Şimdi Ara

Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
56.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltereden gelme simfree iphone 4 üm vardi 1 sene kullandim baska birinin adina pasaporta kayitliydi. Telefonumu silah zoruyla yalovada gasp ettiler simdi savciliga gitsem telin benim oldugunu nasil ispat ederim ? Veya en fazla ne gibi bir islem uygularim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta pazartesi günü 12.11.2012 günü sabah 8 civarında cevizlibağ metrobüsten inip cevizlibağ tramvaya geçerken o arada iphone 4 üm montumun cebinden çalındı. aralıklarla 1 saat içerisinde 3 defa aradım ilk ikisinde telefonu meşgule attı 3üncüsünde telefon kapalıydı. Bu 3 aramayı yaparken cafe aradım icloud dan yerini tespit edebilmek için fakat açık kafe bulamadım bulduklarım da daha açılmadık diye başlarından savdılar. Neyse 2 tane karakola gittim ikinci gittiğim karakolun hırsız gruplarıyla işbirliği içinde olduğunu düşünüyorum çünkü yardımcı olmamak için ellerinden geleni yaptılar. Neyse hemen savcılığa gitmedim telefonu açarsa tespit eder bulurum diye, salı günü akşam 21:30 civarında telefon açıldı topkapı civarında bir apartmanda, polisi aradım hemen dedim böyle böyle, hukuki süreci başlatmadığınız için birşey yapamayız dediler ben de büyükçekmecede oturduğum için o saatte gidemedim, ertesi sabah yani çarşamba günü savcılığa gittim, haritada yerini gösteren çıktı ile dilekçemi verdim fakat yerinin biliniyor olmasıyla pek ilgilenmedi belki müracaat savcısı olduğu içindir herneyse şu anda hala telefon açılmadı. Savcılık bulana kadar o telefonun hali kalmaz zaten. İçindeki herşeyim mesajlarım hariç yedekli olduğundan pek koymadı ama asıl üzüldüğüm ve çaresizce sinirlendiğim telefonun yeri belli olduğu halde devletin bana yardım etmemesi. Tek başıma da gidip tek tek dairelere girecek halim yok. haritayı buraya ekliyorum merak edenler için, ve iphone sahiplerine icloud uygulamasını açmaları ve herşeylerini yedekte tutmalarını öneriyorum birde online takip etme imkanı sunan bir telefon kabı vardır bir ihtimal öyle bir kab alın.
     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur


    bu da telefonum çalındığında üzerinde olan kap, bir ihtimal çıkarmamıştır belki(kabın alt kısmında küçük bir çatlak vardı):
     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur


     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLX -- 19 Kasım 2012; 12:15:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetaLX

    geçen hafta pazartesi günü 12.11.2012 günü sabah 8 civarında cevizlibağ metrobüsten inip cevizlibağ tramvaya geçerken o arada iphone 4 üm montumun cebinden çalındı. aralıklarla 1 saat içerisinde 3 defa aradım ilk ikisinde telefonu meşgule attı 3üncüsünde telefon kapalıydı. Bu 3 aramayı yaparken cafe aradım icloud dan yerini tespit edebilmek için fakat açık kafe bulamadım bulduklarım da daha açılmadık diye başlarından savdılar. Neyse 2 tane karakola gittim ikinci gittiğim karakolun hırsız gruplarıyla işbirliği içinde olduğunu düşünüyorum çünkü yardımcı olmamak için ellerinden geleni yaptılar. Neyse hemen savcılığa gitmedim telefonu açarsa tespit eder bulurum diye, salı günü akşam 21:30 civarında telefon açıldı topkapı civarında bir apartmanda, polisi aradım hemen dedim böyle böyle, hukuki süreci başlatmadığınız için birşey yapamayız dediler ben de büyükçekmecede oturduğum için o saatte gidemedim, ertesi sabah yani çarşamba günü savcılığa gittim, haritada yerini gösteren çıktı ile dilekçemi verdim fakat yerinin biliniyor olmasıyla pek ilgilenmedi belki müracaat savcısı olduğu içindir herneyse şu anda hala telefon açılmadı. Savcılık bulana kadar o telefonun hali kalmaz zaten. İçindeki herşeyim mesajlarım hariç yedekli olduğundan pek koymadı ama asıl üzüldüğüm ve çaresizce sinirlendiğim telefonun yeri belli olduğu halde devletin bana yardım etmemesi. Tek başıma da gidip tek tek dairelere girecek halim yok. haritayı buraya ekliyorum merak edenler için, ve iphone sahiplerine icloud uygulamasını açmaları ve herşeylerini yedekte tutmalarını öneriyorum birde online takip etme imkanı sunan bir telefon kabı vardır bir ihtimal öyle bir kab alın.
     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur


    bu da telefonum çalındığında üzerinde olan kap, bir ihtimal çıkarmamıştır belki(kabın alt kısmında küçük bir çatlak vardı):
     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur


     Çalınan, kaybolan iPhone nasıl bulunur


    Oncelikle gecmis olsun. Bence haritayi koyma hirsiz gorup telefona restore atarsa bir daha hic bulamazsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • onu yapacak olan zaten çoktan yapmıştır.
    telefoncularda veya biryerlerde gören arkadaşlar olur belki, lütfen haber verin görürseniz, ne kadar az ihtimal olsa da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetaLX -- 19 Kasım 2012; 12:21:39 >
  • http://www.mcks.gov.tr/tr/index.php


    önce bu linkten çalıntı ihbarı yapın, sonra VODAFONE kullanıyorsanız şanslısınız, arayın kimin hattı takılı ise son olarak sölüyorlar, kartın numarasını gerisi kolay , çorap söküğü gibi hırsız senle uzlaşma yoluna giriyor. saygılar.
  • İcloud.com'dan yerini goremiyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodafone u aradım şimdi, öyle bir hizmetimiz yok dedi, olsa bile zaten bilgiyi bana vermez, savcılığa verir ancak.

    icloud dan yerini zaten tespit etmiştim önceden önceki mesajlara bakın. Muhtemelen telefonu sıfırladı veya çöpe attı veya bir daha hiç açmadı.
  • Dün İphonum çalındı .Daha taksitleri bitmemişti.İstanbulda bir köyde öğretmenim,seminer, için yenibosnaya gittim ,çıkışta da bir bayan giyim mağazasına ,montumu kabinde unuttum ıkı dakıka gecmeden farkettım ,mont satış elemanının elindeydi ama içinde telefon yoktu ,kalakaldım usül bilmem yol bilmem istanbulu bilmem ,karakol aradım durdum yenıbosnadakı karakola gıttım şirinevler karakolu bakıyor dedı,yollara duşup zar zor şirinevler karakolunu buldum memur görev yaptığın karakola gıt dedı burdan başvuruya gerek yok dedı, bu sefer bağlı olduğum ılçeye çatalca karakoluna geldım ,çatalcadakı polıs memuru neden buraya geldın olay mahallindeki karakola ifade vermen gerekiyordu,buradan evrakları zaten bız oraya gondereceğiz şımdı yasal süreç uzayacak dedı ifadeyi aldı ,telefonumun çalınması yetmiyormuş gibi en fazla yarım saat sürecek başvuru için akşam 22.00 a kadar uğraştım.Telefonumda Find my iphone özelliği yok ,aklıma takılan durum telefonumun çalındıgı mağazada sadece bayanlar vardı benım tahmınım kişi telefonu kendı kullanmak ıcın çaldı satmak ıcın değil ,internette bir bilgi var ''Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeyekapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından “YASAL UYARI IMEI nolu cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz” içeriğinde mesaj gönderiliyor. '' burayı aradım kapattırdım sonra vazgeçip tekrar açtırdım çunku kişi satmaz kendı kullanacaksa bu yazıyı gördüğü anda telafonu kırar çöpe atar vs bir şekilde imha eder ve savcılık telefonu bulamaz ,ama satacaksa avantajlı duruma geçebilir bu bildiri diye düşündüm ve çok kararsız kaldım içim acıyor,dunden berı ağlamaktan gözlerımi açamıyorum ,nasıl bır dunyada yaşıyoruz ,haram bılmezmı bu ınsanlar ,bu cezaların bu kadar hafıf olması ,yasaların bu konuda bır yaptırımının olmaması bu ınsanları bu işlere yapmaya tesvik etmeye devam edecek ,polisin bana soyledığı bır cumle bu nekı ınsanların ne paraları gidiyor dolandırıcılıkla vs dedı evet haklı o insanlar için o meblağlar büyük ama bende haklıyım dişimden tırnağımdan arttırıp taksıtle aldığım daha taksıtlerı bitmeyen telefonum çalındı ıphone 3 benım için çok büyük bir şey ,sanırım en çok yaşayan anlar,bulunacak dıye ümitediyorum dua edıyorum ,yapabılceğım başka bir sey varsa lütfen yardımcı olun yada telefonu çalınıp arkadaşlar varmı ?Belki bi nebze teselli olur ,şimdiden teşekkür ederim .




  • Türkiye adalet açısından hakikaten çok acınacak durumda, polis teşkilatı deseniz tamamen rezalet. Devlet bir sürü domuza maaş bağlasa neredeyse aynı şey olur. İstisnalar kaideyi bozmaz. Aynı yaşadığınız durum benim başıma da geldi, yukarıda anlattım zaten. Herkes kendi başından savuyor. Halbuki alt tarafı hazırlayacağı bir tutanak. Benim telefon kasım ayında çalınmıştı hala haber yok. Ben adresi tespit ettiğim halde yine gidip bakılmadı. Herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor..

    Size tavsiyem,
    Savcılığa gidin ve çalıntı ihbarında bulunun, savcılık telefonu takibe alsın. Daha sonra savcının aldığı dilekçenin bir örneğiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim suçları bölümüne gidin(tabi içeri sokarlarsa). Bilişim suçlarına gidersem çalındığı zaman telefonumun bulunabileceğini ben yeni öğrendiğim için vaktinde yapamadım, dolayısıyla siz yapın hiç olmazsa. İnşallah telefonunuz bulunur. Telefonunuz bulunursa hırsız hakkında suç duyurusunda bulunmayın, eğer bulunursanız telefon delil olarak emniyette kalacağı için kullanamazsınız(yuh diyebilirsiniz.).

    Mevzu telefonun çalınması değil, hırsızların ve her türlü diğer suçlunun yaptıklarının yanlarına kalması. Polis teşkilatının organize olmasa bile karakolların kendi bölgelerindeki hırsızlarla anlaşmalı olduklarını düşünüyorum.




  • Bu find my iphone özelliğinin bi yararı yok heralde. Bende çalınmaya karşı güzel bi sistem kurmuşlar diye seviniyordum
  • Ben sınırlamalardan find my iphone uygulamasının değiştirilmesini kapattım ayrıca sınırlama koyunca restore etmek için kod girmesi gerekiyor. Bu sayede telefonu restore etmek zor oluyor ve find my iphone uygulamasını devre dışı bırakamıyor. Bence iphone olan herkes bunu yapmalı en azından belki işe yarar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemedim ama dfu moduna alıp restore etmek istenildiğinde de şifre sorucak mı?
  • Dfu modunu denemedim önce :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Telefonları Çalınanlara Cok Geçmiş Olsun Diyorum Ne Zorluklarla O Telefonlar Alınıyor Sonrada Biri Geliyor Senin O Ne Zorluklarla Aldığın Telefonu 1 2 Saniyede Bedavaya Alıyor. Bu Cok Üzücü Bişey Ben Sadece Şunu Diyorum Bi Yere Gittiğinizde. Telefonunuzu Muhakkak Cebi Kapanan Bişeyin İçine Koyun Düğmeliyse Kapatın Düğmeyi Fermuarlıysada Çekin Oralara Koyun Ve Genellikle İç Cep Varsa İç Cebinize Koyun Daha Güvende Olursunuz Mont Ön Cebine Bile Koysan Telefon Kendi Bile Yere Düşer Başıma Gelmişti. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kilbox -- 16 Mart 2013; 23:09:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emelildeniz

    Dün İphonum çalındı .Daha taksitleri bitmemişti.İstanbulda bir köyde öğretmenim,seminer, için yenibosnaya gittim ,çıkışta da bir bayan giyim mağazasına ,montumu kabinde unuttum ıkı dakıka gecmeden farkettım ,mont satış elemanının elindeydi ama içinde telefon yoktu ,kalakaldım usül bilmem yol bilmem istanbulu bilmem ,karakol aradım durdum yenıbosnadakı karakola gıttım şirinevler karakolu bakıyor dedı,yollara duşup zar zor şirinevler karakolunu buldum memur görev yaptığın karakola gıt dedı burdan başvuruya gerek yok dedı, bu sefer bağlı olduğum ılçeye çatalca karakoluna geldım ,çatalcadakı polıs memuru neden buraya geldın olay mahallindeki karakola ifade vermen gerekiyordu,buradan evrakları zaten bız oraya gondereceğiz şımdı yasal süreç uzayacak dedı ifadeyi aldı ,telefonumun çalınması yetmiyormuş gibi en fazla yarım saat sürecek başvuru için akşam 22.00 a kadar uğraştım.Telefonumda Find my iphone özelliği yok ,aklıma takılan durum telefonumun çalındıgı mağazada sadece bayanlar vardı benım tahmınım kişi telefonu kendı kullanmak ıcın çaldı satmak ıcın değil ,internette bir bilgi var ''Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeyekapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından “YASAL UYARI IMEI nolu cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz” içeriğinde mesaj gönderiliyor. '' burayı aradım kapattırdım sonra vazgeçip tekrar açtırdım çunku kişi satmaz kendı kullanacaksa bu yazıyı gördüğü anda telafonu kırar çöpe atar vs bir şekilde imha eder ve savcılık telefonu bulamaz ,ama satacaksa avantajlı duruma geçebilir bu bildiri diye düşündüm ve çok kararsız kaldım içim acıyor,dunden berı ağlamaktan gözlerımi açamıyorum ,nasıl bır dunyada yaşıyoruz ,haram bılmezmı bu ınsanlar ,bu cezaların bu kadar hafıf olması ,yasaların bu konuda bır yaptırımının olmaması bu ınsanları bu işlere yapmaya tesvik etmeye devam edecek ,polisin bana soyledığı bır cumle bu nekı ınsanların ne paraları gidiyor dolandırıcılıkla vs dedı evet haklı o insanlar için o meblağlar büyük ama bende haklıyım dişimden tırnağımdan arttırıp taksıtle aldığım daha taksıtlerı bitmeyen telefonum çalındı ıphone 3 benım için çok büyük bir şey ,sanırım en çok yaşayan anlar,bulunacak dıye ümitediyorum dua edıyorum ,yapabılceğım başka bir sey varsa lütfen yardımcı olun yada telefonu çalınıp arkadaşlar varmı ?Belki bi nebze teselli olur ,şimdiden teşekkür ederim .

    dostum mesajını okudum haklısın...ama senin rahatlaman için soyle bısı yapabılırım 23 mayısta 7 gunlugune usa ya gıdecem ordan senın ıcın istedıgın bir ip3 ip4 ip4s ip5 ikinci el alıp getiririm hemde ikinci el adıgım icin cok uygun fiyata getirebilirim hele ip3 istiyorsan 100 yada 150 dolara getirebilirim pasoport konusunu dert etme oda benden sana hediyem olsun....ama telefonun bulunursa cok sevinirim bende en azından 100 tl vergi ödemekten kurtulurum...




  • çok geçmiş olsun zor bir durum umarım bi an önce bulunur
  • Iphone 4 um kayıp oldu hattimi kapattitmadim 3g si de açık. Icloud da yuklememistim nasıl bulabilrim bi bildigi olan var mi arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi dandik telefonlar kullanmak. Çalındı kayboldu derdi yok. Benim Iphone 4 8 GB şimdi satsam 500 TL eder yada etmez. Yenisini de almıyorum. Hevesim geçti. Çalınsa yada kaybolsa o kadar üzülmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 17 Mart 2014; 22:00:48 >
  • Yerde telefon bulan sansli tipler cok 5s filan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1 hafta önce İphone 5'im çalındı bir haftadır bakılıyor ama hiç açılmamış üzerine hat filanda atmıyorlar bulunabilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.