Bildirim
Çakar gitti tepe lambası geldi, led uzunlarla bi şahane
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Led muayeneden bile geçiyor diye biliyorum ki kimi halojen ampul de göz alıyor bence en iyi çözüm sürücü gözlüğü takmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkamdan öyle gelenlere yol verip beni geçince arkasına takılıyorum. Uzunları da yakıyorum, baktım dikiz aynasından rahatsız olmuyor sol aynasından kendimi gösteriyorum. Geçen hafta Opel Astra'ya yaptım bunu, dörtlüleri yakıp en sağ şeride geçti. Ben de kısalara geçip normal sürüşe devam ettim, 4 km aynadan takip ettim sağdan sağdan dörtlüler açık yola devam etti. 1-2 kez daha böyle muameleye maruz kalırsa kesin söker ledleri.
Sokak arasında karşıdan led farla gelen öküzlere uzunları dayıyorum direkt. Hiç taviz yok. Farlarını kapatanlar oluyor.
Led kullananlara ve far ayarı bozuk olup milleti rahatsız edenlere kesinlikle ceza yazılmalı.
Böyle denk gelenlerin sayısı artarsa arabaya led projektör takacağım. Bir takım da arka stoplara düşünüyorum. -
işte yasaklanması lazım.. orjinal fabrika ampülü dışındakileri yasaklayacaklar... yolu bile doğru düzgün aydınlatmıyor ama karşıdaki adamı kör ediyor... halojen ampüller ayarsız değilse o kadar kör etmiyor.. ama ledler gerçekten halojene göre kör ediyor
devlet ona buna ceza keseceğine bunlarla uğraşsın -
sorun orada işte adam uzuna alırsa daha çok kör ediyor
sosyal bilinç olmadıkça çok zor, toplumun kendini eğitmesi sorgulaması lazım.. herkes selektör yapıyor led'liye ama adam anla(ya)mıyor.. düşünmüyor.. embesil olmasa o ledleri takmıcak..
bir kampanya başlatıp cimere toplu dilekçe versek belki yasaklanabilirne de olsa devlet ceza yazacak yer geziyor.. bkz:cam filmleri
-
tepe lambası derken? resmi var mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam fabrika çıkış halojen farlari servisden 100tl ye satarlar ondan sonra da, ayrıca benim halojen farlar acik ve kapali arasi fark yaratmazken ledlere gectikden sonra cok rahatladim. Farlari taktirir taktirmaz zifiri karanlikda karşısına gecip baktim (far yukseklik ayarim en dusukde durur hep) gözümü almadı, zaten 1 saat boyunca da bir tanidigimi takip ettim gözünü aldi mi far diye sordum hayır dedi, karşıdan da bir kere selektor yemedim daha. Dediğim gibi gözünüz hassas olabilir yasak beklemektense gözlük temin edin çok rahatlarsiniz ve umrunuzda olmaz. Muhtemelen göz aliyor dedikleriniz zenonlardir ki onlar muayeneden geçmezler, ledler de sorunlu olsalardi emin olun gecirmezlerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kim diyor çakar bitti diye; daha bu sabah emaar önünden çakarlı araç yardıra yardıra altunizade tarafına gidiyordu -
Ben arkasına geçince o uzundaymış kısadaymış fark etmiyor. Bu nedenle hiç dörtlüleri yakmadan direkt yol verip arkasına geçiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Esek_Berberi
sosyal bilinç olmadıkça çok zor, toplumun kendini eğitmesi sorgulaması lazım.. herkes selektör yapıyor led'liye ama adam anla(ya)mıyor.. düşünmüyor.. embesil olmasa o ledleri takmıcak..
bir kampanya başlatıp cimere toplu dilekçe versek belki yasaklanabilirne de olsa devlet ceza yazacak yer geziyor.. bkz:cam filmleri
Geçen ay İzmir'e gelirken Manisada ledli apaçi şahin denk geldi arkama. Dörtlüleri yaktım, akabinde uzunları çaktı yine ledli. :D Sağa geçip yol verdim tam uzunları yakacağım baktım şahine ailece binmişler ana bacı doluşmuşlar, vazgeçtim mecburen gaza basıp uzadım ortamdan.
Ama karşıdan gelenlerde dediğiniz gibi sıkıntı. Maalesef ülke olarak aşırı benciliz.
Konu komşunun canı çeker, olan var olmayan var diye evin bahçesinde değil de dağ başına giderdik mangal için. Bahçede yapacaksak da yakın komşulara da dağıtacak kadar et alıp mangalı öyle yapardık, evin önünde yapacaksak bol kırmızı ete para yetmezdi tavuk alırdık komşular da yesin diye. Böyle büyüdüm ben. Anam babam sağ olsun kendimden önce başkalarını düşünerek yetiştik. Öyle zengin de değildik hani, orta sınıf bile değildik, kiralık evde doğdum, kiralık evde büyüdüm, evlendim hala kiralık evdeyim. Anam babam da kiralık evde oturuyor hala. Ama bencil olmadık hiç. Paramız olmadığı için ekmek alamadığımızı, bakkalın veresiye yazmak için 250 bin tllik ekmeğe 500 bin tl yazarım dediği zamanları hatırlarım.
Ne led takarım arabama ne de yaya geçidinde yaya varken gaza basarım. Bazen iş arkadaşım benle gidip geliyor işe, başka sürücülere veya yayalara yol veriyorum diye kızıyorlar bana. 15 dk geç gideyim kafam rahat gideyim diye düşünürüm hep.
Bizim ülkede başkasına hayranlık kültürel bir kavramdır. Herkes kendinden daha iyisine iç geçirir, Avrupalılara Amerikalılara hayrandır, onların davranışlarına hayrandır, herkes facebook profilinde gelişmiş milletlerin davranışlarının ne kadar mükemmel olduğunu, trafikte yayalara yol verenlerin videolarını falan paylaşır. Ama iş onu uygulamaya gelince herkes sağır sultan kesilir. Toplumun davranışından şikayetçiysen önce kendi davranışını değiştir, ondan sonra herkesin öyle davranmasını bekle. Toplum bireylerden oluşur, bireysel davranışlar toplumsal tepkileri oluşturur.
Haklısınız, led ampüller için toplu şikayet edilebilir. Ben varım. Gerekiyorsa yazılı da yazıp dilekçe gönderirim.
-
Hocam farlarınız mercekli ise halojen,led hatta çakma xenon bile taksanız mercekler aydınlatılması gereken noktaya kadar aydınlatırlar . Karşıdan gelen yada önünüzdeki kimseye rahatsızlık vermezler. Ama merceksiz farlara yapılan led ve xenon uygulamalarında mercek olmadığı için ışık hüzmesi bir yerde toplanmaz ve dağı taşı aydınlatır insanların görüşlerini engeller. Eğer normal halojen farlar ile yolu görmüyorsanz insanlara gözlük önermek yerine göz doktoruna başvurun.
-
Sizinki fakirlik değil kardeşim zenginlik... fakirlik; yıllık 400-500 minyon TL ciro yapıp, milyonluk arabaya binip; her gün gelip çalışanından 1 tane poğaça dilenmektir, bir yaz boyunca aynı tişörtü giymektir...
dilekçe ile ilgili bir konu açılırsa katılım olacağı kanaatindeyim.. benim şu sıralar işten dolayı yogunum ilerde belki böyle bir konu açılabilir. -
Bilgilendirme için teşekkürler ancak halojen farlarim çok kötü durumdaydi yanima oturanlar bile farlar açık mı diye soruyordu. Ben arkadaşın rahat etmesi için önerdim yoksa 80 milyonluk ülkede yasaklasan da illa ki birinin farı gözünü alır.quote:
Orijinalden alıntı: RaiNFallDown
Hocam farlarınız mercekli ise halojen,led hatta çakma xenon bile taksanız mercekler aydınlatılması gereken noktaya kadar aydınlatırlar . Karşıdan gelen yada önünüzdeki kimseye rahatsızlık vermezler. Ama merceksiz farlara yapılan led ve xenon uygulamalarında mercek olmadığı için ışık hüzmesi bir yerde toplanmaz ve dağı taşı aydınlatır insanların görüşlerini engeller. Eğer normal halojen farlar ile yolu görmüyorsanz insanlara gözlük önermek yerine göz doktoruna başvurun.
https://www.youtube.com/watch?v=_ULYPR5X3KM
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Far restorasyonu yapanlar var. Arkadaşım da yapıyor. Özellikle merceksiz farlarda epey işe yaradığını söylüyorlar.
Eski aracımın mercekli ön farlarını kaza sonucunda mercekli yan sanayi ile değiştirmiştik. Kısalardan memnun olmadığım için ampülleri Philips Xtreme Vision ile değiştirmiştim ve memnun kalmıştım. Sonra TR'de olmadığı için yurtdışından yüksek ayarlı orjinal far almıştım. Mercekli olduğu için rahattı. Yeni aracımda da merceksiz far var, bundan memnunum ve halojen kullanıyorum.
Size tavsiyem far camları plastikse temizletin, iç yansıtmalarda kararma vs varsa restorasyon yaptırın. Mercekli ise merceği temizletin. Far içinde patlayan ampüller yansıtma bölümlerinde ve merceklerde kararmaya neden olabiliyor.
İnsanlar az masraf edecek, cebinden az para çıkacak diye başkalarını rahatsız etme lüksüne sahip değildir. Led ampüllerle başkalarını rahatsız ediyorsanız en kısa sürede farlarınızla ilgili problemi çözmekle yükümlüsünüz.
-
Ben yol vermiyorum. Arkada deliriyorlar. (Şerit ihlal etmiyorum. Hafif trafik olan yolda takip mesafesinde giderken birden beliriyorlar.)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merceksiz halojen de dağı taşı aydınlatmıyor mu? Boş bi yorum olmuş
Sanki, merceksiz halojen ile merceksiz led (dağıldığı bölge açısından) aynı şey değil gibi lanse etmeye çalışıyorsunuz. -
İstanbulda takip mesafesinde gidiyorsun. Hmmquote:
Orijinalden alıntı: Kasapow
Ben yol vermiyorum. Arkada deliriyorlar. (Şerit ihlal etmiyorum. Hafif trafik olan yolda takip mesafesinde giderken birden beliriyorlar.) -
Hafif trafik olunca gitmeyi başarıyorum dedim o yüzden Genelde biriler atlayıp duruyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
O led ya da zenonu takıp milleti kör edenlere projektörde fayda etmiyor. Bu doblo-fiorino tayfasından bir arkadaş zenonları takmış, kör olmam sebebi ile tepki olarak uzunları açtım. Araç 2005 vitara. Halojen uzunlarımdan rahatsız olmış olacak ki doblocu arkadaş o da uzunlarını açtı benim görüş iptal oldu durmak zorunda kaldım. Aracın tepesindeki 4 led projektörü açtım. Ben durmak zorunda kalırken adam yanımdan geçti gitti... İşlemiyor gözlerine kızılötesi görüyor adamlar .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkamdan öyle gelenlere yol verip beni geçince arkasına takılıyorum. Uzunları da yakıyorum, baktım dikiz aynasından rahatsız olmuyor sol aynasından kendimi gösteriyorum. Geçen hafta Opel Astra'ya yaptım bunu, dörtlüleri yakıp en sağ şeride geçti. Ben de kısalara geçip normal sürüşe devam ettim, 4 km aynadan takip ettim sağdan sağdan dörtlüler açık yola devam etti. 1-2 kez daha böyle muameleye maruz kalırsa kesin söker ledleri.
Sokak arasında karşıdan led farla gelen öküzlere uzunları dayıyorum direkt. Hiç taviz yok. Farlarını kapatanlar oluyor. Led kullananlara ve far ayarı bozuk olup milleti rahatsız edenlere kesinlikle ceza yazılmalı. Böyle denk gelenlerin sayısı artarsa arabaya led projektör takacağım. Bir takım da arka stoplara düşünüyorum. |
Ben arkasına geçince o uzundaymış kısadaymış fark etmiyor. Bu nedenle hiç dörtlüleri yakmadan direkt yol verip arkasına geçiyorum.
Geçen ay İzmir'e gelirken Manisada ledli apaçi şahin denk geldi arkama. Dörtlüleri yaktım, akabinde uzunları çaktı yine ledli. :D Sağa geçip yol verdim tam uzunları yakacağım baktım şahine ailece binmişler ana bacı doluşmuşlar, vazgeçtim mecburen gaza basıp uzadım ortamdan. Ama karşıdan gelenlerde dediğiniz gibi sıkıntı. Maalesef ülke olarak aşırı benciliz. Konu komşunun canı çeker, olan var olmayan var diye evin bahçesinde değil de dağ başına giderdik mangal için. Bahçede yapacaksak da yakın komşulara da dağıtacak kadar et alıp mangalı öyle yapardık, evin önünde yapacaksak bol kırmızı ete para yetmezdi tavuk alırdık komşular da yesin diye. Böyle büyüdüm ben. Anam babam sağ olsun kendimden önce başkalarını düşünerek yetiştik. Öyle zengin de değildik hani, orta sınıf bile değildik, kiralık evde doğdum, kiralık evde büyüdüm, evlendim hala kiralık evdeyim. Anam babam da kiralık evde oturuyor hala. Ama bencil olmadık hiç. Paramız olmadığı için ekmek alamadığımızı, bakkalın veresiye yazmak için 250 bin tllik ekmeğe 500 bin tl yazarım dediği zamanları hatırlarım. Ne led takarım arabama ne de yaya geçidinde yaya varken gaza basarım. Bazen iş arkadaşım benle gidip geliyor işe, başka sürücülere veya yayalara yol veriyorum diye kızıyorlar bana. 15 dk geç gideyim kafam rahat gideyim diye düşünürüm hep. Bizim ülkede başkasına hayranlık kültürel bir kavramdır. Herkes kendinden daha iyisine iç geçirir, Avrupalılara Amerikalılara hayrandır, onların davranışlarına hayrandır, herkes facebook profilinde gelişmiş milletlerin davranışlarının ne kadar mükemmel olduğunu, trafikte yayalara yol verenlerin videolarını falan paylaşır. Ama iş onu uygulamaya gelince herkes sağır sultan kesilir. Toplumun davranışından şikayetçiysen önce kendi davranışını değiştir, ondan sonra herkesin öyle davranmasını bekle. Toplum bireylerden oluşur, bireysel davranışlar toplumsal tepkileri oluşturur. Haklısınız, led ampüller için toplu şikayet edilebilir. Ben varım. Gerekiyorsa yazılı da yazıp dilekçe gönderirim. |
işte yasaklanması lazım.. orjinal fabrika ampülü dışındakileri yasaklayacaklar... yolu bile doğru düzgün aydınlatmıyor ama karşıdaki adamı kör ediyor... halojen ampüller ayarsız değilse o kadar kör etmiyor.. ama ledler gerçekten halojene göre kör ediyor
devlet ona buna ceza keseceğine bunlarla uğraşsın |
![]() https://www.youtube.com/watch?v=_ULYPR5X3KM |
Hocam fabrika çıkış halojen farlari servisden 100tl ye satarlar ondan sonra da, ayrıca benim halojen farlar acik ve kapali arasi fark yaratmazken ledlere gectikden sonra cok rahatladim. Farlari taktirir taktirmaz zifiri karanlikda karşısına gecip baktim (far yukseklik ayarim en dusukde durur hep) gözümü almadı, zaten 1 saat boyunca da bir tanidigimi takip ettim gözünü aldi mi far diye sordum hayır dedi, karşıdan da bir kere selektor yemedim daha. Dediğim gibi gözünüz hassas olabilir yasak beklemektense gözlük temin edin çok rahatlarsiniz ve umrunuzda olmaz. Muhtemelen göz aliyor dedikleriniz zenonlardir ki onlar muayeneden geçmezler, ledler de sorunlu olsalardi emin olun gecirmezlerdi.
|
![]() sosyal bilinç olmadıkça çok zor, toplumun kendini eğitmesi sorgulaması lazım.. herkes selektör yapıyor led'liye ama adam anla(ya)mıyor.. düşünmüyor.. embesil olmasa o ledleri takmıcak.. bir kampanya başlatıp cimere toplu dilekçe versek belki yasaklanabilir ![]() |
Benzer içerikler
- motor üflemesini kesen katkı
- araç tavan kaplama
- manuel vites takılı kaldı
- bi led projektör
- autokit pasta cila yorumları
- togg t10 f
- hasar kaydı sorgulama ücretsiz
- 35 tfsi ne demek
- jeep compass 2025
- zorunlu trafik sigortası illere göre fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X