Şimdi Ara

ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLIĞI VAAD EDİLEREK DOLANDIRILDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, isinolsun adli uygulamada buldugum cagri merkezi isi icin bir basvuruda bulundum. Ardindan benimle iletisime gecildi ve isin detaylari anlatildi. Sonrasinda benden telefon numaram, dogum tarihim, iban no ve yasadigim il ilce bilgisi istendi. Aksaminda beni arayip ise alindigimi ve telefonuma bir onay kodu yollayacaklarini soylediler. Onay kodu da "isinolsun" adli uygulama adina gonderilmisti ve bunun sebebini sordugumda "oradan basvuru yaptiginiz icin oyle" diyip gecistirdiler ve onay kodunu da onlara ilettim. Sonrasinda benden yedek bir numara istendi ve annemin numarasini verdim. Dogrulama amacli ona da kod gonderildi ve onu da karsi tarafa ilettim. Tabi bu gorusmeler kayit altina alinmasin diye whatsapp uzerinden gerceklestiriliyor. Sonrasinda durumdan suphelenip biraz arastirma yaptigimda bizim numaralarimizla "isinolsun" adli uygulamada isveren olarak sahte hesaplar actiklarini fark ettim. Bunu gorur gormez isinolsun uygulamasina ve cimere sikayetlerimi ilettim. Gorusmeleri whatsapp uzerinden sesli olarak yapiyorlar fakat benden onay kodunu mesaj yoluyla istedikleri bir konusma da mevcut. Bu durumda yapmam gereken ekstra bir sey var mi ya da bana herhangi bir sorun yasatir mi bu olay? Simdiden tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçmiş olsun. Üzücü ya dolandiricilarin bu kadar hem sayıca fazla hem de korkusuz olduğu bir ülkede yaşamak. Gerçekten işimiz çok zor. Herhangi bir siyasi partiye mensup değilim ama çok açık ve net son dönemde özellikle arttı. Gidişat iyi değil.

    Size gelirsek hukukçu değilim, bilemiyorum ama bir avukata danışıp, suç duyurusu vs bulunulması gerekiyorsa ivedi bulunurdum, en azından kendimi ne olur ne olmaz korumak adına. Uygulama sahiplerini de sıkıştırmak adına sosyal medyadaki tüm kanalları kullanıp söz konusu telefonlara ait hesapların silinmesini sağlayın. O hesaplardan bir üç kağıt cevirirlerse ihale size kalmasın.

    Ekleme: uygulamanın da hatası var, açık ve net kodun ne için gonderildigini söylemesi lazım. Sizin durumunuzdaki çoğu insan da inanırdı. Oradan da sikistirin uygulama sahiplerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 19 Mart 2023; 21:28:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa şikayette bulunun konun detayları ile.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.