Şimdi Ara

Çalışmaktan iğreniyorum (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
612
Cevap
16
Favori
34.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
152 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ultrankara

sisteme köle olan insanları çalıştırmak istemediğinden açmıyordur :D

süper tespit kardeşim
    böyle arkadaşları okullarda ders olarak okutmak lazım gereksiz yeni müfredatlar konana kadar
  • Bu konuda bilmiyorum ne konuşuyorsunuz ama iyi saçmalıyorsunuz orası kesin günlerce konuşulacak konular varken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmadan hayatını nasıl idame ettiriyorsun ? Demekki paran evin var olmasa görürüm seni .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eazzy -- 6 Ekim 2017; 8:40:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrankara

sisteme köle olan insanları çalıştırmak istemediğinden açmıyordur :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik olacak ama, trol başlıksa komik değilse daha komik.

Karıncalar bile çalışıyor, yaz boyu yiyecek topluyor kışın onları yiyorlar. Onlarda mı sistemin kölesi. Sanırım baba parası veya emekli maaşı tarzı bir şey ile eve ekmek alıyorsun o da olmasın bakalım çalışıyor musun çalışmıyor musun. Çevrenden para istesen en fazla 1-2 defa borç alırsın. Kimse kimseye her ay 100 lira bile para vermez hele eli ayağı sağlam kişiye hiç vermez.

Sistemde sorun var ama senin zihniyet sisteminde.
  • Boş boş insanlar gelmiş adama giydirmiş eşekler gibi çalış sen ne oldum bulduğun bir ekmek..

• Şuan iş yerindeyim hayatmı la bu akşam eve gidene kadar pestilim çıkıyor adam en iyisini yapıyor.

• Ben çalışıyorum araba yok ev yok hala kira tatil çok çok yılda 2 hafta oda en ucuz oteller 5 yıldızlı olsa ne olur bütün yıl biriktirdiğim 10 günde biter. Çalışmak kadar boş birşey yok hayatta buradaki köleler yüzünden bende eşek gibi çalışmıyorum ulan bir sorgulayın adama giydireceğinize. Ama nerde adam gelmiş çalışmakla övünüyor kölelikleri ile övünüyor ulan patron olursam bunları 18 saat çalıştıracam yeminle adamlar zaten gönüllü köle.

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir sevmeyen adam

Ben çalışıyorum araba yok ev yok hala kira tatil çok çok yılda 2 hafta oda en ucuz oteller 5 yıldızlı olsa ne olur bütün yıl biriktirdiğim 10 günde biter. Çalışmak kadar boş birşey yok hayatta buradaki köleler yüzünden bende eşek gibi çalışmıyorum ulan bir sorgulayın adama giydireceğinize. Ama nerde adam gelmiş çalışmakla övünüyor kölelikleri ile övünüyor ulan patron olursam bunları 18 saat çalıştıracam yeminle adamlar zaten gönüllü köle.

Vaooaavvvv

Saygılar sevgiler selamlar olsun hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Ben çalışıyorum araba yok ev yok hala kira tatil çok çok yılda 2 hafta oda en ucuz oteller 5 yıldızlı olsa ne olur bütün yıl biriktirdiğim 10 günde biter. Çalışmak kadar boş birşey yok hayatta buradaki köleler yüzünden bende eşek gibi çalışmıyorum ulan bir sorgulayın adama giydireceğinize. Ama nerde adam gelmiş çalışmakla övünüyor kölelikleri ile övünüyor ulan patron olursam bunları 18 saat çalıştıracam yeminle adamlar zaten gönüllü köle.

Vaooaavvvv

Sanada saygılar hocam kafayı yedirecek buradakiler adamlar köleliği savunup adama giydiriyor. Ulan var ya para olunca bunları 18 saat çalıştıracam adam zaten Allahtan gönüllü vur kırbacı

• sanki millet adama köle ol 18 saat çalış bütün enerjini patrona işine ver diyor.daha fazla hak iste daha fazla maaş iste bunlara birşey diyen yok.burada sorun 37 yaşında adamın ergen tribidir.kimse işinden memnun değil ama hepiniz çalışıyorsunuz neden ? çünkü çalışmak zorundasın.bu adamın babasıda başlarım senin çayına git iş bul dediği zaman bu abimiz gazetede sarı sayfalarda iş ararken bulacak kendini.tabi bir yandan da hem sisteme hemde babasına laf edecek artık :D
  • Arkadaşa katılıyorum sonuna kadar haklı, Türkiye'de normal (insani) şartlarda öyle bir birikim yapmak imkansız. Ya aileden zengin olacaksınız ya da karanlık işler yapacaksınız kaçakçılık vs gibi.. yoksa asgari (askeri) :) ücrete talim..

• Olm iyi misiniz. ölmeyi bayılmak sanmak gibi bunu kölelik sanıyorsanız cidden köleliğin ne olduğunu anlamaşınız demektir. Kendi tembelliğinizi "köle olmam" ile açıklamaya çalışmayın. olabiliyoranız gidin avcı toplayıcı olun doğadaki diğer canlılar gibi av ya da avcı olarak yaşayın ve ölün.

Kimse çalışmayı sevmez, insan doğası gereği kolaya kaçar/seçer. Zaten türkiye tam bir tembeller ülkesi. Bende dahil seviyoruz abi yatışı, hırslarımız pek yok.

Hizmet etmek efendiliktir aslında. Bizi ele geçiren bütün ürün ve alışkanlıklar bize hizmet ederek bizi ele geçirdi. Insanlara sahip olmak için çıldıracakları çok isteyecekleri şeyler vererek onların kölesi değil efendisi oluyorsunuz. Bırakın bu 80 ler ergen mottosunu yok kapitalizm yok kölelik.
    https://www.youtube.com/watch?v=KoD-SWFRbRY

"Köylü milletin efendisidir" Atatürk
    "Kavme hizmet eden onun efendisidir " Hz Muhammed.
    Bunlar boş sözler değildir. Sadece övmek için söylenmemiştir. Köylüyü efendi yapan nedir bi düşünün,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 6 Ekim 2017; 9:29:13 >

• Kardeşim sistemin esiri olmak nedir? zorlamı çalıştırıyorlar seni. Sistemin esiri olanlar telefonu elinden bırakmayanlar, sosyal ağlardan ayrılamayanlar, vaktinin çoğunu pc başında öldürenlerdir. Ben hayatımdan memnunum, asgari ücret alıyor olsamda şükredecektim. Olduğu kadar arkadaşım, Senin dediğine göre yaşamanında bir matığı yok. Sen burda sistemin esiri bir varsayımda iken, ortadoğuda dünyanın birçok yerinde sistemin kendilerini öldürmemesi için insanlar can pazarında yaşıyor ve sen bu rahatlıkta bunu söylüyorsun onlar orada yaşamak için bir ekmek parçası için laf ediyorsun. Tamamen tembelin önde gidenisin açık söylüyorum. Hayatı kendin için ve ben merkezli olarak düşünüyorsun. ha düşünmüyorsan bunları burada yazamazsın, yazmamalısında.

Ben işim gereği eğitim dökümanı hazırlıyorum ve 1 haftadır saat 3 te yatıp 6 gibi kalkıyorum. yeterki topluma faydam olsun. Aldığım parayı hak edeyim diyorum. Sen ne istiyorsun anlamadımki, bedavadan maaşmı bağlasınlar. Sistem dediğin şey toplumdur. Toplumlarda zaman içerisinde değişirler. Bazen kötüleşir bazen iyileşirler ve sen bir iş veren ol. Aynı şeyi sana biri yöneltsin. Kardeşim sistemi kurmuşsun asgari ücrete beni çalıştırıyorsun parayı sen yiyiyorsun dese. Ne diyeceksin. Yüksek ihtimal performansı kötü ise işten atacaksın veya o kişi senin gibi çalışmayacak. İşte sen o kişisin şuan ve bence kendine çeki düzen ver. herkes rahat yaşamak ister ama toplumlarında bekası için sosyal hayatta yer edinmek gerekir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

Arkadaşa katılıyorum sonuna kadar haklı, Türkiye'de normal (insani) şartlarda öyle bir birikim yapmak imkansız. Ya aileden zengin olacaksınız ya da karanlık işler yapacaksınız kaçakçılık vs gibi.. yoksa asgari (askeri) :) ücrete talim..

ne yapacaksın o zaman hocam, Sendemi kaçakcılık yapacaksın. Böyle bir hayat yok. Benim ailemde hep babam çalıştı devlet memuru idi. Ev alma hayali bile kurmazdık pek. Sonra işte biraz biriktir. tokiye girdik evimiz oldu onu sattık derken şimdi güzel bir evimiz arabamız birikimimiz oldu. Tamam bu babamın emekliliğine yakın oldu ama oldu. Ek iş şubu derken herşey oldu gitti. Asgari ücrette bile çalışıyorsanız aynı işte kesinlikle çalışmayacaksınız. Zira İlkokul mezunu dahi olsanız, İnsan çalışırken biraz mantıklı kararlar verse daha iyi hele gelir. Elbet herkes bu kadar şanslı olmayabilir ama bu katıldığın arkadaşı haklı çıkarmaz.

• O zaman babanın eline bakıyorsundur sürekli birileri sana acıdığından yardım ediyordur dilenci gibi,

• mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşın tembel olduğunu düşünüyorum ben de... Ancak büyük düşünürlerin "modern kölelik" yorumu şu:

Bir şirkette işçi olarak da çalışsan, orta düzey yönetici olarak da çalışsan gene bir çeşit modern köle oluyorsun. Neden? Çünkü en temel ihtiyaçların da dahil olmak üzere kazandığın parayı ihtiyaçlarını gidermek için başka şirketlere veriyorsun. Maaşlı çalışan kimse lak diye çıkarıp bir evin parasını sahibine sayıp evi satın alamıyor. Kredi çekiyorsun. Borçlanıyorsun. Borçlanana kadar gene bir derece. Borçlandıktan sonra hayat değişiyor. Borçlandığın an, iş değiştirsen, yeni iş yerinde seni deneme süresinde işten çıkarsalar veya mevcut işinde bir sorun yaşasan işten çıksan 3 ay içinde evini kaybetme riski ile karşı karşıya kalıyorsun.

Harcamalarını kartla yaptıysan, ayarını bilemediysen veya elzem ihtiyaçları zorlanacağını bile bile karta bağladı isen, bir döngüye giriyorsun bu sefer. Borçlan, kartın yarısını öde, açılan limitten harca, evini çevir. Limiti doldur, maaş gelince gene ödeyebildiğini öde... Sonsuz bir döngü.

Bu borçlanmalar ve harcamalar seni işveren dünyasının kölesi yapıyor. Harcamadığın, almadığın, yoldan çıkmadığın kadar özgürsün. Harcadığın kadar kölesin. Sahip olduğun mallar seni işverenin kölesi yapıyor. Ancak bu harcama da sistemi çalıştırıyor. Sen harcamazsan, ben harcamazsam, o kadar malı kim kime satacak? Satılamazsa senin maaşın da ödenmez.

"Patronlar" işi büyüteceği zaman bankadan kredi alıyor. Bir yandan da yatırımları tamamlamış olanlar mevduatları ile Bankayı fonluyor. Sen ise Bankaya borçlanıyorsun. Banka bazen hem patronunun, hem senin finansörün oluyor. Bazen de Patron bankayı, banka seni finanse ediyor.

Bir yandan da "Rantiye" denen bir şey var. İstanbul'da çalışıyorsun. İş orada. Maaş yüksek orada. Ama bu yüzden nüfus da yüksek. Konutlara talep çok. Aynı işi Yozgat'ta bulamadığından geldin İstanbul'a. De ki buldun aynı işi Yozgat'ta... Maaşı düşük. İstanbul'da yüksek de ne oluyor? Talep o kadar yüksek ki sikko bir eve 1900TL kira ödüyorsun. Aynı ev Yozgat'ta 600TL. Sonuç? Kazanıyor musun? Pek değil. Hayatta kalıyorsun.

Sonuçta sana zar zor yetecek bir gelir elde ediyorsun. O da günümüz temel ihtiyaçlarına ve çok azı da daha rahat bir hayat sürmen için harcanıyor. Modern kölelik budur.

Arkadaşınki ise safi tembellik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

quote:

Vaooaavvvv

Sanada saygılar hocam kafayı yedirecek buradakiler adamlar köleliği savunup adama giydiriyor. Ulan var ya para olunca bunları 18 saat çalıştıracam adam zaten Allahtan gönüllü vur kırbacı

Bak para olunca 18 saat çalıştıracakmışsın. Sen işveren olsaidin anlardın demek istediğimi. Arkadaşım bakın çalışırken durumun zorluğundan bahsetmek başka. Hayattan tamamen kopmak bambaşka. Bu adamın savunulacak noktası nedir. O zaman Atatürk uğraşmasaydı vatan için. Oda bir çalışmak değilmi. Hatta hayatları feda edecek kadar bir çalışma. Asıl azcık siz mantıklı düşünün derim.

• bi baltaya sap olamadığımın diğer adı sistemin kölesi olmak istemiyorum..
  • "Çalışmak abartılmış bir erdemdir." demiş Bertnard Russell. Entellektüellerin düşünceleri avam tarafından yanlış yorumlandığında büyük sıkıntı çıkıyor. "Modern kölelik, sistemin kölesi olma, sistemin köleleştirmesi" kavramları entellektüelite hiyerarşisinde daha tepede olanların aralarında tartıştığı mevzular. Çözümü de gene oradan gelir. Hiyerarşinin aşağısında bir adamın değiştirdiği dünya yaşanabilir olmuyor. Var önümüzde örnekleri. Sovyetler Birliği var. Çin var. Olmuyor o iş. Çözümü halkın orta tabakalarından gelen okumuş cahillerden değil, bilgi hiyerarşisinin tepesindekilerden bekleyin.

Bertnart Russell da "Çalışmak abartılmış bir erdemdir." derken tembelliğe övgüde bulunmuyor. Sadece eşekler gibi çalışmanın övülecek bir şey olmadığını anlatıyor. Yani diyoruz ya, "çok çalışkan 14 saat çalışıyor günde." yani? Alkışlayalım mı? Bu da az çalışıyor mesela. Ne yapalım? Yuhalayalım mı? Saçma. Anladın? Demeye çalışılan şey bu.

Medeniyet dediğin doğaya karşı gelmektir. Yaşadığın hayatın hemen hiç bir tarafı doğal değildir. 35 yaşındasın. Hala ölmedi isen doğal değil mesela. İnsanın yaşamını ortalama 85'e çıkardı isek, eşek gibi çalışarak çıkardık. "Tarım yaparım, bahçeme domates ekerim." Onu doğal sanıyorsan yedik ayvayı. Tarım, medeniyetin ilk basamağı idi. İnsanoğlunun gıdasının kontrolünü eline almasının ilk aşaması... Kaldı ki, domates... ABD'nin keşfinden önce bu coğrafyada domates yoktu. Patates de yoktu. O yediğin 300 yıllık soslu kebapların alayı biber salçası soslu idi... İşte bunlar hep eşek gibi çalışmanın ürünü.

Daha 1940'larda ABD'ye gemi ile iki haftada giderken, 50'lerde uçakla zart diye 18 saatte gider oldu isek bu eşek gibi çalışmanın ve tabii ki iki dünya savaşının neticesi.

Ortaçağda veremden şehirler yok olurken, milyonlarca insan veremden ölmüşken bugün verem iyi beslenme, bir ilaç ile ayakta tedavi ediliyorsa, bu eşek gibi çalışmanın ürünü.

"Çalışmak" ile "sistemin kölesi olmak" arasında doğrudan bir bağlantı yok. Sen çalış. Gene gecekonduda otur. Alma. Borçlanma. Sistemin kölesi olmazsın. Özgürlüğün elinde olur. İstediğin an o işyerinden basıp çıkabilir misin? Evet. Seni tutan bir şey yok. Bekarsın. Harcaman yok. Borcun yok. O zaman köle değilsin ki? "Sistemin kölesi olanlar" çok harcayanlar, çok alanlar, borçlu olanlar. Onlar muhtaç o işe. Zorunda. Bu zorunluluk köleleştiriyor insanı. Sen harcama. Borçlanma. Gene çalış. Köle olmazsın?

Tembelliği sistemin kölesi olmak olarak yorumlamayın o yüzden. Tembellik edecekseniz "Ben tembelim, çalışmayacağım" deyin. Üstünde derin düşünmediğiniz büyük fikirleri söylem olarak ortaya atıp onların arkasına saklanmayın. Dünyayı değiştirecek bu fikirleri kirletmeyin. Fikirler ortada çünkü. Çözümü bulduğumuzda değişim başlar. Sen fikri kirletirsen değişim yaşanmaz. O yüzden saklanma arkasına. Çık dürüst bir biçimde "tembelim, yapım böyle, çalışmayacağım" de. Seni de sırtında taşıyacak adam bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Ekim 2017; 10:6:31 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.