Gün geçtikçe dijitalleşen çağımızda hayat tarzımıza hakim olan, kimi zaman vakit kazandırdığını ve işimizi kolaylaştırdığını düşündüğümüz gelişen teknoloji ve onun bir getirisi olan hareketsizlik sağlığımız için en büyük tehlikelerden biri.
Uzmanların yorumlarına göre çeşitli teknolojik cihazlar ile meşgul olup, uzun süre hareketsiz kalmak felç geçirme riskini 30-40'lı yaşlara kadar erkene çekebilmektedir.
Fiziksel Aktivitenin Önemi Fiziksel Aktivite, kas ve iskelet sisteminin koruyor, kilo alımının önlüyor, kalp ritmini düzenliyor, bağırsak fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlıyor. Sağlığımız için bu denli önemli olan fiziksel aktivite, haftada 3-5 defa ortalama 1 saat dahi yapıldığı takdirde sağlığımız üzerinde olumlu yönde etki etmektedir.
Fiziksel Aktivite, akciğerin kapasitesini arttırır, kan akışını arttırır ve oksijenin hücrelere dağılımını sağlar ayrıca vücudumuzdaki su, tuz ve mineral seviyesini dengeler.
Kalp Krizi Ve Felç Riski Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı Yüksek tansiyon, felç, kalp krizi gibi ciddi hastalıkların son zamanlarda erken yaşlara inmesinin altında yatan sebep ise gene aynı. Artık insanlar 30-40'lı yaşlarda hipertansiyon hastası olmakta.