Arkadaşlar servise götürdümde arabayı viraj lastikleri değişecekti arabayı kaldırdıklarında c3e karter muhafaza takmamız gerekli motor ve parçalar zarar görmesin dediler.
bende citroen müşteri hizmetlerini aradım servisten böyle böyle diyorlar müşteri hizmetleri taktırmanıza gerek yok zaten kaskosu var diyor kaza anında motorun aşağıya düşmesini engelliyor dedi eğer bir sorun olursa kasko öder dedi.
servise tekrar gittiğimde müşteri hizmetlerinin dediklerini söyledim servisteki adam ben 14 yaşımdan beri bu işi yapıyorum motoru içeriye giren araba görmedim dedi yaylaya sağa sola gittin mi kartere taş geldimi ne yapıcaksın diyor paşalar gibi gelip uğraşacaksın diyor. kaskoda tam anlamıyla işini yapmadığını falan söyledi.
arkadaşlar ne yapmamı tavsiye edersiniz karter muhafaza servis 100 ytl diyor bir taraftan taktırayım diyorum bir taraftan taktırmayayım internetten araştırdığım kadarıyla muhafaza takıldıktan sonra motor sesi daha çok içeriye girer motor daha çok ısınır gibi şeyler okudum sizler ne dersiniz ???
bi ara ben de düşündüm ama vazgeçtim. zaten karter muhafazası dedikleri şey plastik diye biliyorum (c3 için) ayrıca muhafaza taktıktan sonra aracın altı daha da alçalmış olacak, aracın altının değmediği tümsekler artık muhafazaya değmeye başlayabilir. kısaca artısı da var eksisi de. son karar sana kalmış...
öncelikle c3 te plastik koruma var.onların takacağı demir yada sac muhafaza.belki faydası olur ama bana biraz servis kazığı gibi geliyo.
sevgili arkadasım bendede saxo dizel var bendede yok karter muhafaza taksanda olur takmasanda olur ama dizelmi benzinlimi seninki birde onu düsün dizelse taktırma bence yaz aylarında dizel motor daha sıcak olur biliyorsundurdur karter takılınca alttan hava alısı dahada azalacak dedikleri gibi motor dahada ısınacak yada fan devamlı devreye girecek yada yazın cıkart kısın takarsın birde demircilerle görüssene ince sactan aliminyumdan o parcayı ne kadara cıkartırlar sonucta bilgi almak degilmi oncelikle bence dizelse hic taktırma ama benzinliyse tabi son karar senin kardes birde servisteki yetkilinin dediginin arkasındayım cunki kasko altını vurdugunda motor tamir parasında problem cıkartır kullanım hatasına girer ter falan kosko firmanlada konustunmu acaba banada bilgi verirsen cok sevinirim
Arkadaşım, Bende C 4 var.... Kardeşim de C3 aldı geçen ay.... Biz her ikisine de bu muhafazayı taktırdık... Türkiye'deki yol koşullarını düşünürsen taktırmanda fayda var derim... Geçen sene Golf'ü olan bir arkadaş kartelini deldi zarar 2.500 Ytl oldu.. Bu arabaları anlaşılan Avrupa yollarına göre yapıyorlar...
Benim c3 e alır almaz taktırdım ne olur ne olmaz.Çok pahalı da değil orijinal citroen korumayı 150 YTL ye taktırmıştım.Dışarda 80-90 arası falandır. Allah korusun bi taş gelse klimaya falan yandık.Kafam rahat valla. Bence taktırın
ewt ya bende taktırmayı düşünüyorum artık orjinal 100 ytl dedi servisteki eleman zaten kanka olduk servisle heryerinden ses geldiği için arabanın :S
Kesinlikle taktırmanızı öneririm benim gerçekden 1 sefer kurtardı yoksa kesinlike karteri patlatmıştım.Gerek yok kasko yaptırır olayıda pek güvenmeyin kasko yaptırsa bile karteri patlamış bi arabayı kullanması var, ilerde satması var.
bizde c3ü ilk aldığımızda taktırdık 100 ytl para verip.bize de servis taktırın diye önermişti bizde taktırdık.benim anlamadğım madem bu kadar gerekli bir şey bu meret neden satmadan önce takmıyorlar.100 ytllik bir şey yani.20 küsür milyarı veren adam onun arasındaki farkı nereden farketcek ya.ilginç yani
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme