Şimdi Ara

Call of Duty: Warzone [ANA KONU] (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.786
Cevap
122
Favori
404.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da 100 mbps internetle normalde 35-50 pingle online oyun oynarken, Warzone'da 70 görüyordum. Şimdi Samsun'da Turkcell'in dandik internetindeyim (16mbps varla yok arasında, istikrarsız bir bağlantı) ve 90-110 ping. Eğer Türkiye'nin yurtdışı çıkışlarında sorun olsaydı, diğer oyunlarda da olurdu. Activision, yine Balkanların doğusunu takmadığını bize gösterdi.

Oyunda kafa çıkaran avantajı mevcut, pingi en düşük olan her türlü kazanıyor. Ben ölüm ekranında yeniden oynatmaları izlerken spreylediğim, mermiyle delik deşik olması gereken adamın benden önce sıkmaya başladığını ve benim mermilerin bazen hiç ateş edilmediğini görüyorum. Yani saniyenin 10'da birinden daha fazla bir lag mevcut. Bu da şu demek: sıktım demeyeceksiniz çünkü bilemezsiniz. Kime merminin isabet ettiğinden, edip etmediğinden dahi emin olamıyorsunuz. Rekabette dezavantajı geçtim, insanı psikolojik olarak da etkiliyor: paranoya ve kendi yeteneğinden şüphe ettiriyor.

Oyunda Pakistan ve Gambia bayrakları bile var kimlik kartlarında, neden Türkiye bayrağı yok? As bayrakları reis kafasında biri değilim ve milliyetçilikle uzaktan yakından alakam da yok ama nedir bu hakikaten?

Ses kurgusu kötü, katmansız ve kalitesiz: mermi vızıltıları, kendi ayak sesleriniz ve çömelme/eğilme sesleri dışında sık sık duymak zorunda olduğunuz hemen her ses kalitesiz ve doğal değil. Oyunun yazılımı problemli, bir çok sesi kafasına göre oynatmama veya sesleri yanlış oynatma hataları çıktığından beri var. Özellikle ayak seslerini duyamıyorsunuz. Bazense bazı zeminlerde aşırı abartılı ayak sesinizden başka seslere odaklanamıyorsunuz. Bazı alanlarda ses tonu ve yankısı çok kötü. Yani ses hakkında saatlerce yazabilirim bu oyun sözkonusuysa.

Sadece Warzone oynamak için 90gb indirmenin mantığı nedir? IW ve Activision'ın insanı bilinmezliklere gark eden bir aptalca hareketi.

Tipik Activision açgözlülüğü ve hırsı: herşey ama herşey istisnasız pahalı ve işe yaramaz, insanı çileden çıkarıp zorla aldırmaya, almadığınız sürece bezdirmeye çalışma politikaları. R E C U R R E N T U S E R S P E N D I N G Tanrı olsaydı şimdiye Activision'ın belasını verirdi zaten.

En önemli 2. mesele ise; performans berbat. Rezalet demem daha doğru. Çamur gibi bir görüntü, LOD ve kenar yumuşatma berbat. Pencerelerdeki aktif yansıma kare hızınızı yerlere indiriyor ve daha kötüsü, pencereleri kırarsanız, termallere yakalanıyorsunuz. Yansımalı yüzeylerde SSR, tüfet ve bombalardan çıkan ışık, kıvılcım ve duman efektleri, partikül kalitesi, doku kalitesi; HERŞEY berbat. Oyunda hedef seçmek, düşük çözünürlükte zor ve 1060, RX570 veya üzeri ekran kartınız yoksa 1080p'yi bile unutun. Vizibilite FHD altında yok denecek kadar az, küçük ekranda FOV artırmadan hiçbir oyunda zevk alamazsınız ve habire ölür durursunuz. FOV artırdıkça da görüntü kalitesi düşüyor ve dolayısıyla performansınız artıyor. 120 FOV size yaklaşık %7 performans artışı sağlar normal FOV'ye göre.

Oyunda bir görüntü gürültüsü (noise) mevcut, ne yapsanız gitmiyor, eser miktarda olsa da kalıyor. Işık çizimi ve motorda mı sorun var, anlamadım ama gitmiyor gitmiyor gitmiyor! Ray Tracing kartım yok, denemedim ama olsa dahi RT mi açacaksınız o gitsin diye?

Son olarak, loadout sistemi güzel ancak çok kolay istismar edilebilen (ve aktif olarak edilen) bir şey. Battle Royale olmaktan çıkıyor, 150 kişilik CoD lobisi olup çıkıyor oyun sana. Kimin fikriydi oyuna 6000$e loadout eklemek acaba? 8500 yapmışlar ama yine ucuz. Eşya, silah bulma ve ekipmanı donanma evresi (loot phase) bir Battle Royale oyununda olmazsa olmaz, belki de en zevkli kısım ama komple anlamsız kılıyor loadout. CoD olduğu için kendilerinden bir dokunuş yapmak, diğer BR oyunlarından farklı olmak istemelerini anlıyorum ama, 10.000$ olmadıkça ve bu yukarda yazdığım özellikle ses kurgusu, grafik performansı, vizibilite ve bağlantı istikrarı sorunlarını çözmedikleri sürece ne MW alırım, ne de bu oyunu tekrar bilgisayarıma kurarım.

Oyunu sevenler sevmeye devam edebilir ancak bu yukarda yazdıklarımın gerçekliğini inkar edemezsiniz. Pubg'de hile olmasa bu kadar üzülmezdim çünkü gerçekten Warzone'u beğenmiştim. Call of Duty ve Battle Royale yanyana, 150 kişi falan ooohooo. Gaz gaz gaz...bu halde işte oyun şimdi.

• Valla en büyük derdim adam görememe ve yer yer ping sorunu 50-55 arası oynuyorum zaman zaman dediğiniz gibi 50 ping olmasına rağmen anlık karşımda ki adama bir tane mermi denk gelmiyor. Onun dışında adam göremiyorsun ve buna birde hileciler ekleniyor tam bir kaos oluyor, 2k'da 120-140 fps alıyorum 1080ti ile yine adam göremiyorum bundan diğer arkadaşlarımda muzdarip.
    Karakterde kamuflaj skini şu çalılıklı olan skin olduğunu düşünüp ormanlık alanda görünmemesini anlarımda şehir olan bölgelerde de görünmüyor.
    Hadi tamam bunu da geçtim adam görmemeyi bir kenara bırakalım armor sistemi getirmişsin Apex Legends'den görüp yanına envanterine 5 tane alabiliyorsun ve armor dediğin seni biraz canlı tutar sanki yokmuş gibi iki kişi sana sıktımı kurtulma şansın cover alsan bile sıfır. Teke tekte de adam seni önce görmüşse yine sıkıntı bir şarjör mermi ile hemen düşüyorsun, birde buna ping eklenince buyurun cenaze namazına, kocaman harita yapmışsın o kadar geziyosun o kadar loot yapıp emek veriyosun ne arkandan gelenin ayak sesini duyuyorsun ne de başka bişey, adam gelip iki mermide alıyor seni. Nerde Battle Royale, Kocaman haritaya var ama sanki Team Deathmatch oynuyorsun. Karakter bu kadar çabuk düşmemeli armoru güçlendirmeleri lazım, armoru güçlendirip kişi sayısını 100'e çekmemeliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion_Army -- 27 Mart 2020; 18:10:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaş neden duo mod getirmiyorsun bir zararı mi var getirmenin anlam veremiyorum apex de boyle sıkıntı vardı

• Ölünce ağlayan küfür edenler yüzünden oyunu bıraktım oynayan arkadaşlara şimdiden sabır diliyorum, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 10:36:41 >
  • devmanetihad kullanıcısına yanıt
    merhaba oyuna bağlanma ekranında donup kalıyor paket loss 2000 küsürlere ıkıp iniyor ama oyundaki kişilerin seslerini duyabiliyorum arada oyuna giriyor arada girmiyor ama çoğunlukla girmiyor.nat type moderate idi.upnp açarak open oldu ama gene girmiyor sunucuya.Türknet kullanıcısıyım.
  • Warzone 3 silah getirecekler loadoutuda nerfleyecekler diye 15 gb patch indirtmek de nasıl bir olay anlayamadım. MW'si olanlara ayrı patch sadece warzone'a sahip olanlara ayrı patch yaptırır. Normalde 2 gb geçmeyecek patch yerine saatlerdir 15gb gereksiz dosya indirmeye uğraşıyorum o da inmiyor 1.5mbitten 50ye 100e düşüyor durduk yere. O kadar severek oynuyodum şu karantina günlerinde bugün soğudum oyundan.
  • korsan067 K kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulabildiniz mi acaba ?

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    Oyunu bırakacağına sesli iletişimi kapatabilirdin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar discordda yaklaşık 6 kişiyi warzone oyuncusu çıkıyor isteyen olursa discord linkini yollayabilirim samimi güzel bir otamımız var ortalama yaşlar 25
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedPyro

Oyunu bırakacağına sesli iletişimi kapatabilirdin.
    Sesli kapalı zaten adam chat den küfür ediyor onu nasıl kapatıcaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 3Korner1Penaltı

Ankara'da 100 mbps internetle normalde 35-50 pingle online oyun oynarken, Warzone'da 70 görüyordum. Şimdi Samsun'da Turkcell'in dandik internetindeyim (16mbps varla yok arasında, istikrarsız bir bağlantı) ve 90-110 ping. Eğer Türkiye'nin yurtdışı çıkışlarında sorun olsaydı, diğer oyunlarda da olurdu. Activision, yine Balkanların doğusunu takmadığını bize gösterdi.

Oyunda kafa çıkaran avantajı mevcut, pingi en düşük olan her türlü kazanıyor. Ben ölüm ekranında yeniden oynatmaları izlerken spreylediğim, mermiyle delik deşik olması gereken adamın benden önce sıkmaya başladığını ve benim mermilerin bazen hiç ateş edilmediğini görüyorum. Yani saniyenin 10'da birinden daha fazla bir lag mevcut. Bu da şu demek: sıktım demeyeceksiniz çünkü bilemezsiniz. Kime merminin isabet ettiğinden, edip etmediğinden dahi emin olamıyorsunuz. Rekabette dezavantajı geçtim, insanı psikolojik olarak da etkiliyor: paranoya ve kendi yeteneğinden şüphe ettiriyor.

Oyunda Pakistan ve Gambia bayrakları bile var kimlik kartlarında, neden Türkiye bayrağı yok? As bayrakları reis kafasında biri değilim ve milliyetçilikle uzaktan yakından alakam da yok ama nedir bu hakikaten?

Ses kurgusu kötü, katmansız ve kalitesiz: mermi vızıltıları, kendi ayak sesleriniz ve çömelme/eğilme sesleri dışında sık sık duymak zorunda olduğunuz hemen her ses kalitesiz ve doğal değil. Oyunun yazılımı problemli, bir çok sesi kafasına göre oynatmama veya sesleri yanlış oynatma hataları çıktığından beri var. Özellikle ayak seslerini duyamıyorsunuz. Bazense bazı zeminlerde aşırı abartılı ayak sesinizden başka seslere odaklanamıyorsunuz. Bazı alanlarda ses tonu ve yankısı çok kötü. Yani ses hakkında saatlerce yazabilirim bu oyun sözkonusuysa.

Sadece Warzone oynamak için 90gb indirmenin mantığı nedir? IW ve Activision'ın insanı bilinmezliklere gark eden bir aptalca hareketi.

Tipik Activision açgözlülüğü ve hırsı: herşey ama herşey istisnasız pahalı ve işe yaramaz, insanı çileden çıkarıp zorla aldırmaya, almadığınız sürece bezdirmeye çalışma politikaları. R E C U R R E N T U S E R S P E N D I N G Tanrı olsaydı şimdiye Activision'ın belasını verirdi zaten.

En önemli 2. mesele ise; performans berbat. Rezalet demem daha doğru. Çamur gibi bir görüntü, LOD ve kenar yumuşatma berbat. Pencerelerdeki aktif yansıma kare hızınızı yerlere indiriyor ve daha kötüsü, pencereleri kırarsanız, termallere yakalanıyorsunuz. Yansımalı yüzeylerde SSR, tüfet ve bombalardan çıkan ışık, kıvılcım ve duman efektleri, partikül kalitesi, doku kalitesi; HERŞEY berbat. Oyunda hedef seçmek, düşük çözünürlükte zor ve 1060, RX570 veya üzeri ekran kartınız yoksa 1080p'yi bile unutun. Vizibilite FHD altında yok denecek kadar az, küçük ekranda FOV artırmadan hiçbir oyunda zevk alamazsınız ve habire ölür durursunuz. FOV artırdıkça da görüntü kalitesi düşüyor ve dolayısıyla performansınız artıyor. 120 FOV size yaklaşık %7 performans artışı sağlar normal FOV'ye göre.

Oyunda bir görüntü gürültüsü (noise) mevcut, ne yapsanız gitmiyor, eser miktarda olsa da kalıyor. Işık çizimi ve motorda mı sorun var, anlamadım ama gitmiyor gitmiyor gitmiyor! Ray Tracing kartım yok, denemedim ama olsa dahi RT mi açacaksınız o gitsin diye?

Son olarak, loadout sistemi güzel ancak çok kolay istismar edilebilen (ve aktif olarak edilen) bir şey. Battle Royale olmaktan çıkıyor, 150 kişilik CoD lobisi olup çıkıyor oyun sana. Kimin fikriydi oyuna 6000$e loadout eklemek acaba? 8500 yapmışlar ama yine ucuz. Eşya, silah bulma ve ekipmanı donanma evresi (loot phase) bir Battle Royale oyununda olmazsa olmaz, belki de en zevkli kısım ama komple anlamsız kılıyor loadout. CoD olduğu için kendilerinden bir dokunuş yapmak, diğer BR oyunlarından farklı olmak istemelerini anlıyorum ama, 10.000$ olmadıkça ve bu yukarda yazdığım özellikle ses kurgusu, grafik performansı, vizibilite ve bağlantı istikrarı sorunlarını çözmedikleri sürece ne MW alırım, ne de bu oyunu tekrar bilgisayarıma kurarım.

Oyunu sevenler sevmeye devam edebilir ancak bu yukarda yazdıklarımın gerçekliğini inkar edemezsiniz. Pubg'de hile olmasa bu kadar üzülmezdim çünkü gerçekten Warzone'u beğenmiştim. Call of Duty ve Battle Royale yanyana, 150 kişi falan ooohooo. Gaz gaz gaz...bu halde işte oyun şimdi.
    1. 80ms oynuyorum 2000'e yakın öldürme sayım mevcut. Sunucularda hiçmi sorun olmuyor dersen arada bir oluyor haklısın.
    2. Türkiye bayrağı neden yok sorusuna gelince oyunun kutulu versiyonun satışı ülkemizde yasak.
    3. Sesler 40-50 oyundan sonra alışıyorsunuz ve kullandığım ses boost.
    4. Oyunun nerdeyse bütün multiplayer haritaları birleşip tek harita yapılmış ve 90 gb olması normal değilmi ?
    5. Thermal veya uavden şikayet ediyorsanız bunlara ait perkler mevcut.(Nasıl görünmeyecegin vs)
    6. Oyunda zorunlu alcağın veya p2wlik gram durum bulunmuyor.

@War Rock Oyunda f10'la uçak sesini f11'le sesli iletişimi kapatabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badchucky -- 27 Mart 2020; 19:19:7 >

Eğer oynadığın squad dan bahsediyorsan, solo oynayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: RedPyro

Eğer oynadığın squad dan bahsediyorsan, solo oynayın.
    Hayır chat bölümünde o an sunucuda kim varsa yazabiliyor rakip oyuncularda yazabiliyor herkesin yazdığı görünüyor.

Bizde niye yazmıyor hocam ? Normal oyunda vardı o .

• Tek başıma oyun sarmıyor 20 yaşındayım 63 levelim discord üzerinden oynamak isteyen olursa pm atabilir mi
  • Hosuma giden oyunlardan kesip birlestirip bir kolaj yaptim.

Guncel Kill rekorum 19 oldu ve yine o macida kazanamadim ama benim aptalligimdandi

İyi seyirler

Platform PS4

• paket loss 200 300 hattra 2000 bile oluyor bazen sucunuya girmiyor ölünce tekrar doğmuyor takılıyor bekliyor.wireless kapalı ping yapacak veya interneti sömürecek kimse yok bir türlü çözemedim ayrdımcı olabilecek varmı . nat type open bu arada
  • son gelen güncelleme inmiyor, 150-160 kbps arası gidiyor şuan ve arada internet yok deyip duruyor internette sıkıntı olmasa da. sizde durum ne?
  • Arkadaşlar merhaba, normalde son patch gelene kadar sadece arada masaüstüne atma sorunu yaşıyordum fakat güncellemeden sonra Dev Error 6328 hatası almaya başladım oyunun ana menüsüne erişemiyorum bir türlü. İnternette gösterilen çözüm yollarının hepsini denedim fakat sorun aynı hala devam ediyor. Aynı problemi yaşayan var mıdır? En son sinirlendim oyunu sildim şimdi tekrar yüklemeye çalışıyorum. Ama download hızı sağolsun beter halde.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    aynı şekilde normalde 1.5mbps ile indirirdim şu an max hız vermeme rağmen 800le indiriyor ama ara sıra 50-100lere düşüyor 5 saattir inmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalhero -- 27 Mart 2020; 21:3:27 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.