip alabilirsiniz. Hem de makineyi o kadar ucu ucuna denk gelecek şekilde servisin de kuracağını pek sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bilgiler için. Aldım makinayı :) Servis ile bir görüşeceğim kuruluma gelmeden önce ölçü alabilir miyiz diye. Ona göre kurulum yerini ayarlamam gerekiyor diyeceğim. Çünkü onlarda boşuna gelmiş olurlar. Onlar gelmeden ben L leri güzelce hallederim. Arkada da bi 3-5 cm boşluk bırakırım elektrik kablosu ve tahliye hortumu için. Cuk diye oturur inşallah makina :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androkolik -- 20 Haziran 2019; 23:23:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bosch WTW85410TR modelini almayi dusunuyorum.. tavsiye edermisiniz? yada bosch camasir makinesi uzerine kurulacak baska bir model tavsiyeniz varmi?
  • MaTaDoR1970 kullanıcısına yanıt
    Ben bunun siemens olanını kullanıyorum 5 gündür. Enerji kullanımı falan uygun. Wt45w410tr modeli. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt
    Bu makinenin ses düzeyi düşük galiba. ses düzeyi düşük başka şiemens modeli var mı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.