Şimdi Ara

Caddede Altyapı Var Ama Bizde Yokmuş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bina no:37'de oturuyorum. bana caddede altyapı yok dediler türk telekomdan. neyse sonra araştırdım, uğraştım caddedeki diğer bina numaralarını altyapı sorgulama kısmından sorguladım ve internet hizmeti alınabilir olduğunu gördüm ve gittim ilgili bina sahiplerine ulaştım evet net kullanıyoruz yıllardır dediler.

Ve ayrıca binanın 10 mt yanında telefon direği mevcut. Yanda ufacık daracık bir araba geçmeyecek kadar sokak var orda bile adsl hizmeti alınabiliyor.

Şimdi bu türk telekom neden direkten kablo çekip bize net vermiyor?

• altyapı talebinde bulunmadıysanız gelip çekmemişlerdir altyapınızı direktende genelde hizmet vermeyi tercih etmiyorlar ama gelen ekiplere rica ederseniz çekebilirler direkten kablo herhangi bir sorun yaşamazsınız yan binada oturuyormuş gibi yan binada göstertin daire numaranızı sonra ekip gelince ariyor zaten geldiklerinde kapı önüne çıkarsın söylersin ekipteki arkadaşa isterse çeker istemezse çekmez öyle bir hakları var bina adresi abonenin olmadiği için çekmeme hakları oluyor ama genelde çekiyorlar arkadaş geçenlerde çektirdi istesek çekmeyiz burdan bu kabloyu kurulumu iptal edebiliriz dedi ama işiniz görülsün diye çekiyoruz altyapı uzun sürede geliyor falan dedi o zamana kadar boşuna beklemeyin dedi 15 metre ötekedi binadaki ankastre kutusundan çektiler kabloyu kurulumu yapip gittiler sizinde çekerler büyük ihtimal o direkten kablo
  • Bizim binanın oturduğu parsel 3 geniş sokak kesişiminde, 2 sinde fiber var bizimkinde yok gözüküyor cidden ara hat çekmemişler. Zaten VDSL olduğundan ben de uğraşmadım.

Üstteki arkadaşın dediği çok mantıklı gelenler iyi niyetliyse hallediyorlar bazen de biraz para sıkıştırınca çekerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tweenietomatoes -- 26 Temmuz 2018; 17:19:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

altyapı talebinde bulunmadıysanız gelip çekmemişlerdir altyapınızı direktende genelde hizmet vermeyi tercih etmiyorlar ama gelen ekiplere rica ederseniz çekebilirler direkten kablo herhangi bir sorun yaşamazsınız yan binada oturuyormuş gibi yan binada göstertin daire numaranızı sonra ekip gelince ariyor zaten geldiklerinde kapı önüne çıkarsın söylersin ekipteki arkadaşa isterse çeker istemezse çekmez öyle bir hakları var bina adresi abonenin olmadiği için çekmeme hakları oluyor ama genelde çekiyorlar arkadaş geçenlerde çektirdi istesek çekmeyiz burdan bu kabloyu kurulumu iptal edebiliriz dedi ama işiniz görülsün diye çekiyoruz altyapı uzun sürede geliyor falan dedi o zamana kadar boşuna beklemeyin dedi 15 metre ötekedi binadaki ankastre kutusundan çektiler kabloyu kurulumu yapip gittiler sizinde çekerler büyük ihtimal o direkten kablo
    hocam kutuya kadar bağlantıyı yapacaklar, ben ordan evime nasıl alacağım bu neti? telekom görevlileri ordayken ben gidip kablo alıp gelsem çekerler mi hemen?

• eğer yine iyi niyetliyse telekomcular elektrikçiyle uğraştirmazlar seni direk çekerler benim bildiğim kadarıyla hepsinde bakır kablo mevcut ama bazen yok diyebiliyorlar o yüzden elektrikçiden vs kablo alırsanız onlar bağlarlar hatta evde kurulumlu nakil isteyebilirsiniz bağlantiyi kurup bırakıyorlar eve kadar 30-60 lira bir civari bir ücreti var 60 olmasi gerekiyor diye biliyorum şansınıza iyi niyetli birisi gelirse bağlar bana denk gelmişti eve kadar kablo çekti başta sordum sizde kablo yok mu bağlayalım şunu dedim bizim burda elektrikçiler ufak işleri beğenmiyorlar ciddende öyle beğenmiyor gelmiyor bahane üretiyor adam kaç kere sorun yaşadım artık çağirmiyorum direk türk telekomdan ekip istiyorum uğraşilicak gibi değil çünkü neyse adam kablo yok dedi ama %99 var kabloları eve bağlantida yapiyorlar çünkü tamam ben karşıdan 2 dakikada elektriçiden cat 5 kabloyu alayim geleyim dedim tamam al gel bağlayalim bari dedi uğraştilar birazcık zor yerlerden geçirdik kabloyu şuan sıkıntısız kullanıyorum ileride problem olmasın diye kablonun uçlarına plastik birşey taktı ileride olurda oksitlenir bişey olursa bunuda takalım dedi sorun yaşama bidaha dedi takip gittiler şansima evime ilk altyapıyı çeken ekipte iyi gelmişti gerçi abi biraz şakayla karışık iğneleme yapti bana twitterdan şikayet etmem işe yaramiş yetkili mevki'den aramişlar o yüzden gelmişler altyapıyı bağlamaya gelen ekipteki abi söylemişti yaktın başım dedi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.