Bunun bi tekniği elbette var ben bi çok olaya denk geliyorum mesela bugün bi otelin açtığı pankart vardı resimini çekcektim ama bi sürü koruma vardı malum partinin korumaları malesef çekemedim resmini sizin bildiğiniz taktikler var mı ?
filmde görmüştüm yanında cep aynası taşı,hiç denemedimde işe yarar gibi açıyı tutturabilirsen
Ya compact -slr çatışması değil nasıl çekeriz? mesela cep telefonumla nasıl çekerim onlarca koruma vardı hangi taktikler gerek sen direkt ajanların kullandığını koymuşssun oda lazım ama şuan için değil
Geçenlerde Alman kurt köpeği resmi çektim. Çeker çekmez sahibi olduğunu tahmin ettiğim adamın biri "Çekme kardeeeşş !" dedi. Sonra Muammer Yanmaz Hoca' nın taktiğini uyguladım: "Ben fotorafçılık kursuna devam ediyorum. Hocamız ödev verdi" dedim. "O başka. Bazen gazeteciler gelip çekiyor sonra yayınlıyorlar." dedi bana.
Yoldan geçen güzel bir kızın resmini çaktırmadan çekmek için, konu mankeni olarak kullandığınız arkadaşınız kız ile yanyana gelinceye kadar pozlama süresini uzatın:
Konu mankeni yoksa, uzun bi focal aralığı olan tele bir lensle uzaktan çekmek en mantıklısı
quote:
Orjinalden alıntı: spirit of nature
Konu mankeni yoksa, uzun bi focal aralığı olan tele bir lensle uzaktan çekmek en mantıklısı
Bu durumda tripod gerekebilir. Konu mankeni yoksa şu cümleyi resmini çekeceğiniz kıza söyleyin:
"Hocamız ödev verdi. Sokakta gördüğümüz nadide güzelliklerin resmini çekiyoruz"
Telefonu güya konuşuyomuş gibi kulağıma dayayıp resim çekmeyi denedim ama çok ıskaladım uzaktan çekmek olabilir ama sağlam lens lazım n80 de o yok
quote:
Orjinalden alıntı: oeste
Telefonu güya konuşuyomuş gibi kulağıma dayayıp resim çekmeyi denedim ama çok ıskaladım uzaktan çekmek olabilir ama sağlam lens lazım n80 de o yok
N80 mi?
Benim gibi 300mm lik zoom lensli DSLR makine ile kız resmi çekerseniz genelde itiraz etmiyorlar. Hatta poz veren bile oluyor.
hee ya oeste, iyi bir konu. ben de merak ederim çaktırmadan nasıl çekilir diye. forumdaki çoğu slr kullanıcısı galiba zum yaparak çekiyor. bir de ben utanırım resim çekmeye. yol resmi çekeceğiz, mal gibi çık yolun ortasına, makinayı yere koy, eğil, bilmem neren çok tuhaf dursun, yüzün kızarsın, millet sana baksın ne görgüsüz diye. ,en iyisi kendime bir yaka kartı yapacağım. Fotoğrafçı Mustafa diye.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Benim gibi 300mm lik zoom lensli DSLR makine ile kız resmi çekerseniz genelde itiraz etmiyorlar. Hatta poz veren bile oluyor.
ya kız resmi sorun değil ben riskli şeylerden bahsediyorum senin gibi teknoloji delisi değilim ama bende compact bi makine düşünüyorum zoom az olsun öz olsun nokia n 80 den 5 kat iyi çekse yeter
Bu arada Biri nick imi çok kıskandı galiba
@Barbariansss
Bu işte profesyonel babayiğit biri yok galiba yani hepmi manzara çekiyosunuz hiç ajanlık işine girmediniz mi
quote:
Orjinalden alıntı: barbariansss
hee ya oeste, iyi bir konu. ben de merak ederim çaktırmadan nasıl çekilir diye. forumdaki çoğu slr kullanıcısı galiba zum yaparak çekiyor. bir de ben utanırım resim çekmeye. yol resmi çekeceğiz, mal gibi çık yolun ortasına, makinayı yere koy, eğil, bilmem neren çok tuhaf dursun, yüzün kızarsın, millet sana baksın ne görgüsüz diye. ,en iyisi kendime bir yaka kartı yapacağım. Fotoğrafçı Mustafa diye.
utanacak birşey yok aslında.. herşey kendi kafanızda bitiyor.. diyelim örnek verdiğin fotoğrafı çekmek için çıktın ortaya ve herkes sana bakıyor.. o insanları tanıyor musun, bir daha görecek misin, onlar seni başka yerde görse hatırlayacak mı, kısacası o an'ı yaşayıp geride bırakacaksın işte.. herşey kendi kafanızda bitiyor..
kadrajı çekeceğiniz modele yönlendirmeyin model kadraja girsin öyle çekin
yani takım arkadaşınızın koşuyoluna pas atmak gibi.. modelinizin yönüne kadrajınızı sabitleyin oraya girince cekin gectikten sorna da hemen indirmeyin sanki başka şeyler çekiyormuş gibi devam edin