Çakma çakarlı araçların arkasına geçip uzunları yakmaya davet ediyorum herkesi. Bu şekilde çoğaldıkça çakarların insanı nasıl rahatsız ettiği ve yol güvenliğini tehlikeye attığı yönünde farkındalık oluşacağını umuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Odysseus348
Çakma çakarlı araçların arkasına geçip uzunları yakmaya davet ediyorum herkesi. Bu şekilde çoğaldıkça çakarların insanı nasıl rahatsız ettiği ve yol güvenliğini tehlikeye attığı yönünde farkındalık oluşacağını umuyorum.
ters bir adama denk gelirsen sana bir çakar neye uğradığını anlamazsın valla
Çok tehlikeli bir hareket olur kanısındayım.
Yol vermedi diye denize atılanları vurulanları gördük. Bence yapmayın. Arkadan uzunları yakmış gelenler varsa uyarı manasında tamam ama çakar lambaları olanlara bulaşmayın fazla. Arayın polisi plakasını verin gereğini yaparlar.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
quote:
ters bir adama denk gelirsen sana bir çakar neye uğradığını anlamazsın valla
bu akşam denk geldim zaten, sözde makasa da girecekti siyah fluence lı arkadaş ama pek şekil yapamadı doğrusu
uyuz oluyorum böyle denyolara, ışığı yakmış yol istiyor, alemin bi akıllısı bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal
Yol vermedi diye denize atılanları vurulanları gördük. Bence yapmayın. Arkadan uzunları yakmış gelenler varsa uyarı manasında tamam ama çakar lambaları olanlara bulaşmayın fazla. Arayın polisi plakasını verin gereğini yaparlar.
arkadaş bu çakarları belediye mi dağıtıyor, e5 te mecidiyeköy-bakırköy arası 3 çakarlıyla beraber geldim sayılır, birinde siren de vardı. nedir bu zorbalık arkadaş? adam olmak bu kadar mı zor anlamıyorum
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal
arkadaş bu çakarları belediye mi dağıtıyor, e5 te mecidiyeköy-bakırköy arası 3 çakarlıyla beraber geldim sayılır, birinde siren de vardı. nedir bu zorbalık arkadaş? adam olmak bu kadar mı zor anlamıyorum
Yapacak birşey yok. Buna İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının dur demesi lazım.
Bu tarz şeylerin satışı yasak değil. Ben de aldım megafon internetten 2 gün sonra ulaştı bana. Ama ben bunu taktığım zaman suç oluyor.
2 3 yıl önce konu açmıştım modifiye parçalarının satılması ve uygulanması diye. Orada çok tartışıldı bu konu ama malesef satışı konusunda herhangi bir yaptırım yok.
Siz bulaşmayın bu tarz araçlara içinden ne çıkacağı belli değil. Arayın 155'i. Oradan sonuç çıkmak zorunda çünkü tüm aramalar kayıt altına alınıyor ve açılan dosya kapatılmak zorunda.
o hareketi yapacak adam zaten pek dengeli pek mantıklı bir insan değildir
böyle bir hareket yapınca "bak arkadaşım yanlış yapıyorsun bende senin şimdi yaşadığın gibi rahatsız oluyorum" anlamı çıkarmaz bu durumdan
"ula bahele alırım façanı aşşaa" şeklinde yorumlar hareketinizi
sonrada gereksiz tartışmalar gereksiz kavgalar gelir ha ben taktım arkadaş diyorsanız bu tip hareketler yerine her çakma çakarlı aracın plakasını yazıp emniyete şikayet edin bence
arkadaş kırolara teslim olmuşuz tamam kimse belaya bulaşmasın.
Cehaletime verin "çakma çakarlar" ne manaya geliyor?
Çakar lambalı araçların %90 ı ne yazık ki yasal. Belediye vs. araç satın almaktansa şoförlü olarak araç kiralamaya devam ettiği sürece bu böyle devam edecek. Adam belediye başkanına eskortluk yapıyor (ne gerek varsa...) akşam da aynı arabayla evine gidiyor. Modifiye buluşmalarına giden bir makam aracının fotoğrafını yayınlamıştım burada, sahibi konuya gelip ahkam kesmişti.. Küçükçekmece belediye başkanının eskortuymuş...
Onlara yolu açmak zorundasınız, Türkiyeyi kurtarmaya gidiyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: ehed
Cehaletime verin "çakma çakarlar" ne manaya geliyor?
polisin veya ambulansların kullandığı mavi-kırmızı lambaların, kendine polis süsü vererek kullanan denyolara verilen ad. dünyada heralde bu tip insanlardan asla hayır gelmez...
Belaya bulaşıp ne yapacaksın ki arkadaşım. Adam sağa çekti elinde Baretta. Geldi yanına. Tek el ateş etti ve gitti. Hadi buyur belaya bulaştın.
Adam sağa çekti. Elinde levye ile indi araçtan. Geldi yanına. Camları indirdi. Tuttu yakandan iki tane de sana vurdu sen hastanelik araç masraflı aile hastanede ağlıyor.
Adam sağa çekti. Eli boş. Geldi yanına. Sende elinde beyzbol sopasıyla indin. Adamı öldürene kadar dövdün. Adam hastaneye sen merkeze. Adam kendine geldi. Şikayetçi oldu. Buyrun hapis cezasına. Yıllardır temiz olan sicil sizlere ömür.
Belaya bulaştık işte.
Ülkede polis teşkilatı neden kuruldu acaba? Herkes belaya bulaşacaksa kendi işini kendi halledecekse polise ne gerek var bu ülkede o zaman? İç işleri bakanlığı kaldırsın bütün emniyet müdürlüklerini herkes kendini korusun savunsun. 70.000 olan nüfus azalsın.
yukarda burhanın dediğine göre yapan zaten kadıymış. kadıyı kadıya şikayet edeceğiz demek ki.
ne olursa olsun bu kadar pasif olunmamalı. otoriteden tırs, beladan tırs, sopadan tırs, dayaktan tırs nereye kadar? gitgide tırsak bir millet olma yolundayız farkında mısınız? o çakarları yakanlar aslında en basitleri bana kalırsa. çünkü cahil cühela insanlar
Deli gibi trafik varken bir de bu tür insanların hakkı olmadığı halde yol isteyip trafiği allak bullak etmesi cidden kabul edilemez. Yine de onları kışkırtıcı hareketlerden uzak durulmalıdır. Trafikte kavgaya tutuşup silah sıkan adamların olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz.
bizim gibi düşünenler bu kırolar gibi birleşse, sürek avına çıksa aslında hiç sorun kalmayacak
sırf bu konuda değil, her böyle magandalık olayında bizim gibi düşünenler aman belaya bulaşmayım diye geri planda kalır. oysa bu denyolar gerizekalı olmalarına rağmen aptal değiller. birlikten kuvvet doğar mantığı bunlara çok iyi yerleşmiş.
quote:
e kendin diyorsun işte "belaya bulaşmak" diye
yapılması gereken şey arayıp şikayet etmek sonrasında şikayetini takip edersin etmezsin sen bilirsin o kadarını
ha bu tip konularda ceza oranları arttırılmalı mı kesinlikle evet
ama tutup "onlar çakma çakarlı bende peşlerinden uzunları yakıp gideyim görsünler" demek yanlış o sıradan vatandaş ise görevli değil ise o lambaları takması suçtur aracına ama sende sıradan vatandaş isen yapman gereken şey şikayet etmek kendi çapında ceza vermek değil
Pasif olmayalım tamam kimse pasif olalım demiyor zaten güzel kardeşim ama sen başına bir olay gelmesini ister misin? Ben istemiyorum o yüzden o kişiye karşı kendimce birşey uygulamaktasa arıyorum polisi onlar uyguluyor. Aşağılama olarak görülmesin ama polisin işi bu. Yapılması gerekeni yapmak.
Başımdan geçeni kısaca anlatayım.
Ankara'da Beşevlerde Beşevler metrosunun önünde ışıkta bekliyorum. Işıklarda beklemek istemeyen birisi kaldırıma çıktı U çekti yaya yolundan. Sinirli bir insanım normalde trafikte daha da sinirli oluyorum. Kornaya basmaya başladım. Kaldırımda durdu bana sireni açıyor. Ben nereden bileyim senin polis olduğunu kanıtın yok. O sirenleri her yerde satıyorlar bende aldım. Birisi çıktı arabadan üstüme yürümeye başladı. Hiç istifimi bozmadım. O arabasına bindi. O arabaya binerken plakasını alıp aradım polisi şikayet ettim. Adamın görüntüsü zaten düzgün olmadığını gösteriyordu ne diye uğraşıyım bu adamlarla.
Orada uğraşsam başıma birşey gelecek bundan eminim. Ben tek kişiyim onlar iki kişi ve izbandut gibiler. Ne yapabilirim onların karşısında. Bir güzel dayağımı yer ambulansta pansumanımın yapılmasını beklerim.
quote:
Orijinalden alıntı: Zaman Ötesi
quote:
yapılması gereken şey arayıp şikayet etmek sonrasında şikayetini takip edersin etmezsin sen bilirsin o kadarını
ama tutup "onlar çakma çakarlı bende peşlerinden uzunları yakıp gideyim görsünler" demek yanlış o sıradan vatandaş ise görevli değil ise o lambaları takması suçtur aracına ama sende sıradan vatandaş isen yapman gereken şey şikayet etmek kendi çapında ceza vermek değil
tamam ama adalet işliyor mu türkiyede? işlese zaten bunlar olmayacak.
bazen çözümü avrupaya çekip gitmek gibi düşünüyorum ama bir türkün yapacağı bu olmamalı, lafı geçince türkten güçlüsü yok ama bi kaç zibididen de bu kadar geri adım atar hale gelmişiz. benim canımı sıkan bu. neden birlik olmuyoruz anlamıyorum. forumda herkes benzin fiyatından şikayetçi, bir kişi de çıkıp demiyor, diyemiyor başıma bela gelmesin diye.
gelsin arkadaş, ben dayak yemeyi göze alarak bu hareketimi uyguluyorum, benim gibi düşünen birileri çıkıp el uzatsın sadece. sorunlar işte o zaman çözülecektir.
sen beladan kaç, ben belaya bulaşmayım, o sakin olsun yerine; sen, ben, o beraber olalım.
quote:
quote:
quote:
bazen çözümü avrupaya çekip gitmek gibi düşünüyorum ama bir türkün yapacağı bu olmamalı, lafı geçince türkten güçlüsü yok ama bi kaç zibididen de bu kadar geri adım atar hale gelmişiz. benim canımı sıkan bu. neden birlik olmuyoruz anlamıyorum. forumda herkes benzin fiyatından şikayetçi, bir kişi de çıkıp demiyor, diyemiyor başıma bela gelmesin diye.
gelsin arkadaş, ben dayak yemeyi göze alarak bu hareketimi uyguluyorum, benim gibi düşünen birileri çıkıp el uzatsın sadece. sorunlar işte o zaman çözülecektir.
sen beladan kaç, ben belaya bulaşmayım, o sakin olsun yerine; sen, ben, o beraber olalım.
farkındalık yaratmak başka bir şeydir bence konuşarak karşı tarafın sizi anlayabileceğini düşünerek yapılır
ancak sorun şu ki bu hareketi yapan adam zaten sizi anlayacak kapasitede değil yaptığınız hareketi farklı şekilde yorumlayıp belki size zarar verecek
o bir kaç zibidiye laf anlatma derdi ile dayak yemek hatta yaralanmak kusura bakmayın ama göze alabileceğim bir şey değil
ülkemizde saçma sapan sebeplerle cinayetler işlenirken kimse gidip bu zibidilerle uğraşmayı göze alamaz
eğer adaletin işlemeyeceğinden bu kadar eminseniz adaleti işletecek şekilde irade koymanız gerekir (ki o başka konu ve forumda yasak)
ayrıca evet bende sizin gibi düşünüyorum bazen çekip gitmek başka bir ülkeye ve emin olun fırsatım olsa yapacağım şey o olur bunun türklükle alakası yok insan gibi insanca yaşamak istiyorum sadece
e bu ortamın ülkemizde ne kadar sağlanabildiği de başka bir konuda tartışılır
quote:
quote:
quote:
Eyleminizi bir nebze destekliyorum. En azından tepkinizi. Ancak bu çakarları takan araca baktığınızda yasal mı değil mi anlamak artık kolay. Fluance, passat, insignia, s class.. Bunlar kiralanarak kullanılan eskort ve makam araçlarıdır. Özellikle insignia emniyet teşkilatında, passat ve s class ile belediyelerde kullanımakta. Arayıp polise plakayı bildirirseniz, ve plaka ile ilgili de yasal olup olmadığı konusunda bilgi almak isterseniz "evet bu araç bizden" şeklinde cevap verirler... Tepki göstermekte haklısınız, haklı iken haksız konuma düşmeyin..
Bu arada sivil polislerde çakar lamba olmaz. Sadece olay anında tepe lambası takar. Çakarlı araçların hepsi makam ve eksort araçlarıdır.