Şimdi Ara

Cafeler çok pahalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halk neden sürekli böyle cafelere gidiyor anlamıyorum hafta 1 falan gitsen tamam ama her gün orda olan tipler var valla paraya acıyorum. Sizin fikriniz nedir?

Türk kahvesi 7-11 lira
    White choclate mocha tarzı kahveler 12 lira civarı
    Milksahe ve türevleri 8-15 lira
    Çay 2.5-5
    Limonata veya portakal suyu 8 lira
    Yiyecekler en dandik börek bile 15 liradan başlıyor.Tavuk yemekleri 30 civarı.
    Starbucksda kahve 8-13 lira

Bana kalırsa
    Türk kahvesinin ederi 5 lira. Paketi 3 lira zaten.2 içişte bitiyor küçücük birşey.
    White choclate mocha tarzı kahvelerin neden bu kadar pahalı olduğunu anlamıyorum zaten gelen kahve nescafe gibi 3 içişte bitiyor.Bunlarında ederi 5 lira olmalı.
    Milkshake ve Türevleri büyük bardakta geliyor içince hatta doyuruyor ancak ederi maksimum 8 lira olmalı.Yapımın maliyet işçilik dahil 1 lira zaten.
    Çay 1 lira olmalı.Adam soymanın alemi yok.
    Limonata veya portakal suyu 8 lira. Bunedir birader? Markette 2.5 litresi 3.5 lira zaten.El yapımı falan faso fiso yap 4 lira her gelen 2 kez içsin.Yediğim yemek 12 lira içecek 8 lira böyle mantıkmı olur?Yapım maliyeti zaten 75 kuruş.
    Yiyeceklere gelince börek 1 porsiyonu en fazla 10 lira olmalı.Bazı cafelerde tavuk yemekleri oluyor bunlarada sanki restorant gibi fiyat biçiyorlar tavuk yemeği bu zaten yapım ücreti 10 lirayı geçmez. istedikleri ücret 30 civarı.Adamlar kendini mid point sanıyor.
    Starbucksda da kahve fiyatları çok pahalı.Sevdiğim soğuk kahve 12 lira büyük boy alıyorum.Bu kadar para etmeyeceğini düşünüyorum.8-9 lira falan olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 16 Ağustos 2017; 1:10:39 >

• ben hep 1 liralık içiyorum
    şaka bir yana kafe kültürü iğrenç bir şey, özellikle kızlar görsel olarak güzel gelse de içleri leş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rick Sanchez

ben hep 1 liralık içiyorum
    şaka bir yana kafe kültürü iğrenç bir şey, özellikle kızlar görsel olarak güzel gelse de içleri leş

İçeceğe vericeğim 10 lira paraya giderim akşam yemeği yerim 20 liralık daha mantıklı en azından karnım doyar.
  • Adam isterse 500 lira der çaya , sanane bilader? Ucuz çaymı yok? Git kahveye abi param yok de bedavaya versin. Şu şöyle olmalı bu böyle olmalı nedir. Aç bi kafe sen öyle sat o zaman
  • Bir yerde haklısın. Benim param var ben alabiliyorum. Parası olan alsın. Zorla mı aldırıyorlar gibi bir yaklaşım hoş olmaz. Ülke durumu ortada. Bence maddi durumu düşük insanlarda oturup iki şey yudumlayabilmeli.
  • Öncelikle 7 liraya olan türk kahvesinin maliyetinin içine sadece kahve maliyeti koyulmamalı,işyerinin kira gideri,yaktığı elektrik,harcadığı su ve doğalgaz,internet,çalışan giderleri,vergileri ekleyip üstüne kâr marjınıda koymanız gerekmekte.1 çay bardağının birim maliyeti hesaplanırken sadece harcanan çay baz alınmaz,yani 2.5 liraya satılan çayın 2.2 lirası kâr 30 kuruşu gider değildir heleki yiyecek satan işletmelerin usta maliyetleri hatsafhadır 1 böreğin imalathanede yapılması dondurulması işletmeye aktarılması orda pişirmesi servis edilmesini düşündüğümüzde ödediğiniz fiyatlar az bile.

Gelelim neden kafelere gidildiğine,yazın kafeye gitmeyi hiç tercih etmem sahilde otururuz arkadaşlar olarak fakat kışın kafe vazgeçilmezdir heleki benim gibi yoğun şekilde çalışan biri için velinimettir evime çağırsam kahveyi yap servis et o bulaşıkları yıka tekrar yerine koy yorgunluk üstüne yorgunluk ama kafede önüne gelir içersin kalkar gidersin.

• Gitme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En pahalı Marketler anket
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende sevgilisi olupta kafeye gidenleri anlamıyorum. Gidin sahile kuytu yerlere ne işiniz var kafede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam deli gibi kira ödüyor o kafeye ve bilimum diğer masrafları da var. Ayrıca ortaya bir sermaye koyuyor, kar etmeyecek olsa niye sermayesini kafeye yatırsın. Ben de biraz daha ucuz olmasını isterim ama arz/talep dengesi bu fiyatlarda oluşmuş, bir çözümü yok bu yüzden.

• White choclate mocha tarzı kahvelerin neden bu kadar pahalı olduğunu anlamıyorum zaten gelen kahve nescafe gibi 3 içişte bitiyor.Bunlarında ederi 5 lira olmalı.

Cafeler çok pahalı
  • Gitme.

• Cafelerde kredi çekerek takılan tanıdığım 2 tane kız var, kimsenin giderine karışamam ama bana acizce geliyor
  • kafeler bence normal git kahve dünyasına al kız arkadaşını 20 tl ver 2 saat otur kimse bir şey demez bedava internet. dandik bir yere gitsin adam zırt pırt gelir abi bir şey lazım mı rahatsız eder sahilde yürüsen iki kola bir şey alsan zaten 20 tl gider birde dilenci kılıklı çingeneler çiçek satmaya çalışırsa yandınız . en temizi kafeler vericeksin 20 tl kafan rahat karışan eden yok hesap isteme dışında göz ucuyla bile bakmazlar rahat edersiniz o yüzden bence kafeler çok iyi en azından parasını hak ediyor aklınızda olsun özellikle kahve dünyası bence ilk buluşma için ideal oturun ohh miss karışan eden yok alın kahvelerinizi sabah falansa yanına kekinizi pastanızıda söyleyin takılın mis gibi 2 kişi max 40 tl ödersiniz 2 saat sohbet edin ne işin var dandik yerlerde oturun temiz temiz

• Noxramma kullanıcısına yanıt
    Böyle diyen arkadaşlar 2 gün sonra ülkedeki benzin fiyatından araba vegisinden ve fiyatlarından vs vs şeylerden dert yanarlar. Sanane bilader 70 bin tl lik arabayı adamlar 150 ye satıyorsa sanane dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsak binmeyiver arabaya yada git arabayı al almanyada yaşa
  • Bak hacı fiyatlar sana göre yüksek zengine göre birşey değil.50 kes a kahvehanede çay var oradan da içebilirsin.disari gidip bir yerlere oturmanın maliyeti olacaktır.ucuzada mekan var orta halliyede lüks yerlerde var.

• hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum,

cafe veya bar gibi işletmelerin masrafları çoktur, öyle bakkalda bir paket kahve 5 lira burada bardağı 5 lira ile hesap yapılmaz,
  • gitme. kafeye giden süzme mal zaten amaç ne. puba git bari.
  • Pahalı olduğu doğru ama full çekiyorlar.Demekki insanlar zengin?
  • Kafelerde içecekler aşırı pahalı. Eskiden boş kafeler gördüğümde hüzünlenirdim hafiften artık mutlu oluyorum çünkü vergiler yüzünden doğru düzgün parası kalmayan insanları bir de bunlar soymaya çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rick Sanchez

ben hep 1 liralık içiyorum

ne biliyorsun leş oldugunu hepsiyle muhabbet edip tanıdın mı? yo. kedi ciger meselesi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.