Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (301. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.086
Cevap
524
Favori
2.956.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: emraherarslanoglu

Bahsettiğiniz makinalar b sınıfı ve pompasız, yani 2 katı enerji ve odaya ısı yayma sorunları var. Elektrik faturanız A+ larda 1-3 yılda kullanım miktarınıza bağlı aradaki farkı kapatır... Ama illa bunlar derseniz kurutma performansı iyi ve aynıdır.

Yıllik ortalama 500kw elektrik sarfiyatı diyor. Bunu nasıl hesapliyorlar bilginiz var mı? Tek makina çalıştırma kaç kw acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben 3880 den memnunum. 5 aydır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.

Servis ağı yaygın ve Eskişehirde kaliteli bir servisleri var. Ben onun için Arçelik tercih ediyorum.

Ama kimseyi de etkilemek istemem.

Profilo KM8350CTR bu model üzerinde karar kıldım ancak stokta bulmak zor oluyor. alabileceğim, güvenebileceğim bir yer , satan birileri veya bu paralara alternatif öneriler varsa, siemens veya bosch veya profilo olabilir, yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim.
  • 2.el electrolux edh3498rdl kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Mevcut 5kg bosch çamaşır makinesi üzerine konulabilir mi? Çamaşır makinesi üst tabla derinliği 50cm. Kurutma makinesinin ayak ölçülerini verebilen olursa çok memnun olurum.

Orijinalden alıntı: anoktacan

merhabalar, bosch marka çamaşır makinası aldım. üzerine kurulum için bosch siemens profilo grubundan almam gerekiyormuş.
    Profilo KM8350CTR bu model üzerinde karar kıldım ancak stokta bulmak zor oluyor. alabileceğim, güvenebileceğim bir yer , satan birileri veya bu paralara alternatif öneriler varsa, siemens veya bosch veya profilo olabilir, yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim.

Bu bilgi nereden ? Bende de bosch çamaşır makinası var, arçelik kurutma alsam üzerine kurmayacaklar mı yani?
    Tam olarak aynı düşüncedeydim. Bosch üzerine arçelik 3886 KT alacaktım. Arçelik ve Bosch servisleriyle konuştum.Arçelik servisi eskiden yapıyorduk artık o işlere girmiyoruz dedi. Sebebi olarakta bosch makina arıza yaşadığında, malum Türkiye'deki garanti - ürünün arkasında durma durumları, bosch servisinin bunun üzerine arçelik kurdurmuşsunuz o yüzden garanti dışı kalır gibi çamura yatmaları ve sonrasında insanların arçeliği kuran servislere bu durumu şikayet etmelerini ileri sürdü.Aynı şekilde Bosch servisiyle konuştuğumda da boyutlarının ve birbirine bağlantı yerlerinin çoğu zaman tutmadığı, bu yüzden makina üst kapağında ekstra işlem yapıldığını ve garanti süresi içerisinde servisin gelme durumunda kullanıcı hatası şeklinde sonuçlanabileceğini söyledi.Bir dolap alınıp üst üste konulabilir dedi. Daha şimdiden çamura yatan servis gelince neler yapmaz. Bu yüzden böyle bir karara vardım.

• Dostlar merhaba,

Çamaşır makinesinden hiç anlamıyorum, Max. 2.500 TL kadar bir bütçem var.

Uzun Ömürlü, ses yapmayan, Bizi uğraştırmayacak, çamaşırı tertemiz kokusuz yapacak bir makineye ihtiyacımız var. Min 7 kg olmalı.

Önerilerinizi Bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CFB2806D -- 8 Nisan 2018; 13:59:16 >

Orijinalden alıntı: Guest-4CFB2806D

Dostlar merhaba,

Çamaşır makinesinden hiç anlamıyorum, Max. 2.500 TL kadar bir bütçem var.

Uzun Ömürlü, ses yapmayan, Bizi uğraştırmayacak, çamaşırı tertemiz kokusuz yapacak bir makineye ihtiyacımız var. Min 7 kg olmalı.

Önerilerinizi Bekliyorum.
    Merhaba, sessizlik sizin için öncelikli olduğundan Whirlpool üretimi Hotpoint-Ariston FCPR 10430 veya gri alternatifi Hotpoint-Ariston FCPR 10431 modellerini şiddetle tavsiye ederim. Bire bir kullanma fırsatı bulduğum için gerçekten şu ana kadar gördüğüm en sessiz çamaşır makinesi. Yıkamada artık her inverter motorlu cihaz sessiz fakat bu cihaz 1400 devir hızında sıkma işleminde sadece 68 db. En yüksek devirde gece yarısı çalıştığına şahit oldum, inanın kapı kapalı olmasa bile neredeyse hiç ses duymazsınız. Şu Hotpoint internet sitesine biraz daha fazla özen gösterse keşke, insanlar daha kolay ulaşabilseler incelemek istedikleri cihazlara. İnternetteki görsellerinde deterjan gözünün altı oyuk gözüküyor ama gerçekte orada bir kapakçık var ve bence daha şık duruyor. Kesinlikle bu iki cihazın diğer orta/üst cihazlardan daha kalitesiz olduğunu düşünmüyorum, fiyatı da cabası. Düşünenlere gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Şunu da ekleyeyim bence diğer orta/üst sınıf Avrupa üretimi cihazlardan tek eksiği işçilik detaylarının biraz daha zayıf olması. Sadece benim kullandığım cihaza da denk gelmiş olabilir ama kullanım panelinin altında olan plastik birleşim yerinde hafif bir eğrilik vardı. Bunun dışında da bir eksisi veya kötü yönünü görmedim.

• @CAN@ kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit ayırıp detaylı bir cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Aklım da bulunsun bakacağım, Fakat tercihim daha bilindik markalar dan yana olacak, Atıyorum Bosch, Samsung, Siemens gibi.

Orijinalden alıntı: anoktacan

Tam olarak aynı düşüncedeydim. Bosch üzerine arçelik 3886 KT alacaktım. Arçelik ve Bosch servisleriyle konuştum.Arçelik servisi eskiden yapıyorduk artık o işlere girmiyoruz dedi. Sebebi olarakta bosch makina arıza yaşadığında, malum Türkiye'deki garanti - ürünün arkasında durma durumları, bosch servisinin bunun üzerine arçelik kurdurmuşsunuz o yüzden garanti dışı kalır gibi çamura yatmaları ve sonrasında insanların arçeliği kuran servislere bu durumu şikayet etmelerini ileri sürdü.Aynı şekilde Bosch servisiyle konuştuğumda da boyutlarının ve birbirine bağlantı yerlerinin çoğu zaman tutmadığı, bu yüzden makina üst kapağında ekstra işlem yapıldığını ve garanti süresi içerisinde servisin gelme durumunda kullanıcı hatası şeklinde sonuçlanabileceğini söyledi.Bir dolap alınıp üst üste konulabilir dedi. Daha şimdiden çamura yatan servis gelince neler yapmaz. Bu yüzden böyle bir karara vardım.
    Bizim çamaşır makinasının garantisi bitik ama bir bakayım ;)

• Ben de az önce Profilo KM8350CTR A++ 8 kg Çamaşır Kurutma Makinesi nı n11 den sipariş verdim,döviz kuru bu şelikde gittiği müddetçe fiyatlar katlanarak artacak.hayırlısı artık inşallah memnun kalırız.
    Ben sadece Electroluxte var zannediyordum Woolmarkı, o sebeble Türkiyede satılan ürünlerden Bosch ve Arcelikte de olduğunu yazmıştım..

www.hepsiburada.com
    Grundig GDH 80 Y A+ 8 Kg 16 Programlı (Isı Pompalı) Kurutma Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/grundig-gdh-80-y-a-8-kg-16-programli-isi-pompali-kurutma-makinesi-p-MTGRUGDH80

7 yıl garanti nedeniyle bu iki makina arasında kaldım. Merak ettiklerim ;

1. Isı pompalı ile yoğunlaştırmalı arasındaki farklar, avantaj/dezavantajlar nelerdir?

2. B sınıfı ile A+ arasında aylık faturada ortalama ne kadar fiyat farkı çıkar?

3. Bu ürünlera baktığımda şuan piyasaya göre uygun gibi görünüyor ama geçmiş fiyatlarını bilmiyorum, ürünleri fiyatları bu açıdan uygun mu?

4. 1600 ₺ üst sınır olmak üzere hangi kurutma makinesini neden önerirsiniz?

Her türlü cevap ve bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

Biz Galatasaray Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet’in Galatasaray’lı çocuklarıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

https://www.hepsiburada.com/grundig-gdc-70-7-kg-16-programli-kurutma-makinesi-p-MTGRUGDC70

https://www.hepsiburada.com/grundig-gdh-80-y-a-8-kg-16-programli-isi-pompali-kurutma-makinesi-p-MTGRUGDH80

1. Isı pompalı ile yoğunlaştırmalı arasındaki farklar, avantaj/dezavantajlar nelerdir?

3. Bu ürünlera baktığımda şuan piyasaya göre uygun gibi görünüyor ama geçmiş fiyatlarını bilmiyorum, ürünleri fiyatları bu açıdan uygun mu?

Hocam hangi modelde karar kıldınız. Bende GDH 80 modelini almak istiyorum.
    Intel Core i7-14700K | MSI MPG Z690 CARBON WIFI | G.Skill Trident Z5 RGB 32GB (2x16) 6400 MHz DDR5 CL32 | ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X | Samsung 990 Pro 2 TB M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 2 TB XLR8 CS3040 M.2 NVMe Gen4 x4 | PNY 1 TB XLR8 CS3140 M.2 NVMe Gen4 x4 | Asus ProArt PA602 E-ATX | MSI MEG Ai1300P PCIE5 ATX 3.0 1300W 80+ Platinum | Corsair iCUE H150i ELITE LCD Display Liquid CPU Cooler | Razer Blackwidow Elite | Razer Viper Ultimate | Sony DualSense Wireless Controller | SteelSeries Arctis 7 2019 Edition | Samsung HW-Q990D 11.1.4 Dolby Atmos Soundbar | LG OLED C1 48" 4K 120hz G-SYNC | Unifi Dream Machine SE + U7 Pro Max | Thrustmaster T300RS GT + Thrustmaster TH8A |

• Selam arkadaşlar, ben de ne alabileceğime karar veremedim.
    d 70 hp (230 kwh) 1400 tl
    d 80 hp / 3880 kt (230 kwh) 1700 tl
    d 86 hp arasında kararsız kaldım. (167 kwh) 2300tl

Kendi çamaşır makinem profilo ama profilonun kurutma makinesini almama gerek yok sanırım, bekolar da ona denk görünüyor, şekil olarak daha güzel kapağı cam olduğundan.

Fiyatlar da belli, yaz ortası yaz sonu fiyatlar düşer diye düşünüyordum ancak döviz artıyor o yüzden düşme göstermezler mi acaba muallaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isilc -- 16 Nisan 2018; 23:53:10 >

• kendorf kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

Karar vermem genelde çok uzun sürer, işi bilenlere sordum cevap bekliyorum. Umarım bu işten anlayanlar yorumlarda o zaman alırım. Hepsiburadaki yorumlar güzel gibi. Aldığım zaman yazarım yine.

Biz Galatasaray Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet’in Galatasaray’lı çocuklarıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

www.hepsiburada.com
    Grundig GDC 70 7 Kg 16 Programlı Kurutma Makinesi Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/grundig-gdc-70-7-kg-16-programli-kurutma-makinesi-p-MTGRUGDC70

www.hepsiburada.com
    Grundig GDH 80 Y A+ 8 Kg 16 Programlı (Isı Pompalı) Kurutma Fiyatı

Merhabalar,
    Isı pompalı kurutucuların bir çok avantajı var. Bu konuda daha önce bu teknolojiyi detaylı konuşmuştuk ama özetlemek gerekirse en büyük avantajı düşük elektrik tüketimi ve çamaşırları yıpratmadan kurutmaya olanak sağlaması diyebiliriz. Herhangi bir dezavantajı yok.

Elektrik tüketimi konusu kullanımınıza göre değişecektir, fakat enerji etiketinde yer alan değerlere bakarak kabaca yıllık hesaplama yapabilirsiniz.

Fiyat konusunda bugün için güncel olarak Arçelik 3870 KT modeli bütçenize uyan, temel özellikleri barındıran güzel bir model. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: isilc

Selam arkadaşlar, ben de ne alabileceğime karar veremedim.
    d 70 hp (230 kwh) 1400 tl
    d 80 hp / 3880 kt (230 kwh) 1700 tl
    d 86 hp arasında kararsız kaldım. (167 kwh) 2300tl

Kendi çamaşır makinem profilo ama profilonun kurutma makinesini almama gerek yok sanırım, bekolar da ona denk görünüyor, şekil olarak daha güzel kapağı cam olduğundan.

Fiyatlar da belli, yaz ortası yaz sonu fiyatlar düşer diye düşünüyordum ancak döviz artıyor o yüzden düşme göstermezler mi acaba muallaktayım. Yardımcı olursanız sevinirim. Tşk.

Merhabalar,

Öncelikli olarak Beko D 86 HP modelini tavsiye ederim. Elektrik tüketimi oldukça düşük. A+++ olmasına rağmen A++ olan Profilo KM8350CTR modelinden daha kısa sürede kurutma yapabiliyor. Eğer Beko D 86 HP modelini tercih etmeyecekseniz Arçelik 3870 KT modelini tercih edip daha uyguna halledebilirsiniz. Eğer almakta niyetiniz varsa, hiç beklemeyin alın derim. Fiyatların düşmesi değil aksine bir durum yaşanması kuvvetle muhtemel.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.