Şimdi Ara

Cabrio Araçlar ve Sen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
17.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende eski bir cabrio sahibi olarak konuşayım. yaz aracı tabi zaten cabrio güneşin böğründe açılmaz yazın akşamlar için iyi. astra temişsiniz mantıklı bir seçim cc sert tavan bendeki de 307 cc idi . yol bozuksa tangur tungur gidersiniz. esneme payı biraz fazla araçların. yedek parçası azdır ve pahalıdır(karoser) kasko ve sigortası yüksek çıkar. ama güzüel bir havada deniz kenarında üstünü açtığında aldığın zevk bir başka. gençsin illaki düşünüyorsun kız tavlarkende(etkilerken diyelim) işe yarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: beneoushtatic

Arkadaşlar cabrio araç alma arefesindeyim. Sizlerin cabrio araçlar hakkındaki kişisel yada tecrübeye dayalı yorumları önemli. Lütfen bildiklerimizi ve önerilerimizi paylaşalım. Şimdiden teşekkürler.

cabrio araç 2. araç olarak belki zevk aracı olarak alınabilir. aksi halde tavsiye edilmez zaten. arkadaşların dediği gibi, bunun yağmuru çamuru var, 2 ayaklı hayvanı var, kuşu var, kedisi var... yine de ekonomik durumun elveriyor ise çevredekilerin o hayran bakışlarını görmek için alınabilir. ama astraymış focusmuş gibi bir şey değil de daha çok az bilinen bir araç daha iyi gibi. sonuçta bu işin ruhuna daha uygun olur.

ben oyle bir aracı ancak, kendi bahçesi olan bir villa aldığım veya yaptırdığım zaman alırım diye düşünüyorum. o da ilerleyen zamanda olur zaten. kendi kapalı garajında duracak araç, haftasonları arada kullanacaksın. yoksa çok da kolay değil o araçları barındırmak

• iki resim paylaşayımda benimde anılar canlansın

Cabrio Araçlar ve Sen

Cabrio Araçlar ve Sen

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

Saçlarında rüzgar, kulağında egzosun mırıldayan sesi,ağzında gözünde böcek cesetleri ve eğer mercedeste'ki air scarf yoksa künt bir boyun tutulması. İste cabrio böyle bişey. Yaklaşık 1300 km ustu açık bir sekilde yolculuk yaptım cabrio bir araçta yolcu koltuğunda, bana hissettirdikleri budur. Ama hissetirdiği başka bir şey ise motosiklette ki gibi özgürlük. Dahası cakası da cabası

Sizde abartmışsınız hocam 1300 kilometre üstü açık şekilde gidilmez ki
    En iyisi şehir içi ama hep korkuyorum kazalarda falan direk gider insan.

Dogru diyosunuz ama ne yapalım kırk yılda bir cabrio bulmuşuz ustunu kapattırmak isime gelmedi. Tabi gidis donus bu. Cabrio araç kullanan insanaların neden fular taktığını şimdi anlıyorum. Onceden anglo sakson gorunmek sekil yapmak icin taktıklarını zannederdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 senedir Bmw e93 kasa cabrio araç kullanıyorum.Genel olarak çok memnunum bundan sonra uzun bi süre boyunca normal arabaya binemem gibi geliyo şimdiden sıradakı cabrio ne alırım diye düşünmeye başladım :) Ama gerçekçi olmak gerekirse bi sürü sıkıntısı var.Ama artı yanları benim açımdan daha çok olduğu için ben memnunum.

Öncelikle arabam hard top diye geçen,metal tavan.Yani tenteli bez vs değil.Bütün kış her gün 30 km kullandım su alma yada soğuk hava alma gibi bi sorunla karşılaşmadım.Arada arabayı yıkattığım zaman sağ ön direğin ordan 2-3 damla su damlıyor koltuğa o da her zaman olmuyor.Başka bi sıkıntısına gelirsek,metal tavan olduğu için en ufak bi bozuk yolda yada çukurda tavandan bir sürü ses geliyor.Son zamanlarda inanılmaz arttı bu sesler ve çok rahatsız etmeye başladı.Aracın süspansiyonları sert gerçi araçtan araca farklılık gösterebilir bu ama beni çok rahatsız ediyor.

Başka bi sıkıntıya gelicek olursak,hangi marka cabrio olursa olsun çok eski olmadığı sürece çok dikkat çektiğini düşünüyorum ve bu biraz rahatsız edici.Mesela trafikteyken bazen laf yediğim oluyor.Ne biliyim dilenciler satıcılar vs rahat bırakmıyor.Bunlar eksi yanları.Gerçi hevesini aldığın zaman cabrio'dan daha çok zevk almaya başlıyosun.

Şöyle söyliyim ilk aldığım yaz sürekli üstü açık geziyodum trafikte vs ve bütün yukarda yazdığım sıkıntılar güneş sıcak vs hepsi rahatsız ediyodu ama insanın kapatası gelmiyodu.Şuan öyle değil ama.Mesela trafiğe giriceksem kesinlikle açmıyorum,yada sağa çekip üstünü kapatıyorum.Kim ne derse desin cabrionun keyfi bambaşka.Her akşam üstü sahilden müzik sigara eşliğinde dur atıp yada orman yolundan kilyosa vs gitmenin zevki bambaşka :) ama dediğim noktalara dikkat edilmeli.Arabanın üstü yazın mutlaka 6-7den sonra açılmalı ve trafik yoksa açılmalı :) Efkar basan geceler oluyor bazen çekiyorum manzaraya karşı üstünü açıp koltuğu yatırıyorum gökyünüze bakıp müzik sigara,bunun verdiği keyif için bile ömür boyu cabrio kullanabilirim tüm sıkıntılarına rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E93 M3 -- 20 Mayıs 2013; 18:03:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

quote:

Arkadaşlar cabrio araç alma arefesindeyim. Sizlerin cabrio araçlar hakkındaki kişisel yada tecrübeye dayalı yorumları önemli. Lütfen bildiklerimizi ve önerilerimizi paylaşalım. Şimdiden teşekkürler.

bir de bir fiyat aralığı verin de bir şey diyebilelim.

2008 model astra tt bakıyorum. Performansı severim ama aramam. Yani olmasada olur. O yüzden 115 bg lik olanlarına talibim yakıtlar malum. Kesinlikle 2001 model slk ya gln bulaşmam. Bende yeni model olnası taraftarıyım. Ayrıca aracın üstünü açıp kapatmak senin elinde oldugu için çok sıcakta vs. Kapalı kullanırım çünkü bazı arkadaşlar yaz aracı değil demiş. Öğlen kullanmak intahar olur tabi fakat üstünü kapattıktan sora coupe bir araçtan farkı kalmaz diye düşünüyorum. Metal tente benimde tercihim olucak astradan belli olduğu üzere. Kapalı garajımda mevcut.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2009-model-ford-focus-tit-coupe-cabrio-2,0i-115473135/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-temiz-coupe-cabrio-119952197/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-tertemiz-eos-125485759/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-turk-auto-dan-2010-peugeot-308-thp-feeline-plus-125639758/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-gold_car_dan-mini-cooper-cabrio-otomatik-beyaz-125255684/detay

Bunlar bazıları

Mini focus bana göre değil. 308 ise fiyat olarak fazla ama koltukları enfes. Zaten astra düşünüyorum bütün ilanları ezbere biliyorum sahipleriyle konuştum. Eos ise tipi çok cezbetmese de güzel deri koltuk ve sunfoof u için alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35
    Oldum olası sevemedim cabrio araçları. Şu alttaki aracı tenzih ediyorum.

Aynen katılıyorum. Coupe araçları seviyorum ama Cabrio araçlara karşı sempatim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E93 M3

bende bmw de ses durumu nasıl diyordum tavanda cevabı almış oldum tüm metal tavan cabriolar böyle sanırım. az çok şikayetler aynı cabrio sahiplerinde ama dediğiniz gibi zevki de bir başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

bende bmw de ses durumu nasıl diyordum tavanda cevabı almış oldum tüm metal tavan cabriolar böyle sanırım. az çok şikayetler aynı cabrio sahiplerinde ama dediğiniz gibi zevki de bir başka.

Bence en çok ses durumu bmw'de vardır.Çünkü bmw'lerde stepne yok yani yedek lastik vs.Run-flat denen patlasada 50 km gidebilen bi lastik üretmişler,bütün arabalara fabrikasyon bunlar takılır.Run-flat denen Allah'ın belası lastikte dünyanın en sert lastiğidir.Konfor namına hiçbirşey yok arabada.Üstüne bide araç m paket olduğundan süspansiyonları çok sert,jantlarda 19 inç olunca bi çukuru geçtim en ufak bozuk bi yolda tavan takır tukur.Çok seviyorum arabamı ama sırf bu yüzden üstünü açmayacağım günler çıkarmıyorum.Arkadaşımın eos'unda bu kadar tıkırdama vs ses cart curt yok

• quote:

1 senedir Bmw e93 kasa cabrio araç kullanıyorum.Genel olarak çok memnunum bundan sonra uzun bi süre boyunca normal arabaya binemem gibi geliyo şimdiden sıradakı cabrio ne alırım diye düşünmeye başladım :) Ama gerçekçi olmak gerekirse bi sürü sıkıntısı var.Ama artı yanları benim açımdan daha çok olduğu için ben memnunum.

Öncelikle arabam hard top diye geçen,metal tavan.Yani tenteli bez vs değil.Bütün kış her gün 30 km kullandım su alma yada soğuk hava alma gibi bi sorunla karşılaşmadım.Arada arabayı yıkattığım zaman sağ ön direğin ordan 2-3 damla su damlıyor koltuğa o da her zaman olmuyor.Başka bi sıkıntısına gelirsek,metal tavan olduğu için en ufak bi bozuk yolda yada çukurda tavandan bir sürü ses geliyor.Son zamanlarda inanılmaz arttı bu sesler ve çok rahatsız etmeye başladı.Aracın süspansiyonları sert gerçi araçtan araca farklılık gösterebilir bu ama beni çok rahatsız ediyor.

Başka bi sıkıntıya gelicek olursak,hangi marka cabrio olursa olsun çok eski olmadığı sürece çok dikkat çektiğini düşünüyorum ve bu biraz rahatsız edici.Mesela trafikteyken bazen laf yediğim oluyor.Ne biliyim dilenciler satıcılar vs rahat bırakmıyor.Bunlar eksi yanları.Gerçi hevesini aldığın zaman cabrio'dan daha çok zevk almaya başlıyosun.

Şöyle söyliyim ilk aldığım yaz sürekli üstü açık geziyodum trafikte vs ve bütün yukarda yazdığım sıkıntılar güneş sıcak vs hepsi rahatsız ediyodu ama insanın kapatası gelmiyodu.Şuan öyle değil ama.Mesela trafiğe giriceksem kesinlikle açmıyorum,yada sağa çekip üstünü kapatıyorum.Kim ne derse desin cabrionun keyfi bambaşka.Her akşam üstü sahilden müzik sigara eşliğinde dur atıp yada orman yolundan kilyosa vs gitmenin zevki bambaşka :) ama dediğim noktalara dikkat edilmeli.Arabanın üstü yazın mutlaka 6-7den sonra açılmalı ve trafik yoksa açılmalı :) Efkar basan geceler oluyor bazen çekiyorum manzaraya karşı üstünü açıp koltuğu yatırıyorum gökyünüze bakıp müzik sigara,bunun verdiği keyif için bile ömür boyu cabrio kullanabilirim tüm sıkıntılarına rağmen

Çok güzel bir yazı olmuş. Bu tecrübeleri sadece benim değil, cabrio araç almayı düşünen herkesin bilmesi iyi olur.
    Ayrıca içimdeki cabrio aşkı alevlendi tekrardan yazdıklarınızı okuyunca. Teşekkürler.

• valla ben ilerde(2 yıla) e93 coupe düşünüyorum tabi bunda e93 cabrio fiyatlarının uçmuş olmasınında etkisi var. 307 CC de vardı sanırım çok parçalı yapılarda ses daha çok. 307 de katlanır tavan sadece iki parça. Size de arabanızda sonra bindiğiniz tüm sıradan sedanlar bile çok konforlu gelmiştir bana geldiği gibi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Saçlarında rüzgar, kulağında egzosun mırıldayan sesi,ağzında gözünde böcek cesetleri ve eğer mercedeste'ki air scarf yoksa künt bir boyun tutulması. İste cabrio böyle bişey. Yaklaşık 1300 km ustu açık bir sekilde yolculuk yaptım cabrio bir araçta yolcu koltuğunda, bana hissettirdikleri budur. Ama hissetirdiği başka bir şey ise motosiklette ki gibi özgürlük. Dahası cakası da cabası

Sizde abartmışsınız hocam 1300 kilometre üstü açık şekilde gidilmez ki
    En iyisi şehir içi ama hep korkuyorum kazalarda falan direk gider insan.

Dogru diyosunuz ama ne yapalım kırk yılda bir cabrio bulmuşuz ustunu kapattırmak isime gelmedi. Tabi gidis donus bu. Cabrio araç kullanan insanaların neden fular taktığını şimdi anlıyorum. Onceden anglo sakson gorunmek sekil yapmak icin taktıklarını zannederdim

Keyfini sonuna kadar çıkartmışsınız hocam sizde :)

• çok düşünmemek lazım böyle araçları alırken zevk için alınan araçlar sonuç olarak
  • slk, 3 gibi şeyler bir nebze daha çekilir oluyor diğer çoğunun keyif törpüsü daha çok. Bunlar sanıldığı gibi yaz, Antalya sahip yolu araçları değil terlemekten bitap düşüyorsun. Gece desen rüzgarı çekilmiyor donarsın tın tın gidilmiyor ki devamlı. Sağlam bünye ve bunlara özel aşk gerektiriyor merak ile pişmanlıkları telafi zor.:) Sağlam fizyoloji gerektirir dedik motorcularda, cabrio cularda sinüzit sıklıkla peydah olan birşey. Kapalı modellerini kullanınca ağırlık farkı fark ediliyor can sıkıyor. Yürütme desen çoğu yürüyen şeyler değil yürürken de çekilebilecek bir kahır değil dikkat yoldan başka herşeye gidiyor motor sesini alamıyorsun egzoz'un yoksa. se7en, atom, barchetta gibi şeyler hariç üstü açık şeyler pek herkesin, çekilebilecek kahır değil bunlarda da vurursun kaskı, örtersin başı anca öyle o kadar rüzgar insanın iflahını kesiyor. Kulaklarda uğuldama cabası.

• Keçiörende cabrio aracıyla üstü açık vaziyette ışıkta bekleyen arkadasımın kafasına balkondan karpuz kabugu atmıslardı yazın

Yaşadığınız semtte önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

slk, 3 gibi şeyler bir nebze daha çekilir oluyor diğer çoğunun keyif törpüsü daha çok. Bunlar sanıldığı gibi yaz, Antalya sahip yolu araçları değil terlemekten bitap düşüyorsun. Gece desen rüzgarı çekilmiyor donarsın tın tın gidilmiyor ki devamlı. Sağlam bünye ve bunlara özel aşk gerektiriyor merak ile pişmanlıkları telafi zor.:) Sağlam fizyoloji gerektirir dedik motorcularda, cabrio cularda sinüzit sıklıkla peydah olan birşey. Kapalı modellerini kullanınca ağırlık farkı fark ediliyor can sıkıyor. Yürütme desen çoğu yürüyen şeyler değil yürürken de çekilebilecek bir kahır değil dikkat yoldan başka herşeye gidiyor motor sesini alamıyorsun egzoz'un yoksa. se7en, atom, barchetta gibi şeyler hariç üstü açık şeyler pek herkesin, çekilebilecek kahır değil bunlarda da vurursun kaskı, örtersin başı anca öyle o kadar rüzgar insanın iflahını kesiyor. Kulaklarda uğuldama cabası.

Rüzgar kaçınılmaz son gibi duruyor. Fakat aracı tasarlayanlar rüzgarın ön camdan dolayı sürücüyü rahatsız etmemesini sağlayamıyorlar mı ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

Keçiörende cabrio aracıyla üstü açık vaziyette ışıkta bekleyen arkadasımın kafasına balkondan karpuz kabugu atmıslardı yazın

Yaşadığınız semtte önemli

Trajikomik olurdu baya :) hayır niye atarsın kiçok yüksek müzik açmazsan atmazlar diye düşünüyorum. Ayrıca sigara atanlarda oluyormuş heralde. Fena bi durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

çok düşünmemek lazım böyle araçları alırken zevk için alınan araçlar sonuç olarak

Tabikide araçtan bazı beklentilerimizi ( konfor gibi ) kısmamız gerekebilir. Farklı bi dünya çünkü cabrio

• Daha önce 1 kere cabrio arabaya bindim. Hoşuma gitmedi değil ama alır mıyım diye sorarsanız almam. Benn daha çok coupeciyim O aşkı da 3 serisi bmwlere borçluyum.Şahsi fikrim ise C sınıfı en yakışıklı cabrio 308 . Sonrasında da astra geliyor
  • Galeriye gittiğim zaman araba pazarlığını E93 BMW nin içinde yaptım kesinlikle mükemmel bi araba.. Üstünün bez olmaması su alma hırsız faln gibi düşünmen gereken bi çok konuyu kapatıyo.. cabrio lar arasında piyasası ve satışı en hızlı olan araç.. çoğu cabrio 2 kişilik 4 kişilik olanlarında arkaları çok dar oluyo E93 te 4 kişi rahatça bin gez.. Yani hocam E93 alıcaksan çok doğru karar vermiş olursun..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.