Şimdi Ara

C3-C4-CAM BİTKİLERİ YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fotosentez konusu içinde bulunan C3-C4 ve cam bitkileri yeni müfredatta var mı dershanenin dergisinde var hocaya sordum yok diyor başka kitaplarda da gördüm kafam karıştı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim, zaten gereksiz gereksiz bir sürü şeye çalışıyoruz bir de buna boş yere çalışmayalım...

• Biz geçen sene 11.sınıftayken hoca müfredatta yok ama soruyorlar diye anlatmıştı kısa bi şekilde.
  • bize dershanede hoca kısaca anlattı ne olur ne olmaz diye.sende bi bak ama soru gelmez herhalde.
  • soru gelmez bence de çünkü meb kitabında okuma parçası olarak verilmişti yani konu müfredatta değil galiba
  • Palme'de vardı değil mi bu? Sadece yazılıda çıkacak sorular listesinde bana kalırsa, çıkmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuly

Arkadaşlar fotosentez konusu içinde bulunan C3-C4 ve cam bitkileri yeni müfredatta var mı dershanenin dergisinde var hocaya sordum yok diyor başka kitaplarda da gördüm kafam karıştı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim, zaten gereksiz gereksiz bir sürü şeye çalışıyoruz bir de buna boş yere çalışmayalım...

C3 - C4 - CAM BİTKİLERİ : (2012 YGS LYS MÜFREDATINDADIR)

SINAVIN İLGİLENECEĞİ KISIMLAR TAHMİNİMCE ANLATIYORUM ;

***bitkilerin ışıktan bağımsız tepkimelerinde CO2 bağlaması birbirinden farklı olabilir.Bu farklılık
    bitkilerin C3 C4 Cam olarak ayrılmasında temel sebeptir.

***C3: bitkilerin birçoğu bu yolu kullanır ;; sulak ve bol CO2 li ortam bitkilerinde rastlanır ;; STomadan alınan
    Co2 drekt olarak Kalvin döngüsüne katılır.pirinç,buğday vs.

***C4: sıcak ortamlarda ve az CO2 li ortamlarda kullanılır. bu bitkilerin diğer bitkilerden farklı olarak iletim demetlerini saran demet kınlarında da kloroplast bulunur.Mezofilde MALAT oluşturulur ve Asıl döngüler bu demet kınında gerçekleşir.bunlar stoma kapalı iken dahi fotosentez yaparlar.Mısır pancar gibi...

***Cam : KAKTÜS,gündüzleri stomalarını kapatır,gece CO2 alır.CO2 depolama özelliğine sahiptir.Malat Malik asite
    dönüştürülür.yapıca aslında bu bitkiler de C4 e dahildirler.

özellikle bu yıl isim + ufacık bir özellik bilinse kafidir fakat şu bir gerçekki müfredat değişti,genişledi.

• Bizden hoca araştırmamızı istemişti dersanede. Milli Eğitim kitabında okuma metni olarak vermişler C3-C4 ve Cam Bitkilerini öyle dedi hoca.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Citroen C4 EASY Lütfen yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim herkese...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.