Şimdi Ara

Cad/Cam, tasarım programları sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Autocad, solidworks, catia, Unigraphics NX vs. Cad/cam tasarım programlama için dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Toplamaya vaktim yok aksine sürekli yanımda olması gerek.

Lütfen sadece programları bilen arkadaşlar tavsiyede bulunursa veya kullanan önerirse çok sevinirim. Bazı programlar sağolsun sistemi desteklemiyor bu çok üzücü 😭😭😭

Max bütçe:5000

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

CAD/CAM Tasarım Programları için Sistem Tavsiyeleri

CAD/CAM (Bilgisayar Destekli Tasarım/Bilgisayar Destekli İmalat) programları, endüstriyel tasarım, mühendislik ve üretim süreçlerinde vazgeçilmez araçlardır. Ancak bu programların sorunsuz çalışması için uygun bir bilgisayar sistemine ihtiyaç vardır.

EXOcad Sistem Gereksinimleri

EXOcad, diş hekimliği için özel olarak tasarlanmış popüler bir CAD/CAM yazılımıdır. İdeal bir EXOcad deneyimi için aşağıdaki sistem gereksinimlerini karşılamanız önerilir:

• İşlemci: Intel Core i5 veya AMD Ryzen 5 işlemci veya üstü
    • RAM: 8 GB RAM veya daha fazla
    • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti veya AMD Radeon RX 550 grafik kartı veya üstü
    • Depolama: 250 GB SSD veya daha büyük
    • İşletim Sistemi: Windows 10 veya macOS 10.15 veya üzeri

Genel Sistem Tavsiyeleri

CAD/CAM yazılımlarının verimli çalışması için aşağıdaki genel sistem tavsiyelerine ek olarak uymanız önerilir:

• En son grafik sürücülerini kullanın.
    • Yeterli depolama alanına sahip olduğunuzdan emin olun.
    • İşletim sisteminizi düzenli olarak güncelleyin.
    • Antivirüs ve kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı kullanın.
    • Bilgisayarınızı düzenli olarak temizleyin ve bakımını yapın.

Yeterli bir bilgisayar sistemi, CAD/CAM programlarınızı sorunsuz bir şekilde çalıştırmanıza, verimliliğinizi artırmanıza ve projelerinizi zamanında tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu programlar yıllardır var olan programlar.
    Neden bu kadar abartılıyor anlamış değilim. i3 4gb ramli bilgisayarlarla nice arkadaşlar okul bitirdi,herhangi bi müh fakültesinin pc labına gidin bakın güleceksiniz.

Telefondan bile açıyorduk derste biz bunları, ölçü almak için.

sistem gereksinimlerini kendileri de abartıyor. Ama onlar üst seviye işler yapacağınız varsayımıyla yazılmış.
    Roket parçalarını montajlamayacaksanız, komple araba montajı yapmayacakssanız (ki bunu Türkiyede yapan sayılıdır), analiz yapmayacaksanız, render yapmayacaksanız gerek yok abartmaya. 100 parça montaj belki okulda yapmayacaksınız bile, render 2-3 kere anca yaparsınız bunla ilgili bi projetasarım işine girerseniz.
    Sen zaten o kadar önemli bir proje yapacak ol, bilgisayarı her türlü bulursun. Bazı analizler saatler sürüyor, belki günler. Bırakıyorsun laptopu artık ne zaman biterse. Ben böyle bir proje yapmadım, görmedim de, sadece duydum.

Solidworks 2d 3d tasarım, montaj, animasyon simülasyon biliyorum.
    catia 2d 3d tasarım, montaj biliyor-dum.
    Nx kısa bir süre kullandım 3d tasarım biliyor-dum.
    solidcam kısa bir süre kullandım temel seviyede biliyor-dum.

sonuç: 2 yıldır işsizim kpss atama bekliyorum :)

İnanmayan netten indirsin denesin eski bilgisayarlarında. Malumdan bulursunuz, autocadde performansla ilgili bi ayar var onu yapmayı unutmayın denerken.

Üniye yeni geçen arkadaşlar zaten 1 yıl hazırlık okuyacak, e tasarım dersleri zaten 2.senede ya da 1.yılın sonunda olur. Kafadan 1.5yıl geçti zaten. O dersi alır almaz prof mu olacaksınız? Kalemle 5-10 çizgi nasıl çiziyorsan paintte çizer gibi çizgi çizeceksin sadece :)
    Son sınıfta bitirme projesinde çok idealisten yaparsın belki iyi bir proje, O da bundan en az 4 sene sonra. Şimdi alınacak pc zaten 4 sene sonra orta-alt seviye olacak.

@MitraAOE sen ne dersin hocam? haksız mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 23 Kasım 2018; 13:28:52 >

• Haklısın mühendis bey :) Autocad ve Solidworks için babamın sadece tjk ye girip at yarışı izlediği laptopu bile kullandığım oldu ahaha :)

Arkadaşlar heyecanlı o yüzden oluyor. 1000 - 2000 lira fazla bile. ( arada mutlaka oyuna kaçarsınız diye ) :)
  • Masa üstü ihtiyacım olsa kendim toplardım zaten iyi kötü birşeyler ancak diz üstü alınca biraz tereddütte kaldım malum okadar para verip bir sene sonra çöpe atmakta var, dağa taşa vurucam araba çizmeme gerek yok ama çizmemek için bir sebebimde yok ne çok hafif kullanıcam ne çok ağır, i5 ile çapak makinası çiziminde aşırı zorlanan da var çok rahat çizenlerde var bu yüzden kadar veremiyorum kısacası.

Yani şu şekilde izah edeyim bazen ufacık parça montajı gerekirken bazen ise insanlık için küçük bizim için büyük makinayı montaja almamız gerekecek, cevap için yinede teşekkürler

• Bu arada 2008 de aldığım masaüstünde Autocad 2015 bile zor gidiyor :) yeni nesil daha iyi olabilir ama ileride köşeye bile atsam arada açtığımda işimi görmesi gerekli

• umutalbag U kullanıcısına yanıt
    Sadece size değil tüm mühendislik okuyacak arkadşlar için yazdım, bundan sonra bu konunun linkini atacağım. Konuyu makine mühendisliği öğrencileri laptop tavsiye yapın bence.

Montaj dediğin şey 2 tane daire seçiyosun, eşmerkezliyi tıklıyorsun bir de bunları çakıştır diyorsun 3-5tık anca. Hoop oturuyo zaten onlar.
    Asıl olay büyük, çok parçalı, bakınca normal insanın bir şey anlamayacağı bir makinede o 1 vidayı montajlamak. Hatta catiadaydı sanırım toplu montaj var. O 1 vidayı görmek için mouse scrolunu defalarca tam tur attıracak montajlar yapmayacaksanız abartmaya gerek yok.
    bende 3 laptop var şuan.
    ilki celeron 1gbram. +10 yıllık.
    ikincisi i7-3632qm 8gbram +5-6yıllık.
    3.sü i5-8250u 8gbram 1 haftalık.

autocad 2015i 1.si herhalde açmaz. Ama zaten o bilgisayar chromeda bile sapıtıyor.
    Saydığım tüm işleri 2. laptopta yaptım. 1.laptopu aldığımda 2.laptop piyasada yoktu.Hepsi ayrı nesil zaten bunların. Şuan hala o işleri 2.laptopta yaparım fanı bozuk olmasa-traktör gibi sesçıkarmasa.
    Dönemim orta seviye bir bilgisayarı ile rahat rahat iş görür makine öğrencileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 23 Kasım 2018; 13:44:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çizim uygulaması tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Okulumu bitirdim çok şükür :) bende de var öyle bir antika açmıyor zaten akşama sana sistemi atarım, şuan başlayacağım yerde kendimi baya yırtmam gerekecek makina montajı yapıyorlar çok ufak tefek şeyler değil ahım şahım şeylerde değil bir civata için baya zorlayacak şeyler aslında ama gtx serisinden kimse memnun değilmiş bu yüzden gidip şak diye gaming almak istemiyorum, piyasa da eskisi gibi değil binlerce çeşit var hangisini alsam daha iyi olur karar veremediğim için bu konuyu açtım, i7 rahatlıkla iş görecek birşey ama ekran kartı konusunda aşırı kararsız Haldeyim, fakir olunca sektörede uzak kaldık 10 yıllık tenekem var

2.bilgisayarla 100 civarı parça montajlamıştım: 3 kademeli reduktor.
    firma kendisi vermiyor mu yav donanımı, garip. Ekran kartı öncelikli değil diye biliyorum. i5 i7 8.nesil u işlemciler veya i7 7.nesiller işinizi görür. Bütçe fazlaysa i7 8.nesillere bakarsınız.
  • U işlemcileri mi tavsiye ediyorsun? Ekran kartı evet şu devirde yeni teknoloji ile sorun olmaması gerek ama çoğu forumda gtx den şikayetçi herkes 3 ay sonra Perte çıkıyor diyorlar

• Tasarım programlarında gtx sorunu hakkında bilgi sahibi olan var mı? Güncel

alıntıla veya cevap seçeneklerini kullanmazsan bana bildirim gelmez hocam.
    gtx sorununu duymadım. 8.nesil u işlemci düşük bütçe için ideal, 7.nesil u bakmayın ama. en kötü 8.nesil u olsun yani.
    notebookcheck sitesinden gpu cpu benchmark sıralamasına bakabilirsiniz.
  • O siteden hiç birşey anlamadım desem ayıp olur mu ki

• bu bütçe dahilinde monster abra a7 v13 ideal duruyor tasarım işlerini rahatlıkla halledebilirsin. Asıl istediğin workstation bilgisayarlar onlarda tuzlu biraz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.