Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.086
Cevap
524
Favori
2.956.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
  • yani bence alınabilir. Zira ben 3897'i yaklaşık 15 gündür arıyorum ve hiçbir yerde yok. Neden olmadığını da anlamış değilim. Online Alışveeriş sitelerinde de yaklaşık 7 ile 10 iş günü kargo süresi gözüküyor. Bi gariplik var bu işte...

Bosch WTY88740TR
    Siemens WT48Y740TR
    Elektrolüx EDH3498RDL
    Elektrolüx EDH3897SDW

Bosh la siemens ayni makine ama hiç mi fark yok aralarında?

Siz olsaniz hangisini önerirdiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: talipb

Electrolux edh3897 sdw bunu alın bütçe yetiyor ise

Ne gibi farklar var dostum digerleriyle? Değer mi bu fiyat farkına. bosh way24840 modeli çamaşır makinam var. Ayrıca elektrolükxte ekstra garanti fiyatı ne kadar? Toplamda 7 yıl garanti oluyor mu? Birde elektrolüx ün Aeg ile bu makinaya eşdeğer modeli ne dostum?

Siemens WT48Y740TR  

Bosch WTY88740TR

Bunlar aynı makina birbirinin muadili... malzeme kalitesi açısından aynı mıdır?
    Bu iki makina stoklarda mevcut ve bulunuyor.

Aeg T96699IH
    Elektrolux EDH3897SDW

Bunlarda aynı mı? Birbirinin muadili mi?
    Aralarında malzeme kalite farkı var mı? Varsa hangisi daha iyi? Aeg ve Elektrolux ün bu modelleri internette pek stok yok. Nereden bulabilirim istanbulda?

Son olarak yukardaki 4 makinanın özelliklerini barındıran ve en az kapasitesi 8 kg olan miele marka hangi modeli önerirsiniz? Mielede parfüm eklenen modellerde varmış. Bunlar hangi modeller. Dostlar dediğim gibi kurutma makinası iyi bir ürün almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İstanbul avrupa yakasında Aeg , Elektrolux ve miele yi en uygun nerede bulabilirim. Bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Miele T 8860 WP Kurutma Makinesi 3390 tl
    Miele TKG 440 WP Kurutma makinesi 3690 tl

Sizce iki üründe elektrolüx aeg bosh ve siemens in özelliklerini kapsar mı? Mielenin bu iki ürününün artisi var mi diğerlerine göre? Ve mielenin bu iki modelindeki fiyat farkına değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazurat -- 4 Eylül 2014; 10:23:56 >

• Kurutmalı çamaşır makinesi alma kararımdan sonra hangi marka almalıyım sorusundayım. Arçelik'ten her ne kadar servisi iyi olsa da teknolojinin yeterli olmadığını okudum vazgeçtim. Bayiler ayrı alırsanız Bosch siemens alın, yoksa LG, AEG, Electolux diyor. AEG kullananlar var mı, yıkama kurutma kapasitesi hakkında yorum yazabilirse sevinirim.

Saygılarımla

Orijinalden alıntı: lazurat

Dostlar alınca iyi bir kurutma almak istiyorum.

Siemens WT48Y740TR  

Bosch WTY88740TR

Bunlar aynı makina birbirinin muadili... malzeme kalitesi açısından aynı mıdır?
    Bu iki makina stoklarda mevcut ve bulunuyor.

Aeg T96699IH
    Elektrolux EDH3897SDW

Bunlarda aynı mı? Birbirinin muadili mi?
    Aralarında malzeme kalite farkı var mı? Varsa hangisi daha iyi? Aeg ve Elektrolux ün bu modelleri internette pek stok yok. Nereden bulabilirim istanbulda?

Son olarak yukardaki 4 makinanın özelliklerini barındıran ve en az kapasitesi 8 kg olan miele marka hangi modeli önerirsiniz? Mielede parfüm eklenen modellerde varmış. Bunlar hangi modeller. Dostlar dediğim gibi kurutma makinası iyi bir ürün almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İstanbul avrupa yakasında Aeg , Elektrolux ve miele yi en uygun nerede bulabilirim. Bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Miele T 8860 WP Kurutma Makinesi 3390 tl
    Miele TKG 440 WP Kurutma makinesi 3690 tl

Sizce iki üründe elektrolüx aeg bosh ve siemens in özelliklerini kapsar mı? Mielenin bu iki ürününün artisi var mi diğerlerine göre? Ve mielenin bu iki modelindeki fiyat farkına değer mi?

Bu sorularınccevaplarını bendemmerak ettim
    EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak

• Kurutma makinelerinin önündeki en büyük engel "yer" sorununu bir şekilde çözseler. Şöyle katlanabilir falan yapsalar ^^

+8 yıl garanti de varmış ama 660 tl fiyatı. Zaten bütceyi fazlasıyla aştım.

Makine
    -8 kg
    -parfüm ekleme
    -buharla düzleştirme var.

mieleden sonra elektrolüx EDH3897SDW modeli vardı 2600 TL ye. +4 yıl garantisi 175 TL idi. Yani maliyeti 2775 tl olacaktı. Bende 3690+215= 3905 tl ye miele aldım. 9 kiloluk bir üst modelde fırçasız motor ve 1 kg lık farktan ötürü fiyat farkı 1000 Tl idi. Miele çamaşır makinesinin son serisi maki aları fırçasız motor ama kurutma makinesinde T1 serisin en son modelinde bu motoru koymuş.

Miele ve Elektrolux arasında 1270 tl fark var. Giriş seviyesi T1 modelde ise buharla kırışıklık düzeltme yok.

Aeg desen hiç bir yerde bulamadım.

bosh siemens elini sallasan buluyosun. Her maazada var.

İnsallah doğru bir seçim yapmışımdır. Daha makina gelmedi. Gelince izlenimlerimi paylaşırım..

• Yerim yok, çamaşır makinesiyle üstüste koymamın bi zararı olur mu, genelde böyle kullanıldığını duydum? Birde evde kedi köpek besleyenler için iyi olduğunu duydum, kıyafetlerin üzerinde kalan tüyleri temizliyormuş, her modelde olan bişey midir?

Orijinalden alıntı: shockwave error

Kurutma makinelerinin önündeki en büyük engel "yer" sorununu bir şekilde çözseler. Şöyle katlanabilir falan yapsalar ^^

Ya da kocaman ama balkonsuz dairelere bir çamaşır odası veya kurutma makinesi için yer ayırmayı akıl edemeyen mimarların diplomalarını ellerinden alsalar.

Orijinalden alıntı: ottoserdar

ısı pompalı a sınıfı iyi bir f/p ürünü yokmu tavsiy edcek 2500 tl n arkadaş çok pahalı 1500 tl civarı alınacak cihaz varmı?

akakce.com
    Arçelik 3885 KT A++ 8 kg Çamaşır Kurutma Makinesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/camasir-kurutma-makinasi/en-ucuz-arcelik-3885-kt-fiyati,577699.html

2 yıldır sıfır sorun kullanıyorum. tavsiye ederim.

• İstanbul içi heryere *YETKİLİ SERVİS HİZMETİ*
    Orjinal parça ve garanti belgeli, tam teşekkürlü arabalı ekiplerle bakım onarım ve yetkili servis hizmeti.
    Miele--Gaggenau
    Arçelik--Beko--Altus
    Bosch--Siemens--Profilo
    LG--Samsung
    Vestel--İndesit--Hotpoint/Ariston
    TELEFON: 0530 746 08 33 (09:00<>19:00 saatleri arasında)
    Kombi & Hidrofor & Boyler/kazan>>ECA-Bosch-Buderus-Vaillant-Viesmann-Baymak-Protherm-Demirdöküm-Ariston-İmmergas ve Her marka Klima
    TELEFON: 0530 746 08 33 (09:00<>19:00 saatleri arasında)
    *!!!Forum üyelerine ekstra indirim kolaylığı sağlanacaktır!!!
  • Forumda beğenilen aeg87695 ve Electrolux 1486hdw birini almak istiyoruz. Acikcasi 1486hdw ekonomik fiyatiyla çekici geliyor. Teknik bilgiler sitesinde eksik verilmiş. B sinifi diye geçiyor. Ancak yikamada A+++ olduğunu düşünüyorum çünkü benzeri 1486gdw o şekilde. Sikma ve kurutmada b dir zaten. Forumda Kullanicisi varmi acaba? Kurutmalilarin tüketim hesaplari nasil yapiliyor.87695e gore yillik fazladan ne kadar kwat tuketir? Acikcasi devamli kurutma yapmayacagiz. Aeg87494 alacaktik. Ancak kisin bazen kullanalim diye kurutmali istiyoruz.CM+ kurutma alsak cok tuzluya cikiyor.bin tl butceli makinalar cok müsrif. 1486hdw nin o kadar müsrif olduğunu sanmıyorum. 1486yi alirsak pişman olurmuyuZ? Yikama programları yeterli gelirmi?
    Kullanicilardan, vr musaitse Candogan ustaddan paylasim bekliyorum.
    Herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 13 Eylül 2014; 0:28:42 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

L87695WD modeli 9kg yıkama; ardından 4,5+4,5kg olarak 2 posta kurutmada 6,12kw harcıyor. Sebebi de sıkmasının 1600 devir olması.

EWW1486HDW ise 8kg yıkama; ardından 4+4kg olarak kurutmada 6,48kw harcıyor. Sıkması 1400 devirli.

AEG nin avantajı 20dk 3kg yıkama; 1,5kg için 1 saat yıka+kurut programları bulunması; yıkamada daha sessiz, sıkmada devir yükselmesine rağmen aynı ses seviyesinde kalması; direct spray su püskürtmeli yıkama özelliği şeklinde özetlenebilir.

Electrolux'te bu özellikler olmayacak. Sorun değil derseniz alabilirsiniz.

Geçen yıl yeri olmayan eski okul arkadaşıma aldırdım, bir sorun yaşamadı. Memnunum diyor.

Kurutmalı makinelerin kronik sıkıntıları şunlardır;
    - Kurutma makinesine göre işlem daha uzun sürer
    - Kurutma esnasında ortaya çıkan tiftikler ve havlar kazanda kalır.
    - Sıkıldığı gibi kurutmaya geçtiği için ve kurutma için daha yüksek sıcaklık kullanıldığından kırışıklıklar daha fazla olur.
    - Kazan plastik hammaddeli olduğundan ilk vadede koku olur, zamanla azalır.
    - Isı pompalı cihazlara göre sarfiyat bariz olarak daha yüksektir.

Eğer bu farkları bilerek ve çamaşırları doğru ayırarak kurutursanız sorunları minimuma indirirsiniz.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Paylasimlariniz icin tesekkur ediyorum.
    Aklimda kalan sorular şöyle;
    1486HDW sadece yikama olarak kullanildiginda A+++ midir? Kardeş modeller Aeg87494 yada 1486gdw ye kiyasla yikama tüketimi ne kadar fark etmekte?
    1486hdwnin 1286lew,1486gdw gibi kisa yikama programları yokmu, yani yikama makinesi olarak onlardan eksiği çok mu?.
    Son olarak da kurutmada kisa yika-kurut programi ne kadar sürüyor?
    Diğer farklarini güzel ozetlemissiniz.Bu sorularima da cevap bulursam yarin kampanyadan birini almak istiyorum Candogan üstad...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul37 -- 13 Eylül 2014; 18:45:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

GDW'deki 14dk, spor ve kot gibi özel programlar kurutmalı versiyonunda yok. Bunların yerine kurutma programları eklenmiş.

Electrolux'lerde time manager özelliği var. Yani standart programların süresi ile 8 kademeli oynanabiliyor. Dolayısıyla makinede 15dk hariç 35, 45, 60dk, 1,5 saat, 2 saat gibi bütün yıkama süreleri oluşturulabiliyor. Kurutma ise sensörlü olduğundan makineye bağlı. Eğer 1-2kg civarı acil çamaşır lazım olursa tahminen yıkama ile kurutma toplamda 1-1,5 saat civarına kadar geri çekilebilir.

AEG L87494FL modeli öko Lavamat, yani tasarruflu bir seri. Yanlış hatırlamıyorsam ekonomik program A+++ sınıfından %30 daha az enerji harcıyordu.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.