Arkadaşlar C:\System Volume Information içinde hep virüs buluyor tarattırdım sildi ama change.log.1 diye bir dosya var silinmeye çalışıyor ama bu dosya kullanılıyor diyor bu dosya zararlımıdır eğerki zararlı ise ne yapmam lazım ?
Bahsettiğin klasör sistem geri yükleme noktalarının bulunduğu klasör,içinde virüs olmaması lazım? change.log.1 de bu dosyalardan birisi,sistem geri yükleme aktif olduğu için o dosyayı silemiyor olabilirsin.
Bahsettiğin dosyanın adı burada da geçiyor,virüs değil yani.
Tamam kardesim tesekkürler ya antivir ile tarattırıyorum C:\System Volume Information/A433AFA.exe(SALLADIM) buna benzer buluyor .
o dosyayı sağ tıkla, ağda paylaşıma aç, sürücüye bir isim ver ve dosya değiştirmeyi etkinleştir, gir içeri komple sil. Silinemeyen bazı şeyler de olacaktır tabiki tavsiyem sağlam bir antivirüs yada combofix kullanman. O bahsettiğin şey hep sağda solda tak çıkar olarak kullanılan flaş belleklerden geliyor. Şerefisiz trojanlar virüsler kendilerini hemen taşınabilir cihaza atıyorlar.
Sistem Geri Yükleme hizmetini kapatın ve sisteminizi ''Güvenli Mod''da Combofix ile taratın. Hiçbir sorun kalmaz.
Virüslü dosyalarda sistem geri yükleme ile yedeklenir bunu unutmayın