Şimdi Ara

Çalışma Teknikleri Tüyoları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene ve ileride girecek arkadaşlara yaşamış olduğum keşke sürekli yapsaydım dediğim bilgilerimi aktarmak istiyorum.

Forumda bakıyorumda şimdiden çalışmaya başlayanlar var sanırım. Bu çok gereksiz yaz günlerini kendinize zehir etmeyin.

Sadece birkaç tavsiyem var bunları yapın, Odtü Boğaziçine gitmemeniz imkansız, çünkü artık okul puanıda çok etkili olmayacakmış yeni sistemde.

-Öncelikli tavsiyem, dersanede tek oturun, yanınızda kimse olmasın ve önlü arkalı pek konuşmayan mümkünse kızların olduğu bir sırada oturun.

-Kendinizi nasıl adapte edersiniz bilmiyorum ama derslerde mutlaka tamamen konuya adapte olun. Aklınıza başka şey gelmesin.

-Tahtaya yazılan herşeyi defterinize geçirmenize gerek yok. Kendinizce takıldığınızı düşüneceğiniz bölümler ve öğretici soru tiplerini not almanız yeterli.

En önemlisi ise tenefüslerde tekrar yapmanız, 10 dkk lık tenefüsünüzü ders sonrası gördüklerinizi sadece gözden geçirmeniz o konuyu bitirmenize çok yaracaktır. Asla eve bırakmayın yada dersane bitişine. Tabiri caize yemek soğudumu tadını pek alamazsın. Ben bunu düşünürdüm.

Eve gittiğinizde test çözümü ve konu tekrarları 5 er dkk lık filan olmak üzere toplam 2 saat çalışmanız yeterlidir.

Yok ben zor anlıyorum yetmez filan demeyin. Dersi iyi dinleyip tenefüs tekrarınızı yaparsanız o konu orda bitmiş sayılır zaten sadece test çözümü işinizi pekiştirir.

Bu iki saatide az görüp bir gün çalışmayıp bir sonraki gün 5 saat bile çalışırım hesabı yapmayın.

2 saat büyük bir zaman çalışmalarınıza eylülde başlasanız 9 ay süreniz var ve 9x30x2 den 540 saat yapar.

Evdeki iki saatlik çalışmanızı zaman çok diyip asla gevşek tutmayın bu hiçbir işe yaramıyor. Başladığınız saatlen beraber 2 saat ekleyin ve bitirin. Ve o gün dersanede gördükleriniz testleri ve tekrarıyla bitmiş olsun. Atıyorum akşam 9 da başladıysanız 1 de 2 de bitirmeyin. 11 de bitmiş olsun herşey.

Bunlar bazı arkadaşlara saçma gelebilir ama emin olun çok işe yarar şeyler. Zaten çoğunu birçok kişi söylemiştir size. Rehberlikçi dersinize giren hocalar vs vs..

Herkese başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commander -- 5 Temmuz 2009; 12:22:35 >

• bence dersaneye gitmek feci zaman kaybı hiç konuları tek başıma yapamam diyorsan o ayrı tabi.
  • quote:

Öncelikli tavsiyem, dersanede tek oturun, yanınızda kimse olmasın ve önlü arkalı pek konuşmayan mümkünse kızların olduğu bir sırada oturun.

benim daha çok dikkatim dağılıyor
  • Kitaplarda ve denemelerde gördüğümüz zor, bize ilginç gelen, işlem kalabalığı olan sorulara sakın "ÖSS'de böyle sorular çıkmaz ya. ÖSS fazla da zorlamıyor." demeyin kardeşlik.

Ben de hep bu mantıktaydım. Güvene güvene Güvender'leri, FEM'leri çözdük. Ama 2009 ÖSS'deki soruları görünce yanlış bir mantık olduğunu anladım.

Kısacası, ÖSS'de her an her şey çıkar. Mümkün olduğunca bulduğunuz her soruyu çözmeye çalışın, geçiştirmeyin. Çözemiyorsanız bilen birisine (öğretmen, mezun arkadaş vb.) mutlaka sorun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Kitaplarda ve denemelerde gördüğümüz zor, bize ilginç gelen, işlem kalabalığı olan sorulara sakın "ÖSS'de böyle sorular çıkmaz ya. ÖSS fazla da zorlamıyor." demeyin kardeşlik.

Ben de hep bu mantıktaydım. Güvene güvene Güvender'leri, FEM'leri çözdük. Ama 2009 ÖSS'deki soruları görünce yanlış bir mantık olduğunu anladım.

Kısacası, ÖSS'de her an her şey çıkar. Mümkün olduğunca bulduğunuz her soruyu çözmeye çalışın, geçiştirmeyin. Çözemiyorsanız bilen birisine (öğretmen, mezun arkadaş vb.) mutlaka sorun.

senide 2010 yolcusu gördüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Kitaplarda ve denemelerde gördüğümüz zor, bize ilginç gelen, işlem kalabalığı olan sorulara sakın "ÖSS'de böyle sorular çıkmaz ya. ÖSS fazla da zorlamıyor." demeyin kardeşlik.

Yok be ya, bu yıl tercih yapacağım ben.

Ama söylediğim şey büyük bir gerçek.

• quote:

quote:

quote:

diploma notun iyiyse tekrar hazırlan bence zaten konuları biliyorsun uzun aralar verirsin hatta sadece deneme sınavı çözersin sora 2-3 yıl sora benim gibi tekrar hazırlanma diye diyorum benim başarı puanıda 58.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    java çalışma alanları
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

yapacan mı hocam tercih:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

diploma notun iyiyse tekrar hazırlan bence zaten konuları biliyorsun uzun aralar verirsin hatta sadece deneme sınavı çözersin sora 2-3 yıl sora benim gibi tekrar hazırlanma diye diyorum benim başarı puanıda 58.

Şu an beklediğim puan bana yeter. (320-330 aralığı. Kaç puan olduğu tam kesin değil.)

• Tekrar yapıp soru çözeceksininiz tek tüyo budur...

Alacakaranlık'ın dediği gibi bu soru Öss'de çıkmaz deyip çalışmamazlık etmeyin.Zaten Öss'de o sorulardan dahada garibi çıkıyor ama siz yinede tedbiri elden bırakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLimE -- 2 Temmuz 2009; 17:06:16 >
  • Ben de bişeyler söyliyim

1-Dersanede gördüğünüz konuyu muhakkak eve gider gitmez ya da dersten sonra tekrar edin.Yaprak testleri çok iyi anlayarak çözün.Orda öğrenecekleriniz çok önemli.

2-Arkadaşların dediği gibi anlamadığınız içinize sinmeyen bi konu ya da soruyu hocalarınıza veya ilim irfan sahibi tanıdıklarınıza(eş dost akraba vs.) sorun

3-Yapamadığınız soruları-az ya da çok- bilen bi arkadaşınıza sorun gurur kibir felan yapmayın saçmalamayın.Böyleleri var hee...

4.Öss de çıkmaz mantalitesinden bi an önce kurtulun.Paşa paşa soruyolar.Mal gibi kalmayın sonra

5.Hangi yayınların hangi kitapları ,kaynakları iyi bunu çok iyi araştırın.Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanın ama kaliteli olanlarından(ben hata ettim mesela paso güvender-fem çözerek)

6.Bu çok önemli.En zayıf noktanızı tespit edin ve inatla bunun üzerine gidin pes etmeyin sakın

7.Elinizden geleni yapın.Yatmayın.Gerisi Allah ın iznine kalmış tevekkül edin

• teşekkürlerr ...
  • ÖSS'yi kafanızda büyütmeyin.. büyütürseniz benim gibi olursunuz. 15 dk ellerinizin titremesinden kalemi tutamazsınız.. İstediginiz yeri kazanabilecek kadar puan yaparken sınavdan sonra kendinize acırsınız.. Dikkat edin heyecan yapmayın derim ben..

Çalışma meselesine gelince.. Bu konuda pek tavsiyeye gerek yok bence. İyi bir üniversiteye gitmek isteyen insan eksik konu bırakmaz.. Süreli soru çözer.. Denemelerinde hedefler koyup o hedefleri aşmaya çalışır vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köpük.. -- 3 Temmuz 2009; 18:30:41 >
  • -Düzenli çalıştım
    -Hiç bir soruyu atlamadım
    -Konuları önemine göre sıraladım
    -Neredeyse hiç sosyal hayatım olmadı.Ama bu durumdan şikayetçide olmadım.Sonuça şu anda serbestim.Hayatınızın geri kalanında mutlu olmak için 1 sene asosyal olmaya değer...
    -Yapamadıklarımı hocalara sordum
    -Kötü sınav sonuçlarını görüp "ben yapamıyorum, pes ediyorum...vb" şeyler söylemedim(Dersaneye ilk başladığımda mat-2'den 3-6 arası soru yapabiliyordum.SAY-2 puanım 140'dı.Ve uzun süre böyle devam etti)
    -Biyolojiye yazarak ve test çözerek çalışın.Ben biyoloji dersinde öğrendiklerimi eve gidince temize çekerdim.Hep aklımda kalırdı.Zaten en çabuk ivme gösteren derste biyoloji oldu.Test kitabı olarak B'in biyoloji kitabını tavsiye ederim
    -İlk başta adını biliyorum diye Sınav dershanesinin fizik ve kimya test kitabını almıştım.Soruları çok karıştırıyorlardı ve bana zor geliyordu.Yapamayınca da sinirleniyordum.Kimya hocasına kitabı gösterdim.MEF'in mor kimya kitaplarını al dedi.Sınav'ın kitabına nazaran çok daha kolaydı.Ve ÖSS AYARINDAYDI.Yani zor diye zor kitap alıpta zoru çözüm psikolojisine girmemeniz tavsiye edilir.ÖSS ayarında yayınları tavsiye edin.Zamanınısi bez önemli.
    -Sınav stratejisi belirleyin.Mesela ben buna hiç özen göstermiyordum.Mat-2'de zorlandığımdan bazen zor sorular yüzünden sınavım çok kötü geçiyordu.Sonra en rahat olduğum kısımdan başlamaya karar verdim.Kendime şöyle bir strateji çizdim: Mat-1, Fen-1, Türkçe, Mat-2, Fen-2 ve zaman kalırsa Sos-1.Çoğu kişi Türkçe'nin öneminin farkında değil.ÖSS'de çoğunlukla paragraf soruları geliyor.Ve bu sorular yapmak sadece dikkatli okumayı ve birazda düşünmenizi gerektiriyor.Genelde benim sınıfımdakiler Türkçe'yi son olarak yaparladı.Bende onlar gibiydim.Dah sonra yukarıdaki planda hareket edince paragraflar daha anlaşılabilir ve yapılabilir oldu.18 civarı olan netimi 25 düzeyine yükselttim.Aynı şekilde Sos'da aslında önemli.Neden?Bazen her şey istediğimiz gibi gitmiyor.Örneğin bendeki sorun hep mat-2'den çıkardı.Sos'a bakmamı söylediler.Galiba he 2 doğru sos yanıtı 1 mat-2'ye denk geliyor.Sınavda heyecanlanmasaydım sıkıştığım anlarda dönüp sos çözerdim.Şimdi neden hepsini yapmadım diye biraz pişmanım.Sonuçta denemelerdepek yanlış çıkarmıyordum.Havadan puan diyebiliriz...
    -Çıkmış sınav sorularını dikkatlice çözün.Soru teknikleri hakkında fikir sahibi olursunuz.

Sıfırdan başlayarak 5 ay boyunca tam kapasite çalışmayla bu sonuca ulaştım.En başta bana başaramaz gözüyle bakanlar şimdi "başında burada olsaydın neler yapardın" diyorlar.Hepsi düzenli çalışma ve kararlılık sayesinde.

Tecrübelerimden yararlanmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Temmuz 2009; 3:15:34 >

• Kesinlikle fem güvender çözmeyin.
    Her türlü soruyu çözün hatta bazen soru bankaları arasına sıkışmış müfredat dışı sorularıda çözün.
    Bu soru zor çıkmaz demeyin sınavdan sonra ağlamayın
    Yok tekbaşına çalış yok havasız ortamda çalışma yok müzik dinlerken çalışma gibi saçma şeylere inanmayın siz nasıl çalışınca anlıyosanız öyle yapın
    Rehberlikçinin verdiği programa uyun
    Birde ''olm gece çalış süper oluyo ya gündüz çalışılmıyo'' bu lafa kesinlikle inanmayın 1 gece adam gibi çalışırsınız en fazla 2 gece sonra biter Gündüz çalışın gece uyuyun adam gibi
    Okula gidenler okuldada çalışsın benim gibi sohbet eden 5 kişinin yanına gidip bütün gün muhabbet yapmasın tavsiyem

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.