Şimdi Ara

ÇALIŞMADAN HER AY ASGARİ ÜCRET VS. ÇALIŞIP DAHA FAZLASINI KAZANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ÇALIŞMADAN HER AY ASGARİ ÜCRET VS. ÇALIŞIP DAHA FAZLASINI KAZANMAK

(En Son Oy Tarihi: 7.5.2019)
Giriş
  • NOT: Bu yazacaklarım hayalidir. Eğlencesine açılmış bir konudur.

1. Durum: Aile yanında yaşama. Her ay asgari ücret (çalışmadan) . Telefon faturası, internet ve GSS ödeme dışındaki kalan para şahsi harcamalar. Yani özet olarak en kötü 1800 TL size kalıyor. Aile kurma, evlenme yok. Kız arkadaşınız olursa ''Ailemle yaşıyorum'' deme durumu.

2. Durum: Çalışma durumu. Aileden ayrı evde kirada yaşama. Asgari ücretin 2 katı kazanmak çalışarak. İşte yükselme şansı yok. Ölene kadar asgari ücretin yaklaşık 2 katını alacaksınız. Aile kurma, evlenme ya da eve kız davet etme durumları var. Bireysellik, hayatta kendi ayakları üzerinde durmak vs.

Başka durum yok. Tercihiniz hangisi olurdu ??

• Kosullar vermesen acik ara ikinci durum, olene kadar yukselme sansi olmama durumu ise biraz zorluyor. Yine ikiyi sectim, ama is hayatinin tek heyecani zaten yukselmek. Sabit calisilacaksa zaten devlet daha iyi bir secenek.

Ilk durum gencken bazi insanlara cazip gelir belki, ama dusunsene 45 yasinda hala ailenin yaninda kalip hicbir bagimsizliginin olmadigini. Hobilerimle ugrasirim, onu bunu yaparim diyebilirsiniz ama eminim ki buyuk cogunlugunuz daralir bir yerden sonra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Kosullar vermesen acik ara ikinci durum, olene kadar yukselme sansi olmama durumu ise biraz zorluyor. Yine ikiyi sectim, ama is hayatinin tek heyecani zaten yukselmek. Sabit calisilacaksa zaten devlet daha iyi bir secenek.

Ilk durum gencken bazi insanlara cazip gelir belki, ama dusunsene 45 yasinda hala ailenin yaninda kalip hicbir bagimsizliginin olmadigini. Hobilerimle ugrasirim, onu bunu yaparim diyebilirsiniz ama eminim ki buyuk cogunlugunuz daralir bir yerden sonra.
    Zaten aslında devleti kastetmiştim yükselmeme durumu olarak
  • Ye ic mic yat.

1. Durum

bu hayati bir konuda gorusunuzu beklemekteyim hocam
    @Kanatlandırmayan_Redbull

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Alfred Blalock -- 7 Mayıs 2019; 13:41:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2bin liraya istanbulda filan hayatta geçinilmez..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.